Nie ma dwóch zdań. Cracovia potrzebuje z dwóch rasowych napastników bo jak widac Bania i Drumlak nie dają rady. Ja chciałbym zobaczyć w naszych Pasach Sosina i Piechnę z Kolportera. Wiadomo że lepszy były jakiś napastnik z Ameryki Płd tylko że ci kosztują fortunę...
-
-
Jaki napastnik ?
najlepszt był by Irek Jeleń ale o nm możemy tylko pomarzyć
Ja wiem że dla wielu zabrzmi to jak herezja ale w Hiszpanii czy Włoszech zdarza się że dobrzy gracze przechodzą choćby do największego rywala. A może tak napastnik P.Brożek ? Facet ma i technikę i pomysł na grę i celne oko
i co beda robic w Cracovii ??? grac w rezerwie i siedziec na lawce .
Wydaje mi się ze Piechna i P.Brożek są lepsi od Szczoczarza i Dudzińskiego i mogliby być wartościowymi zmiennikami o ile nie stałymi partnerami Bani.
Brożek jest nie do kupienia. Ktoś musi Kuźbę i Żurawskiego zastąpić.
Gdyby był to można go w ciemno brać. Zresztą podobnie jak młodego Kmiecika .W 3 lidze był podobno taki temat ale plotki mówią ,że Grzesiek obawiał się reakcji fanatycznej części kibiców w "rodzinnym" klubie. No cóż nazwisko ma jakie ma;-) można go zrozumieć.
P Mikulski może kogoś znajdzie ?ale czy prezes Filipiak to zaakceptuje?np.Wichniarka marzenie
icek dajcie sobie spokój z brożkami,kmiecikami i innymi patalachami wislackimi.Nie ma innych lepszych?-PEŁNO ICH SIE PAŁETA W 3 LIGACH .tYLKO DO TEGO POTRZEBUJEMY profesjonalnego menagera ,a MAMY DYLETANTA NIEUDACZNIKA żerującego na tym co mu inni ,,menagerowie''wciskają czyli zlom.Takich jak Piechna czy Grzegorzewski w 3 ligach jest na pęczki -tylko trzeba jeździć i szukać i do tego przed finalizacją transferu trzymać gębę na kłótkę.Nasz ,,menago''robi akurat odwotnie nic nie podpisane -a w prasie huczy i konkurencja sie uaktywnia.A cena rośnie wtedy jak na drożdzach.
Ja myślę, że będzie kłopot z nowym napastnikiem. W ogóle będzie kłopot z nowym zawodnikiem, bo chyba już nikt z "byłej Proszowianki" nie został naszemu trenerowi do wzięcia. Czasami to myślę, że najprostszym sposobem na znalezienie się w składzie Pasów jest mieć epizod w Proszowiance (w odpowiednim czasie). Nie znajduję odpowiedzi na czasami aż cyniczne postępowanie trenera Stawowego w kwestii składu drużyny. Zastanawiam się ile jeszcze meczy musi zagrać na swoim poziomie Piotrek Bania, żeby trener usłyszał od kibiców co ma zrobić (jak to było w przypadku Wojtka Ankowskiego).
Bart a ja do Baniowego mam ogromny szacunek. Rok po roku jest rzucany na znacznei głębsze wody i NIE PĘKA. Wiadomo ,że nie nadrobi już szybkości ale walczy w destrukcji i jak ma okazje to strzela. Właśnie pomimo o 2 ligi lepszych teraz obrońców dalej strzela gole.
Przed sezonem w rozmowach o Baniowym padło ,że jak da rade 5 bramek w lidze strzelić to będzie to sukces w jego wykonaniu.
Aktualnie przypominam ma już 4 bramki...
Facet ma jaja nie pękł tylko robi co do niego należy. Aktualnie nie mamy lepszego napastnika , na kogo byś Bart go zmieniał?
Ja też mam szacunek do Bani, może nie ogromny, ale prostu zostaje w pamięci kibica Pasów jako król strzelców w sezonie powrotu do ekstraklasy.
