Z dzisiejszego Dziennika Polskiego.
Hokeiści Cracovii
Wreszcie na lodzie!
W środę i w czwartek pierwsze sparingi
Hokeiści Cracovii wreszcie trenują na lodzie! - Mamy za sobą cztery treningi na lodowisku w Sosnowcu, bowiem na krakowskim obiekcie przy ul. Siedleckiego nadal trwa remont (ma się zakończyć 15 października, ale podobno jest szansa, by lód był zaraz po 1 października) - powiedział nam czołowy gracz Cracovii Dominik Pawlik.
W poniedziałek zawodnicy ćwiczyli na siłowni Juvenii, dzisiaj mają znowu pojechać do Sosnowca. W tym tygodniu planowane są pierwsze sparingi, w środę z MMKS w Nowym Targu (to drużyna filialna Wojasa Podhala), a w czwartek z rezerwami Dworów Unii Oświęcim. Zarówno MMKS jak i Dwory Unia II grać będą, podobnie jak Cracovia, w I lidze hokejowej, która rusza 20 września.
Powoli regulowane się też sprawy organizacyjne. Część zawodników otrzymała już brakujący sprzęt, inni dostaną go w najbliższych dniach.
Kierownictwo spółki MKS Cracovia SSA, której podlega sekcja hokejowa, złożyło zawodnikom wstępne oferty kontraktowe. Zawodnicy mają się nad nimi zastanowić. Jeden z zawodników powiedział nam, że kontrakty są niskie. - Ale jest podstawa do dyskusji, mam nadzieję, że spółka coś nam jeszcze dorzuci.
W tej chwili trenuje około 14-15 hokeistów, do zajęć dołączył pierwszy bramkarz minionego sezonu Kosiński, ćwiczą obrońcy: Kozendra, Ślusarczyk, Gąska, Dudek, napastnicy: Pawlik, Drozdowicz, Bączkowski, Czarnecki, Witowski. Nie wiadomo, co ze Śliwą, który ćwiczył z kolegami w Krakowie na siłowni i na Kablu, na razie nie było go na lodzie. Mają dołączyć do kolegów Pomykała, Malacz, niejasna jest sytuacja z Milanem (jest prywatnie za granicą). Prowadzone są rozmowy z Dworami Unią Oświęcim w sprawie pozyskania piątki młodych hokeistów. (AS)
Przyznam sie, że napisałem do tego artykułu komentarz, ale go po dłuższym namyśle skasowałem.
Zaś temat wpisu jest adekwatny do tego co pewnie większość z nas, zakochanych w tym sporcie, uważa.
-
-
Czy HOKEJ jest na pewno OKEJ ???
AjKocie - tym razem dokladnie widzę, co jest artykułem a co Twoim komentarzem:):):). Niepokoi mnie jedno zdanie:"Kierownictwo spółki MKS Cracovia SSA, której podlega sekcja hokejowa, złożyło zawodnikom wstępne oferty kontraktowe. Zawodnicy mają się nad nimi zastanowić. Jeden z zawodników powiedział nam, że kontrakty są niskie." Niepokoi ze względu na nie tyle wysokośc (niskie - co to znaczy?), tylko ze względu na oczekiwania zawodników...Nie ukrywajmy: hokej w II lidze to sport niemal amatorski, ważniejszym jest zapewnienie (na tym etapie odbudowywania i sekcji i drużyny) warunków do godziwego treningu, rozgrywania meczy, zapewnienia całej infrastruktury ..a kasa dla zawodników jest sprawą ważną ale chyba jednak wtórną.
a moze ktoś podac wszystkki zawodników ???
jak narazie to czarno to widze, nie prędko odrodzi się hokej w Krakowie:/
czy można wogóle zrobic cos sensownego z tą hala poza jej zburzeniem, mamy dość zabytków w Krakowie. Niestety nie stać 800 tyś miasto na wybudowanie i utrzymanie hali :/
Wiara i siła jest w Nas nie w mieście !!!
Hej hejaaaaaa hejaaaaaaa
Cracovia mistrzem hokejaaaaa
paszczak
Co do hali. To jest ona w kiepskim stanie.
Ale dlaczego tak jej nie chce wypuścic Sobas z rąk?
Ano dlatego, że wypracowuje ona setki tysięcy złotych [b]zysku[/b] za ślizgawki i czynsze od handlowców. Półbiedy gdyby ta kasa szła na modernizacje obiektu (gdyby tak się działo to ta hala była by w świetnym stanie). Ale te grube tysiące są topione w nierentonych basenach.
Które to baseny ??
Mario,baseny to: borek,nowa huta,niedlaeko Kasprowicza.Miałem coś do czynienia z panem Sobasem!
Uaktualniono stronę hokeja. Wygląda fajnie i są bieżące informacje na temat sekcji
4 dni później
Karvin, Icelander, Man Without a Gun,
pamiętam o sprawie linku i już pracuję nad tym..
obiecuję też większą aktywność w tematach hokejowych..
thanx za miły wieczór poprzedzający Arkę..
pozdrawiam,
poza tym drogi Karvinie, nie mogę wejść na hokejową stronkę w żaden sposób, ani z głównej, ani nijak.. więc..?
pzdrw
Ro Man Strona działa... więc?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)