Tylko niewiadomo czy pasowalby do koncepcji Stawowego
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
cos tańszego od Karwana :
[i]WD PZPN stwierdził, iż kontrakt Artura Prokopa z klubem Podbeskidzie Bielsko-Biała na sezon 2005/06 jest nieważny.[/i]
a tu cos mloszego i tańszego:
[i]Wiele ostatnio się we Wronkach mówi iż trener Maciej Skorża nie widzi w składzie na przyszły sezon Mateusza Bartczaka. Wiadomo że to trener odpowiada za wyniki i on bierze odpowiedzialność za wyniki zespołu. Na wiosnę wyniki były gorsze bo jak twierdził Pan Maciej zespół się uczy się nowej taktyki. Wówczas podstawowym zawodnikiem był Mateusz Bartczak. Podstawowym zawodnikiem i zdaniem wielu najlepszym zawodnikiem Amiki w tej rundzie. Stąd tak duże zdziwienie informacjami o tym iż trener polecił Matiemu szukać sobie klubu.[/i]
a Zajączkowski zostaje w Motorze:
[i]Przedłużono także umowę z najskuteczniejszym graczem Motoru w minionym sezonie 28-letnim Pawłem Zajączkowskim, którym interesowały się m.in. Cracovia i Pogoń Szczecin.[/i]
Oj tak - Bartczak to ciekawy zawodnik.
Kolego miś nie porównuj prokopa czy bartczaka do Karwana .Są wyraźnie słabsi.Na newralgicznej pozycji stopera potrzebujemy kogoś bardzo dobrego i Karwan taki jest dlatego zainteresowały się nim min legia,korona,bełchatów.Nie możemy sobie pozwolić przy słabym ataku na słaby środek obrony i liczenie że Prokop (znacznie starszy od Karwana)czy Bartczak się nada.Dlatego jeśli nie ma Kazka i gitary (zostało zaoszczędzonych sporo kasy z kontraktów z nimi)warto zapłacić za Karwana.
Potter - a kto mowi o Bartczaku na srodek obrony???? Bartczak to ciekawy zawodnik, waleczny, ale tez potrafiajacy uspokoic gre, nadac jej "arytmie" :) Dlatego chcialbym,by przyszedl do pasow. Na dzis dzien mamy 3 b.dobrych pomocnikow i 2 przecietnych dlatego taki Bartczak, jako 4 b.dobry bylby dobrym rozwiazaniem.
Bartczak zdaje się grał w Amice na pozycji defensywnego pomocnika. Czasem bodajże również pojawiał się z prawej strony pomocy. Jak pamiętam był mocnym punktem zespołu i raczej grał poprawnie, ale czy to nie za mało na grę w Cracovii..??
Potter - Bartczak to defensywny pomocnik. Nie wydaje Ci się, że zmiennik dla Baranka jest konieczny. Chyba, że chcesz chłopaka zarżnąć
Ale zdaje się - temat rozwiązany, bo z Bartczakiem gadkę zaczęły komuchy z KGHM, a oni państwowej kasy z moich podatków mają do przeszastania w cholerę, więc ich nie przebijemy.
Natomiast obrońca - słabszy od Karwana, ale za darmo - piojawił się kolejny:
[i] z Podbeskidziem właśnie rozwiązał kontrakt Tomasz Księżyc.[/i]
Księżycowi dziękujemy.....Pamiętamy mecz z Hutnikiem.
trochę off-topic:
[i]Działaczy poprzedniego zarządu Wisły, którzy finalizowali transfer, usprawiedliwia to, że w Polonii Gołoś był zdrów jak ryba. Był wiodącą postacią "Czarnych Koszul", grał niemal w każdym meczu. A teraz nagle ma kłopoty kardiologiczne skutkujące zakazem gry w piłkę[/i]
Jesli to nie "kaczka krokodylarska" to czyżby klimat gts tak na niego zadziałał :? ?
I pomyśleć, że jeszcze niedawno słyszałem jaki to straszny błąd robi Filipiak żałując kasy na tego (IMHO najbardziej przereklamowanego w polskiej lidze) zawodnika
Kolego szybkilopez wg ciebie mamy 3 pomocnikow dobrych i 2 przeciętnych?Wg mnie na pozycji pomocnika mamy wręcz kłopoty bogactwa i Bartczak nam nie potrzebny .Wg mnie dobrych pomocników mamy znacznie więcej;Bojarski,Baran,Giza,Pawlusiński,Drumlak to dobryz piłkarze ,a w odwodzie mamy jeszcze wcale niezłych Bastera,Przytułę.Dojdą jeszcze młodzi Kaczmarczyk i G.Baran.Znacznie bardziej drużyna potrzebuje napastnika.
