Cyfer ...
zaskakujesz mnie tą Korona i Polonią ...
-
-
Historia naszych zgód.
55 dni później
może odświeżmy ten ciekawy temat
ale już bez pisania o starej zgodzie z ŁKS-em czy Górnikiem !!!
było jak było, jest jak jest i nie ma co się wzruszać!
kto wie niech napisze może jaką historie mają zgody aktualne, bo tak dokładniej to nikt nie napisał jak to się ma z Koroną, Arką czy Tychami !!!
pozdro dla starych wyjadaczy :)
Na stronie Kolejorza jest napisane że mają zgode z nami i z Cracovią od 1996, na stronce Poloni jest napisane że ta zgoda jest od 1968, i że jest to najstarsza zgoda w Polsce.
Przyjaciół zawze trzech
Cracovia&Arka&Lech
4 dni później
Super temat:) Pamieta ktos moze jak to bylo z Hutnikiem? hehe:) Pamietam,ze był taki temat chwile,ale byłem wtedy gówniarzem,więc nie wiem dokladnie o co chodzilo...ktoś może to opisze,chyba,że się myle...
Pamiętam też ciekawą sytuacje jaką przeżyłem na meczu z Ładą Biłgoraj dobrych kilka lat temu,wybrałem się wtedy na mecz,który był w niedziele rano samochodem z ówczesną dziewczyną.Przyjechałem i okazało się że nie ma nikogo od nas...Po meczu(wygraliśmy wtedy wysoko) podeszło do mnie dwoch kolesi pod samochód i pytają czy jestem z Krakowa?:)hehe Okazało się,że bardzo czekali na ten mecz i chcieli zobaczyć słynną ekipe Cracovii,pytali dlaczego nikt nie przyjechał...
Nie pisalem tu długo,ale porusze jeszcze jeden temat,który już drażni mnie od dłuższego czasu...
Po raz ktoryś czytam,zę Cracovia grala w okręgówce i broniła się latami przed spadkiem z III ligi przez lata.
Co do okręgówki to z tego co wiem zdarzyło nam się to tylko raz na jeden sezon i to jeszcze "przed moimi czasami" i tak byla po prostu nazywana ówczesna 4 liga.
Jeżeli mnie pamięć nie myli a jeżdże na mecze regularnie od 1983r. to Cracovia przed każdym sezonem pozostawala jednym głównych faworytów rozgrywek III ligi i zajmowała miejsca wysokie lub w górnej części tabeli.
Bodajże tylko raz przy reorganizacji rozgrywek bylo jakieś zagrożenie,ale też spokojnie pozostaliśmy w tej klasie rozgrywkowej.
Zaznaczam,że swojego posta napisalem z pamięci nie korzystając z żadnych źródeł,więc moge się mylić... Prosze więc o ewentualne sprostowanie mojej wypowiedzi.
Pozdrawiam
Z tego co wiem to zgoda (a raczej sympatia) KSP i KSC narodziła się własnie w okolicach roku 64.
Jako ciekawostke powiem że w 37 roku bodajze Cracovia pokonała Polonie w Warszawie 3:0 lecz sędzie nie uznał 2 bramek strzelonych przez Polonie Za co autokar z piłkarzami Pasów został obrzucony kamieniami :)
Cyfer. Co do twojego post-a. Nie nie mieliśmy nigdy szali z dezaprobatą ruchu prawicowego (mieliśmy takie z hasłem "kibice poloni przeciwko rasizmowi" ) a dezaprobata ruchu prawicowego to to nie jest. Co do kontaktów skinów z Warszawy i Łodzi to nie bądź śmieszny bo to chyba jedyna międzymiastowa kosa subkulturowa :) I szkoda że nie wspomniałeś o tym jak to "wyprosiliście" wspierającą was zgode aby zrobić sobie ukłądzik z legią...
LECH POZNAN 1997 ... ale powstanie WIELKIEJ TRIADY to rok 1996 wiec cos tu nie pasi ;)
dla mnie historia i legenda to zgoda z Polonią! czegos takiego niema nikt w Polsce! Arka Lech na pocztaku czysto chuliganskie teraz braterstwo pełną gęba!
pozdro dla znajomych z KSP!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)