ian thorpe, zmiana warty następuje, masz racje. Jednak po krótce, powiem z jakich powodów to następuje.
Madej, już od co najmniej roku czasu mówi, że chce zmnienić klub. Nie ma sensu trzymać zawodnika, który nie chce już u nas grać. Drugą kwestią jest to, iż w czerwcu kończy mu się kontrakt. Madej nie kwapi się do podpisania kolejnego, więc jest to ostatni dzwonek, aby dostać za niego jakąkolwiek kasę.
Zakrzewski. Miał zostać wypożyczony do II ligi. Jednak wczoraj prezes powiedział, że zostaje w Lechu. Przypomniam, że on nie jest starym zawodnikiem, a raczej dopiero na dorobku.
Kaczorowski. Ostatnią rundę miał fatalną, jednak że potrafi grać wszyscy dobrze o tym wiedzą. Jest zawodnikiem, który ma jeden z wyższych kontraktów w klubie. W obecnej naszej sytuacji finansowej, za wysoki. Dostał propozycję obniżenia kontraktu i tutaj piłeczka jest teraz po jego stronie, także jego odejście nie jest przesądzone.
Wojtala i Majewski. Totalne niewypały. Błędy transferowe minionego lata. Niestety nie są już chyba w stanie piłkarsko wspomóc Lecha, więc wcale się nie dziwię iż zarząd chce się ich pozbyć. Są tylko obciążeniem dla budżetu, a wartość sportowa ich jest bardzo mizerna.
Nie wspomniałeś jeszcze o Gajtkowskim. Podobno ma propozycje ze wschodu, jednak narazie konkretów brak. Być może odejdzie, być może zostanie.
Na koniec odejście Golińskiego. Nie chciał grać już w Lechu, a z drugiej strony Lecha nie stać na taki kontrakt jakiego sobie zarzyczył.
Teraz kilka słów o transferach do klubu.
Piłkarzami Lecha są już Wachowicz, Świerczewski, Ekwueme.
Trenuje z Lechem Ibo, i w nast. tygodniu prezes wyjeżdza do Niemiec, aby ustalić kwotę odstępnego za tego piłkarza. Jest więc bardzo prawdopodobne, że będzie grał w Lechu już od wiosny. W przeciwnym razie, podpisze kontrak z Lechem dopiero w maju, z tego powodu iż kończy mu się wiek, za który klub może rządać ekwiwalentu za wyszkolenie. Czyli można przyjąć, że Ibo będzie kolejnym zawodnikiem pozyskanym przez Lecha.
W toku są sprawy przyjścia do Lecha Golańskiego i Kusia. W sprawie Golańskiego rozmowy będą prowadzone w nast. tygodniu. Natomiast Kuś czeka, aż upłynie termin możliwości odwołania przez Polonie, w stosunku do ostatniego orzeczenia PZPN, który zwolnił go z kontraktu z w/w klubem.
Gdzieś również przewija się nazwisko Wieszczyckiego. Podobno ma przepracować z Lechem cały okres przygotowawczy, i dopiero wtedy trener ma okreslić, czy byłby Lechowi potrzebny.
Przyznam szczerze, że osobiście mam mieszane uczucia co do tego zawodnika. Wolałbym, żeby szansę na grę dostawali młodzi zawodnicy. Jednak jeżeli trener stwierdzi, że Wieszczu przyda się Lechowi, mam nadzieję, że nie zapomni o naszej młodzieży, a Wieszczycki stanie się tym, od którego będą mogli się uczyć.
Podsumowując. Stracilismy dwóch kreatywnych zwodników w osobach Golińskiego i Madeja. Jednak mając na uwadze zmianę stylu gry, jaką chce wprowadzić trener, może to nie być aż tak bardzo odczuwalne.
Uważam, że Lech wcale nie musi być zespołem słabszym niż jesienią. Jeżeli dojdą do skutku wszystkie planowane transfery do klubu, już teraz mogę zaryzykować stwierdzenie, że Lech będzie mocniejszy niż jesienią.
Warto też zwrócić uwagę na transfery klubów, z którymi Lech będzie walczył o utrzymanie. Jeżeli mówisz, ze Lecha czekają ciężkie czasy, to co powiedzieć o tych zespołach.
Pod względem osobowym, jestem umiarkowanym, ale jednak optymistą przed rundą wiosenną. Martwię się tylko, czy wystarczy czasu aby zawodnicy nauczyli się grać nowym systemem. Z drugiej strony, chyba nie ma lepszego okresu niż przerwa zimowa na wprowadzanie tego typu innowacji.
Pozdrawiam.
Wiadomość zmieniona (18-12-04 11:43)
-
-
U NASZYCH RYWALI.... prywatne "pogaduchy" będą kasowane
Bledzewski bramkarzem Łęcznej
19.12.2004 19:04
Bramkarz Andrzej Bledzewski podpisał 2,5- letni kontrakt z pierwszoligową drużyną piłkarską Górnik Łęczna.
27-letni Andrzej Bledzewski, grający ostatnio w drugoligowej Szczakowiance Jaworzno, jest wychowankiem Bałtyku Gdynia.
W ekstraklasie zadebiutował w sezonie 1997/98 w barwach Górnika Zabrze, skąd przeszedł do Szczakowianki. W pierwszej lidze rozegrał 155 spotkań.
Wielokrotny reprezentant Polski juniorów i młodzieżówki, w 1993 roku występował w zespole prowadzonym przez Andrzeja Zamilskiego, który wywalczył tytuł mistrza Europy do lat 16.
Kierownictwo Górnika oficjalnie ogłosiło siedmioosobową listę transferową, na której umieszczeni zostali m.in. dwaj dotychczas rezerwowi bramkarze Artur Holewiński i Mateusz Karnas.
(PAP)
interia.pl
W Łęcznej wystawienie na sprzedaż takich zawodników jak Czereszewski,Jurkowski,Kościelniak,Kościuk czy też bożyszcze kibiców Paweł Bugała to też przebudowa drużyny....
Jakby tak wziąć pod uwagę średnią ligi to większość klubów chce się pozbyć zawodników a nie kupować.....mamy 14 drużyn i ciągle za dużo zawodników ????????????
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
U naszych rywali.....
- Jeśli pat potrwa dłużej, jestem nawet gotów wydać zarządowi Tele-Foniki polecenie ściągnięcia ponadstumilionowego długu z Wisły SSA - grozi właściciel Bogusław Cupiał. To oznaczałoby upadłość mistrza Polski i to, że Kasperczak nie dostałby nawet złotówki.
Klub zaoferuje Henrykowi Kasperczakowi półroczną odprawę (120 tys. euro) za zerwanie kontraktu. Ale przedstawiciel Kasperczaka Tadeusz Fogiel przysłał do Krakowa faks, w którym domaga się wypłaty wszystkich pensji do końca umowy (czerwiec 2008 r.), czyli 860 tys. euro. - Na tyle nas nie stać. Po porażce z Dynamem Tbilisi spółka jest w fatalnej kondycji finansowej, mamy siedmiomilionową dziurę w budżecie - zwraca uwagę prezes Wisły Janusz Basałaj.
Wszystko na to wskazuje, że potentat na krajowym rynku piłkarskim znalazł się w jeszcze większym kryzysie niż cztery lata temu, gdy w burzliwych okolicznościach dochodziło do podziału współwłaścicieli Tele-Foniki, a zatem również Wisły (Bogusław Cupiał odkupił udziały Zbigniewa Urbana i Stanisława Ziętka).
Cupiał podpisał z Kasperczakiem umowę do 2008 roku, a teraz go zwolnił. Nie chce już widzieć ani słyszeć o trenerze, choć z wszystkimi zwolnionymi wcześniej szkoleniowcami Wisły SSA utrzymuje dobre stosunki.
- Nie dość, że z prywatnych pieniędzy będę musiał łatać dziurę budżetową, to jeszcze mam dołożyć prawie milion euro dla trenera, który doprowadził nas na krawędź bankructwa?! - denerwuje się Cupiał. - Jeśli pat potrwa dalej, jestem nawet gotów wydać zarządowi Tele-Foniki polecenie ściągnięcia ponadstumilionowego długu z Wisły SSA. A to oznaczałoby upadłość piłkarskiego biznesu. W takim wypadku ani Kasperczak ani żaden z piłkarzy nie dostałby już nawet złotówki - grozi właściciel.
Według sprawozdania finansowego za 2003 rok dług Wisły wobec Telefoniki wynosi ok. 80 mln zł (Wisła nie spłaca kwoty głównej długu ani odsetek - są one dopisywane do kapitału i powiększają zadłużenie)
Trudno się spodziewać, że niechciany trener przystanie na półroczną odprawę. Pod kątem pracy w Wiśle ułożył sobie życie. Sprowadził do Polski najmłodszą córkę, kupił dom w podkrakowskim Libertowie i nie na rękę jest mu ponowna emigracja. Zresztą o ofertach dla Kasperczaka cicho. Na znalezienie angażu we Francji (gdzie pracował przez lata) nie ma szans, bo wielu szkoleniowców z głośniejszymi nazwiskami jest tam bez pracy. W Polsce na zatrudnienie zwolnionego z Wisły szkoleniowcy stać tylko dwa kluby (Legia, Groclin), chyba że bezrobotny Kasperczak złagodzi żądania.
- Sprawę Kasperczaka chcemy rozwiązać jeszcze przed świętami. Zamieszanie wokół jego zwalniania nie służy nikomu - powiedział wczoraj prezes Basałaj.
