jestesmy Cracovia i będzie Dratewka
i poco w tamtym poście piszesz takie głupoty ? przemyśl czasem dobrze zanim wciśniesz wyślij bo to jest masakra ...
-
-
MASKOTKA KLUBU....
heh bedzie dratewka? zalatwisz to z klubem? wątpie...
no to nawet nie załatwie to co z tego ? pomysł jest fajny i jak wiesz dużo osób jest Anty i tego nie zmienisz ... czemu na forum piszesz takie głupoty zeby nie spiewac anty zeby nie to nie tamto ? zawsze będziemy śpiewać anty a jak Ci sie to nie podoba to idz do JG i im powiedz zeby nie spiewali bo jestesmy Cracovia a nie antyWisła !!
ja sam zawsze spiewam na wisle ze to kurwa itp. To normalne. Ale nie mozna mylic Cracovii z antywisla...
mozna
no to w takim razie urywam rozmowe bo myslalem ze gadam z Pasiakiem a nie antywislakiem.
no to pa liptoonku PASIAKU
Wiadomość zmieniona (27-12-04 22:46)
Lajkonik byłby najlepszą maskotką (jak dla mnie)
wisła?? a co to kr.wka jest??
Szewczyk niech z korkami na szyi biega. Co by było gdzyby dratweka jakimś dziwnym sposobem nie wymyślił korków: bylibyśmy mocno opalenii i gralibyśmy w BasketBall. A tak to od nas sie zaczeło i jeszcze smokowi daliśmy rade.
Zrugiej strony energiczność i spontaniczność Lajkonika jest nie do zastąpienia.
Ja na razie sam nie wiem co bradziej pasuje wiec sie nie odzywam.
Chyba że da rade oba a co. nie dwa to za dużo raczej
SaNtO: wydaje mi sie, ze Lippi ma racje...
Jestesmy Cracovia a nie antywisla :-(
To niestety sa fakty a co do maskotki to chyba jednak Lajkonik bylby lepszy bo medialnie nikt nie bedzie patrzyl na to, ze Szewczyk Dratewka pokonal kiedys Smoka Wawelskiego i ze ma to cos wspolnego ze stosunkami miedzy kibicami - jakas rywalizacja... ?
Mi sie Lajkonik kojarzy z Rynkiem ;-)
Najbardziej popularnym miejscem w Krakowie a jak ktos zobaczy Lajkonika na Rynku to pomysli o Cracovii ;-)
Ja uważam, że za łatwo poddaliśmy się w sprawie Lajkonika. Zwierzyniecki nie był nigdy klubem, który mógłby pretendować do miana symbolu całego Krakowa, to zawsze był klub dzielnicowy (jak sama nazwa wskazuje). Natomiast Lajkonik to nie jest symbol dzielnicowy.
Coś tu komuś się przekręciło w głowie, niestety - panowie ze Zwierzynieckiego zachowali się jak typowy 'pies ogrodnika'. W dającej się przewidzieć przyszłości nie ma szans na wzrost znaczenia tego klubu, dzisiaj ich główny prestiż płynie z posiadania niezłych kortów tenisowych, na których zresztą gra nasz profesor (i to jest moim zdaniem powód, dla którego tak szybko upadła sprawa Lajkonika na naszych meczach). Uważam, że w przerwie zimowej trzeba ponownie spróbować się z nimi dogadać: proponuję parę darmowych karnetów na sektor A dla ich Zarządu, a ze strony klubu kibica wciągnięcie ich na listę naszych "zgód".
Wiadomość zmieniona (28-12-04 11:37)
Ta zgoda byłaby chyba najważniejsza - pierwsza nasza w A-klasie... :))
Co prawda na razie Animalecki Klub Sportowy biega po okręgówce, ale już chyba koniec z nimi w tej klasie ...
Nie wiem czy mam się smucić czy nie (to już jhest nasza zgoda? czy też nie?)
ja ma dobre rozwiazanie(chyba:P) wilk syty i owca(z siarka) cala:P
Mozna miec 2 maskotki-Lajkonik jako glowna, a na derby Krakowa bedizemy mieli Szewczyka-jako specjalna sile wspomagajaca w tym waznym meczu(taka jednostka specjalizujaca sie w zwalczaniu konkrtenie jedneg przeciwnika...;P)
i na wzór amerykańskich rywalizacji maskotek szewczyk wsadzi smokowi petarde za kołnierz ;)
LAJKONIK RULES!!!
Lajkonik jest w sumie lajtowy ale pomysł z Derbowym szewczykiem tez jest nienajgorszy;-).Ale i tak huja z tego wynikne.
a moze wieza mariacka ??
tylko trzeba zdecydowac czy wieksza czy mniejsza :)
mam lepszy pomysl...rynek z sukiennicami w Pasy:>:P, w ogole golebie Pasiaste z rynku:P albo Pasiasta rzeka plynaca przez nasze masto(taka mala prowokacja:) )
Trzeba jednak zaznaczyc,ze to nie Kid zaproponowal Szewczyka Dratewke tylko juz ktos wczesniej w innym temacie
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?f=1&i=145339&t=145326#reply_145339
Trzeba oddac kazdemu co jego :-) sorry Kid :P
Ale skąd Dratewka !!! ( Ostatnie badania historyków niezbicie wykazały że to był Szewczyk Skuba )
Mój konik - to Lajkonik!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)