Takich jak Ty kibiców jest na szczęście niewielu. Bo po co Ty jeździsz na mecze. Kogo przyjeżdżasz oglądać? Swoją ukochaną Cracovię czy kogo innego? W moim przekonaniu to Ty nie jesteś prawdziwym kibicem, nawet jeśli naprawdę pokonujesz te 960 km, aby być na każdym meczu. Po prostu prawdziwy kibic tak się nie zachowuje. Jesteś totalnym malkontentem. A że jesteś świrem to widzę, ale na punkcie kogo i czego, bo nie rozumiem? Bardzo Ci źle z tym, że Cracovia po latach tułaczki po niższych ligach wróciła do ekstraklasy? Wolałbyś widzieć Cracovię w III lidze, byleby tylko nic się nie zmieniło i było zawsze tak jak wcześniej, a więc beznadziejnie pod każdym względem?
-
-
pilkarz zawodowy czy amator.
Też widziałem w Katowicach Panów o których wspomniał pasiak_ksc. Po zakończeniu meczu, gdy czekaliśmy na wyjście baaardzo dostało się piłkarzom, Stwowemu i Filipiakowi. Tak popatrzyłem wokół i zobaczyłem kilku młodych Pasiaków, którzy przysłuchiwali się temu z nietęgimi minami, a niektórzy wręcz ze zdziwieniem, ponieważ Panowie ci rozprawiali majac miny najwiekszych ekspertów piłki nożnej na świecie. Wg mnie nie mają racji, a takie nadawanie na wszystko i wszystkich nic dobrego nie przynosi. Pomyślcie nadawacze, że patrzą na Was młodzi kibice. Oni z Was biora przykład. Może to da Wam do myślenia. I przestaniecie tak atakować naszą drużynę. Bo moją reakcją na zachowanie tych ludzi był tylko komentarz do kumpla: jakos ich wczesniej na Cracovii nie widziałem (oczywiście mogę nie pamiętać ale raczej to pierwsze).Czy nie jest tak, że zawsze najwięcej mają do powiedzenia Ci, którzy powinni sie w ogóle nie odzywać?
Cracovia Hooligans
pasiak to moze mnie nozem i problem z glowy ..jeden wiecej jeden mnie co za roznica kibic Wisly czy Cracovii .
A teraz na powaznie.
Czy ja ciebie krytykuje albo kogos z forum????
Krytykuje tylko to co zle jest w druzynie a to mi wolno aby dalej ogladac Cracovie w I lidze wole juz teraz na zimne dmuchac a nie dopiero wtedy jak obudzimy sie znowu w okregowce.
Wiadomość zmieniona (02-11-04 16:13)
nawet żartem - to wpis
[b][i] pasiak to moze mnie nozem i problem z glowy ..jeden wiecej jeden mniej co za roznica kibic Wisly czy Cracovii [/i][/b]
do kasacji z żółtą kartką dla autora :(:(:(
tacy dwaj a niby dlaczego jak juz to juz ......
nie mozna uciekac od prawdy bo to nic nie daje tylko wydluza cierpienie.
Krytykować można, ale to musi być konstruktywna krytyka, a ty takiej nie prezentujesz. Umiejętność taką posiadają inni forumowicze i za to m.in. mam do nich spory szacunek. Poza tym słowo "krytyka" wogóle do ciebie nie pasuje. Przecież Ty piszesz po prostu co popadnie, byle tylko kogoś obrazić, albo od razu zniszczyć (na zasadzie zły trener, beznadziejni zawodnicy, nie znający się na niczym prezes). Nie widzisz pozytywów, a jedynie same złe rzeczy. Jeśli ty to nazywasz "dmuchaniem na zimne" to chyba nie wiesz, co mówisz. Dmuchanie na zimne to bardzo delikatna forma. A ty tymczasem bezsensownie krytykujesz wszystko i wszystkich, którzy są związani z Cracovią. Nie mówię o nas forumowiczach, choć tym, którzy się z Tobą nie zgadzają również wiele razy napisałeś pare nieciekawych zdań.