Upadłość Wisły jest raczej wykluczona, o ile Cupiał myśli racjonalnie. Bankrutując Wisłę, Tele-fonika musiałaby utworzyć specjalną rezerwę finansową z powodu nieściągalności osiemdziesięciomilionowego zadłużenia - bo przecież Wisła nie spłaci długu, bo nie ma czym.
To z kolei obniżyłoby wyniki finansowe spółki, a na dodatek Cupiał straciłby kontrolę nad mistrzem Polski. Klubem zarządzałby bowiem syndyk wyznaczony przez sąd. Innymi słowy doprowadzenie Wisły do upadku to strzał samobójczy. Same słowa właściciela są jednak dowodem na wysoki poziom frustracji.
Same dobre wiadomości dziś od rana, Piechniczek, Cupiał - żyć się chce!!!
Aż mi się rymnęło, na melodię Płonie ognisko i szumią knieje
Na Reymonta boisko zarasta
Wielka Wisła wali się
Już cierpliwość cinkciarza wygasła
Kasperczaka zwolnić chce
Wyprzedaje swoje mega-gwiazdy
By załatać budżetową dziurę
Nie usłyszy więcej gwiazdy-jazdy
Będzie w Pcimiu łożył na kulturę
I nie dla was splendory, puchary
Prysły wreszcie o potędze sny
Nie pomogą żadne czary-mary
Na Azorach skomlą psy.
Wiadomość zmieniona (20-12-04 09:47)
gtx dobre :D
juz czekam na przyszłoroczne eliminacje do L.M. i wielki spadek gwiazdki wtedy to sie dopiero cupiał wk..wi a pieski wreście poczuja smak 3 ligi i bedzie do nich przychodzic na mecze moze z 300 wiernych.
Wiadomość zmieniona (20-12-04 10:47)
Ciekawą koncepcję przyjeła Wisła Płock.....aż czterech zawodników z Bałkanów ma trafić do tej drużyny....jeżeli dobrze ich Jabłoński ustawi to mogą się włączyć w walke o puchary-mają tylko jeden punkt straty do CRACOVII....puchary to marzenie Dmoszyńskiego....tacy nowi zawodnicy mogą sporo namieszać-Kriżanaca też nikt nie znał.....
Geopijatyk-Fan Oderki....co słychać w Wodzisławiu-jak Smuda Franc???(toż to bardzo barwna postać)
Pozwólcie mi pojechać do Wodzia i zaczerpnąć wiedzy z pierwszej ręki, bo na razie od kilku miesięcy siedzę na przymusowej banicji w Gliwicach. No ale na święta wrócić muszę do Wodzia. No wiem, że Smudy nie lubią, ale mi chodzi o to, by Oderka się odbiła od dna. Trener odchodzi, trener przychodzi, dziś jest, jutro go nie ma, a Oderka trwa.
Geopijatyk
ian thorpe napisał(a):
> Ciekawą koncepcję przyjeła Wisła Płock.....aż czterech
> zawodników z Bałkanów ma trafić do tej drużyny....jeżeli dobrze
> ich Jabłoński ustawi to mogą się włączyć w walke o puchary-mają
> tylko jeden punkt straty do CRACOVII....puchary to marzenie
> Dmoszyńskiego....tacy nowi zawodnicy mogą sporo
> namieszać-Kriżanaca też nikt nie znał.....
Akurat tu jestem spokojny - jeśli jest choćby cień szansy na spier.d.olenie czegoś, to "fachowcy" z Płocka skwapliwie z niej skorzystają :)
SPORT
Wisła - Kasperczak
Płacą, nic nie chcą
Wisła Kraków zwolniła Henryka Kasperczaka z obowiązku świadczenia pracy, choć będzie mu wypłacała pieniądze zgodnie z kontraktem. Kasperczak nie otrzymał żadnego dokumentu.
"Wisła Kraków informuje, że z dniem 20 grudnia 2004 aż do odwołania zawiesiła współpracę z panem Henrykiem Kasperczakiem jako trenerem i menedżerem pierwszego zespołu Wisły. Jednocześnie informujemy, że Wisła nadal będzie wypłacać panu Kasperczakowi miesięczne wynagrodzenie w wysokości i na warunkach umowy wiążącej go z klubem do 30 czerwca 2008. Wyrażamy podziękowanie za dotychczasową pracę pana Kasperczaka i życzymy mu kolejnych sukcesów" - tak brzmi treść oświadczenia klubu.
- Nie otrzymałem żadnego pisma z klubu i dlatego nie będę komentował prasowych doniesień. Jeśli takie pismo rzeczywiście powstało i jeśli go otrzymam, to rozpocznę zdecydowane działania - powiedział "Rz" Kasperczak.
Taktyka zarządu Wisły jest jasna - biorą Kasperczaka na przeczekanie. Liczą, że znudzony bezczynnością zgodzi się odejść z klubu dobrowolnie.
K.G.
--------------------------------------------------------------------------------
żródło:Rzplita
Basałaj/ fot. PS
Wczoraj władze krakowskiej Wisły ogłosiły oficjalnie, że zawiesiły współpracę z trenerem Henrykiem Kasperczakiem na czas nieokreślony. Nie musi on wypełniać żadnych obowiązków wobec klubu, ale ten będzie mu płacił co miesiąc pobory do końca kontraktu - 30 czerwca 2008 roku. A co na temat Kasperczaka ma do powiedzenia prezes Wisły SSA, Janusz Basałaj?
- Trener Kasperczak nie ułatwiał nam negocjacji. Za każdym razem żegnaliśmy się stwierdzeniem: "Dobra, nie rozmawiamy przez media". Po czym trener wyjeżdżał za bramę i mówił telewizji, że zarząd nie przyjął jego propozycji. Robił użytek z mediów: mówił, że w zarządzie panuje komuna, że się kompromitujemy. Wykazywał wiele konsekwencji i uporu w walce o utrzymanie się na stanowisku. Wpadki z Vaalerengą i Dinamem pokazały jednak, że formuła jego pracy w Wiśle się wyczerpała.
- Kasperczak biegał do zarządu PZPN, na galę "Piłki Nożnej" i skarżył się, że tu jest komuna. Według mnie to Kasperczak jest dzieckiem komuny, bo grał w Stali Mielec, która była pupilkiem komunistycznych władz. Burzył dobry wizerunek klubu. Nie żałował razów wymierzanych we mnie czy władze klubu.
- Trener Kasperczak łamał zasady ładu korporacyjnego, pomijał tamten zarząd, starał się wszystko załatwiać z właścicielem. Na wszystkim się znał, wszystko chciał robić. W głowie mu się nie mieściło, że jakiś mały miś Basałaj chce z nim rozmawiać i wręczyć mu jakieś pismo. Poczuł się panem i władcą, wykroczył poza swoje kompetencje. Wykreowaliście go wszyscy na wielkiego maga sztuki trenerskiej. Sam to robiłem, chwaląc go w telewizji.
PRZEGLĄD SPORTOWY
No takiego cha*a jak Basałaj jeszcze nie było!
Janusz Basałaj o Kasperczaku
- Kasperczak biegał do zarządu PZPN, na galę „Piłki Nożnej” i skarżył się, że w Wiśle jest komuna - mówi prezes Wisły Janusz Basałaj w wywiadzie udzielonym "Przeglądowi Sportowemu". Oto wypowiedź działacza Wisły.
- Trener nie ułatwiał nam negocjacji. Za każdym razem żegnaliśmy się stwierdzeniem: „Dobra, nie rozmawiamy przez media”. Po czym trener wyjeżdżał za bramę i mówił telewizji, że zarząd nie przyjął jego propozycji. Robił użytek z mediów: mówił, że w zarządzie panuje komuna, że się kompromitujemy. Wykazywał wiele oporu i konsekwencji w utrzymaniu się na stanowisku. Wpadki w Pucharze UEFA pokazały jednak, że formuła jego pracy w Wiśle wyczerpała się - wyjaśnia Basałaj.
- Kasperczak biegał do zarządu PZPN, na galę „Piłki Nożnej” i skarżył się, że w Wiśle jest komuna. Według mnie to Kasperczak jest dzieckiem komuny, bo grał w Stali Mielec, która była pupilkiem komunistycznych władz. Burzył dobry wizerunek klubu. Nie żałował razów wymierzanych we mnie, czy władze klubu. Jest wielkim trenerem. Był wielkim piłkarzem, ale pewien ład korporacyjny obowiązuje. Jeżeli w piątek przedstawiam nowy sztab szkoleniowy i mówię: Henryk wyjdź, bo głupio będzie wobec nowego trenera, a on zostaje i budzi sensację? Nie wyrzuciłem go przecież. Został do końca konferencji. Nie interesuje mnie, czy ja będę w opinii czytelników bucem czy impertynentem. Prezesa nie musi się kochać. Wisła nie jest Basałaja, Kapserczaka, czy Szymkowiaka. Jest klubem wszystkich, którzy jej kibicują - dodaje prezes Wisły.
- Kasperczak łamał zasady ładu korporacyjnego, pomijał tamten zarząd. Starał się wszystko załatwiać z właścicielem. Na wszystkim się znał, wszystko chciał robić. W głowie mu się nie mieściło, że jakiś mały miś Basałaj chce z nim rozmawiać i wręczyć mu jakieś pismo. Poczuł się panem i władcą. Wykroczył poza swoje kompetencje. Chyba trochę źle rozumiał swoją rolę w klubie. Tym aneksem do umowy chcieliśmy pokazać trenerowi jego miejsce w strukturze klubu. Trochę go zdyscyplinować i zmusić do wyciągnięcia wniosków z tego, co się stało w meczach z Dinamem - zakończył Basałaj.
autor: mat19
źródło: Przegląd Sportowy
Z forum...
