bylo super :)
-
-
Trening Noworoczny Cracovia I - Cracovia II 7:4
zaspałem ;-(
O własnie - zapomniałem jeszcze coś powiedzieć o nowym zawodniku, którego wystep był dla wszystkich kibiców zaskoczeniem.... Chodzi oczywiście o murzynka..... Nie wiem skąd przybył (ponoć z Nigerii), ale na pewno nie zagrał źle - warto mu się dłużej przyjrzeć....
ŁeEeEEEe:(((((((( SziT:(((( ja tes chcialam być:( tYlko kUrca eghm... dotłuc sie z Rybitw i to jEsce w cieZkim stanie nie jEst Łatwo:(( sZit szit sziT... aLe i tak zAznaczyŁam swOja paSiaStosc na wiSlaCkim przeWozie:D
sziT za rOk Sie naPEwno jus na 100% pojawie:D
ledwo nie zaspalem ale małe co nieco z rana i juz mozna dopingowac:)
BYŁO ZAJEFAJNIE!! :)
atmosfera znakomita mecz na dobrym poziomie
nawet jakis społeczny nowy bramkartz był i nawet karnego chcial bronic :)
MIAZGAAAA :)!!!!!!
POZDRO DLA OBECNYCH
11 goli w noworocznym sparingu Cracovii
01 styczeń 2005
Zgodnie z 80-letnią tradycją piłkarze Cracovii przeprowadzili na własnym stadionie noworoczny trening, w którym pierwsza drużyna pokonała drugi zespół 7:4 (3:1).
Pierwszego gola w tym roku zdobył o godzinie 12.26 Łukasz Szczoczarz. Trening obejrzało 4 tysiące kibiców.
W samo południe prezydent miasta Krakowa Jacek Majchrowski kopnął piłkę, dając znać do rozpoczęcia treningu. Trener Cracovii Wojciech Stawowy podzielił kadrę pierwszego zespołu na dwie ekipy, które uzupełnione zostały piłkarzami z drugiej drużyny. Trening rozegrano na rozmokłym, ale bardzo dobrze przygotowanym boisku. W zespole Cracovii zabrakło m. in. Kazimierza Węgrzyna i Marka Citki. Natomiast wystąpił nowy nabytek beniaminka ekstraklasy Tomasz Moskała. Mecz trwał 2x30 min.
Dość długo żadna z drużyn nie mogła zdobyć gola. Dopiero o godzinie 12.26 pierwszą bramkę w tym roku strzelił Łukasz Szczoczarz. Potem gole sypały się jak z roku obfitości. Mecz zakończył się zwycięstwem pierwszego zespoły Cracovii 7:4 (3:1). Bramki dla pierwszej drużyny zdobyli: Łukasz Szczoczarz trzy (21,49, 55), Piotr Bania dwie (22 i 25), Piotr Giza (36), Marek Baster (51), dla pokonanych: Krzysztof Przytuła dwie (23 i 58), Daniel Onyekachi (48), Tomasz Moskała (50).
"Bardzo się cieszę ze zdobycia trzech goli, bo to może dobry prognostyk rundą wiosenną. W ekstraklasie nie zdobyłem jeszcze bramki - powiedział PAP Łukasz Szczoczarz. - Na Sylwestra bawiłem się w Zakopanem. Podczas spaceru na Krupówkach było niebezpiecznie, latały butelki, a jedna z petard przeleciała mi tuż koło głowy".
W przerwie meczu Cracovia zrobiła sobie zdjęcie z transparentem, na którym napisano: "Ojcze Święty, pozdrawia Cię Twoja Cracovia".
"Do Watykanu lecimy w poniedziałek, gdzie spotkamy się z Janem Pawłem II najpierw na audiencji generalnej, a potem prywatnej - dodał wiceprezes Cracovii Paweł Misior. - Zawieziemy papieżowi koszulkę z numerem jeden, a także zdjęcie zrobione podczas treningu noworocznego".
Cracovia treningi przed rundą wiosenną rozpoczyna 10 stycznia.
Najlepsza bramka była Krzyska Przytuły ... główką ;) !! z lini
Miłe powitanie nowego roku, tylko mnie głowa zaczęła boleć od huku fajerwerków:D
hehe, a nie boli cię głowa przypadkiem po spożyciu dużej ilości alkoholu?????? (np wczoraj:D:D:D)
Mój drugi trening noworoczny... miazga :) Już czekam na następny :)
A mi sie wszystko podobało, i byl swietnie, ale niestety troszke popsula mi chumor pewna piosenka, napenwo wie każdy o jaka mi chodzi. To jest nasze świeto i myślałem że wszyscy beda o tym pamiętać, ale cóż i tak było bardzo fajnie.
O ja ale wam fajnie Wy pamietacie co sie dzialo na murawie.
Ja pamitam tylko 1 gola i to i tak przez mgle.
No ale coz bylo bardzo fajnie, eh bardzo fajnie to zamalo powiedziane :D
Wiadomość zmieniona (02-01-05 10:03)
heheh ja tez byłam:D
Mój debiut jeśli chodzi o treningi;)
Było super. Oprawa po pierwszej bramce rewelacja ;-)
pozdrowienia dla chłopaków z Mielca którzy pili vódke z Siemaszkami !!!!!
Noworoczny trening super.Pierwszy raz żonka i wnuczka zobaczyły jak to jest na Cracovii.Były pod wrażeniem.Szkoda tylko ,że musiałem się tłumaczyć z "Wisła...."
Bylo pieknie ,bylo kapitalnie ,fantastycznie i cudownie . Po prostu brak slow ... Czulem przepraszam czulismy sie bo bylem z zona jak w jednej wielkiej pasiastej rodzinie . Nawet zona ktora byla ze mna pierwszy raz na tym treningu po kilku minatach tak jak wszystcy zaczela krzyczec najpiekniejsza nazwe na swiecie : CCCRRRAAACCCOOOVVVVVIIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAA !!! :))
11 bramek... 11 bramek padło też tuż po północy, oj zeby to byla dobra wrozba dla naszego stadionu na ten rok :))
Było fantastycznie. A Murzynek...mam nadzieję że zagości u nas bo technikę to on ma. A co do bramki Przytuły, to z trybuny VIP (o matko, jak ja tam trafiłem) wyglądało, że jednak nie dotknął piłki głową.
Szczęśliwego Nowego Pasiastego Roku
pierwsza bramka w roku 2005 padla w Tarnovie o 12:12 na treningu noworocznym strzelil ja j.surman.zonaci pilkarze Tovi wygrali z kawalerami w karnych 4:3.wnormalnym czasie wynik 2:2
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)