No to jak szukamy w IV lidze to mamy:
W IV lidze śląskiej dojdzie do barażu mistrzów grup. Raków - Koszarawa.
Wygrani na pewno nie będa chcieli się pozbywać zawodników, przegrani - i owszem.
A tak się złożyło, że oba kluby mają po jednym niezłym snajperze:
Raków:
Czok Tomasz
Data urodzenia : 17.07.1981
Wzrost/Waga : 185 cm / 75 kg
23 gole w tym sezonie
Koszarawa:
Bartłomiej Socha
Data urodzenia: 28.08.1981
Wzrost waga: 183 cm/ 74 kg
też 23 gole w tym sezonie
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
Wyszukałem taka ciekawostkę:
Strzelcy dla Floty w latach 1997-2005:
1 Mikuła 135 6 15 15 19 21 21 13 25
(6 to 1997/98, 25 - 2004/05)
wiem, że to trzecia liga, ale nawet jak weźmiemy idola kibiców Zegarka to w III lidze za ostatnie swoje 9 lat gry w Cracovii strzelił 67 goli czyli dokładnie dwa razy mniej
Temat Raków/Koszarawa godny uwagi, racja Misiu.
Misiu może Paweł Zegarek . strzelił dla Pasów przez ostatnie 9 lat 67 bramek ,ale jest to gracz o charyżmie który potrafił w najcięższych chwilach dla zespołu wżiąść na swoje barki ciężar strzelenia bramki kiedy to inni zawodnicy migali się od tego.Potrafił w kluczowych momentach dla zespołu poderwać zespół do walki , a kibice za to byli mu wdzięczni.Z dugiej strony mi się wydaje że dany zawodnik może w jednej drużynie strzelać dużo bramek ( może np.cały zespół grać pod niego ) , a niekoniecznie sprawdzić się w drużynie w wyższej klasie rozgrywkowej i to trener Stawowy między innymi też powinien brać pod uwagę jak to też iż nowy zawodnik powinien swoimi cechami charakteru pasować do danego profilu drużyny.
Kto Tak Pięknie Gra To Cracovia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a skąd wiesz, że Mikuła nie ma takiej charyzmy? Widziałeś go choć raz?
zresztą nie chodzilo mi o charyzmę, tylko o porównanie umiejetności strzeleckich na poziomie trzeciej ligi z najlepszym wtedy snajperem pasów na dodatek grającym porównywalnie długo.
Jak nie pasuje Zegarek to moze być Hermaniuk - wyjdzie jeszcze gorzej (24 gole), albo Hrapkowicz - trochę lepiej (46 goli) :P
Fakt faktem Zegarek jest symbolem klubu ( z tego najcięższego okresu), ale nijak nie moge zgodzic się ze stwierdzeniem, że podrywał zespół do walki i brał na siebie ciężar czegokolwiek ( to nie ten typ zawodnika). A jego wielkość sprowadzała sie do tego, że ( do pewnego momentu, co akurat jest wytłumaczalne) był z zespołem na dobre i na złe.
Przy transferach zgodnie z wytycznymi Profesora musi sie patrzeć na wiek.Młodość to jest przyszłość Cracovii.Przykładowo w reprezentacji Niemiec w puch.Konfederacji:
Dobór zawodników, młodych, bezkompromisowych, z wielkim talentem, choć wcale nie z najlepszych drużyn Bundesligi. 20-letni Lukas Podolski grał w tym sezonie w drugoligowym FC Köln, jego rówieśnik Per Mertesacker w przeciętnym Hannover 96, a Robert Huth był rezerwowym w składzie są jeszcze 23-letni Kevin Kuranyi i Andreas Hinkel oraz 21-letni Bastian Schweinsteiger,
Albert, racja, ale przegięcie w drugą stronę moze się źle skończyć. Nawet bardzo xl4e
Młodość ma swoje prawa (m.in. trudności w podporządkowaniu się taktyce).