Wasze komentarze
fafa
ty basalaj, wez sie w garsc i odejdz. zniszczyles juz sport w tvp teraz niszczysc nasza WISŁĘ !! juz cie tu nie widze
MK*
OLA7 to nie była Wisła Kasperczaka tylko Wisła Smudy do którego mam wielki szacunek.Smuda budował tą drużyne a Kasper zagarnoł sukcesy które osiągneli w pucharze UEFA.Gduby smuda miał takie możliwości w Wiśle jak Kasper to Wisła już dawno by grała w LM. Dario z Krosna to jest ten Basałaj dzięki któremu możemy oglądać lige w canal+,on zbudował redakcje sportową w tej że telewizji i za to go podziwiwm .Chyba nie oglądasz C+. Z takimi piłkarzami to Kulawik by zdobywał mistrza polski co roku a Kasper miał walczyć w pucharze UEFA bądz LM,przez jego wpadki znowu nie będziemy drużyną rostawioną w walce o LM. pozdrawiam kibiców "WISŁY" anie Kasperczka.
Red. Maksymilian
Jeśli Cupiał ma klasę, to po tej wypowiedzi wyrzuci tego towarzysza "redboya" Basałaja czym prędzej. Pamietam dobrze, jak w mrocznych latach komunizmu PZPR tenże redaktorek jako kierownik działu piłki nożnej pisywał w laatch 1980-1989 wielkopoddańcze teksty w "Przeglądzie Sportowym" i nie tylko tam. I takie indywiduum ma czelność mówić o złej stronie komuny, neofita jeden!
To juz nie kabarecik to DNO
i z tym do Europy ? Z tym chamstwem? Z ta niekompetencja (zrywaniem podpisanych umow)? Z tym oszustwem..W jeden dzien wyznacza Kasperczakowi prace w klubie a na drugi przedstawia konspiracyjnie trenera Po czym dodaje ze umowilismy sie z Kasperczakiem ze nie bedziemy informowac o naszych rozmowach ... ! A tu taki"szczery" wywiad dla Przegladu Sportowego No Moi Drodzy GDZIE JESTESCIE ?!!! Ci wszyscy wyznawcy Cupiala ? Tyle zrobil ..dla Klubu ! (tyle gnoju !!!) Kto z Nim (Cupialem) moze konkurowac? No wiec od razu odpowiem NIKT! Absolutnie nikt z tym chamstwem ,brakiem kompetencji nie ma szans ! I NIKT NAWET NIE BEDZIE PROBOWAL , ani nie bedzie sie zadawal ! Z tym do Europy ?
Niepołomice -luz
Wciagnął nas w konflikt z klubami do których nic naprade nie mamy ale skąd sie on urwał? z wicohy Raczki na Mazurach, Stal =szarmach super snajpier dwukrotny król strzelców ligi francuskiej, Lato król strzelców mundialu, domarski, kasperczak
lukka
Mam 100% poparcia dla decyzji B. Cupiala. Solidaryzuje sie w krytyce J.Basalaja i nieudolnej polityki i sposobu zalatwiania sprawy Kasperczaka. Ale uwazam tez ze Kasperczak tez powinien byc bardziej elastyczny i nie robis takich jaj, zachowuje sie jak obrazony 10-latek. Zostaly mu przedstawione rozne propozycje wspolpracy i ograniczenia jego kompetencji ale na zadne z nich sie nie zgodzil. No ludzie K**** ktos musi poniesc konsekwencje i odpowiedzialnosc kompromitujacych porazek z valerenga i dynamo , kto inny jak nie trener (o ile ma odrobine honoru i samokrytyki) . Kasperczak nie dopuszcza najmniejszych zmian w swoich kompetencjach i nie chodzi tu o to ze wisla podpisala z nim "chory" kontrakt ale o zwykla uczciwosc, bo w tym momencie coraz bardziej przychylam sie pogladowi checi wyciagniecia kasy od wisly przez Kasperczaka. No bo co on sobie wyobrazal ze po porazce z dynamo , rujnujacej finanse klubu, dobre imie wisly , stracone pieniadze wynikajace z kontraktow z ERA itd. B. Cupial ktory juz nie raz pokazal ze na sercu lezy mu dobro a nie wyciaganie z niego dochodow , pogrozi Kasperczakowi palcem i powie: "heniu nieladnie nieladnie"? A poza tym ani razu z ust Kasperczaka nie slyszalem aby przypisywal sobie odpowiedzialnosc za taka kleske. Ludzie obudzcie sie mnie bardziej od liczki przeraza w jaka stagnacje popadla wisla w erze kasperczaka. temu klubowi potrzebny jest wstrzas . A panu Henkowi juz podziekujemy: I niech pan juz nie robi szopek i odejdzie z klasa! nie widzi pan co sie dzieje? przeciez nie ma mozliwosci aby pan zostal!!!!!!!!
Nawrot
Przeczytałem dwa razy, bo nie wierzyłem własnym oczom! To już przekracza wszelkie granice. Najwyższa pora uzmysłowić sobie smutną prawdę: Prezesem Wisły Kraków został nieokrzesany cham i prostak. Tu już nie chodzi o Kasperczaka, o niefortunne umowy itd.itp. Tego typu sformułowania nie mają prawa paść z ust prezesa jakiegokolwiek klubu. Basałaj, ty jesteś ZEREM, NICZYM. I zerem pozostaniesz, bez względu na jaki stołek wciśniesz swoje obleśne dupsko. Przypomnij sobie swoją karierę w ZSP i TVP, ty mały, żałosny kmiotku. I ty śmiesz grzebać w życiorysach innych, wskazywać komunistycznych pupilków?! Budzisz we mnie odrazę i odruchy wymiotne. Dopóki jesteś ty, dla mnie nie ma Wisły.
Niepołomice -luz
IDOL ! Nadal nie zmieniam zdania że dobrze sie stało ze zwolniono Heńka. A teraz kilka słow o basalaju które chciałes znac- fakty nie inwektywy, Basalaj facet ur.1958 r, dostał sie na studia polityczne UW majac 23 lata a wiec gdy wtedy te 4 letnie studia ludzie skonczyli juz z jego rozcnika, był dzielnicowym w Suwałkach a potem studia polityczne , należał do Socjalistycznego Związku Studentów Polskich w stanie wojennym gdzie poznał Roberta Kwiatkowskiego który był Radzie Uczelnianej tej komunistycznej organizacji na uniwerku warszawskim, kwiatkowski tez studiował nauki polityczne na uw, wczesniej poznał, z którym sie przyjażnił mam na mysli basałaja niejakiego komunistcznego dzienikarzyne Kośca z którym drogi sie rozeszły po wspólnej pracy w przegladzie sportowym, kosiec poszedł dzo działu politycznego TVP za komuny. itd itd szkoda pisania. Aha IDOL spytaj o to Basałaja jaki jest jego numer partyjnej legitymacji SZSP? chyba nie zapomniał?
fos
Zmieniamy skrót z HWDP na HWDBasałajowi... I mam nadzieję, że cenzura puści mój komentarz... Pozdrawiam Pana Kasperczaka i wszystkich, którym leży na sercu dobro Wisełki... Wesołych Świąt...
Muflon
Januszku ślicznie wyszłeś na tym foto !!
PK
WISŁA KRAKÓW MA TAKIEGO MAŁEGO PREZESA, JA JUZ TEGO NIE WYTRZYMAM, TEN BASAŁAJ JEST NIEOBLICZALNY, ON NIE WIE CO MÓWI.
Furos
Nigdy tego nie robilem nie komentowalem nie pisalem na was i nie wtracalem sie do polityki klubu ale jak teraz czytam wasze komentarze to zygac mi sie chce. Wszyscy sa za Kasperczakiem bo nie wiadomo co on takiego wielkiego zrobil dla Wisly a co zrobil doszedl do IV rundy PUEFA ale z jakim skladem ze skladem ktorego to nie on stworzyl, stworzyl go przeciez Smuda, moze ktos zaprzeczy, a puzniej co nic wilkie G.. przeciez Anderleht byl do przejscia ale Henio sie tlumaczyl ze nie mial juz takiego skladu puzniej Valerenga tez byl za mocna dalej kupiono pilkazy ale Dinamo tez za mocne cos chyba nie tak a zwlaszcza ze on nigdy sie nie przyznal do bledu nigdy nie powiedzial ze popelnil blad wszyscy byli winni tylko nie wielki Henio Basalaj ma racje jezeli ktos omija wladze klubowe ktore sa jego zwiezszchnikiem i idzie zawsze do wlasciciela to cos jest nie tak. facet poprostu poczul sie jakby byl tylko on i Cupial, poprostu poprzewracalo mu sie w glowie. Co do Liczki to trzeba mu dac szanse zobaczymy co zrobi jak skonczy sie sezon i nastepny moze byc tez lepszy od Pana Wielkiego Wladcy Kasperczaka a wy wtedy bedziecie go chwalic i zaden z was nie napisze ze nie mial racji tylko bedziecie milczec i go wychwalac, obyscie wtedy mieli na tyle godnosci i sie przyznali do bledu FOREVER WISLA KRAKOW
PEFKA
Co wy pieprzycie że Dinamo wina Kasperczaka?? On po bosiku biegał? On nie umiał na 2 m podać? Sory, ale od takich piłkarzy to się chyba tego nie powinno wymagac, to jest normalne!! A że grali jak grali, to tylko ich wina. A jak ktoś zwalna wine na to że mobilizacji nie potrawi Kacper zrobić to przypomnijscie sobie: choćby Tiblisi w Krakowie, Parme, Lazio, dobrze pamiętam jak na nich pokrzykiwał. A jak się nie zgadzacie. To uważam, że zamiast rozpieprzać klub, to wystarczyłoby Moskala zatrudnić wcześniej i on by był od mobilizacji, Jestem pewien że Heniek by się zgodzil!!
alek
jak by miał honor to po valerendze i tybilisi by odszedł ludzie dwa lata w plecy w innym kraju w takiej sytuacji by heńka wywalili . co znaczą tytuły krajowe za takie pieniądze nic heniek jest poprostu pazerny na szmal
CorazBardziejWkurzony
módl się basałaj, żebym cię nie spotkał na ulicy!! :[
fd
ten koles jest po prostu zwykłym noworyszem ,typowym synekurzystą ktory troche kabzy zobaczyl i mu odbiło.Ma to w oczach
WISLA FAN
Dario z Krosna nie mylisz sie to jest ten sam Basalaj co nie zalatwil meczykow Wieslki z Realem.......