Chce Cię jednak zapewnić, że Cracovia, dzięki ludziom, których tak bardzo lubisz obrażać, już nigdy nie znajdzie się w okręgówce. Jednak gdybyś Ty był na ich miejscu to nie byłbym tego taki pewny.
A z tym nożem to zapewniam cię, że choćbyś bardzo chciał to nie sprowokujesz mnie do dyskusji na tak niskim poziomie.
S-B
"tacy dwaj a niby dlaczego jak juz to juz ......"
no wybacz jak Ty nie widzisz nic nagannego w takim tekscie jaki puściłeś
do innego forumowicza Kibica Pasów to szkoda gadać....
Taaaaaaaak! Nie krytykować, nie, nie!!! Nie wolno! Za żadne skarby. Pod żadnym pozorem, bo to święte krowy! Są pod ochroną , są nawiedzeni. Przecież to oni w trzeciej lidze grali, a teraz o mało co nie w lidze mistrzów... Wy wstrętni brzydale, podpadziochy i malkonmaniacy! A fe,niegrzeczniutcy! Takich pieszczochów śmią bezcześcić. Wy jeszcze popamiętacie, zbrodniczy narzekacze! My was zaraz nauczymy komplementów, napadziory internetowi.
A złożyć się po parę euro w celu zakupu inkubatorków dla naszych milusińskich to niełaska?
No! Żeby to mi przedostatni raz!
Tacy trzej ;-)))))))))
usilowale sie dostosowac do poziomu ,a niby dlaczego nie ja tez w koncu moge nie wytrzymac ,tylko dlaczego mnie sie potepia za slowa a tego ktory to czyni popiera????
i ciekawy jestem czy to teraz przejdzie.
Poniedziałku: pewnie Twój post miał być w innym temacie... ale skoro tutaj się wypowiadasz pijąc do mnie to odpowiadam. Aczkolwiek mam wątpliwości czy umiesz czytać ze zrozumieniem...
krytykować - można i trzeba... bo zagrali bucówę jakiej dawno nie grali. Ale jak ktoś sugeruje, że piłkarze mecz sprzedali w sts-ie albo i samemu GKS-owi... to sorry ale to autor takiej tezy nie krytykuje tylko p.i.e.r.d.o.l.i
To samo próbuje pewnym ludziom przekazać. Krytykować nie tylko można, ale i powinno się po takich meczach jak choćby z Gieksą. Tylko że ta krytyka niech będzie inteligentna i na jakimś poziomie. Nie pomoże nic zakładanie setki tematów, w których ktoś pisze to samo, co już wcześniej napisał kilka razy i w ten sposób coś próbuje innym narzucić.
gdybys ty pasiak wiedzia ile moj ojciec swoich prywatnych pieniedzy wpompowal w krakowska pilke nozna to bys moze inaczej mowil i dzieki
takim jak on po wojnie byl taki wysoki poziom pilki w Krakowie ,zreszta w czasie wojny tez organizowal mecze choc byl poszukiwany przez niemcow i kazde jego aresztowanie konczylo sie dla niego tylko smiercia ,dlatego uwazaj czasem co i do kogo mowisz pilka nozna ma naprawde troche wiecej lat niz ty i ci ktorzy podobno ta Cracovie stworzyli.Sam zreszta tez cos dla tego klubu zrobilem. Ja jestm kibicem drugiego pokolenie a moj ojciec w Cracovii gral i pamietal ja prawie od poczatku .Gdyby dzis kilku pilkarzy wstalo z grobu i zobaczylo co sie dzieje
nie bardzo wiem czy by sie przyznali ,ze sa kibicami .
Pamietaj kiedys pilka i sport byl czym wiecej niz kupa szmalu i wulgarna piosenka.
Wiadomość zmieniona (02-11-04 17:02)
Czy umiem ... Nie popadam w samouwielbienie. Nam wszystkim wiele brakuje do doskonałości. Jestem wścieły na cały świat i na siebie, że pojechałem do Katowic. Tacy dwaj, trochę twoje słowa mi wyjaśniają. Przepraszam, że w swej "wściekliźnie" nieco Cię zahaczyłem ... , ale Ty najmniej "zawiniłeś" ;-((((
PAX miedzy nami PASIAKAMI........
