Od Nowaczka sie Volt odczep ;] Podpadles teraz...
-
-
Transfery(temat zbiorczy)
Poter - wziąwszy pod uwagę kolejne zmiany w gts-ie nieco zmodyfikuję przedtsawiony przez Ciebie skład:
Wróbel-Mysiak, Fechner, Kowalczyk, Hernani - M.Magiera, M. Liczka, Kulawik, Moskal - Mielcarski, Omeonu
...i tego składu to już się zaczynam poważnie obawiać, bo przecież z Gieksą przegraliśmy :)
Wesołych Pasiastych Swiąt i do zobaczenia w Nowy Rok na EL PASO!!!!
Oj, Soprano jesteś "podpadziocha". Nie byłeś na meczu ze Szczakowianką? Żałuj, było 8:1! Własnie w tym meczu Iwński i Wawrzyczek byli najlepszymi zawodnikami naszego wówczas rywala.
Soprano napisał(a):
> hmm od Przytuły? qrwa co Wy wszyscy od Przytuły chcecie :)
Przytula - Bojarski...
Nazwisko przemawia za Bojarskim bo gral w extraklasie...
Ale prawda jest taka, ze nawet Bojarski siedzial na lawce bo Przytula sie lepiej od niego prezentowal...
Jeśli chodzi o nasz słynny mecz z Szczakowianką, to - Koszer - daruj, ale trudno oceniać kogokolwiek u nich pozytywnie (z wyjątkiem 1 kwadransa). Niektórzy złośliwi mówią, że może lepiej zapomnieć o tym meczu.
Czy Iwański jest defensywnym pomocniekiem, potencjalnym zmiennikiem dla Arka Barana? Chyba nie, niektórzy ustawiają już go w ataku, więc ja tu czegoś nie rozumiem, bo jedyna pozycja w pomocy, na której możemy kogoś szukać, to defensywny pomocnik (proponuję Mauro Cantoro...).
Pawce dajcie spokój, miał gorszą rundę, bo się ożenił (często tak jest), ale jeszcze będzie super. Choćby jako joker na pół meczu, żeby zamęczyć prawego obrońcę.
Iwański bedzie prawdziwym wzmocnieniem tej drużyny, chłopak ma ogromny potencjał( patrz bramka którą strzeliła nam Szczakowianka, skręcił wtedy wszystkich naszych pomocników i 2 obrońców} . Posiad niesamowity ciąg na bramkę. Dobry ruch działaczy . BRAWA
Brylant 82 jeszcze niewiadomo czy Iwanski u was zagosci.pamietaj , ze rowniez my sie o niego bijemy.
Pozdrowienia z Lubina...
Iwanski raczej wybierze nasz klub a zadecyduja o tym wzgledy poza sportowe:) Tzn mam taka nadzieje:)
Jesli wybierze to bedzie mial strasznie ciezko przebic sie do skladu... Pomoc mamy bardzo mocna... Ja widzialem go tylko w meczu ze Szczakowianka no ale wiadomo ze tam raczej nikt sie nie pokazal z dobrej strony... Skoro naprawde ma duzy potencjal to mozna go sciagnac tylko kogo posadzimy na lawce??
No i wlasnie dlatego jest duza mozliwosc ze przejdzie do nas.No, ale przejsc mial juz w lecie, a wiadomo jak to sie skonczylo.Co do Iwanskiego to widzialem go jak gral z wisla w krakowie w pp.I byl najlepszym zawodnikiem tej druzyny.Kilka razy zakrecil tam Wislakami i pamietam jedna prostopadle podanie, po ktorym jeden z zawodnikow wyszedl sam na sam.Moim zdaniem marnuje sie w 2 lidze i u nas bylby wiadaca postacia.No coz zobaczymy kto wygra batalie o tego zawodnika.moze dolaczy sie ktos trzeci.