Bartek
Troche szacunku buraku warszawski. Nauczyłeś się w stolycy chamstwa czy to u was rodzinne? Wypier.... z Wisły!!!!
robson_kol
Jezeli chodzi o klase Pana Kasprczaka to to jest naprawde gosc jezeli chodzi klase tego drugiego to naprawde jednym zdaniem nieudacznik i karierowicz zobaczcie jak go wyzucali za tvp a potem znowu przyjmowali gdzie tu GODNOSC OSOBISTA zero tylko KASA dla niego sie liczy wiec co wymagac od takiego czegos co oczka ma w $ zeby liczyl sie z klasa i dbał o dobry wizerunek NASZEGO WIELKIEGO I ZASŁUZONEGO KLUBU to dla niego porostu interes wiec dlatego nie piszcie bzdur zeby ktos bronił KLASY I INTELIGENCJI NASZEJ CZYLI KIBICÓW I CAŁEJ WISEŁKI to dla nich wszystkich kasa a sentymenty i SZACUNEK DLA LUDZI CO COS ZROBILI DLA WISEŁKI TO JUZ HISTORIA TAKA SAMA JAK HISTORIA POPRZEDNIEGO PREZESA KTÓREGO TEZ POTRKTOWALI JAK SMIECIA I TO SAMO CHCĄ ZROBIC Z KASPERCZAKIEM I KAZDYM INNYM KTO ZECHCE MRUGNĄC LUB KRZYKNĄC NIE TAK JAK CHCĄ PREZESI I CAŁY ZARZAD UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZEBY NIE BYŁO TAK ZE KAZĄ NAM KIBICĄ KIBICOWAC JAK KAZE PREZES BO TO BEDZIE KONIEC NASZEJ WISEŁKI KRAKÓW I HUNTA basałaja WKROCZY NA SEKTOR 10 NIEDOCZEKANIE WASZE PREZESI TO ZA NASZE CIEZKO ZAROBIONĄ KASE UDAJECIE I OSMIESZACIE NASZ KLUB ALE WSZYSTKO DO CZASU SZKODA TYLKO NASZYCH PIŁKARZY ZE TEZ MAJĄ ZTKANA TWORZ BO ICH ZDANIE SIE TEZ POWINNO LICZYC BO TO TEZ DZIEKI NIM A NIE TYLKO KASIE cupiała WISŁA SWIECI I TRUMFUJE W POLSCE SUKCESY LUDZIE SWIETA ZA PASEM WSZYSTKIEGO DOBREGO I NIECH WE WIGILIE NAWET PREZESI I WŁASICIELE KLUBU O GODZ, 00.00 PRZEMOWIĄ LUDZKIM GŁOSEM A BEDZIE WISŁA KRAKÓW CHLUBĄ WSZYSTKICH POLAKOW JAK JEST JESZCZE DO TEJ PORY NIE ZAPRZEPASCIE TEGO PSEUDO DZIAŁACZE WISŁY PRZEPRASZAM ZE SIE UNIOSŁEM POZDRAWIAM
Snajper
Jak zastepowac Kasperczaka, to trenerem duzo lepszym od niego, tym z najwyzszej polki np. Christopheem Daumem, a nie Liczka, ktory w zyciu nic z zadna druzyna nie osiagnal. To ze byl trenerem, czy asystentem trenera reprezentacji Czech o niczym jeszcze nie swiadczy. To tak samo jak by trenerem Wisly Krakow zostal Janusz Wojcik, ktory tez ma za soba przeszlosc trenerska w reprezentacji narodowej Polski. Osobiscie nawet wolalbym Wojcika niz Liczke, gdyz Wojcik cos kiedys osiagnal (przyp. srebrny medal na IO w Barcelonie' 92). Dawno, bo dawno, ale osiagnal. Ale i tak z nich wszystkich najlepszy jest Heniu Kasperczak. W jakim zagranicznym, europejskim klubie podpisuje sie umowe z nowym szkoleniowcem, uprzednio nie zwolniwszy 1-wszego trenera????? - odpowiedz jest prosta, tak moze byc tylko w Polsce. Jeszcze jedna uwaga. Wisla to conajwyzej sredniej klasy druzyna europejska, dlatego jej zakwalifikowanie sie, badz nie, do elitarnych rozgrywek LM, bedzie zalezalo tylko i wylacznie od szczescia Wisly w losowaniu. Dlatego chocby jamis cudem Wisla awansowala do LM, to w kolejnym sezonie znow jej szanse na gre w LM, beda zalezec od szczescia w losowaniu. Ludzie zrozumicie ze polska pilka jest przecietna i nigdy nie zagrzejemy jednym polskim klubem na dluzej miejsca w LM. Awans mistrza Polski do LM bedzie dzielem przypadku, bardzo sporadycznym. Najpierw musi liga polska stac sie o wiele silniejsza niz jest teraz, a dopiero pozniej mozemy liczyc na jakies sukcesy na arenie miedzynarodowej. Wisla conajwyzej moze pograc jak rowny z rownym z druzynami klubowymi w Pucharze UEFA. I tam z wszystkimi bedzie mogla wygrac i z wszyskimi bedzie mogla przegrac. Polska liga jest slaba w porownaniu z ligami europejskimi, w zwiazku z tym za malo jest w sezonie meczow o stawke. Odstajemy od Europy o conajmniej 1 klase. Polska pilka nie liczy sie wogole w Europie, a ostatnie wygrane reprezentacji to wielki fart. Chocbysmy nawet awansowali do MS, to i tak nie ma sie co napinac, bo tam druzyny pokaza nam gdzie jest nasze miejsce w szeregu. Reprezentacja jako druzyna lub jako zgrany kolektyw prawie wogole nie istnieje, bo o jakiej reprezentacji mozna tu mowic, jak w kazdym kolejnym meczu graja coraz to inni zawodnicy, wiec czego oczekiwac chociazby po awansie do MS????
Kopista
Za glosem z Onetu !!! : Przepraszamy! W imieniu kibiców Wisły Kraków, chciałem przeprosić Klub:Stal Mielec, jak i jej kibiców. Czasami sie tak zdarza, że ktoś z prowincji dorwie sie do wysokiego stanowiska i przenosi swoją kulture, na miejsce pracy.Pan Basałaj obraził klub, który tworzył polską piłke, "wyprodukował" wielu reprezentantów, oraz udanie , reprezentował Polske w europejskich rozgrywkach. Każdy szanujacy sie kibic Wisły Kraków, odcina sie od wypowiedzi Pana Basałaja, który w rekordowo szybkim czasie zniszczył nam bardzo dobrą opinie w kraju i nie tylko, na którą tak ciężko pracowaliśmy. Dziekuję za uwage i życze wszystkim Wesołych Świąt i sukcesu Waszych drużyn w ligowych jak i eutopejskich rozgrywkach. ~Kibic Wisły Kraków, 2004-12-21 09:39
Zuzia
poczytajcie, to wiele wyjaśnia: http://hektus.republika.pl/tygsolid29.html
gizu
a Basałaj biega do PS-a i się skarży na Kasperczaka. Błazen.
