MAM PYTANKO JAKA BYLABY WASZA REAKCJA GDYBYSCIE NA SWOIM STADIONIE ZOBACZYLI KOLESIA W SZALU POLONI BYTOM?
-
-
Cracovia Krakow-Polonia Bytom
trzymacie z Arką, wiec moja reakcja byłaby pozytywna.
pozdro!
Nic wielkiego.Macie spoko kolesi w swoich szeregach,sam sprawdzilem w Gdyni pozdro :))))))))
zapewne został by wziety na piwo ...
:-)
generalnie bytomska Polonia jest lubiana na Pasach ...
oczywiście mamy bardzo silna zgodę z Tychami ( pozdro) i o tym nie zapominamy ...
coż...
w latach 80-tych to kibice Cracovii przychodzili na Kaluży w szalikach zaprzyjaźnionych klubów, poza Polonią Warszawa oczywiście, bywały szaliki Polonii Bytom...:)
jak najbardziej Polonia Bytom...!!!
Jak najbardziej pozytywna reakcja z mojej strony.
A dla mnie nie mają żadnego znaczenia zgody i niezgody. Polonia Bytom zawsze była darzona szacunkiem na Pasach.
zapraszamy :)
Jak to co bysmy zrobili? zaczęli byśmy panikować, krzyczeć i uciekać w popłochu:D A tak na serio: Hmm myśle, że nic wielkiego by się nie stalo. Pamiętam, że w zeszłym sezonie na Hokeju był koleś w szaliku KSZO:)
Ps. Na Hutnika zaczęło jezdzić GKS Jastrzębie ( i z wzajemnością ) może coś z tego będzie?:P
Ja do Polonii Bytom i jeje kibiców nic nie mam i wydaje mi sie że nikt z naszych kibiców też nie jest wrogi.Dawniej była przyjaźń, dlaczego więc mielibyśmy być wroog nastawieni?Ja jestem za twoim przyjazdem.
BO TAK SZCZERZE TO BYM SIE NA JAKIS WASZ MECZYK WYBRAL, ALE NIE INCOGNITO TYLKO W BARWACH POLONI. LECZ SAMI WIECIE, ZE JA ZA WSZYSTKICH DECYDOWAC NIE MOGE. I ZAPEWNE ANI NIKT "WAZNY" OD WAS SIE NA TYM FORUM DO TEGO TEMATU NIE WYPOWIEDZIAL ANI JA NIE JESTEM NIKIM "WAZNYM" W SZEREGACH POLONISTOW. WIEC TO BYLBY TYLKO PRZYJAZD Z UWAGI NA DAWNA SZTAME JAKA MIELISMY ZE SOBA A KTORA NIESTYTE TYLKO ZNAM Z OPOWIESCI STARSZYCH KUMPLI. I ZEBY NIKT TEGO NIE BRAL POD UWAGE JAKO PODLIZYWANIE SIE KIBICOW POLONI LUB COS TEGO RODZAJU. POPROSTU JA OSOBISCIE DARZE WAS SWOJA SYMPATIA
To zgadaj sie z jakas paczka od nas, zeby Cie zaprosili na mecz. Tak jak fan Odry Wodzisław- nikomu jego barwy nie przeszkadzaly.
Polonista20 ! ja czasami jeżdrze/jeżdzimy na Kałuży, co prawda bez barw, ale kilka osób wie skąd jestem/jesteśmy i jest spoko, ale faktycznie jakby cię ktos "zaprosił" byłoby lepiej. Mysle, że idziesz w dobrym kierunku bo od Bytomia w promilu wieeelu kilometrów nie ma takiej atmosfery jak w Cracovie, więc jeżeli oprócz Polonii chcesz czasami sie tam wybrać to gorąci polecam.
Polonisto-kiedyś każdy miał pierwszą miłość a moją była właśnie Polonia.Ta Wielka Polonia z Szymkowiakiem,Liberdą,Banasiem czy Kaziem Trampiszem.
I tutaj powinneś mieć chody na Cracovii bo byłem na takim meczu gdzie Kaziu oburzony na kibiców Wisły zdjął majtki i pokazał im gołą d....To były czasy....
Polonia, Polonia, Polonia z Bytomia, Heja Polonia, Polonia Polonia z Bytomia :)))) Spoko kolesie, pamiętam z hokeja. Koniec lat '80
4 dni później
W sumie to z wszystkich zgód jakie mieliśmy , to chyba tylko kibice Wisłoki Dębica nie byli by życzliwie przyjęci na Kałuży.
a czemu wisloka nie ? ja mlody jestem , wiec mam prawo nie wiedziec
1 września 1990 r odbył się w Dębicy mecz Wisłoka- Cracovia. Z Wisłoką były wcześniej dobre stosunki i nic nie zapowiadało tego co się później stało ... choć moim zdaniem nastroje były bojowe już przed meczem!
Podczas meczu delegacja naszych poszła do ich młyna pogadać, no i jeden z naszych przypadkowo sie przewrócił, lub został popchnięty przez kogoś z Wisłoki (bo są dwie wersje) no i się zaczęło .... AWANTURA jak cholera na trybunach, z czasem przeniosła się na bieżnię i boisko ... mecz przerwany i już go nie wznowiono !!!
niewiem czy sie dobrze orjentuje ale swego czasu Wisłoka miała sekcje judoków którzy dal sie we znaki naszym , chyba nawet podczs tego meczu w 90
Wiadomość zmieniona (29-11-04 17:10)
Z tego co wiem ten dym w Debicy byl momentem przelomowym dla huliganki w Cracovii... choc w tych latach to ja dopiero tesknie spogladalem na stadion przy Kaluzy, a o wyjazdach nie bylo mowy :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)