Ja uważam, że Stawowego należy zatrzymać wiadomo , że ważniejszy dla istnienia klubu jest sponsor ale trener jest dobry, pasy graja dobrze więc po co to zmieniać. Obaj panwie nie muszą się kochać ale to praca a nie małżeństwo
-
-
Stawowy w Legii?
O co wam chodzi?
Trener podobnie jak piłkarz jest jak prostytutka idzie tam gdzie dają więcej...Dlatego śmieszy mnie przywiązanie niektórych do nazwisk, nie ten to będzie inny...A Wojtek i tak kiedyś odejdzie. Mam tylko nadzieje że nowy trener będzie mógł liczyć na równie fanatycznych obrońców jak Wojtek..., i też doczeka się laurki o zaufaniu....A ja będę mu jak zawsze wytykał błędy...Taki już jestem zacietrzewiony, zakompleksiony....i co tam jeszcze chcecie....
Tragedia to by była jakby odszedł sponsor! Bo jak wiadomo nie ma widoków na innego który chciałby włożyć parę milionów.....A gdyby odszedł sp[onsor zobaczylibyśmy ilu piłkarzy by zostało.....:) Ciekawe czy np. Węgrzyn grałby za 500zł?.A niektórzy tak go bronili w pewnym konflikcie ale jak widać oni wiedzą co dla CRACOVII ważne... Przecież Węgrzyn będzie grał wiele lat...
Wiadomość zmieniona (28-10-04 13:10)
Jake Blues: mylisz się.
marcinpasy: ja mówię o tym co było w Cracovii a nie o tym, co byłoby ewentualnie w Legii. Szczerze mówiąc g.... mnie to obchodzi. Obchodzi mnie jedynie mocna i ciekawie grająca Cracovia-a taką mamy za czasów Wojciecha Stawowego.
I dodatkowo pełne poparcie dla Pana o nicku Krzysieksc. Ja też myślę, że mamy prawdopodobnie najlepszego obecnie trenera w Polsce... Czasem pewnie za dużo gada, ALE NIGDY NIE KŁAMIE!
Tyle w temacie, który i tak (mam nadzieję przeradzającą się niemal w pewność) zakończy się dalszą owocną pracą Stawowego w Cracovii!!!
moi kochani Cracovia nie zaczyna sie ani nie konczy na Stawowym
..Cracovia jest o wiele wieksza od tych ludzi ,
Jest tylko jedno ale ,,,jesli chce odejsc to tak aby to stalo sie nie ze strata dla klubu czyli w polowie rundy wiosennej,ale niech odejdzie tak jak mowi po ostatnim mecz rundy jesiennej.Cracovie tez bedzie mialo ochote wielu trenerow trenowac .Cracovia to jest Cracovia a to najstarszy klub w Polsce ....
Zuberek. Dla mnie dno dna i dziesięć metrów mułu.
Sprawa jest prosta-jeżeli warunki zaproponowane przez Legię będą na tyle dobre,perspektywiczne to Stawowy odejdzie.Stawowy jako zawodowy trener podejmie prace tam gdzie prowadzona przez niego drużyna będzie miała lepsze perspektywy(LM,stadion,sponsor).Gdyby Stawowy był trenerem np.Górnika Łęczna i był tak wysoko w tabeli a CRACOVIA miałaby kryzys to my kibice przyjelibyśmy go z otwrtymi ramionami.....i nikt z nas by się nie przejmował opiniami drugiej strony-prawo rynku.I napisze że każdy(większość) z nas pracując zawodowo podejmie lepszą oferte pracy-to jest normalne....iść do przodu.....Sprawą zarządu klubu jest zaproponowanie takich warunków,perspektyw swojemu pracownikowi (trenerowi) aby on pozostał-jeżeli oczywiście klubowi na tym zależy.
Jeżeli np. Stawowy by skorzystał z nowej oferty pracy....to ja ,jego wielki zwolennik napisałbym krótko.....PANIE STAWOWY,DZIEKUJE ZA TO CO PAN ZROBIŁ DLA KLUBU I ŻYCZE PANU SUKCESÓW W NOWYM MIEJSCU PRACY.
(Oczywiście odejście Stawowego ,to dla mnie abstrakcja)
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Amen
Nie ma mowy- Panie Wojtku Pan zostaje z nami!!!
Zubereg 100%racji. Popieram!!
Stawowy odejdzie na bank ( już dwa razy chciał to zrobić ), bez względu na dobre wyniki , bez względu oferowane mu pieniądze . Po prostu nie wyobraża sobie współpracy z Filipiakiem ( to są ich sprawy , ale to Filipiak przegina na maxa ). Facet ma swój honor . Do USA Stawowy nie poleci . Potem odejdzie .
Filipiak owszem jest pracodawcą ( tak naprawdę udziałowcem ), ale takim który potrafił rozpieprzyć wspaniale funkcjonującą ekipę . Atmosfera w zespole ? Ludzie , kiedy to było ?
Niestety ale Filipiak się szybko przekona ( bo my chyba dobrze o tym wiemy ) że takiej ekipy jaką miał ( tzn . miała Cracovia ) za czasów Stawowego to już nie będzie miał bo zestarzeje się i umrze .
Amen
zubereg.....ty jeszcze nie pracujesz chyba zawodowo.......jeżeli będziesz zarabiał w obecnej firmie 1000 zł a nagle dostaniesz jako dobry (b.dobry) pracownik od nowej firmy propozycje pracy za np.2000 zł +samochód do dyspozycji.....to obecnej firmy nie zmienisz.....bo to prostytucja......prrooosze Cię, przestań p..............ić
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!!