Św. Mikolay
Nie wchodziłem Kasperczakowi w dupe i nie zamierzam! Dlaczego wyje.... Brozkow, Kuzere, Szalege, Kmiecika? Dlaczego kiedy Wisła wygywa w czasie meczu po 3, 4 - 0 nie wejdzie na boisko jakiś młody zawodnik tylko na siłe 3ma sie gwiazdy a zmiany robi w ost 7, 8 min meczu? Dlaczego przez wszystkie mecze sezonu gra ta sama 11? Ta sama 11 co z Realem, Legia, ta sama 11 z Koszarawa? Dlaczego? Dlaczego raz u boku Glowackiego nie moze pelnych 90 minut zagrac Kowalczyk, potem wejsc na ost. 20 min, potem znowu zagrac od poczatq? Niech sie uczy! Pogra raz, drugi, dziesiaty i bedzie pilkarz! To samo tyczy sie Brozkow, ktorych u nas nie ma, Kmiecika, ktory moim zdaniem bedzie swietnym pilkarzem! Ale gdzie on teraz jest? Co z nim zrobil Kasperczak, wielki trener z ktorym omało nie zdobylismy LM? no co? Czy naprawde sukces w Uefa to sukces, ktory nalezy chwalic i podniecac sie nim przez lata? No ale lepiej miec w zespole gwiazdki niz mlodych, zdolnych chlopcow. Ok. przystalismy i na to! jaki efekt? Zaden! Ani LM, Ani UEFA, ani KASY! Dzis Brozki moga wyladowac w WHU ale oby nie. Jest szansa ze Liczka zrobi cos z mlodych chlopakow, ktorych klub sprowadzal przez kilka lat, tych najlepszych! Nie mowie i nie proponuje tu wkladania od poczatku meczu skladu U-23. Jestem pewien, ze Liczka przejzy na oczy i kiedy wynik bedzie opiewał przy granicy 3 - 0 to cholera wposci na boisko Brozka a nie bedzie cisł dalej frankiem i zurawiem w ataq! Wiec nie wchodzlem i nie mam zamiaru wchodzic mu w dupe. Szczegulnie teraz kiedy pokazuje co jest najwazniejsze... nie Wisla, nie klub, nie sukcesy, ktorych nie bylo, nie kibice, bo niby dlaczego? nie zarzad, ktory jest ponad nim, nic a nic... liczy sie tylko kasa! Ja w pracy mam szefa, mam zarzad spokli i to ja im sie podporzadkuje a kiedy widze, ze partole i pierdole robote to szukam wraz z nimi kompromisu... Kasperczak nie pokazal tatku i serca! Pokazal chec rzadzenia i wywyzszania sie! To tylko on niby moze zalatwiac sprawy z Basalajem, on, on i on, on najwazniejszy :/ A basalaj? Jest jaki jest.... i pewnie wytrzyma tu max z 2 lata. Niewazne. On akurat moze niewiele bo jest tylko marionetka w rekach Cupiala. Najwazniejsze by Wisla wygrywala a Kasperczak nich juz idzie i nie wraca! Z calym szacunkiem, ŻEGNAM PANA, PANIE KASPERCZAKU!
Krol-kibic WISŁY
Gdy WISŁA będzie przegrywać to kibice nie będą zadowoleni.
mek
jakie to wszystko jest nieładne, pozbawione wszelkiej kultury, wszędzie tylko kasa - Kasperczak jakby miał honor kazał by się pocałować w dupę, a Cupiał gdyby miał honor zapłaciłby te pieniądze...
Krol
Kasperczak miał zły sezon.lecz nie powinni go wyrzucać.Piłkarze są winni a nie on.Pomyślcie
ADA$KO GTA
TJA ... Niestety Basalaj jest ..... tym czym sie okreslil, plus dodatkowo jeszcze mozna kilkoma epitetami go okreslic. Ale Kasperczak tez nie jest bez winy. Widac u niego brak oglady , brak jakiegokolwiek wyczucia taktu czy sanowaniu siebie sdamego. Jako trener jest dobry, ale nie przeskoczy samego siebie i do LM bedzie mial problem awansowac. Niestety nie jest to typ ryzykanta i ma fatalna kichawe do transferow, a chce byc figura nr 1. Dlatego powinien odejsc i powinien odejsc z godnoscia bo to co robi teraz to jest czeski film i parodia zachowania czlowieka na takim stanowisku. BASALAJ MUSI ODEJSC nie dlategho ze jest buc kretyn etc... , ale poniewaz nie radzi sobie z niczym. Pan Cupial powinien przeprosic czerwinskiego dac szanse liczce na dwa miesiace. Jesli wisla przegra chocby jeden mecz w lidze - WON!!! A tak w ogole to cos tu jest caly czas grubymi nicmi szyte, przeciez taki praski niby zdolny prawnik i nie potrtafi podjac jakiejs decyzji ?? Ludzie z kazdym mozna jakos sie dogadac, (wyjatek stanowia zoltki ;) I ta sytuacja dowodzi ze zarzad musi odejsci prtaski niech sie zajmuje dalej prawnymi kruczkami na ktorych mozna zarobic ( bo na takich powstala telefonika) a rzadzenie klubem niech powierza komus nowemu ( mam nadzieje ze basalaje nie maja trzeciego brata :) Pozdro z Kanaday - NHL WROC!!!!!!!!!!!
cinkciarz z Gdowa
Panie Basałaj to juz Pan przegiął.Stal Mielec to nie tylko Kasperczak.Dalej idąc Górski to też komuna.Reprezentacja Polski Komuna.ONi byli super piłkarzami i trenerem .Patriotami , rozsławiali Polske. A Pan co wtedy i dziś robił.Jakie Pan ma osiągnięcia. Teraz siedzi Pan w gabinecie gdzie za komuny spali ZOMO a potem szli ludzi pałować. a Wisła to był klub MO.A co za komuny robił Pana dobry znajomy. Sprzedawał walutę ,był pospolitym cinkciarzem , według prawa komunistycznego przestepcą .Wtedy cinkciarze byli nietykalni. A wie Pan dlaczego. Bo byli pracownikami lub współpracownikami Urzędu Bezpieczeństwa (UB). A w telewizji to zatrudniano grzecznych chłopców bez układów.Dlaczego Pan tak naprawdę wyleciał z TV misiu.
Tori
Kurde, a może ten ten co na zdjęciu u góry to nie Janusz Basałaj, a Szamil Basajew - ten co w Rosji popłoch sieje - Budionowsk, Dubrowka, Biesłan......a teraz Wisła Kraków ...?
TOTO-Mielec
basałj od Stali Mielec to się odp***!!!!!!! bo ty cyba nie wiesz gdzie lezy to miasto jaki ma stadion(mialo bo teraz szkoda gadac) i kto w latach 70-tych finansowal klub!!!!! to był klub FABRYCZNY!!!!!!!! kibicuje wiśle i nie nie mam zamiaru przypominać jakim klubem była w tamtych latach ale mnie mendo do tego prowokujesz!!!! bo to chyba bardziej wisła była klubem pupilkiem komuny!!!!! KASPERCZAK jest najlepszy!!!!!!! Heniu Mielec z Tobą!!!!!
inek
Wisła jest własnością kibicow i Krakowa częścią jego historii. Jest częścią naszej tradycji bycia Krakowianinem i Polakiem. POdobnie jak Cracovia. Czy tego chcemy czy nie. Z tego tez tytułu nie możemy dopuścić do tego, że częścią NAS, naszej tożsamości zarządza taki CZLOWIEK jak Basałaj. Kto jest Krakusem to to zrozumie. To tak jakbyśmy mieli prezydenta miasta np. złodzieja, czy chama. Jest mi wstyd że taki człowiek został prezesem naszego klubu. Uważam, że szacunek dla Ciupała nie oznacza naszego milczenia w spraie Basałaja. Jesli tak będzie TO NIE JESTEŚMY GODNI ANI TEGO MIASTA, ANI TRADYCJI NASZYCH PRZODKÓW ani naszej Wisły. Mam nadzieję, że STOWARZYSZENIE wreście stanie na wyszokości zadania.
MICHALAK
LUDZIE ZA WSZYSTKO CO TERAZ ZLE W WISLE ODPOWIADA CUPIAŁ!!!JEGO SŁUGUSEM JEST BASAŁAJ I ON MUSI ROBIC TO CO MU CUPIAŁ KARZE!!!JEZELI CUPIAŁ CHCIAŁ LICZKE TO MUSIAŁ SIE LICZYC ŻE KASPERCZAKOWI MUSI ZAPŁACIC OK 850TYS EUR ZA ZERWANIE KONTRAKTU!!!A NIE LICZYC ZE KASPERCZAK ZREZYGNUJE Z TAKICH PIENIEDZY!!PŁACI ZA ZERWANIE KONTRAKTU I PO SPRAWIE!!!TERAZ TO JEST JEDNO WIELKIE SZAMBO!!!CUPIAŁ NIE POWINIEN WYWALAC KASPERCZAKA !!!POWINIEN ZMNIEJSZYC PIENIADZE GLÓWNIE PIŁKARZA I TRENEROWI I NIE PSUC CAŁEJ ATMOSFERY JAKA BYŁA W WISLE!!! A WSZYSTKO PRZEZ TEN JEDEN NIESZCZESNY MECZ Z GRUZINAMI!!CUPIAŁ POWINIEN DAC JESZCZE JEDNA SZANSE KASPERCZKOWI!!!ŁATWO JEST WSZYSTKO ZEPSUC JEDNA DECYZJA JAK TO ZROBIŁ CUPIAŁ ALE NAPRAWIC TO WSZYSTKO TRZEBA BEDZIE LATAMI NIESTETY!!!LICZKA BEDZIE WROGIEM NIE TRENEREM!!!A JEZELI KASPERCZK SIE ODWOŁA DO UEFA TO WISLE MOGA WYKLUCZYC Z PUCHAROW!!!I TAKI MOZE BYC ŻALOSNY KONIEC WISEŁKI DZIEKI NIEUMIEJETNEJ POLITYCE PANA CUPIAŁA!!!!
ravel
ten koles na zdjeciu(mis-basalaj) to czlowiek bez klasy,honoru, on wogole nie ma pojecia chyba o czym mowi.(najpierw wyimaginowane przejscie Szymka do legi-gdzie on to wyczytal?? a teraz te wypowiedzi o Kasperczaku i Stali M.) Panie CUPIAL opamietaj sie pan i jak najszybciej ostudz glowe temu "misiowi"-on prowadzi Nasza WISELKE do kompletnej ruiny. a tego chyba wspolnie nie chcemy.!!!!!
JSP skarżysko
aha i jeszcze jedno do tych ,którzy mówią :"Kasperczak przesadza!"/pomyślcie co by było gdyby to cupiał albo ten "jego" bo nie nasz prezes ,miał kasę u Kasperczaka lub u kogoś innego,czy sam by z niej zrezygnował???.. ja myślę ,że brzydko mówiąc: ...T.A.K.I. CH.U.J!!!!
