Jacek Kowalczyk do niedawna wraz z Michałem Stasiakiem tworzył duet stoperów w reprezentacji młodzieżowej. Przejście z GKS Katowice do Wisły Kraków miało być dla niego krokiem w przód, skończyło się na dwóch krokach wstecz - pisze "Przegląd Sportowy".
"Nie oczekiwałem, że będzie łatwo, ale liczyłem, że dostanę od trenera szansę wykazania się. Niestety, nic takiego nie miało miejsca. A nie czuję się gorszy od tych, którzy grają. Zagrałem raptem trzy mecze w pierwszym składzie. Jak mogłem pokazać swoje możliwości? Wiosną jeszcze to rozumiałem, ale po bardzo dobrze przepracowanym okresie letnim czułem, że jestem w dyspozycji jak nigdy, bo wcześniej nie spotkałem się z tak dobrymi warunkami do treningów. Tymczasem jesienią było to samo" - żali się Kowalczyk.
"Przypuszczam, że nawet w pełni zdrowy nie zagrałbym w pierwszej jedenastce. To niemal jak zmarnowany rok - nie powiem, że trenowanie przez ten czas dużo mi dało. Miałem propozycje z kilku innych klubów z kraju i z zagranicy. Zdecydowałem się na Kraków z własnej woli, wierząc w swoje możliwości. Rzeczywistość okazała się inna" - dodał.
"Rok siedzenia na ławce rezerwowych wystarczy, nie wyobrażam sobie, by to miało trwać następne pół roku. Nie oczekuję żadnych deklaracji od trenera, sam muszę zdecydować. Będę rozważał propozycje, biorąc przede wszystkim pod uwagę możliwość gry w pierwszym składzie" - zakończył.
-
-
A MOŻE BY TAK ...Kowalczyk ma dość Wisły Kraków
Możliwość gry w pierwszym składzie? Kosztem Węgrzyna czy Skrzyńskiego?
bez obrazy dla Kazka ale on musi myslec o kazdym sezonie w perspektywie ostatniego sezonu..
Król Macius Pierwszy - zgadzam się z Tobą w 100%.
To nie chłopak Wojtka więc i tak grał nie będzie...a jeśli temat byłby aktualny to w pełni popieram...
dobry gosc tylko glupi jak but. wszyscy w Katowicach mu mowili ze siadzie na lawie. uparl sie i najlepsze lata na rozwoj kariery zmarnuje. kto sypnie wisle kase za stopera z lawki?
Moim skromnym zdaniem to Skrzynia i Kazek sa zawodnikami lepszymi od niego. Ten chlopak mnie nie przekonuje kompletnie. Jesli juz jest poruszony temat tych co w Wisle juz nie graja badz nie chcieli grac to o niebo bardziej wolalbym Jopa od Kowalczyka.
Żadnych psów islackich już w CRACOVII, szczególnie jezeli Cracovia ma za nich płacić to się mija z celem, dlaczego mamy pompować kasę do isly i cupiala?
Wiadomość zmieniona (10-11-04 20:38)
Z niego taki wiślacki pies jak z koziej dupy trąbka.
Cupiał zapłacił za niego Dziurowiczowi chyba 400 tys. PLN.
Ulo - ty chyba nie rozgraniczasz ... wislacki pies to kibic - a zawodnik to pracownik klubu,zarabia pieniadze,wykonuje swoje obowiazki.
tak z ciekawosci,w jakiej sieci masz koma?
ulo, żal mi ciebie.. na pewno kilka razy w życiu przechodziłes przez ulicę Reymonta więc z ciebie tez jest wiślacki pies.. ;)
Kowalczyk....hmmmm,kiedy przechodził z Katowic do Wisły był w niezłej,naprawde niezłej formie.niestety się zmarnował,stracił rok!!!Ale kurde.......musimy pomyslec o jakims stoperze....pamiętajcie Kaziu ma swoje lata a KOWALCZYKA nasz trener by sobie "WYCHOWAŁ"!!!Pisałem wcześniej o Marcinie Jeziornym z Polkowic,to tez utalentowany obrońca któremu kończy sie kontrakt w czerwcu
P.S
Pare miesięcy temu pisałem też o Bartku Ławie i Norbercie Tyrajskim,może niektórzy pamiętaja ten wątek!Co do tego pierwszego,czyli Ławy.....strzela te bramy w tej Arce i Gdyński klub będzie miał z niego korzysci(mała sugestia:-))))!!!
PozdRO
Piotrek - Piechna,Grzegorzewski,Krol,Wachowicz tez strzelaja bramki :-) Nie moze byc tak,ze kazdy kto strzeli pare bramek jest od razu kandydatemdo gry. Oczywiscie,chwala im za to,ze strzelaja i jestem pelen szacunku,ale nie rozdrabniajmy sie.
OD TEGO JEST TRENER A NIE MY
MOZE ZIDAN?????
"OD TEGO JEST TRENER A NIE MY
MOZE ZIDAN?????"
100% racji ale widzisz spekulacje transwerowe i co do ustawienia drużyny to chyba to co kibice lubią najbardziej. Nic w tym złego przecierz nie ma:-)
Szybkilopez masz racje--owszem,ale czyż nie jest tak,gdy zawodnik jest w formie odrazu sie klubu nim interesują????
Osobiscie cenie Ławe bo pamiętam go z wystepów w szczecińskiej Pogoni kiedy ta rywalizowała z Zwisłą o mistrzostwo Polski---pamiętasz zapewne!Ława zrobił na mnie wtedy dobre wrażenie i dalej mam o nim pozytywne zdanie!I dalej obstawiam przy tym,że taki Bartek Ława kiedy był do wzięcia w dodatku za FREE,to trzeb było o niego zabiegac!!!Trudno......nie ma go w naszej ekipie(a szkoda;/)!!!!!!
PozdrO
No pamietam,nawet chyba zahaczyl o mlodziezowa reprezentacje. Ale na jego pozycje jest Basterek,Pawka,Citko,Przytula - wiec chyba tak zle na tym nie wyszlismy :-)
Nie tylko nie Kowalczyk, do tych którzy uważają, że to dobry piłkarz proszę oglądnijcie te mecze młodzieżówki z jego udziałem. To zwykły kopacz, lepiej byłoby już wziąść stopera jakiejś 4 ligowej drużyny.
Mylisz sie marfael..jezeli Pasy sie zdecyduja na zakup tego piłkarza to bedziecie mieli z niego duzy pozytek. To wojownik i walczak. W Katowicach po cichu liczymy ze moze wróci..?? Ale to tylko gadanie bo nas nie stac na niego :-((
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)