Nie ma co sie obrazać na forum odnosnie CRACOVII...wszelkie wypowiedzi mają na celu troske o klub.....
Ja wielki zwolennik Stawowego i np.Basterka-obrońcy, który ma swoją szybkością byc takim wchodzacym pomocnikiem( z GKS miał pare takich zagrań-skąd u WAS takie niskie oceny JEGO)...stwierdzam że nie warto kruszyc kopii o tematy które ,nie znamy....CRACOVII ten mecz nie wyszedł,świadomie-nieświadomie.....któż z nas pozna prawde.....
Jestem WIELKIM zwolennikiem tego trenera i uważam że przyczyny porażki były pozasportowe.....
STARY BPROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Sorry, do cholery co się takiego dzieje??? Bo nie rozumiem! I proszę cię człowieku nie zwracaj się tak do mnie!!!
Gdybyś wiedział ile ja dobrego dla tego klubu robię, choć może dla ciebie jestem tylko gówniarzem, bo ty uważasz się za najważniejszego. Szacunek dla twojego ojca, ale nie dla ciebie za takie teksty. Przypominam tylko, że kiedyś było inaczej, a ty ciągle myślisz, że jest tak samo. A co do piłki nożnej to nie możesz mieć nawet pojęcia czym jest dla mnie osobiście ten sport. Dla ciebie obecnie może jest tylko kupą szmalu, dla mnie jest czym innym i nic tego nie zmieni. Pamiętaj też, że piłka ma trochę więcej lat również od ciebie, a ty nie jesteś jedynym wszechwiedzącym!
SB: nadajesz sie idealnie na prezesa zakładanego właśnie stowarzyszenia... jego zapowiedź w mojej sygnaturce...
pasiak kazdy z nas zrobil dla Cracovii tyle ile potrafil i napewno dla Cracovii oboje nie chcemy zle ,to ze krytykuje to taki jestm ale tez potrafie napisac cos dobrego jesli uwazam to za sluszne ,ale niestey na jedno nigdy nie dam zgody ,ze na stadionie beda wisilly napisy ....jestesmy z toby .Moze i dobrze ze nie pojechalem na ten mecz do Katowic bo z tego co czytam szkoda by bylo mojego czasu ,zreszta rozmawialem na czacie w czasie meczu,juz nie wazne z kim ale tez z kibicem z forum ,ktory nie pojechal aby nie stac pod haslem ......jestsmy z toba.Co sie tyczy gry Cracovii jest tez dzis na interi notatka przczytaj albo juz czytales.
I wiesz calkiem mozliwe ,ze kiedys jak sie spotkamy na meczu bedziemy kolo siebie siedziec a na koncu podamy sobie rece tak jak ja to zwasze robie kiedy slychac ostatni gwizdek sedziego i nie wazne czy mecz jest wygrany czy przegrany.
faktycznie nie wiem ile masz lat ,ale ja pamietam jak Krakow byl naprawde stolica pilkarstwa i kiedy po derbach chodzilo sie na piwo z kibicami Wisly Garbarni a czesto na bloniach gralismy wspolnie wpilke.Moze jeszcze te czasy wrocy bo wrocic powinny .Jak tez pamietam kiedy Krakow jako miasto mial byc zniszczony i wszystko co w nim razem z wszystkimi klubami .
A jeszcze na koniec napisze ,ze nie jestem najwiekszym krytykantem na forum czytam posty i moge sie zaliczyc do klasy sredniakow ,a jesli chodzi o zakladanie nowych tematow ,uwazam ,ze nie ma nic gorszego jak niedomowienia ktore to wlasnie prowokuja domysly i plotki.
I do zobaczenia na kolejnym meczu a i jeszcze na forum tez napewno sie spotkamy.
Wiadomość zmieniona (02-11-04 17:40)
Więc do zobaczenia! I nie myśl, że ja nie chce, aby w Krakowie panowała normalność pod względem kibicowskim. Albo chociaż przyzwoitość.
pozdro
pasiak i napewno bedzie nas wiecej tylko trzeba o tym mowic i pisac az wrescie wszystko wroci do normalnosci ,bo jak narazie sam wiesz ,ze nie jest dobrze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)