IDOL
jAK TO BYŁO Z TYMI ZWIAZKAMI bASAŁAJA Z kWIATKOWSKIM - NAPISZCIE BO NIE WIEM? jESLI TAK TO KTO TU JEST komuchem ?
Marko 1
nie wiem, czy Basałaj obiecał Cupiałowi, że za fotel Prezesa Wisły zwolni Kasperczaka, czy Cupiał wstawil sam na Prezesa Basałaja z zadaniem zwolnienia trenera ... w każdym razie do tej pory Basałaj usilnie udowadnia, że kiepski i strasznie nieporadny z niego Prezes. Co by nie mówić Czerwiński przy nim to duża kultura i klasa ...
Dario z Krosna
Jednej rzeczy tutaj nie rozumiem, czy ten pan Basałaj to jest może ten nieudacznik, który był szefem redakcji sportowej TVP i którego to wyp.... dlatego, że nie potrafił załatwić transmisji dla TVP meczu Wisła-Real. Mam nadzieję, że to inny Basałaj, bo gdyby to był ten to zwątpiłbym doszczętnie w prawa logiki, a pana Cupiała uznałbym za całkowite antytalencie biznesu i rozeznania.
JSP skarżysko
powiem tylko tyle że: "najlepszą obroną jest atak" i cupiał wystawił tego jelenia "basałjaja",żeby uratował bogusiowi kasę,panowie trochę pokory i klasy,kasperczak ma odejść? zgoda ale porzegnać go trzeba z klasą i szacunkiem
czewa
idioci chcą narzucic kare na szymka w tym zarzadzie sa same poje-by peda,ly ludziska usuncie sie z wiselki a basalaj to juz najwiekszy z kretynow jaki istnieje w polsce nawet przed listkiewiczem go stawiam
Kibic z północy
JEST ROZWIĄZANIE! Wypowiedzią dla "PS" Janusz Basałaj skompromitował swoją osobę, obraził przy okazji kibiców i cały klub Stali Mielec, a także kibiców Wisły. Uważam, że jest rozwiązanie całej sytuacji - decyzję musiałby jednak podjąć p. Cupiał. Uważam, że Basałaj powinien być zdymisjonowany i im dalej będzie od Wisły, tym dla Wisły lepiej (zwłaszcza medialnie). Jest nowy sztab trenerski i niech ten sztab działa i niech się wykazuje-myślę, że presja pod jaką będzie się znajdował może podziałać mobilizująco. Uważam, że w klubie jest też miejsce dla Kasperczaka - miejsce po zwolnionym Basałaju! Prezes Kasperczak-mógłby pełnić tą funkcję do końca podpisanego kontraktu i też miałby okazję się wykazać. Cała sprawa zakńczyłaby się honorowo dla wszystkich i przy okazji Wisła "oczyściłaby się" medialnie. Potem zostałaby już tylko praca, praca i jeszcze raz praca! Napiszcie co o tym sądzicie. Pozdrawiam świątecznie!
kolo
Ludzie jak tak dalej pójdzie to dojdzie do rozłamu wisełki;-( jedni są za P. Kasperczakiem drudzy za Liczką.... no i za kim tu iść i sie kłucą uspokójcie sie i patrzcie co pokaze czas
OLA7
LUDZIE JAK WISŁA PRZEGRAŁA Z LAZIO I DINAMEM TO GAZETY PISAŁY : "WISŁA ŹLE, KASPERCZAK TRAGICZNIE..." CIEKAWE CZEMU NIC NIE PISALI PO MECZACH Z PARMĄ I SCHALKE - BO WTEDY ZWYCIĘŻYLISMY W DOBRYM STYLU, BYLIŚMY DUMNI Z GRY WISŁY - TO ZAWDZIĘCZAMY PANU HENIOWI TYLKO I WYŁACZNIE. DZIEKUJEMY!!! A PANOWIE BASAŁAJOWIE, CÓŻ...MAM NADZIEJE ŻE JUŻ NIGDY NIE ZOBACZE WAS W KRAKOWIE.
HERQW
Sw.Mikolaj - chciałbym wto wierzyc co napisałeś.Jezeli Lm ma nie stac sie mrzonką budzet trzeba zwiekszyc na poczatek polowe na 12-15 mln euro zeby w ogule bylo o czym gadac, na a juz nie na pewno oslabiac zepoł w ten sposob jak z gorawskim czy piekuta za darmo oddawac !!! a co jak majdan zawiesza?kiedys pisalem zeby szamo sprowadzic to byl w czerwcu jak siepelental po ausrtii ,za darmo by przyszedl.mno ale wszyscy to mieli w dupie.
mielczanin
Basałaj odpie.rdol sie od STALI MIELEC!!!
FABIAN
EJ TY SWIETY MIKOLAY TY MASZ DOWNA!!! NAJPIERW WCHODZILES KARPERCZAKOWI W DU.... BEZ MASLA ZA ROZGRYWKI PUCHAROWE, A TERAZ LEJESZ Z GORY NA DOL. MIEJ FRAJE... CHOCIAZ SZACUNEK! WIADOMO ZE JAK NIE MA KOSOWSKIEGO, KUZBY W FORMIE WISLA GRAC TAK SAMO DOBRZE NIE BEDZIE. Z GOWNA BATA NIE UKRECISZ! A PO TRZECIE TO POLSKA LIGA JEST ZA MALO WYROWNANA-WCALE NIE JEST WYROWNANA WIEC JAK MY MOZEMY DALEKO ZACHODZIC W PUCHARACH EUROPEJSKICH???WEZ SIE KOPNIJ W CZOLO I PRZEMYSL TO ZANIM POWIESZ COS OD RZECZY!!! POZDRO DLA MADRYCH WISLAKOW
krzyszo
o kurdę, Basałaj out, a H.K. też out. Przede wszystkim trzeba przewietrzyć atmosferę w Wiśle, piłkarzy niektórych też, ale kurde nic to, jestem od 1977 roku kibicem świadomym Wisełki (rocznik 1970) i zawsze tak zostanie. Ewentualne brudy trzeba prać tylko we własnym gronie.
floyd
Oto cała prawda o Basałaju... Cóż, nie można wymagać od ćwierćinteligenta choćby podstaw jakiegoś zachowania. Ale to również odsłona prawdy o zadufanym w sobie i rozpieszczonym przez kibiców Henryku Kasperczaku. Czas otworzyć nowy rozdział w tej książce. Zobaczymy co z Wisłą zrobi Liczka. Trzymam za niego kciuki, bo chcę kibicować Wiśle w największym jej sukcesie w historii. To wciąż jest możliwe. Pozdrawiam
Gra
Gra Ludzie !!!!! ..... kibice Wisły powinni mieć więcej kultury ... ręce opadają jakich argumentów używacie..... Jestem kibicem Wisły i doceniam to co zrobił Kasperczak ale moralnie poperam zarząd i Cupiała a Kasper stracił dla mnie wiele bo: - nie umiał się przyznać do błędów i klęsk - nie umiał z honorem ustąpić, - ma zbyt wysokie mniemanie o sobie,
qba
100% poparcia dla słów św.Mikołaja !!!
David
Stal Mielec pupilkiem komunistycznych władz ? Chyba cos Ci sie pomieszalo w 75 roku nie dopuscili nas do pucharu Uefa , chociaz zajelismy 2 miejsce:/
Angolo
Panie Basałaj wracaj pan skad pan przyszedl najlepiej do Warmińskiego Parku Narodowego bo tam moze Pana ktoś chce ogladac i słuchac. A to co sie podpisuje to trzeba wiedzieć.
qw
Brak panu wychowania !
Św. Mikołay
Dobrze Basałaj gada! Mam juz dosc Kasperczaka i jego wpieprzania sie w klub! Widze, ze mnie nie chcą, widze, ze gowno zrobilem, widze, ze ta moja kasa wywali ten klub do 2 ligi to se daruje! Szukam kompromisu na ktory byly szanse! 30% mniej zarobkow i chyba nie zabraklo by mu chleba?! Nie? No to druga szansa... inne stanowisko! Przeciez wiadomo, ze trnerem lolq nie bedziesz to gowno zrobiles! 2 lata to tylko wkladanie wielkiej jak na polske kasy i nic z tego nie ma! a sam lolq Kacperq kasujesz wielką forse! Warzniak jeden :/ Konferencja jest z Liczka to przychodzi i sie wpierd.... niewiadomo po co. Basałaj tlumaczu mu jak dziecku idz a ten i tak siedzi jak mały obrazony chłopczyk ktorego nikt nie lubi i na sile chce zostac bo moze sie uda.... Na szczescie chyba rozwiazali sprawe! Splaca go do 2008, on se posiedzi w zawieszeniu a Liczka zajmie sie tym, czym ma zajmowac! Basalaj postara sie o kase! Mielcarski sporawdzi jakiegos drugiego Uche z zachodu i bedzie cacy! Kasperczak NARA! MAMY CIE DOŚĆ! I skończcie juz z popracie dla niegi i waleniem na Cupiała! Stało sie i juz sie nie odstanie! Jedyne wyjscie z sytuacji to pozagnac, raz na zawsze Kasperczaka... Niech wraca na czarny ląd i niczym bohater "jądra ciemności" zadzi sie tam wsrod czarnych, ciemnych ludzi! do boju Mali, do boju Wisła!
Januszek basałaj
Zawsze wiernny SYN LENINA Z RACZEK
Kwiatek
Ja mam już tego wszystkiego dość... Przerzucę się na Małysza!