Na Szczakowiance bylem, ale szczerze mowiac to on mnie wtedy nic nie obchodzil i wogole go nie "obserwowalem", byl dla mnie wtedy poprostu graczem przeciwnej druzyny i nie rozroznialem go z innymi graczami Szczakowej :)
Soprano, skoro byłeś to musiałeś zwrócić uwagę na Iwańskiego, bo on jako jedyny szarpał grę i przedzierał się na nadsze pole karne. W Szczakowiance obecnie gra w ataku.
moze i go widzialem, ale na ta chwile, nie pamietam go kompletnie :)
Do Jaworzna nie chce już wracać Dzenan Hosić, który na razie odpoczywa w domu rodzinnym w Sarajewie. Nowego kontraktu prawdopodobnie nie podpisze też Madrin Piegzik. Jakby osłabień było mało, Maciej Iwański i Dariusz Kozubek chcą opuścić drużynę mimo ważnych kontraktów. Iwański chce grać w Cracovii, a Kozubek w Koronie Kielce (jest wychowankiem tego klubu).
żródło:gazeta
My tu gadu gadu a Iwanski podobno przechodzi do Lubina
Szkoda ze nasi poskapili kasy choc 1,5 mln zl to z deka duzo nawet jak na perspektywnicznego zawodnika. Ale jak sie chce pucharow to trzeba troche wydac. Takie jest moje zadanie (wiem,wiem, to nie moja kasa...)
Maciej Iwański opuszcza Szczakowiankę Jaworzno i od rundy wiosennej będzie reprezentował barwy Zagłębia Lubin - donosi "Sport".
Działacze "miedziowego klubu" zapłacą za młodego pomocnika półtora miliona złotych. Iwański podpisze pięcioletni kontrakt.
"Ten transfer "chodził" nam po głowie od wielu miesięcy. Rozmaite rozbieżności, sprawiły, że trochę się to ciągnęło. Ostatecznie w poniedziałek ustalono warunki transferu. Podpisanie umowy powinno nastąpić już szybko" - poinformował Andrzej Krug, szef rady nadzorczej SSA Zagłębie Lubin.
(INTERIA.PL/Sport)
Za takie pieniądze Filipiak nikogo jeszcze nie kupił
i z jego deklaracji wynika że raczej nie kupi. Nasz klub raczej nie ma takiej puli na trasfery, a profesor woli płacić dobrze zawodników ich indywidualne kontrakty niż opłacać posredników.
1,5 mln zł to regulacja należności miedzy klubami,
a to co zarobi Iwański to osobna kwestia.
Za zawodników którzy przyszli do Cracovii profesor nie płacił nikomu, a jedynie dogadywał się nt kontraktów z samymi zawodnikami i wyglada na to że są to konkretne kwoty a przynajmniej zaspokajające ich ambicje.
Przy okazji co do Lubina...
Montują pakę jak zawsze, wyniki też pewnie bedą jak zawsze...
A Fudale w Szczakowiance kasa za Iwańskiego ratuje budżet i może uda sie obronić II lige w Jaworznie, co wobec "ucieczki" zespołu i wycofywania się sponsorów moze byc nagle klopotem mimo pozycji po rundzie jesiennej...
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
11 - sty pomocnik za 1,5 mln !
jak dobrze że jest Lubin, bo Nas mogłoby dotknąć to nieszczęście :)
Lubin jest przed nami w tabeli... teraz kupuja Iwanskiego za niemale pieniadze... czyzby jakies ciche plany na puchary ?
To ,że Lubin kupuję (świetnego zreszytą) Iwańskiego za 1.5 mln (co mniej więcej odpowiada chyba jego wartości) nie ma żadnego przełożenia na naszą polityke transferową. W Lubinie nie wydaje się swoich pieniędzy tylko cudze do tego będące jakimś malutkim ułamkiem wydatków KGHM. Co więcej im większe obroty tym mniejsze przy nich wydają się pensje i premie zarządu klubu;-)
(więc można je podnieść;-)
Lubin miał problem z awansem...to wiosna prezes KGHM zwiększył budżet z tego co pamiętam o 6 mln...
My musimy działać zupełnie inaczej Cracovii nikt z dnia na dzień budżetu o 6 baniek nie zwiększy... Iwański do wzięcia za 0.5 mln byłby super za 1.5 to nie dla nas "zabawka"
To jeszcze nic pewnego. Jakos w "Sport" nie wierze. Uwierze jak zobacze go w Lubinie.Ale poki co wydaje mi sie , ze 1,5 mln to za duzo.Szczegolnie ze latem wolali po niego 800 tys.
Pozdro z Lubina...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)