zgromadzilby to ktos do kupy i napisal jak to bylo wszytko realnie wypadalby dac historie naszych zgód na jaks stronke służe swoja :P
-
-
Historia naszych zgód.
Skullboy napisz do mnie na gg albo na maila bo chialem cos sie zapytac ok
a ja pamietam jak wracalismy z jakiegos turnieju szkolnego byl;me jeszcze w podstawowce i spotkalismy kibicow Lecha , nie byla to bynajmniej przyjacielska wymiana zdan
sznauję za to bardzo ekipę ŁKS Łódź za całokształt naszej dawnej zgody znam wielu chłopaków z tamtych czasów, choć stosunki nadal są bardzo dobre jest jednak jeden szczegół który nie pozwala mi zapomnieć o tym co zrobili, chodzi o ich czynny udział w kontrataku na Cracovię u boku Legii i innych ekip przed pamiętnym meczem w Warszawie Polska-Luksemburg...
W latach 80 tych jak graliśmy z Legią w Warszawie a nikt z kibiców Cracovi nie wybrał się na ten mecz , naszych piłkarzy wspomogła liczna i osamotnina ekipa kibiców ŁKSu. To wydażenie chyba jednoznacznie ukazywało stosunki panujące między naszymi klubami.
Drogi nasze rozeszły się chyba wtedy jak ŁKS zapragnął mieć zgody z połwową ekip w Polsce a myśmy raczej poszli w kierunku hools.
Autor: zubereg (---.internetdsl.tpnet.pl)
Ja nie napisałem że nasze zgody to cykory! Tylko że nasz potencjał kibicowski sprawia że łatwiej o zgodę......
-----
Hmm, ale wiekszosc Waszych zgod jest starsza, niz 15 lat (jesli sie nie myle, to dopiero poczatkiem lat `90 zaczeliscie dominowac w Krakowie).
Zgoda z nami (Sandecja) powstala w Krakowie, a jesli chodzi o metode "z nami czy przeciwko nam ?" to w latach 80 byla ona praktykowana przez wieksze ekipy (nie wiem czy akurat Cracovia tak dzialala, ale szczerze w to watpie) - rodzily sie wtedy nawet zgody kilkudniowe, bo niektorzy chcieli ratowac w ten sposob wlasne skory...
Pozdrawiam
pawel 01 bardzo sie mylisz bo w 84 roku bylo nas 12 (2 z Wieliczki) na meczu przegranym 3:0.
poz.
Jeśli tak to przepraszam bardzo Tych 12 tu z Wieliczki.
Pozdrawiam
Wydaje mi się, że była kiedyś zgoda z Zagłębiem Lubin. Dlaczego jej już nie ma? Zagłębie ma zgodę z Arką (chyba ze 20 lat) i dobre układy z Lechem.
proszę kontynuować temat ... :-)
zgody z Zagłębiem Lubin nigdy nie było ...
i zapewne tylko fakt ze obie ekipy maja bardzo silna zgodę z Arką powoduje , że nie ma kosy ...
ale stosunki sa chłodne ...
a ze strony Zagłębia wręcz bardzo chłodne ...
mają ku temu powody ...
nie sadze aby ta sytuacja w najblizszym czasie uległa zmianie ...
pamiętne przejście po fladze...
ej taki ciekawy temat i spadaw dół - a moze juz nic nie mamy do powiedzenia ?
to go podbijemy
Pamiętam jak jechałem na derby Na Kałuży (wrócimy z flagą czy bez) a ty ok wszyscy mile nastawieni
Jednym słowem
Jasło Pasy Nowu Sącz
40 dni później
Zgoda GKS Tychy - Cracovia powstała jakieś 25 lat temu??? Czy ktos może przybliżyć mi okoliczności powstania tej zgody??? Potrzebuje na stronke tychy informacji. z góry dzięki :) i zapraszam na www.tychy1971.prv.pl .
a moze ktos przypomni kiedy zaczely sie wojny ???? bo ja pamietam jak wszystkie kluby byly ze soba w zgodzie.I kto wywolal wojny i podzialy?????
pozdrówka od przyjaciól z gdyni dla waszych kobiet
ja znalazlem,bardzo stary artykul,o naszych kibicach..wycialem go i schowalem,dla mojego syna..ma teraz 8 lat..
.....liczebnie urosli na poczatku lat osiemdziesiatych.kiedy w 1982 roku CRACOVIA awansowala do 1 ligi,szalik CRACOVIIkupilo lub otrzymalo kilkaset osob.juz wtedy -w ekstraklasie-spiewali,jak wszystkie grupy szalikowcow-obrazliwe piosenki.kiedy skandowali"pogon sledzie syfem jedzie" nie byli jednak,zbyt grozni.kiedy krzyczeli "lech zdechl,ruch spuchl,bedzie mniej ch...dwoch'' i '' na gks katowice szykujemy szubienice''nie mysleli wtedy o ciosach nozem,lecz o kilku kopniakach.
tamte,szalikowe czasy byly jeszcze nie winne.owszem wojny w krakowie o ''panowanie''juz wtedy byly ostre,ale o ciezkich ranach slychac bylo zadko.zreszta lista wrogow nie ciagnela sie na poczatku lat 80 tak dlugo jak dzisiaj.oprocz wymienionych juz druzyn,ktore musialy zostac na CRACOVIIobowiazkowo zwymyslane ''kosa''funkcjonowala z legia,widzewem,slaskiem i kilkoma innymi grupami szalikowcow.istnial tez calkiem spory spis przyjaciol.''sztame''trzymano wowczas z szalikowcami lks-u,arki,zawiszy,a nawet kilku slaskich klubow gornik zabrze,polonia,gks tychy.wiele meczow toczylo sie,w sielskiej atmosferze z intensywnym skandowaniem,ze''lks-przyjacielem CRACOVII jest'' ,albo ''gorniku, nie gniewaj na nas sie,ze my wygramy,wygramy,wygramy,a ty nie...
to fragment duzego artykulu o naszych kibicach,polecam....jesli ktos bedzie chcial podesle,pozdrawiam
Czyli nasza zgoda ma już jakies 25 lat :) Czy jest tam może jakiaś informacja o powstaniu zgody?? Jeżeli tak proszę o info w tym temacie. dzięki.
Pozdrowienia z Tychów.
19 dni później
Re: do Pana z Sandecji, synu jak dziesiec lat temu wozilismy sie po Tarnowie(Grabówka) z Cracovia to pewno zażywaleś kąpieli w Kamienicy, ale to nie ważne bo pasiaki ziomale 4ever, a tu w mieście mamy za dużo żużlowo-unijno-wiślackich psów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)