Rozmawiałem jednym z trenerów odpowiedział mi że niechce sie wychylać bo się boi o prace a po drugie mam nadzieje że jak będzie trenował twój syn ( tak wnioskuje że masz syna) to wszystko będzie w porządku.Ja pracuje i pomagam klubowi jak mogę od wielu lat i powiem ci jedno nie zniechęcą mnie nigdy bo Cracovia jest jak moja druga rodzina.Po drugie boli mnie jeszcze jedno są kibice działacze którzy zrobili wiele dla tego klubu i po rozmowie wczoraj odpowiedział mi "co ja moogę " ,Wczoraj miała być hala za małolatów zapłacona przez klub tylko dzięwki dobremu sercu właścicieli hali chłopaki trenowali ( kase obiecał właścicielom pan M do godziny 20,00 go nie było).
Cracovia Pany!!!!!
Jeszcze jedno tam w Skotnikach trenują tylko nasi a nasi działacze nawet kalendarza im nie dali a wisła już zdążyła dac im tyle gadzetów że aż mnie krew zalała.(kaledarz juz jest w Skotnikach bo wczoraj dałem bo mi było wstyd).Pozdrawiam
-
-
Szkółka w Pasy ???????
standard, niestety.
Karolo, ile rzeczy zalatwiales w MKS? z Twoich slow wnioskuje, ze niewiele ;)
Wiadomość zmieniona (23-12-04 10:19)
I teraz po raz ostani mój wpis i pogląd na obraz jak powinna wygladać szkółka:
1.Cena za kadeta w szkółce powina wynosić nie więcej niż 50 zł ( nawet mniej )bo piłka nozna jest dla wszystkich a nie dla wybranych.Nie każdego stać na taki wydatek a po rozmowie z wieloma trenerami maja zdanie ze im biedniejszy to bardziej ambitny ( nie obrażając ).
2.Jeden gość odpowiedzialny za całe szkolenie i kontakt z rodziacamami.
3.Drugi gość od kasy który będzie pilnował składki
4.Znalezienie sponsora który pomoze ubrać małolatów i odciąży klub
5.Dzieci powino być jak najwięcej ( kłania się ekonomia lepiej mieć 100 dzieci po 50 zł niż 15 za 100 zł) bo łatwiej będzie pózmniej znaleź talent.
6.Więcej turniejów piłkarskich organizowanych przez klub i zapraszanie innych dzikich drużyn aby wyławiać talety.
Wiem powiecie że to nie realne ale uważm że jest to możliwe ja jestem pierwszy żeby pomóc w utwożeniu takiej szkółki.Zapraszam do dyskusji na ten temat.Mam juz deklaracje paru trenerów możemy się spotkać i pogadać.
Musimy to zmienić bo ja widziałem szkółke z prawdziwego zdarzenia Janina w Krakowie sponsorem jest sam Inter Mediolan.Powino sie brać wzory.Wiem że liczy sie kasa ale żeby klub zarobił trzeba zasiać a potem zbierać plony i wiem że są to lata pracy ale jest szansa a nagrodą bedzie nasz wychowanek w LM lub piłkarz roku (ale zaszalałem nie).
AlexMateczny napisał(a):
> Wiem powiecie że to nie realne ale uważm że jest to możliwe ja
> jestem pierwszy żeby pomóc w utwożeniu takiej szkółki.Zapraszam
> do dyskusji na ten temat.Mam juz deklaracje paru trenerów
> możemy się spotkać i pogadać.
To podejście jest słuszne !!
Zorganizować się i wtedy coś będziecie znaczyć, tworzyć.
Jak będziecie potrafili zrealizować jakieś swoje założenia to klub będzie Was traktował jak partnera w rozmowach a nie jak ... teraz. A i o sponsora wtedy łatwiej.
Syna narazie nie mam (ponoć ;) i moim konikiem jest hokej więc .... ale powodzenia i czekam na relacje jakie postępy :)
Może pora zmienić sygnaturki na: Klub nie daje rady to kibice działają :)
5 dni później
W PEŁNI SIĘZGADZAM Z ALEX-MATECZNY DLACZEGO?:
1)Z POWODU ZŁEJ ORGANIZACJI Z MŁODYMI PIŁKARZAMI PASÓW.
NAPISZE TAK DZIEKI PANU FILIPIAKOWI CRACOVIA STAŁA SIE PRAWDZIWYM ZESPOŁEM ALE NIESTETY TYLKO I WYŁACZNIE SENIORZY.
MŁODE BYĆ MOŻE TALENTY MA SIE W DUPIE!!!!!!!!!!!.JESTESMY NAJMNIEJ ZORGANIZOWANI POD TYM WZLEDEM W KRAKOWIE.DALEKO NAM NAWET DO GARBARNI,BORKU CZY TRAMWAJU(BEZ OBRAZY DLA TYCH KLUBÓW)
2)TE DZIECIAKI NAWET NIE ODCZUŁY ŻE PASY SĄ W 1-EJ LIDZE. STANELI NA ETAPIE CRACOVI W 3-EJ LIDZE BORYKAJACEJ SIE Z KŁOPOTAMI TYPU:
-ODCIECIE WODY
-PRADU
-WALKA O PRZETRWANIE W 3-EJ LIDZE ITP......
