Cytuję pewną wypowiedź:
"Ten Rasiek to straszny drzeworyt".
-
-
Rasiak w Cracovii ?!
Grzegorz Rasiak - bohaterem jest i basta! Podaje wszystkie przydomki (lub jak ktoś woli nicki) tegoż wspaniałego piłkarza. Grzegorz został powołany na dzisiejszy mecz z Francją. Drżyjcie Francuzi, bo oto nadchodzi:
- Ent z drzewa Rasiakowego.
- Skoro na Rooneya mówią "wonderful kid", to Grzesio Rasiak jest naszym "wooden boy".
- "Chłop jak dąb" przy Rasiaku nabiera innego znaczenia.
- Drewniany czarodziej.
- Pinokio Polskiej Piłki.
- Kołek.
- Młot Thora.
- Duch - ja go tam nie widzę w meczu. Widzę go tylko 2 razy jak wchodzi i schodzi jak on to robi?
- Woodenwaffe.
- RAAASIALDOOOO ! ! !
- A jego grę nazwałbym "Spacerem drwala".
- Sztywny Pal Azji.
- Laskonogi.
- Drivinho da Souza.
- Chyży Gajowy.
- Pseudo Tołdi.
- Drewniaczek Klocaczek
- Sęk.
- Drzewiec.
- Zaczarowany ołówek.
- Drewniany batonik.
- Brykiet.
- Drewniany Demon Szybkości.
- Lunch kornika.
- Alicja z krainy drewna
- Chodak.
- Statysta.
- Grzegorz "Drzewa umierają stojąc" Rasiak.
- Gregorio Lipnez Silva Brzozis Debinho da Drewnialdo.
- Pił arz
- Wykałaczenko
- Zombie.
- Maradona z lasu
Jeszcze kilka przydomków z innych reprezentacji narodowych/regionalnych.
- Niemcy - Georg von Wald.
- Mazowsze - Trociniak.
- Litwa - Gregoris Wdechalas.
- Anglia - Greg "Timber of Mercy" Woodpecker.
- Szkocja - Gregory McDrew.
- Finlandia - Jussi-Lasse Gregorikka.
- Szwecja - Lasse Sekosson.
- Rosja - Grigorij Drejewicz Szyszkin.
- Holandia - Van der Buur.
- Brazylia - Luis Rasialdo Nazario de la Las (gdzieniegdzie na wybrzezu Pinoczet Konarrinho).
- Francja - Napoleon G. Drewnoparte.
- Iran - Abdul al`Szafa.
- Tatry-Grzegorz Gasiennica-Próchno.
- Korea Północna - Sek Ra Siak.
- Korea Południowa - Ra Siak Sek.
- Japonia - Kazuyoshi Jakies Drewno Rasiaki.
- Tybet - Drewniaklama.
- Kuba - Zywica Speedy Gonzales.
- Egipt - Totemchamon Drewnozez III.
- Islandia - Sjuldrul Sosnen.
- Grecja - Gregoriadis Drewnopulos.
- Ukraina - Grigorij Wykałaczka.
- Węgry - Ferenc Wierzbas.
- Czechy - Havranek Jablonka.
- Włochy - Pierluigi Dombbi.
- RPA - Baobab Bapela.
- Serbia - Predrag Tyczkajlovicz.
- USA - Gregory W.Busz.
- Gruzja - Grigorij Drewnownodze.
Rasiak prawdopodobnie przejdzie do ekstraklasowego klubu ligi angielskiej Birmingam! Darujmy sobie więc tych uszczypliwości!
STOP dla Rasiaka :--))))
PozdRO
co wy sie go az tak uczepiliscie??
W sklepach pojawiły się drewniane figurki z podobizną Grzesia, a na trybunach w Derby popularna stała się kibicowska przyśpiewka : "His play's so good, his play's so good, Greg "The Wood", Greg "The Wood", He's better than Robin Hood, Greg "The Wood". Na jego cześć znana formacja "GREGORIAN" skomponowała kawałek pt. "Drewniana Rapsodia". Dzieci zamiast do kin czy cyrku chcą zaciągnąć rodziców do tartaku. Na giełdzie wyraźnie skoczyła cena drewna
W ANGLII PANUJE ISTNA RASIAKOMANIA ! Tak,tak słyszałem o tym, co więcej wszystkie gwiady angielskiej piłki za przykładem Grzesia poddają się zabiegowi lakierowania nóg, kobiety fanów Derby County zamiast silikonu wstawiają sobie drewniane implanty,psy przestały sikać na drzewa, kilka miast ubiega się o prawo do pomnikwystawienia drewnianego a naszemu Asowi, a z Francji dochodzą pogłoski, że Fabien Barthez i cała linia defensywy Francuzów zamierza zrezygnować z gry w reprezentacji jeszcze przed meczem z Polską w obawie przed Rasialdo
Rasiak - mocno dębowy... padaka...
wszyscy sie go czepiamy przez....Janasa wyrządził straszną krzywde Rasiakowi, na żyvczenie selekcjonera 3/4 Polski znienawidziło Rasiaka, choć to nie była jego wina, ze był w słabszej formie. Gdyby Janas nie wystawiał go na siłe nikt by się z Rasiaka nie wyśmiewał
Trzynastki Rasialdo... Z moich skromnych obliczen¬atek wynika ze orzel... yyy... przepraszam, kij od sczotki reprezentacji Polski dotknal pilke az 13 razy w ciagu 13 minut! Nie bylo trudno rozpoznac Herr Baum'a gdyz prezentowal ponadprzecietna szope na glowie...
