Ja osobiscie tez sie wicej spodziewalem po Moskale, moze chlopak nie ma szczescia, moze umiejetnosci, bo widac ze sie stara. Coz z tego jak na napastnika dorobek fatalny - zero bramek. Akurat ja bym tez tu nieco winil taktyke WS no ale to moje prywatne zdanie. Na razie sie Moskala nie sprawdza, ja akurat sadze ze sie rozstrzela i bedzie z niego pozytek.
Co do transferow - moze i CHmiest jest gwiazdorem ale z uwagi na niemoc w ataku bylby sporym wzmocnieniem, to juz niektualne niestety, szkoda. Widac albo skapimy kase albo mamy za mala renome i sile przebiacia - wziac jeszcze nie jestesmy klubem prestizowym. Trzeba na to zapracowac po prostu.
Pointa jest taka - potrzebujemy napastnikow i to dobrych, klasowych, skutecznych = pewnie drogich. Trudno, Albo rybki albo akwarium.
Kosmalski - moze beda z niego ludzie, ale to moim zdaniem ligowy sredniak. A my potrzebujemy osobowosci, gwiadzy ktora pociagnie caly zespol i przede wszyskim strzli bramki.
A pomysl z Surma to juz smiech na sali - a po cholere nam kolejny pomocnik jak przychodzi Pawlusinki
Plus puscimy Wawrzyczka i jest git
Na razie lipa a propzycjach - i lipa jesli chodzi i skutecznosc (vide Chmiest)
Over and out
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
Surma? wedlug mnie to nie jest dobry pomysl... szkoda troche Chmiesta ale on sam nie wiedzial chyba czego chce wiec niech gra w Legii, plakac nie bedziemy.. Kosmalski - tak jak pisal Kristhc - to raczej taki ligowy sredniak mysle ze nam nie potrzebny...
Ja natomias zainteresowalbym sie Chałbinskim lub Szałachowskim.. Szczegolnie tym drugim ktory nie jest jeszcze jakos strasznie drogi a zapowiada sie na bardzo dobrego napastnika..
i cały precyzyjny plan......
za interia.pl
Chmiest piłkarzem Legii
17.05.2005 14:34
Piłkarz drugoligowego GKS Bełchatów, 26- letni Marcin Chmiest podpisał roczny kontrakt z Legią Warszawa - poinformowało biuro prasowe stołecznego klubu.
W umowie, która będzie obowiązywała od nowego sezonu, zawarta jest opcja umożliwiająca jej przedłużenie o kolejne dwa lata.
Od trzech lat Chmiest jest napastnikiem GKS Bełchatów. Wcześniej występował m.in. w krakowskich drużynach Hutniku i Grębałowiance
< pomysl z Surma to juz smiech na sali - a po cholere nam kolejny pomocnik jak przychodzi Pawlusinki >
a np. po to zeby Giza miał konkurencje Surma jest zawodnikiem uniwersalnym jak dobrze pamietam to w wisle szalał na prawym skrzydle niestety ale Drumlak ciagle łapie kontuzej podobnie jest z Citko lub jest w słabej formie
moja "11" Cabaj - Radwański,Wegrzyn,Skrzyński, Wasilewski - Surma , Baran, Giza - Bojarski, Pawlusiński - Sosin
ps.nudzi mi sie :D
To, że Moskała nie strzela goli, to nie jest największy problem. Problemem jest to, że gość jest kompletnie bezproduktywny.
WG. Wojtka ma nas wzmocnić dwóch dobrych napstników..
Więc powtarzam pytanie ile goli zdobył Kosmalski???????
Napastników słabych to my już mamy trzech po kiego ch.ja nam następny??
A Karwan to byłby zaj.bisty zakup.....Ale znając nasz klub to będziemy go obserwować pół roku...A w tym czasie przyjedzie prezes innego klubu i podpiszą kontrakt bez per.olenia...
Pewnie oprócz Pawlusińskiego i Kosmalskiego nie mamy za bardzo szans na "wzmocnienia", natomiast uważam, że dużym błędem jest pozbywanie się Wawrzyczka, należałoby dać mu szansę na grę (nie tylko w rezerwach) i zatrzymanie go w klubie. Natomiast z Kazkiem Węgrzynem trzeba by się już rozstać.
mysle ze mamy szanse na zakup surmy akurat legia sie "wzmacnia" kupujac chmiesta wiec bedzie sie chciala pozbyc surmy który ostatnio sobie nie radzi zreszta jak cala ta smieszna legia
Chyba się rozpędziłem z tym Kosmalskim, skoro odstępne za niego wynosi 400 tys. zł, to raczej go nie kupimy, ciekawe ile Legła zechce za Surmę, jeżeli podoną kwotę, to też możemy o nim zapomnieć...
czyli WS może chcieć nawet Ronaldo ,tylko że chcieć a mieć to duża różnica.Filipiak pod tym względem jest "dusigroszem".On nie płaci dużo za transfery.Taką ma politykę i my kibice nic tu nie zmienimy.
Może jak Cracovia zagra w pucharach (nie ważne jakich i z jakim skutkiem) i zarobi ekstra kaskę (nie planowaną w budżecie) to może wtedy kupi jakiegoś "gracza"... :)
mysle, ze w tym sezonie profesor rzuci kaska na jakis transfer, jesli uzna, ze bedzie warto. sam tak wspominal.