Widziałem Kmiecika w Zakopanem. Jest za słaby fizycznie. On miałby się rozpychać na polu karnym? Wystarczy go tknąć i już leży ...
Potter - owszem. Mamy 3 bardzo dobrych - Baranek, Gizmo, Drumi. Dwoch przecietnych to Przytula i Nowak. Bojar w naszym systemie to napastnik, podobnie bedzie gral Pawlusinski. O tym z Kaszubii to trudno na razie cokolwiek powiedziec, natomiast Grzesiek Baran to na razie obronca.
Niby mamy klopoty bogactwa a jak przyjdzie co do czego to nie ma kogo na boisko wpuscic.
[i]A gdyby pojawił się na widoku jakiś rzeczywiście dobry napastnik, to i też nie uciekłbym od tematu. Ale za byle co płacił nie będę.[/i] - Janusz Filipiak 7.7.05
o tym z Kaszubii - wedle ich stronki (na której płaczą za nim) - jeden z trzech najlepszych piłkarzy Kaszubii w minionym sezonie. Prawy pomocnik, duzo asyst, 4 bramki.
Slaba grupa III ligi, ale np. 20-letni Węgrzyn nie miał problemów z przeskoczeniezm z jeszcze słabszej (wtedy) IV ligi lubelskiej do I. 18-letni Błaszczykowski - takoż
To nie ligi czy wiek sie liczą, ale zawodnik - jego umiejętności i chęci do gry, oraz to czy go trener lubi i na niego stawia , czy nie
Sobczak w Płocka jest do wzięcia.
Panowie ja bym teraz raczej szukał pożądnego napastnika! Skoro J.F. powiedział że są pieniądze na takiego. Mimo, iż nie popieram jego polityki gdyż sport to nie software ale może sprzydałoby się rzucić tu pare nazwisk....
po co rzucać nazwiskami? Żeby krokodyl przekleił i napisał o tym w wybiórczej i tacy jedni co tez szukają napadzoiora, a maja 3,1 mln euro na zbyciu nas przebili?
Miś Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> po co rzucać nazwiskami? Żeby krokodyl przekleił i
> napisał o tym w wybiórczej i tacy jedni co tez
> szukają napadzoiora, a maja 3,1 mln euro na zbyciu
> nas przebili?
Wybacz ale z uwagi na start w UEFA na pewno zawodnicy pozostający w kręgu naszych zainteresowań nas nie interesują.
Krzysztof Mikuła wrócił z testów w Arminii Bielefeld
Napastnik Floty Świnoujście przebywał w Niemczech od ubiegłego czwartku. Trenował z pierwszym zespołem, a w piątek wystąpił w sparingu z drużyną z niższej ligi. Zagrał jedynie kilkanaście minut, a to za mało, by przekonać do siebie szkoleniowców Arminii. Mimo to Mikuła wrócił bardzo zadowolony. - Było super i jestem bardzo zadowolony z wyjazdu - dzieli się wrażeniami. - W porównaniu z naszą III ligą to dwa różne światy.
Wątpliwe jest, by Mikuła został od nowego sezonu piłkarzem Bundesligi. - Arminia potrzebuje zawodnika od razu gotowego do gry w Bundeslidze. Trener nie powiedział na mnie złego słowa, jednak wątpię, by transfer doszedł do skutku.
Teraz menedżer piłkarza szuka mu klubu w II lidze niemieckiej. - Nie ma żadnych konkretów - mówi Mikuła. - Moja przyszłość wyjaśni się do wtorku.
Jeśli snajper Floty nie znajdzie klubu w Niemczech, prawdopodobnie zostanie w Świnoujściu. Zainteresowana jest również Polonia Warszawa, ale nikt z tego klubu nie skontaktował się z zawodnikiem.
źródłó GW
my kupujemy tylko pomocników. Napastników biorą inni :):
[i]Wczoraj wieczorem do Łodzi dojechał król strzelców serbskiej drugiej ligi Milos Djalać i od lat strzelający bramki dla Floty Świnoujście Krzysztof Mikuła.[/i]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)