Efekty (w Cracovii rzecz jasna) byly swietnie widoczne i w latach 60-tych i na początku 90-tych
Młodzi tak, ale jako uzupełnienie, a nie trzon zespolu
e tam, ja pamietam niejeden mecz, gdy kibice ze spuszczona glowa mogli juz tylko powtarzac, ze cala nadzieja w Pawle
co do tematu poruszonego przez Misia a dotyczącego zawodników Koszarawy i Rakowa. Tak się składa że byłem tydzień temu na meczu pomiędzy Koszarawą a ROW-em Rybnik (wicelider 1 pkt za Koszarawą) z racji wizyty u dziadka który mieszka właśnie w Żywcu. Po pierwsze mimo iż nie grał Socha to wiem że nie do końca jest to wielki talent. Przede wszystkim to syn Sochy seniora będącego menedżerem Odry Wodzisław a zarazem Koszarawy, stąd też jest promowany na każdy możliwy sposób, n.p. dużą cześć swoich bramek strzelając po karnych. Choć mimo to trzeba przyznać że po słabym początku w Koszarawie teraz się rozwinął, lecz bez przesady. Co do ROW-u mimo iż widziałem tylko jeden ich mecz to zauważyłem jednego naprawdę świetnego (jak na mecz 4 ligowy) zawodnika. Nazywa się Roland Buchała :) jest napastnikiem, rocznik 1984. W meczu przed tygodniem robił po prostu co chciał grając b. dużo w pomocy. Wypracował 1 bramkę, 1 strzelił i miał udział przy trzeciej. Ciągnął grę całego zespołu. Chłopak naprawdę wart obserwacji tymbardziej mając na uwadze jego wiek.
Ja polecam Krzysztofa Chrapka z Górnika Brzeszcze.Ma 20 lat strzelił w 30 meczach 26 goli.
"Kolporter Korona zainteresowany jest zawodnikami z Brazylii. I wczoraj był w kieleckim klubie Brazylijczyk z... Górnika. To 21-letni obrońca Jose da Rosa Hernani grający w zabrzańskim Górniku od wiosny 2004 roku.
Ma 191 cm wzrostu, waży 88 kg i uważany jest za wielki talent. Ogromnym atutem jest też wiek. Rodak Hermesa ma dopiero 21 lat, a do Polski przyjechał wiosną ubiegłego roku z brazylijskiego klubu Avai FC (II liga) i ma już na koncie około 30 występów w polskiej ekstraklasie. Grał w Górniku jako środkowy obrońca.
"
musimy ściągnąć stopera...kto wie czy to nie jest dobry pomysł
...ale z Koroną nie mamy szans walczyć. Kolpolter zadeklarował 16 mln budżetu w tym ponad 3mln na transfery.
Szwed marzy o powrocie do ekstraklasy, w Polonii nie zagra...
Były piłkarz reprezentacji Polski Rafał Szwed marzy o powrocie do ekstraklasy. Nie udało mu się to z Widzewem Łódź, który nie sprostał w barażach Odrze Wodzisław.
Imię Rafał
Nazwisko Szwed
Kraj Polska
Data urodzenia 18 lipca 1973
Miejsce urodzenia Sokołów Podlaski
Wzrost / waga 192 cm / 85 kg
Obecny klub Widzew Łódź
Pozycja obrońca
http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,1120275,dyscyplina.html
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2152
Jacek Kosmalski będzie piłkarzem Steauy Bukareszt. Przejdzie z Polonii za blisko 150 tys. euro. Prawdopodobnie podpisze trzyletnią umowę.
Chwała Bogu.
A wracając do tematu obrońcy: gdzie wylądował w końcu Nawotczyński? Czy to już koniec 1-ligowej kariery? Ja bym rozważył ściągnięcie go do nas.
docent. Do tej pory myslałem, że jesteś rozsądny
Nawitczyński? X(
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A wracając do tematu obrońcy: gdzie wylądował w
> końcu Nawotczyński? Czy to już koniec 1-ligowej
> kariery? Ja bym rozważył ściągnięcie go do nas.
hm ale to bardzo przeciętny zawodnik
Na moje rozeznanie - reprezentuje walory takie jak Wawrzyczek. Postawili mu w Wiśle za wysoko poprzeczkę, nie sprawdził się w meczach pucharowych, to fakt. Miał problemy z zwrotnością. Tyle że na pozycji stopera muszą grać wysocy, a oni zawsze mają pewne problemy z zwrotnością.
Moim zdaniem takie przeskoki z 'nieba' do 'piekła' to przekleństwo polskiej piłki. Był przykład z Ankowskim, w jego wypadku właściwie już wszystko jasne. Ale z Nawotczyńskim nie jestem pewien. Przeciętny? No, ale jeszcze rozwojowy.
nie sprawdził się też w znacznie słabszych drużynach...zresztą gdzie mu do Świstaka :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)