A TAK BYC NIE MOZE
3)ZEBY NIE PŁACIC ZA HALE WSTYD,WIELKI WSTYYYYYYYD
TO JEST KOMPROMITACJA WIELKA KOMPROMITACJA NA CAŁY KRAKÓW.
NAWET POLSKE
DLATEGO ZE TO NIE JEST BIEDNY KLUB I NIEBĘDZIE PRAWDOPODOBNIE DŁUGO.BIEDNI SA TYLKO CI NAJMŁODSI I CH RODZICE .POSWIĘCAJĄC SWÓJ CZAS I WŁASNE PIENIADZE (DLA WIELU BARDZO DUŻE)SĄ GDZIEŚ TAM W ZAPOMNIANYCH PIWNICACH CRACOVII TO NIE JEST PROFESJONALIZM I DŁUGO CHYBA NIEBĘDZIE.
WIELKIIIIII WSTYDDDDDDDDDDDDD DLA CAŁEJCRACOVII.
CZEBA WIELE ZMIANIĆ OBY TYLKO ZMIANY OKAZAŁY SIE NA CZASIE BO INACZEJ NIEBEDZIE CO ZMIENIAĆ
Niby jest profesjonalna szkółka piłkarska "Pasy", ale nastawiona wyłącznie na zysk (jak wszystko w MKS). Żeby się przypadkiem nie okazało, że nie warto jej prowadzić bo przynosi straty jak inne sekcje. Ale nie ma się co martwić na zapas bo przecież pomysłodawcą był i zarządza nią jeden z najlepszych w Polsce (to słowa profesora) managerów-biznesmenów Albin Mikulski (wielka beka oczywiście).
70 dni później
Fajnie teraz mogą dzieciaki trenować.
A ja swojego juz za dwa lata może poślę do szkółki - jak nie będę musiał płacić tyle co 100zł + hala miesięcznie. Czy te sprawy jakoś są już wyprostowane?
Bardzo śmieszne.He He
4 dni później
Dzisaj na konferencji PZPN była poruszana sprawa licencji w przyszłości. W przyszłosci oprócz obowiązku podgrzewanej murawy ma dojsć obowiązek posiadania własnej szkółki piłkarskiej przez każdy z klubów 1 ligowych - to tak w formie ciekawostki:).
11 dni później
Witam,
niestety duzo tu przekłamań.
Mówicie cały czas o amatorskiej szkółce piłkarskiej PASY - nie Cracovia. Jest to szkółka komercyjna dla chłopców, którzy nie mają szans na grę w szkółce Cracovii, którą prowadzi Piotr Górecki. Szkółka PASY jest dla dzieci w wieku 6-12 lat, płaci się 100 zł/msc, nie gra się w żadnej lidze itp. Typowa zabawa, czasem wpadnie jakiś zawodnik pierwszej drużyny.
Aby grać w szkółce CRACOVIA chłopak musi coś umieć (ocenia trener) i wtedy już są turnieje, liga (od żaczków), opłata miesięczna 35 zł.
Pozdrawiam
Z tego co wiem Pan G. zajmuje sie juniorami mBodszymi..... a zaczki prowadzone - przez pana Piotra - graja w lidze zaczków - oststnio zdobyli nawet 3 miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo krakowa na hali.... (oplata to 30 zl)
Pozdrawiam
czy ktoś wie od jakiego wieku "przyjmują" do sekcji piłki nożnej bardzo młodych piłkarzy?
Szkółka Piłkarska „Pasy” pod patronatem MKS Cracovia SSA oraz Albina Mikulskiego i Wojciecha Stawowego [b]ogłasza nabór chłopców w przedziale wiekowym od 6 do 12 roku życia.[/b]
Wybrane treningi poprowadzą: Kazimierz Węgrzyn, Marcin Bojarski, Piotr Bania, Paweł Drumlak, Sławomir Olszewski.
Szczegółowe informacje znajdziecie Państwo dzwoniąc pod numer Trenera Tomasza Szarlińskiego: 607 444 086
Ilość miejsc ograniczona Zgłoszenia
źródło: www.cracovia.pl
dzieki fenix, syn mnie nudzi ze chce grac- ale ma niecałe 6 lat
Tak jak piszecie, szkółka piłkarska PASY to szkółka pod patronatem Cracovii, ale prawdziwa szkółka piłkarska to po prostu KS CRACOVIA, gdzie właśnie grają żaczki pod wodzą Piotra Góreckiego.
Najlepsi ze szkółki PASY mają szansę grać w KS CRACOVIA, ale z tego co wiem, dotychczas tylko 1 osoba przeszła właśnie do żaczków.
Ta jedna osoba to jest to moj bratanek :-))))))
(pochwale sie, a co!)
Za 10 lat bedzie smigal w 1 skladzie :)
[b] od Profesorka to mi sie prosze odpierdoli ć ...[/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)