Romper - pytanie kto to jest Palczewski pozostawię bez komentarza. Za pozostawniem w strukturach Układu Warszawskiego i sojuszami w ramach RWPG opowiadał się tatuś znanego polityka (tatuś chce być Prezydentem, synek - premierem).
mg - na tobie można polegać jak na Zawiszy, a już się martwiłem że sobie odpuściłeś albo masz przerwę w dostawie prądu ;-)
-
-
wyborcza jak zwykle ...
Panowie! Dyskusja jest intrygująca, ale mnie teraz i tutaj interesują relacje "Gazeta Wyborcza" - "Cracovia", czyli ocena działu sportowego tej gazety i to ze wskazaniem na dodatek lokalny. Chodzi o publikacje na temat Cracovii oraz ich charakter, a nie ocenę poglądów redakcji, gdyż stanowisko tego środowiska jest b. wyraziste i ogólnie znane.
Mnie niepokoi "wojenka" jaką GW prowadzi z naszym klubem, a drążę temat gdyż uważam, że jest b. istotny.
Chodzi o przygotowanie się na atak, który z tej strony wcześniej czy później nastąpi. Tematy dla GW wiszą w powietrzu, a oto przykłady.
1. Zaniepokojeni obywatele piszą skargi do urzędów, a w pismach fachowych wypowiadają się "autorytety", że maszty oświetleniowe na stadionie Cracovii szpecą, niszczą - panoramę, krajobraz Krakowa (to są fakty). Wcześniej czy później "ktoś" zacznie naciskać urzędników, że muszą coś z tym zrobić. Co! Zdemontować maszty.
2. We Wrocławiu toczy się śledztwo dotyczące sprzedaży meczów przez Polar Wrocław w II lidze. Jest ono skierowane głównie przeciwko KGHM i Zagłębiu Lubin, ale jest tam też jakiś wątek dotyczący Cracovii. Po wyborach nastąpi skok zwycięzców na KGHM i wtedy sprawa będzie jak znalazł. W KGHM będą goście wylatywać jak z katapulty. Współczuję M. Iwańskiemu, kasiora może się skończyć. Przy okazji można też błotem obrzucić Cracovię jeśli się prokuratora pod tym kątem "ustawi".
Dlaczego o tym piszę? Dlaczego to wyciągam?
Dlatego, że klub, zarząd, prezes musi być na taki atak przygotowany i natychmiast na niego reagować. Już powinna być prowadzona kampania przeciwko "pięknoduchom", którym "przeszkadzają" nasze maszty.
Należy być czujnym i nie dać się zapędzić do narożnika.
jupiter napisał:
> mg - na tobie można polegać jak na Zawiszy, a już się martwiłem
> że sobie odpuściłeś albo masz przerwę w dostawie prądu ;-)
:-)))
Trzymajcie mnie :-)))
Wziąłeś to na poważnie...
Ale jaja...
No przynajmniej taki Michnik to ma poczucie humoru. Z wyznawcami bywa różnie.
mg - brawo!! niezła forma, tak trzymać :-)) Uważaj tylko by berecik za bardzo nie uciskał ;-)
Niniejszym proponuje wystrzelić temat do HP bo aktualnie z Pasami ma tyle wspólnego co zdzisek kapka z porządnym gościem;-)
Do getta z Gazetą ;-) Wcale mnie nie martwi, że mój klub olewa to niepolskie medium ;-)
Viwat Klub, vivat Profesor, vivat wszystkie sekcje !!!
wtrącając się do dyskusji... mały cytacik:
Słuchaczka Radia Maryja: – Jest u nas w Toronto taki jeden Amerykanin, który przez całe życie wyszukuje i opisuje negatywne postacie Żydów.
A ja się pytam, czy w imię miłości Chrystusa nie mógłby wyszukać kilku pozytywnych postaci tej nacji?
o. Piotr: – Proszę pani... to za niego robi „Gazeta Wyborcza”.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)