td, może masz rację, ale:) kim mamy teraz grać:)?
Jedynie Citkę można byłoby przesunąc do ataku.
-
-
Jaki napastnik ?
Rocki w lecie rozmawiał z Cracovią ale stawiał warunek gwaracja gry a nie ławka jak Grodzisku.Odra mu taką gwarancje dała.Szkoda że nie Cracovia.
ja bym sie zainteresowal gosciem, ktory sie nazywa Verpakovskis.
Wlasnie sie w nim zakochalem ;-)
A ja wam mówie że z Baniowego dużo dobrego jeszcze będzie. Piotrkowi potrzebny jest jeden mecz gdzie walnie hat-tricka i zacznie strzelać w każdym meczu. To wszystko w psychice jest. Myślę że Baniowy się wreszcie wstrzeli. Poza tym gość ma jaja i zawsze walczy do upadłego.
Wywołałałem 3 dni temu Baniowego - chyba mnie posłuchał :-)
Prorok jakiś czy cuś :D
Prorok - co to, to nie!
Wystarczy: znawca futoblu :-)
Ale n ie popadajmy ze skrajności w skrajność.....Nowy napastnik i tak jest niezbędny!
Oczywiście, że CRACOVIA potrzebuje napastnika!
Cieszę się jednak bardzo że Piotrek znów pokazał,
że CRACOVIA przede wszystkim potrzebuej Piotra Bani :-)
Bania! Bania! Bania!
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
Bania! Bania! Bania!
(nie berzcie tego tak dosłownie, bo ktoś w tym Krakowie musi zachować trzeźwość).
Bania jest spoko
ale ma swoje lata
potrzeba nam napastnika !
Urbanowicz - i co z Wawrzyczkiem ?:>
Czemu tu wszyscy zapomnieli o Chmieście?
Były przeciez prowadzone z Nim rozmowy i wiem, że cena była za Niego za wysoka jak to okreslił Filipiak.
Jednakże teraz całą runde leczy kontuzje, więc cena może spadła?
Może tez Bełchatów będzie chętniejszy Go sprzedać, gdyż obecnie ma kilku dobrych nastników: Król, Dziedzic i Matusiak(podobny typ co Chmiest).
Myśle, że to idealny napastnik do naszego stylu gry, do koncepcji Stawowego... byłby idealnym nastąpcą na szpicy Baniowego.
Ważne jest też, że pasowałby do druzyny mentalnie, w końcu jest stąd i zna się z większością naszych piłkarzy( z kilkoma grał ).....i tak przechodzimy do Sosina.
Sosinowi kończy sie kontrakt w czerwcu na Cyprze i najwyższy czas aby przestał tam marnować swój niepospolity talent.
Warunki fizyczne, technika jeszcze lepsze niż u Chmiesta, no i bedzie za darmo w czerwcu.
Sosin w sezonie 1998/99 został królem strzelców w 2lidze, z 17 golami w 27 meczach dla Hutnika ( mimo, iz całą pierwszą cząśc sezonu grał w obronie i pomocy jak w Cracovii w sezonie 1996/97 ). Następnie kupiony do Wisły, skad został wypozyczony do Odry na sezon 1999/2000 (10 goli w 27 meczach) i ponownie na 2001/2002 (12 goli w 23 meczach). W międzyczasie spędził sezon w Wisle Kraków gdzie przyczynił sie do zdobycia mistrzostwa kraju, mimo, iż stosunkowo rzadko tam był wykorzystywany to zdązył strzelić 5 goli w 17 meczach(4 w całości).
Teraz spędza 3 sezon na Cyprze i doprawdy nie wiem czemu tam spędza "swoje potencjalnie" najlepsze lata.
Cenie sobie Jego umiejętności, które wielokrotnie podziwiałem obserwując mecze Hutnika i Wisły.
Co ważne, równiez bardzo dobrze zna się z kilkoma naszymi piłkarzami i myslę, że "charakternie tez pasuje" do koncepcji budowania druzyny na europejskie puchary przez "Stawa".