A ja myśle ,że Wojtek Stawowy , teraz odchodząc strzeliłby sobie somobója....przeca oprócz awansu "niczego nie dokonał" ...a po zakończeniu sezonu 2004/05 takie piąte czy czwarte miejsce z beniaminkiem ( a może nawet puchary ) to już coś.
Poza tym zanim by ten burdel w legii uporządkował to troche by się poprzewracał o te " kłody ".
Wiadomość zmieniona (28-10-04 14:06)
Senior-Blues-i co z tego,że wielu trenerów chciałoby trenować Cracovię?Zauważ jaki poziom ma nasza liga.Większość drużyn gra brzydką,wolnąkopaną piłke.Jednym z nielicznych wyjątków jest tutaj Cracovia,właśnie dzięki trenerowi Stawowemu.Gdyby odszedł,obawiam sie że jego następca zepsuł by to,co zostało tutaj zbudowane a Cracovia stała by się za jego sprawą jedną z wielu bardzo przeciętnych drużyn.Jednym słowem uważam,że lepszego trenera W Pasach mieć nie będziemy.
ian thorpe
No trochę to pracuje.....
Ale czy w pracy ktoś cie powstrzymuje przec odejściem? Masz lepszą fuchę to odchodzisz i tyle...Dlatego śmieszą mnie te żale co by to było jakby trener odszedł. To jest normalna droga ewolucji, coś kiończy i tyle...Liczy się pieniądz i dlatego nie rozumiem wszystkich zapatrzonych w Wojtka czy pilkarzy...To jest i ch praca kończy się kontrakt dowidzenia przychodzi nowy trener piłkarze...Dlatego jestem kibicem Cracovii a nie poszczególnych grajków....Przeżyłem paru trenerów w klubie i jakoś wcześniej nikt za nimi nie płakał a teraz jakieś piski nagle.....Cracovia była przed Stawowym będzie i po nim....
uwielbiam to forum... Ilekroć pojawi się jakaś kontrowersyjna informacja od razu wrze. A potem jak się sytuacja normuje wszyscy drżący robią wielkie uuuuffff....., aż do następnego razu i tak w kółko. ;-))
zgadzam sie z tobą marcinpasy----------- ciekawe kto naszemu trenerowi rzuca kłody pod nogi,prezesi wykazywali duży spokój mimo początkowych porażek u innych nasz trener by już nie pracował. Oceniając trener Stawowy to dużej klasy fachowiec,rozumiejący sie z drużyną,choć pewne przywiązanie do nazwisk troche dziwi (np.witek wawrzyczek powinien grać na lewej obronie w przypadku absencji bastera w ostatnim meczu a nie swistak --moje zdanie)ale może w tym tkwi sukces naszej kochanej cracovi koncząc TRENERZE SKONCZ CO ZACZOŁEŚ............PASY MISTRZEM!!!!!!!
" Prezesi wykazywali duży spokój mimo początkowych porażek " . Taaaa , spokój był taki że głowa mała . Skończyło się - z łagodnych rzeczy -raportach , ogólnym kwasie i decyzji o odejściu .
Pasmaniac, to proszę Cię bardzo znajdź kogoś, kto będzie chętny wykupić akcje od Filipiaka a Stawowemu zagwarantuje dożywotni kontrakt z opcją podwyższenia za każdym razem gdy ktoś inny będzie chciał dać więcej. Do tego jeszcze pozwoli rządzić w Klubie wszystkim kibicom, którzy bedą mogli się wykazać, że byli wśród tych 300 najwierniejszych...
Bardzo mi się podoba piłka, ktorą gra Cracovia pod wodzą Stawowego, ale prawdopodobieństwo, że będzie trenerem Pasów chociaż jedną trzecią tego co Guy Roux Auxerre jest żadne.
Więc powiedzmy sobie jasno - nie ten trener, to inny (byle nie Mikulski, brrr...)
A Cracovia będzie trwać, a gwarantem tego, że będzie to wysoki poziom jest Filipiak a nie Stawowy
Ostatnio Cracovia raczej pięknie nie gra, jest za to skuteczna. Gdyby Stawowy odszedł, to będzie to strata dla Cracovii, ale i on na tym raczej nie zyska. W Legii jest ogromna presja wyników i pewnie nie łatwo się tam utrzymać. No i z tego co wiem to Filipiak przy Walterze to niespotykanie spokojny człowiek... Zresztą tak prawdę powiedziawszy, to w przypadku odejścia Stawowego nic takiego się nie stanie. Zespół nie zostaje na lodzie, a jedynie trzeba będzie poszukać nowego... managera.
Zubereg - bardzo mocno przesadziłeś. Podziel się swoimi uwagami z zawodnikami, powiedz im za kogo ich uważasz. Grają dla pieniędzy i będą grać tam gdzie im lepiej zapłacą, to oczywiste. Są zatem pracownikami najemnymi i tyle. Sprzedają swoje umiejętności, swój talent, swoje zaangażowanie, a nie swoje du.py za przeproszeniem.
A mnie się wydaje że Stawowy nie ma najmnieszego zamiaru ruszać się z Krakowa a ta wypowiedz to taki delikatny nacisk na władze klubu żeby może pozbły się Mikulskiego. Nie od dziś wiadomo że ci panowie za sobą nie przepadają.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)