Michal
Wedlug mnie Kasperczak wprowadzil taka monotonie w grze Wisly, niby wszystko bylo ok, ale nie do konca...wyczerpaly mu sie pomysly, cos musialo zle wplynac, moze i brakowalo swiezej krwi, kogos nowego kto by poderwal ten zespol do walki chodzi mi o pilkarza tego typu jak:Kosa czy Uche...no ale nic stalo sie, zycze nowemu trenerwoi jak najlepiej...Pozdrawiam
Ronin
Człowieku czy ty wiesz co ty mówisz?. Sam jesteś czerwonym pająkiem i do tego przyjacielem tego R. Kwiatkowskiego.Sa do niczego nie dochodzisz tlko jedziesz na plecach kogoś innego.Był Kwiatkowski w TVP to i był Basałaj nie ma jednego to drugiego też nie ma. No ale Kwiatek przynajmniej dał sobie spokuj a ty dalej kręcisz, zamęt siejesz ( może to ty załatwiłeś Kwiatkowskiego i dałeś komisji na niego kwity).Zaponij o LM lepiej pomyś jak nie wpaść do II ligi. Lepiej odejdź zabieraj tego Liczke i sam traktuj go jak księżniczke, nam takich obłudnych bufonów w Krakowie nie trzeba, co innego opowiada na czacie a co innego potem robi.
1906% nienawisci do Basalajow
Chodzmy pod stadion obrzucac jajkami buca basalaja i praskiego..bylo tak pieknie...basalaj c.h.u.j.u. nie pamietasz 2 ligi w krakowie ,a my pamietamy i dlatego tak bardzo sie ciesze ze wiselka rzadzi w ektraklasie...a dla was to zmartwienie ze wiselka nie sobie rownych a dla mnie to DUMA ze Wisleka rzadzi!!!!!!!
coraz mniej kibic
To marny zarobasie, masz czelność komentować zachowanie Henia, a sam jesteś prezesiną bez krzty ogłady, chamie. Przecież jasno widać, że Heniu nie chciał się zgodzić na wasze plany rozmontowania drużyny, cięcia kosztów (o tym to trzeba myśleć przy podpisywaniu kontraktów, ale widać że na tym też się z praskim nie znacie, biznesmeni w mokasynach i b. skarpetach, kurwa) i parodii z lizaną d.. cupiała. Wstyd, że w drużynie, w której zaczęło się układać, mknie po kolejny tytuł mistrza, rozpier... klub od środka imbecyle z usteczkami przy cupiałowej d... Nie chciał się Henry zgodzić na demontaż zespołu to postanowiliście zdemontować Henia, ale przez waszą głupotę tylko się ośmieszacie, I NAS KIBICÓW PRZY OKAZJI, A TEGO WAM NIE ZAPOMNIMY!!!
Alonso
Prosze Państwa najgorsze w tym jest to, że "dzieckiem komuny" określa Kasperczak jeden z tych którzy na czasach PRL robili największe interesy !No bo kto w TV mogł znależć zatrudnienie, a i teraz TV to organ postkomuszy podszyty zgnilizną i infantylizmem gównianych seriali a juz programy wieszcze to komplete wstecznictwo. Pan.B.C MUSI BYĆ NA ŚRODKACH ODURZAJĄCYCH podawanych mu bez jego przyzwolenia tylko tak można wytłumaczyć jego postępowanie.
RAZDWA
Panie Basałaj pan już lepiej nic nie mów. Bo kiedy pan milczysz to jeszcze można mieć jakieś złudzenia, że pan myślisz. Ale jak pan gembę otworzysz to złudzenia pryskają i słabo się robi. I nie kompromituj się pan, a przede wszystkim nie kompromituj pan klubu. I tu na myśl przychodzą mi słowa niejakiego Leszka M. wypowiedziane do oponenta z PISIU co do okrągłej liczby reprezentowanj przez tegoż PISIOWCA. Pablik rilejszyns pan masz w małem palcu! Pogratulować. I jeszcze pytanie: co ma wspólnego komuna i odwoływanie się do najwyższej instancji w firmie z pominięciem tzw. przełożonych?! A może nie ten poziom abstrakcji.....
dave
Basałaj, spójrz w lustro... I ty śmiesz nazywać kasperczaka dzieckiem komuny...
JEDREK
Bucem?? Impertynentem?? Co za wielkie słowa, dla mnie basałaj ty jesteś NIC, mniej niż zero lub mówiąc twym językiem gówno... szkoda tylko, że takie g... ma tyle do powiedzenia w Naszej Wiśle!!
aaaddam
Basałaj co ty wiesz o piłce i dobru Wisły?? ja ci odpowiem na to pyatnie nic!!! Znalazłeś sie na staowieslu prezesa dzięki zanjomością bo gdyby nie to, to mogłeś sobie tylko pomarzyć o tym stanowisku!!! Jesłi myslisz o dobu Wisły to powiem ci tylko tyle zrezygnuj z funkcji prezesa!!! To bedzie największe dobro jakie zrobisz dal Wisły i jej kibiców!!!
marek-wiślak
jesteś nikim Panie Basałaj-zero szacunku dla Ciebie
popop
wez juz idz basłaj.pobiles swoj ostatni rekord polski w rozpieprzaniu przedsiebiorstw.w Krakowie wystarczył tydzień.
-Goral-
Kurde skonczcie juz ta szopke. Rozumiem ze Kasperczakowi sie te pieniadze naleza i moim zdaniem w koncu niestety Wiselka bedzie mu musiala wyplacic kase. Kasperczak powinien zrozumiec ze z Wisla przegral jako trener. I powinien zrozumiec ze nikt go tu juz nie chce. Gdyby Kasperczak mial troche honoru to po meczu z Dinamo podal by sie do dymisji. Kasperczak niestety takie jest zycie moze jestes wielkim trenerem ale nie masz wynikow.Nie potrafiles odpowiednio przygotowac zespolu do meczow z Valerango i Dinamo pod wzgledem motywacyjnym. Niestety nie ulatwiles zadania Liczce marnujac przez 2 lata szanse na rozstawienie w LM. Niektorzy tu pisza ze Henryk walczy o swoje pieniadze . Ale Henryk walczy o pieniadze za ktore nie wykona zadnej pracy. Pozatym walczy o pieniadze z klubu ktory i tak juz starcil duzo kasy przez jego wpadki . Moim zdaniem dla niego Wiselka juz nic nie znaczy. Czlowiek z honorem by sie poddal do dymisji wiedzac ze przegral i wlasciciel chce jego dymisji!!!.
ziuta
A co, w Wiśle nie ma komuny??? "Działacze sportowi" od 7 boleści! Bierzcie tego nieszczęsnego Liczkę i spadajcie!
TS
dobrze że więcej basałajów nie ma , bo jeszcze jeden by się nam pewnie przytrafił to koniec Wisły w tydzień . złóżcie się na taxe z liczką i praskim i won z Krakowa.
Poma17:(:(
Najlepiej wszystko zwalić na Kasperczaka.. Oczywiście on też nie ejst bez winy, ale jak można w ten sposob postepować z ludzmi???? Czy to naprawdę nie jest śmieszne.. Dlaczego zarząd całą winą obwinia Kaspera, a nie przyzna sie do swoich machloi... Dlacezgo nigdzie nie powiedział ze od 2002r. prowadził potajemnie konsultacje z Liczką??? Co??? Albo dlaczego wyprosił Kasperczaka z tego posiedznia w "LOŻY"??? com??? Oczy6wiście nie można obwiniac tu pojednynczych osób ale cały zarząd:D....Zastanówcie sie pierwsze co robicie bo konsekwencje mogą być nie owracalne....
Goddard
Wieśniactwo i chamstwo, słoma z butów Panie Basałaj wychodzi. Cała ta sprawa, to zasługa Pana, Pańskiego brata, Mecenasa Praskiego itd. A postępowanie wobec Czerwińskiego jest na to dowodem najlepszym, bo gdyby to była tylko osoba Kasperczaka, to można by mieć wątpliwości kto ma rację i kto kombinuje.
Zdegustowany
I mówi to facet, który miesiąca w klubie nie przepracował. O miejscu w szeregu lepiej żeby się nie wypowiadał bo raz - jest tu nowy a dwa - jest tylko zwykłą marionetką, która ma wykonywać polecenia "z góry" i nie zadawać pytań. Nie podoba się nagonka panu "wielkiemu" prezesowi? Niech się przyzwyczai, bo to dopiero początek. Mam nadzieję, że zniknie z naszego podwórka tak szybko jak na nie trafił, razem z całą chołotą piastującą najważniejsze funkcje w klubie. Jaki pech, że to akurat przerwa zimowa ...
owca
Basałaj powiedział ze Wisła jest nasza czyli kibiców a więc Basałaj i Liczka WON!!!!!!
lenq
ja pier***e !! ja juz nie wiem co mam o tym wszytskim myslec :/ wiem tylko ze nigdy wina nie lezy po jednej stronie.. i tak samo jest tutaj
Obserwer
Basałaj !!!!!! Kasperczak dzieckiem komuny??!!!!! Qrw........ kto to mówi ? Jeden z szeregu aparatczyków, komuch zdeklarowany no bo prosze Państwa kto w publicznej znajdował miejsce jak nie zdeklarowani reżymowcy?(zna ktoś może historie np,N.T.autorki programu na wyspie)Spojżcie Państwo na tą gębe i te chitre rybie oczka. I nic się tam nie zmieniło ta TV to organ postkomuszy, ale nawet tam się nie nadawał co wskazuje na ogromne niebezpiczeństwo dla Wisły.Prawdopodobnie pan B.C. jest pod wpływem środków odurzających aplikowanych mu bez jego przyzwolenia.Tym powinno się zająć nie tylko PZPN ale i CBŚ.
tretiak
Ktos zna moze telefon lub adres do Dinama Tibilisi? Bo bym bardzo chcial aby trener Kasperczak tam prasol i bym baaaardzo chcial aby w przyszlych eliminacjach LM czy PUEFA Wisla trafila na Dinamo. Zobacyzmy czy to znowu bedzie wpadka Kasperczaka czy mzoe kogos innego? Pozdrawiam radosnie :)
vPM
Wow! Brawo Basałaj! Normalnie staram się nie posuwać do inwektyw, ale ty naprawdę jesteś bucem i impertynentem! Do n-tej potęgi! Słów brak...
ijAKDUASH
Brawo Basałaj ! To szczyt hipokryzji. Spójrz w lustro albo na Swoje zdjecie w tym temacie - jak jestes inteligentyny to zobaczysz kto ma dużo wspólnego z komuna.