Może wypali, którys z Nigeryjczyków a może nie... a Chmiest, a tym bardziej Sosin moim zdaniem mogą byc gwarancją 10 bramek(Chmiest) i 15-20 bramek(Sosin) w sezonie.
Póki co, trzymam kciuki za Baniowego i mam nadzieje, że nastrzela jeszcze dla Biało-Czerwonych wiele bramek w 1 lidze, a kto wie... może jeszcze zdąży w UEFA:)) już w następnym sezonie bo 4 miejsce na koniec sezonu, które prawie na pewno da awans do pucharów gdyz Wisła wywalczy Puchar Polski jak i "Majstra"... ale to tak apropos celów na ten sezon, które dla mnie SĄ W ZASIĘGU RĘKI.
W Tempie jest napisane że Moskała dostał oferte z Cracovii.
On sam twierdzi że nie chce już siedzieć na ławce w Grodzisku.Zdaje sie że już w II lidze był przymierzany do Cracovii.
Moskała byłby super - bardzo lubię tego grajka... - tylko czy u nas będzie miał plac?
Szkoda chłopaka, bo gdy okaże się, że jest sprowadzony przez ... no to na pewno okaże się nieprzydatny.
Oj, dola moja ... takie to nasze piekiełko ;-(((
Moskała nie będzie miał "placu" w Cracovii Stawowego.
A na pewno już nie w tej "Cracovii pucharowej".
To za wysokie progi jak na Jego nogi.
Staw na pewno wolałby zainwestowac pieniądze w napastnika, który mógłby zagrać na szpicy...
Moskała tam sie nie nadaje, to nie ten typ.
Moskała więc w miejsce kogo??????
Pomoc mamy wyjebistą panowie!
Citko w ataku dopiero pokaże wszystkim jak wielki z Niego zawodnik.
Jest Drumlak, który może byc jeszcze tylko lepszy, no i ma świetne uderzenie.
Moskała? Gdzie Wy widzicie Moskałe?
Myślę, że to wymysł menago Mikulskiego i .... tyle.
Moskałę np. za Banię, jeśli uważasz że Bania to zawodnik na puchary to mamy inny ogląd rzeczywistości...
"wymysł menago Mikulskiego" kocham takie stwierdzenia - po pierwsze temat Moskały w Cracovii istnieje już od dawna - zanim Albin Mikulski został pracownikiem Cracovii, a nawet zanim o tym wogóle pomyślano że mógłby u nas pracować, po drugie po raz drugi powtarzam - na jakiej podstawie nonstop obraża się tutaj trenera Mikulskiego który naprawdę ma niewielkie kompetencje, jeszcze zmniejszane i podkopywane przez W.S.
Ale w II lidze Mikulskiego u nas nie było a temat Moskały sie przewijał.
Tak wiec wydaje mi sie że to nie do końca byłby człowiek naszego menago.
Moim zdaniem przydałby sie.On grał nie tylko jako napastnik ale też jako pomocnik.Jest wiec uniwerslany a takich Stawowy lubi.
Z czałym szacunkiem dla "Baniowego" nie uważam, że jest zawodnikiem na puchary, ale.... w koncepcji taktycznej Stawowego ten typ napastnika jest idealny. Dlatego znając ograniczenia Piotrka, przypomniałem wyżej o zainteresowaniu Pasów Chmiestem i Sosinem.
Nie obrażam Mikulskiego, jeśli czujesz się obrażony przeze mnie (lub On), to przepraszam. Cenię Go za to jak sprawdził sie w pracy na Wawelu Kraków.
Jeżeli był wcześniej temat Moskały...... no cóż, musiałem to przeoczyć, ale wydaje mi się, że pierwszy raz przywołany był po Naszym awansie do 1 ligi.
Czy były przymiarki Moskały do 2 ligi?
Ktos chciał sprowadzic Moskałe, gracza, który został uznany "Odkryciem Roku" (i to zaowocowało transferem do Dyskobolii) do 2 ligi??????
Powiedz mi proszę, na jakiej pozycji widziałbyś Moskałe w Naszej drużynie?
Chodzi mi tylko o poprawe "Jakości Gry Cracovii"
Pozdrowienia Rincewind
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)