A wiec co wynika z moich notatek:
-za dlugo trzymal i stracil
-potracil pilke lecaca do bramki
-wyszedl z pileczka na aut
-podal do francuza
-sfaulowal (tu nie jestem pewien czy dotknal pilki czy tylko nozki francuza, ale i to i to ze skory, wiec co to za roznica dla naszej galezi)
-glowkowal, ale nic z tego mu nie wyszlo
-nie opanowal pilki
-przebiegl 2 metry (najdluzszy rajd grzesia w trakcie calego spotkania!) i podal do francuza
-pieeeeeeeekna przerzutka... do francuza
-podanie glowka do francuza
-cos kombinowal i podal do stojacego 5cm obok mili (a raczaj mila sam wzial pilke grzesiowi...)
-francuzy go zablokowaly
-znowu grzesiu aut zaliczyl
Dajcie mu spokój.... :[ Nie jestem jego fanem, ale co gadało się np. na Dudka jak puszczał szmaty, a co mówi się teraz. Czy ja trafiłem na forum gówniarzy z onetu??
Powiem jeszcze, że te stronki o Rasiaku to totalne kurestwo, nic więcej. Czy gość ma się powiesić do cholery?! Nie jest rewelacyjnym piłkarzem, ale też nie róbmy z niego kretyna! Tak się składa, że facet gra w Anglii i chyba mu to nawet wychodzi. Podobnie Lewandowski - kopie piłkę w pucharach i chyba mu to wychodzi, skoro w Górniku Donieck cały czas gra. Kukiełka też miewa przebłyski.
Odbiegłem od tematu... Nie życzyłbym Rasiakowi gry w Cracovii ani żadnym innym polskim klubie. "Kibice" zjedliby go żywcem, muisiałby mieć stalową psychikę, żeby dać sobie z tym radę...
wodzu:
rozumiem o co ci chodzi, ale
poprostu taka jest natura kibica,
takze, a moze w szczegolnosci pasiackiego
16 dni później
Rasiak gwiazdą Derby
Grzegorz Rasiak strzelił szóstą bramkę w II lidze angielskiej. Jego drużyna - Derby Country zremisowała 2:2 z Coventry City.
Tuż przed końcem spotkania otrzymałem podanie stojąc tyłem do bramki - mówi polski napastnik. - Przyjąłem piłkę, odwróciłem się i uderzyłem celnie z około dziesięciu metrów.
Rasiak jest bardzo chwalony za swoją grę. Stał się jedną z gwiazd Derby.
- To przyjemne, że kibice mnie szanują i doceniają - mówi polski napastnik. - Dostrzegają, ile serca wkładam w każdy mecz ich ukochanej drużyny.
Derby po kilku zwycięskich meczach gra ostatnio słabiej. Ale nadal myśli o zajęciu miejsca w pierwszej 6, gwarantującego walkę w barażach o ekstraklasę.
- Gdy gra się tak często jak w 2. lidze angielskiej, to każda drużyna przeżywa słabszy okres - uważa Rasiak. - Zajmujemy 10. miejsce ze stratą 6 punktów do Queens Park Rangers ze strefy barażowej. Ale do końca rozgrywek pozostały jeszcze aż 24 mecze.
Więcej szczegółów w "Super Expressie"
Rasiak moze byc nawet "Krolem Strzelcow" II ligi angielskiej ale ja nie chcialem, nie chce i nie bede chcial go widziec w koszulce w bialo-czerwone Pasy...
Nie potrzebny nam jest 2 Bania... (ja tak uwazam)
Jesli ktos jest innego zdania niech napisze...
Nawet w barwach Sunderlandu ;-)
o czym my wogole tutaj gadamy????
Risiak "czesze" w Anglii - dobrze dla niego, ale z Cracovia to nie ma nic wspólnego i cale szczescie miec nie bedzie....(moje zdanie)
My (ja) chcemy SOSINA!!!!!!!!!!!!!!!
xxx1929 napisał(a):
> Nawet w barwach Sunderlandu ;-)
>
Nawet xxx1929, oj nawet ;-)
5 dni później
11.12.04
DERBY - NOTTM FOREST 3:0
BRAMKI:
Tommy Smith 4
Grzegorz Rasiak 75
Grzegorz Rasiak 89
Cytat z onetu :
[i]Ciągie drewno do lasu
W meczu z Nottingham Forrest drewniany Rasialdo musiał czuć się jak u siebie. Znakomita taktyka trenera "baranów"
~Ludwik Płyn, 2004-12-11 16:18 [/i]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)