AYALA
Zamienił stryjek siekierke na kijek to sie dotyczy zamiany Kasperczaka na Liczke.Heniu wycisnął z tych graczy wszytsko,więcej sie nie da. Nie wierze ze Wisła z Liczka , Polakiem zamiesza w europie. Szkoda że w taki sposób żegna sie trenera co zdobył 2 i pół mistrzostwa Polski, puchar Polski. A że nie ograł tiibilisi to wina słabości naszej piłki.To jest normlane że trener pracujący z młodzeża zarabia 200zł?Kluby nie bedą miały wszytskie podgrzewanej płyty.Europa nam ucieka taka jest niestety prawda. Jeżeli na codzien gra sie w słabej lidze to takie sa potem efekty w pucharach Jeżeli sie nie postawi na szkolenie mlódziezy to jeszcze długo nasza Drużyna nie zagra w lidze mistrzów. pozdrawiam
Lexus
gdyby to była komuna to byś musiał p.Basałaj Kasperczakowi pieniądze dawno wypłacic,wicie rozumicie.Ale niestety nie macie za grosz honoru z Cupiałem.Dla dobra klubu,piłkarzy i kobiców Cupiał powinien sie wywiązać z tego co podpisał z Kasperczakiem.A TY Basałaj nie mów o porządku w klubie bo do tej pory gdzie nie byłes to dawałeś ciała.A zreszta czy Cupiał nie wiem o tym ze w klubie powinni pracowac ludzie związani z Krakowem i potrafiący oddac czas i serce Wisle a nie jakies siuśmajtki z Wa-wy pokroju Basałajów?
Kudłaty bobek
No misiem to ty jesteś ;) Kasper robi co może, a wy nic nie możecie tylko płakać - więc panie misiu , jest zima -> zapewne chcesz już zapaśc w sen zimowy - idź się uśpij ;-)
HeIDi
Zgadzam sie w 100% Z Kasperczakiem! Co ten Basałaj mówi zeby nie rozmawiac przez media, jak i tak od samego poczatku media podaja wszystko na bieżąco i to z pewnoscią nie przez Heńka! Cały zarząd Wisły wywołał ten cyrk. A teraz słusznie Kasperczak domaga sie o swoje pieniądze i nie popuści tak łatwo, bo nie pozwoli z siebie zrobić debila, wogóle jak go potraktowali to sie juz w pale nie mieści. ZNISZCZYLIŚCIE WIELKĄ WISŁE!!!
Niepołomice -luz
Basałaj nie jestem zwolennikiem heńka - spartaczył nasza gre w ostatnich 2 latach w pucharach ale nie rozmawial z toba bo nie byłes dla niego partnerem bo chyba sie za takiego nie uważasz skoro jestes jedynie listonoszem Bogusia przenoszącym jego informacje i oświadczajacym to co ci Bogus podyktuje a ty zapiszesz ale za taka kaske to i ja - cóz za szczerość- chciałbym byc takim listonoszem nic nie robiącym nic nie mogącym a super zarabiającym.
cudlaty
Basałaj jesteś mały!
marco
Basałaj - chwilami mocno przeginasz w tej wypowiedzi. Dżentelmeni nie pozwalają sobie na przekraczanie pewnych granic...
Niepołomice -luz
Jaki on ładny na tym zdjęciu, Januszku to ty jesteś dzieckiem komuny,wzeliniarzem komuny, fakty ; podaj proszę - swój numer legitymacji Socjalistycznego Związku Studentów Polskich w któeym działałes w stanie wojennym? Spytajcie go o to proszę! Cynizm, Hipokryzja wymawiania , nazywania kogos ( Heńka) dzieckiem komuny jeśli sie było pieszczichem komunistów i przyjacielem takiego betonu czerwonego jak Robert Kwiatkowski który cie januszku wciagnął do TVP. Podaj fakty nie kłamstwa pieszczoszku SLD.
ciastek
Jestem kibicem Wisełki bo mieszkam w Krakowie ale pochodze z Mielca i tamtejsza Stal była i nadal zajmuje część mego kibicowskiego serca. Basałaj! właśnie zrobiłes sobie ze mnie kolejnego wroga i to podwojnego (bo rozwalasz Wisłę i obraziłeś śmiertelnie Stal Mielec). Jesteś dnem, dorobkiewiczu z bożej łaski!
~KAMW
ale jaja...mam wrazenie ze ogladam marny kabaret... P.S. tyle ze ten pAN (ze zdjęcia) to z "urody" raczej do horroru niz do komedii sie nadaje ;)
ts
Dla osiagniec Kasperczka jestes niestety tylko misiem.
Era zaniepokojona sytuacją w Wiśle
- Jesteśmy zaniepokojeni tym co się dzieje ostatnio w klubie - przyznał na antenie TVN24 Dyrektor Departamentu Spraw Publicznych i Komunikacji Polskiej Telefonii Cyfrowej czyli strategicznego sponsora Wisły, Antoni Mielniczuk.
- Niepokoi nas nie tylko to co się dzieje w klubie, ale także to co czytamy w gazetach i widzimy w telewizji - dodał przedstawiciel firmy Era.
Specjaliści do spraw marketingu są zgodni - ostatnie wydarzenia znacząco wpłyną na popsucie wizerunku Wisły.
TK/inf. własna/25 grudnia 2004 12:16
Pomocnik Wisły Kraków przeniósł się do Niemiec
Jak poinformował jeden z serwisów poświęcony Bundeslidze, nowym zawodnikiem Dynama Drezno, klubu 2. Bundesligi, został Mariusz Kukiełka, pomocnik Wisły Kraków.
Kukiełka podpisał z nowym klubem, którego zawodnikiem będzie od 1 stycznia, kontrakt ważny do czerwca 2006 roku. Będzie on obowiązywał reprezentanta Polski zarówno w 2. Bundeslidze, jak w III lidze niemieckiej, gdyby Dynamo spadło.
"To świąteczny prezent dla trenera Christopha Franke" - powiedział Siegmar Menz, menedżer.
Po rundzie jesiennej Dynamo Drezno znajduje się na 15., spadkowym, miejscu w tabeli 2. Bundesligi.
Odejście Kukiełki to wzmocnienie Wisly ,widziałem Go na boisku i robil destrukcje
ej bez jaj... wisła miala sie teraz osłabiac a nie wzmacniac...
Dobrze gadasz Jacek, odejscie kukielki to tylko plus dla wisly...
stary...czym ty się przejmujesz...
jakie wzmocnienie wisly , Cupial odchodzi , halo wiem , samo w to nie wierze bo kolo wtopil tyle kasy w sasiadke z drugiej strony blon ale ........ no wlasnie ale nie wiem dokladnie ale kumpel mi mowil (wislak) ze to juz pewne !
Jak Wisła się osłabi tak to Legła będzie walczyć o Mistrza Polski ,oj Pasy muszą się wziąść do roboty...,,nie przenoście nam stolicy do Krakowa "ale mistrza Polski pasowałoby zostawić w krakowskim grodzie .Do boju Cracovia ,marsz,marsz zwycięstwo czeka nas.I-ligę już mamy na puchary lub mistrza czekamy!!!
Z ich komentarzy...
Marcun
Zdaję sobie sprawę, że zaangażowanie Bogusława Cupiała (przede wszystkim finansowe) pozwoliło odbudować potęgę Wisły i za to należy mu się ogromny szacunek. Niestety nie może to przysłaniać faktu, że jego działania w stosunku do Wisły w ostatnich tygodniach są żenujące! Zwalanie winy za wszystkie problemy na Kasperczaka jest tak infantylne, że aż trudno je komentować. Gdzie był mec. Praski, kiedy zawierano umowę z trenerem? Czemu nie próbował zmienić tak niekorzystnej dla właściciela umowy? Jeżeli próbował, czemu właściciel go nie posłuchał? Jeżeli Kasperczak ustnie obiecał, że po kolejnej wpadce w pucharach odejdzie bez odszkodowania, to czemu nie wpisano tego do kontraktu? Tak przy okazji: Kasperczak nie jest bez winy, ale chyba jako jedyny w całej sprawie zachowuje się racjonalnie; po prostu broni swojego interesu wynikającego z zawartej umowy. W przeciwieństwie np. do Janusza Basałaja, który od poczatku kompromituje się jako prezes. Chętnie udziela się medialnie, ale chyba nie zdążył zauważyć, że nie jest juz komentatorem w tv, a jego wypowiedzi wprowadzają jeszcze większe zamieszanie. Niestety styl prowadzenia Wisły przypomina sposób załatwiania spraw w fabryce w Ożarowie i nie wróży to dobrze na przyszłość.
-------------------------------------------------------------------------------
Uczmy się na cudzych błędach...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)