Koń jaki jest każdy widzi, Piotrek nie nadaje się w tej chwili do tego by być jedynym napastnikiem w drużynie. Ma za małe umiejętności i za słabą formę teraz. A trener nawet nie próbuje go nikim zastępować. Moim zdaniem Marek Citko powinien grać za Baniowego, Citko wchodzi przeważnie na 25 minut meczu i w tym czasie jest w stanie zrobić dużo więcej na boisku niż Bania przez cały mecz. Po prostu z Bani nie ma większego pożytku na boisku i uważam, że zagranie nawet Witoldem Wawrzyczkiem zamiast niego nie będzie pogorszeniem. Po prostu Piotrek się nie przydaje, nie jest w stanie spełniać zadań typowych dla napastnika.
Nowy (dobry) napastnik potrzebny Cracovii jak chłopu ziemia i taka jest prawda.
W przerwie zimowej szeregi Dyskobolii Grodzisk Wlkp. zamierza opuścić kilku piłkarzy. W tym gronie będzie najpewniej Tomasz Moskała, któremu z końcem roku wygasa umowa z klubem – pisze „Przegląd Sportowy”.
Napastnik rzadko pojawiał się na boisku w podstawowym składzie, więc jego notowania spadały. Zawodnik nie zamierzał jednak ustępować w rozmowach z działaczami i zażyczył sobie większych pieniędzy kontraktowych. Na to nie przystał właściciel klubu Zbigniew Drzymała.
Czy twarde stanowisko w negocjacjach nie zaszkodziło zawodnikowi? - Jeśli mi coś zaszkodziło to gra w linii pomocy u trenera Dušana Radolský'ego - mówi Moskała. - Odkąd ten pan jest w Dyskobolii, nie nagrałem się specjalnie. Występy w pomocy raczej mi nie służą. A co do mojego nowego kontraktu to sprawa utknęła w martwym punkcie. Trzy lata jestem w Grodzisku i kiedyś musiało się to skończyć. Chciałbym jednak wyjaśnić, że w rozmowach nie stawiałem wygórowanych warunków, nie żądałem wielkich pieniędzy.
Mimo że Moskała częściej przebywał na ławce niż na boisku, nie musiał się martwić o brak ofert z innych klubów. Jako pierwsze stanęło w przetargu Podbeskidzie,. Bardziej konkretne propozycje nadeszły ze strony GKS Katowice i Wisły Płock.
Moskała jest za mały, powinniśmy myśleć o napastniku postury Ibo: szybkim i skocznym.
A co ty Bart z tym Wawrzyczkiem przecież wychodził parę razy do składu i nic nie pokazał , uważąm że jest o wiele gorszy od Piotrka Bani który jak by nie było już ustrzelił 4-y (cztery) bramki w ekstraklasie i nie zamierza nad tym poprzestawać.Nadto jest to zawodnik ruchliwy który biega po całym boisku,przez co utrudnia grę drużynie przeciwnej.Uważam , że Citko powinien już grać od początku mecze , a nie wchodzić na zmiany bo mógłby być bardziej pożyteczny wtedy dla drużyny.Przecież miał być sprowadzony
jakiś napastnik z zagranicy!!
Wkrótce Pasy Liderem Ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A może Olgierd Moskalewicz z którym to zawodnikiem p. Ptak chce rozwiązać kontrakt....podobno za dużo zarabia....
Moskalewicz ur.16.02.1974......wzrost 180 cm.......waleczność znana.....
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Ja bym wypróbował Kurowskiego, podobno gra coraz lepiej. Niech się chłopak ogrywa w pierwszej drużynie!
Do Cracovii pasowałby Rocki z Odry W. wprowadziłby więcej zadziorności do drużyny.Narazi Cracovia to drużyna grzecznych chłopców nie ma u nas tak agresywnego zawodnika.Sam Rocki po meczu z Odrą mówił że nie chce zamykać drzwi za sobą w Krakowie dlatego jego zachowanie było "spokojne"
taaak....zachowanie Rockiego było super zwłaszcza jak po strzelonej bramce podbiegł pod trybunę "C" z wyciągniętym środkowym palcem....gest uważany powszechnie za obraźliwy.....to tyle na temat zamykania drzwi w Krakowie....może mu chodziło o GTS ???
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
CZEŚĆ
fen - była taka piosenka: "przyjdzie na to czas, na to czas....." - ponadto zapewne nie nie jest zgłoszony na miodową (nie, nie... nie Episkopat mam na myśli)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)