Islander napisał(a):
> Hattori, dla ścisłości - ja do Adamusa nic nie mam. Poszlaki
> nie wystarczą. A jesli Ty złapałeś go za rękę to nie dziwię
> się, że miałeś i masz go głęboko w ... Pewnie też bym miał, ale
> nie miałem takiego szczęścia.
Ja na niczym go nie złapałem i nigdy nie mówiłem czegoś takiego.
A mam go głeboko bo dlaczego go mam nie mieć ? Jakoś wylewny w stronę Cracovii nie był ostatnio ;)
-
-
Świerczewski rozwiązał kontrakt z Cracovia
fenix-brat kazał podziekowac:-)
adamus...derby '96
A czy ja juz o tym kiedys nie pisale? Stawowy to jest gość i skręcił gawiazdce lepiek. Świerczewski odchodzi! Panowie to miodzik na moje uszka.
Nie ma afery i nie ma konfliktu na lini Mikulski - Stawowy
sie porobiło ...
hmm ...
był Świr nie ma Świra ...
cytat z www.teraz.pasy.net z rozmowy z P. Świerczewskim:
"A przecież poza meczem z Groclinem ten zespół grał zwykle źle, a w Katowicach wręcz z katastrofalnie źle. Nie wiem, może ja jestem ślepy, a może jednak on, przy ocenie gry tego zespołu."
...
katastrofalnie to cie matka wychowała....
Panu Świerczewskiemu juz podziekujemy! A na do widzenia gratuluje zajecia wysokiego miejsca w rankingu najwiekszych pajacow polskiej ligii... bedzie sie czym pochwalic w nastepnym klubie.
zawsze uważałem, że to łobuz
głupio tylko , że zarówno Świr jak i Staw w wywiadach mówią rzeczy sprzeczne z tym co mówili wcześniej.
Świr to stary kłamczuch ale na panu Wojtku się trochę zawiodłem...
[url][/url]
Jeśli rzeczywiście działa mu się krzywda, to jak sam mówi - 'może znajdzie się ktoś, kto mnie doceni'..
I tego Panu życzę..
"przyszedlem, zobaczyłem.... spierd...łem"
Pan Piotrek zachował sie tak jak wiekszosc z nas sie tego spodziewala...
naprawde szkoda czasu na komentowanie....
są lepsi, a Katowice to był tylko przypadek, jestem o tym przekonany
a jezeli nasi wybiegna w sobote z taka sama determinacja jak np. z groclinem to mamy pewne 3 punkty
i obym sie nie pomylil
Wiśle i Legii - życzymy Świerczewskiego.
Lechu opamiętaj się póki Piotra nie ma u ciebie !
TAK TO WIDZĘ
Wojciech Stawowy, trener Cracovii
Miejsce, które zajmujemy w tabeli i gra na pewno cieszą, ale przed nami jeszcze dużo nauki i skromność jest wskazana. Cały czas uczymy się I ligi, drużyna w 80 procentach składa się z zawodników, którzy do niedawna grali jeszcze w III lidze. Mam nadzieję, że ci chłopcy dalej będą się rozwijać. Jestem przywiązany do piłkarzy, którzy awansowali do ligi, bo wyznaję zasadę, że nowy zawodnik musi poznać nową rzeczywistość i zgrać z drużyną, zanim otrzyma szansę. Jeśli coś dobrze funkcjonuje, to po co zmieniać na siłę? Budujemy drużynę nie na rundę czy na sezon, lecz na dłużej. Mamy czas i możliwości finansowe. Prezesowi Filipiakowi też zależy, żeby mieć silny zespół, ale nie "na hurra". Kilku zawodników znajduje się na naszym celowniku. Zostaną kupieni tylko wtedy, gdy będzie ich potrzebować drużyna.
Czytam wiele przykrych słów pod swoim adresem wypowiadanych przez Piotra Świerczewskiego. Ja na niego nic nie powiem. Szanuję go jako piłkarza, doceniam to, co zrobił dla polskiej piłki. Dziwię się tylko jego frustracji. Zaprosiłem go na zgrupowanie do Zakopanego, chciałem się mu przyjrzeć. Nie chciałem, by podpisywał kontrakt z Cracovią, bo długo nie trenował, nie miał siły, żeby grać na pełnych obrotach. Przestrzegałem prezesa, że nie będzie grał od razu, bo byłoby niemoralne, gdyby zajął miejsce kogoś przygotowanego, w pełni sił. Kontrakt z Piotrem jednak podpisano, a on nie chciał cierpliwie czekać na swoją kolejkę. Zaczął niepoważnie traktować obowiązki - spóźniał się na treningi, spóźnił na mecz z GKS, odmówił gry w III-ligowej drużynie rezerw, gdzie grają wszyscy, również Citko, którzy nie wychodzą w podstawowym składzie. Pytał, ile trzeba zapłacić kary, żeby nie grać w rezerwach. To było nie fair wobec mnie i innych, młodych zawodników, którzy na to patrzyli. Kazimierz Węgrzyn i Marek Citko świecą przykładem, a tylko on ma się za gwiazdę. Jednostka, bez względu na nazwisko, jest tylko fragmentem całości, czyli drużyny. Jeśli ktoś przebywa w danej grupie ludzi, musi się podporządkować zasadom. Piotrek nie chciał albo nie potrafił.
Jeżeli w Wiśle zostanie Henryk Kasperczak, to trudno będzie jej przeszkodzić w zdobyciu mistrzostwa Polski. On jest najlepszą gwarancją sukcesu. Zmiana trenera Wiśle zaszkodzi i może być tak, że na wiosnę drużyna zacznie przegrywać. Nie podzielam zdania, że teściowa mogłaby prowadzić takich piłkarzy i też zdobyłaby tytuł. Tak mówią tylko złośliwcy, którzy nie chcą zauważyć, co Kasperczak zrobił w Krakowie. -
i krzyżyk na drogę ...
Wiadomość zmieniona (08-11-04 17:31)
Prawda jest jednak taka, że do połowy września w ogóle zbyt rzadko stosowano ogrywanie zawodników pierwszej drużyny w rezerwach. W poprzednim sezonie również. Właściwie tylko Cabaj i Piątek grywali często. Dlatego to jest moim zdaniem nieco naciągany argument przeciw Świerczewskiemu. Zagrał raz z Dalinem w Myślenicach, tak samo jak Marek Citko raz ze Słomniczanką w Krakowie. Według naocznych świadków dostał zj...kę od tamtejszych kibiców, w porównaniu z tym to co usłyszał Marek Citko na Piaskach to drobny pryszcz. Pamietajmy, że np. taki Drumi nie zagrał w rezerwach ani razu, mimo że też dość długo wchodził do składu na wiosnę.
Przyczyna jest prosta i oczywista: trener Stawowy już wielokrotnie mówił, że nie akceptuje "gwiazd" i "gwiazdorów". A Świerczewski może na boisku już tak jasno nie świeci jak kiedyś, ale pozostał nadal jasną gwiazdą mediów. Jako zawodnik Stawowego był nadal zapraszany jako ceniony ekspert do Polsatu i Canal+. Trener Stawowy nie jest z tych którzy akceptowali by telewizyjnego eksperta w swoim zespole.
nie chce wracać już do tego nieszczęsnego meczu z GKS...pisałem, że zjazd taki formy drużyny był nienormalny....może doszło do "burzy" przed wyjazdem...pan Piotrek się spóźnił,doszło do konfliktu,pan Piotr wylądował na trybunach ale.....zepsuł atmosfere.....
Szkoda.....
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)