Jeżeli załapiemy się na puchary to myślę , że Profesor nie będzie mial watpliwości i znajdzie się kasa na transfery .
lipa z Sosinem własnie przeczytałem dzisiejszy dodatek Dziennika :(
rozpacz mnie łapie , zajebisty CHMIEST przeszedł nam koło nosa , ciekawe ile razy się jeszcze będziemy oblizywać po kolejnych podpierdalanych nam graczy , kto następny ????
i panowie nie czarujmy się że to Chmiest nie chciał przyjsć , tylko pewnie nasi działacze kolejny raz wykazali za mało inicjatywy lub liczą na gwiazdke z nieba ....
Brylant Legia ma 26milionów budzetu na przyszly sezon....
Szarpanie z nimi sie o Chmiesta który zresztą do nas się wcale nie palił byłoby
poprostu głupotą.
Ja zresztą się bardzo ciesze ostatnio więcej się chłopak leczy iż gra.
nieważne że legła ma 26 milionów budżetu, był gośc do wzięcia ZA DARMO - bardzo dobry zawodnik 190 centymetró wzrostu , DWIE NOGI SPRAWNE , przebojowy idealny na śrdodkowego napadziora , a my sie pierdolimy z surmą , pytam po co ????
Po co Surma nie wiem...może by kapelanowi na modłach miał kto komżę podawać;)
Aczkolwiek Surma dobry grajek ale nie za 500 000 jak Legia podobno krzyczy (o ile Krokodylowi można wierzyć)
A o jakim napastniku 190 mówisz?
źródło: gazeta.pl
[b]Cracovia zaczyna transfery[/b]
Waldemar Kordyl
Kazimierz Węgrzyn i Marek Citko to jedyni piłkarze Cracovii, którym kończą się kontrakty już za półtora miesiąca. Obydwu trener Wojciech Stawowy chce jednak zatrzymać na kolejny sezon. Odejdą za to inni.
O tym, na jakich warunkach i na jaki okres zostaną podpisane kontrakty z Węgrzynem i Citką, zadecyduje prezes Janusz Filipiak, który usiądzie do rozmów z zawodnikami po powrocie z USA. Wraca w czwartek.
- Obaj piłkarze powinni po zakończeniu kariery zająć się menedżerką i poszukiwaniem talentów. Mają nazwisko, pozycję, kontakty krajowe i zagraniczne, a to w tym biznesie jest konieczne - wyrokuje trener Stawowy.
Kto jeszcze może wzmocnić (bo, jak twierdzi trener, rewolucji w składzie nie będzie) Cracovię? - Ciężko będzie zrobić dobry transfer bez odpowiednich pieniędzy. Cóż z tego, że ja chciałbym zawodnika, a zawodnik przyjść do nas, skoro na przeszkodzie stoi kontrakt i kwota odstępnego - wzdycha Stawowy. Taka sytuacja ma miejsce w przypadku Jacka Kosmalskiego (Polonia, podobno 400 tys. zł) i Łukasza Surmy (Legia, podobno 500 tys. zł, ale mówi się też, że za mniej), którymi interesuje się Cracovia. Obaj mają jeszcze dwuletnie kontrakty.
- Liczę, że profesor Filipiak pójdzie za ciosem i zrozumie, że trzeba pozyskać zawodnika niekoniecznie z kartą na ręce - wyraża nadzieję trener Cracovii. I przyznaje, że w klubie nie ma wypracowanego modelu co do pozyskiwania zawodników. A tacy piłkarze jak Arkadiusz Baran, Piotr Giza czy Łukasz Skrzyński grający z powodzeniem w III i w I lidze "nie rodzą się co dzień".
Stawowy nie chce Marcina Wasilewskiego (wychowanek Hutnika, kończy mu się kontrakt z Wisłą Płock), bo "boki obrony mamy bardzo silne", a napastnik Górnika Zabrze Michał Chałbiński "nie pasuje do stylu i koncepcji Cracovii".
Trener nie ujawnia ani nazwisk piłkarzy, ani nazw klubów, z których mieliby przyjść ("są to zespoły z górnej i dolnej części ligi"). Niemal przesądzone jest, że wkrótce odejdą Witold Wawrzyczek (m.in. oferta z Podbeskidzia, jeśli awansuje do ekstraklasy) i Jacek Wiśniewski. Wypożyczony, a nie sprzedany zostanie Paweł Szwajdych, tym bardziej że w lipcu do zespołu dołączy Dariusz Pawlusiński. Wypożyczeni zostaną także Marcin Dudziński i Karol Piątek.
- Cracovia to silny zespół, gdzie w skład wejść nie jest łatwo. Szeroka kadra potrzebna będzie do rozgrywek ekstraklasy, pucharów Polski i UEFA - podkreśla Stawowy.
Najpewniej odejdą z Cracovii
Witold Wawrzyczek (kontrakt ważny do 30.06.2007)
Jacek Wiśniewski 30.06.2008
Marcin Dudziński 30.06.2007
Paweł Szwajdych 30.06.2008
Karol Piątek 30.06.2007
Stawowy nie chce Marcina Wasilewskiego (wychowanek Hutnika, kończy mu się kontrakt z Wisłą Płock), bo "boki obrony mamy bardzo silne",
ta jasne Radwański nominalny lewy obronca gra na prawej stronie , Baster grajacy na lewej obronie tak naprawde to jest lewy pomocnik i popełniajacy ostatnio sporo błedów , zostaja jeszcze Swistak i Wacek którzy prezentuja sredni poziom ,od dwóch sezonów w pierwszej "11" nie ma prawdziwego prawego obrońcy :/ także panie Stawowy nie pitol mi, ze boki ta drużyna ma bardzo silne
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)