AUTOCENZURA
Wiadomość zmieniona (20-10-04 12:25)
-
-
Mlodziez hokejowa
apropos szkolenia to klub miał sie dogadać z AWf-em w sprawie powstania specjalizacji trenerskiej ( hokejowej ) ??
jedyny komentarz jaki mi się nasuwa:
[i]Jake: dziś jest 20 październik a nie [b]1 kwietnia[/b][/i]
Napiszę to samo co napisałem w wątku "Piłce ręczna kobiet":
Takie są realia ...
A JT ma zadanie nie doprowadzić do dziury budżetowej poświęcając wszystko i wszystkich po drodze....
ech wolę tego nie komentować - bardzo mi się podobało jak ktoś tutaj twierdził że młodzi piłkarze mają tak samo źle jak hokeiści - po prostu chyba trudno sobie niektóre rzeczy wyobrazić...
rozumiem, że za lód muszą płacić i dostosowywać się do warunków stawianych przez Klub np. łyżwiarze figurowi "Krakowianki".. ale mam nadzieję, że trenują w dogodnych godzinach i bezpłatnie łyżwiarze figurowi Cracovii (nie są w strukturze MKS-u tylko SKF-u)
dla przypomnienia: w ostatnich latach sportowcy tej sekcji dostarczyli nam JEDYNYCH medali indywidualnych mistrzostw Polski
Żeby potem nie było , że tylko ja mącę wodę ...
Pasmaniac napisał(a):
> Żeby potem nie było , że tylko ja mącę wodę ...
Mówisz o JT ? ;)
Dziś na meczu mam mieć newsy z pierwszej ręki - wieczorem napiszę jak wygląda sytuacja. Mam nadzieję, że to same pozytywy będą ;)
A więc obiecane newsy:
W końcu Nasze drużyny młodzieżowe rozpoczynają rozgrywki w tą sobotę czyli 30.X:
Młodzicy grają w Krakowie z Sanokiem
Żacy Młodsi grają z Krynicą na wyjeździe - i tu jest mały problem; do wyjazdu brakuje pewnej kwoty pieniędzy (na transport) i poszukiwani są sponsorzy, którzy mogli by pomóc Naszym młodym....
Problem o tyle jest nieciekawy, że do końca października muszą być rozpoczęte rozgrywki przez drużynę bo zostanie ona wykluczona przez MZHL z rozgrywek :(
Dla ciekawych -> w pażdzierniku powinna zakończyć się druga kolejka wśród drużyn młodzieżowych lecz Cracovia z powodu opóźnienia prac modernizacyjnych na lodowisku nie rozpoczeła jeszcze sezonu...
Mam nadzieje że wariant pesymistyczny się nie zrealizuje......
optymista z Ciebie, zubereq
Jake Blues
Ja zawsze byłem i jestem realistą.....mam nadzieje że tak pozostanie.
Nie podoba mi się to. Z jednej strony wielka kasa, obiecywana walka o górne miejsca w tabeli, ściąganie dobrych (czytaj: drogich) zawodników. Z drugiej strony - jak czytam - nie ma pieniędzy dla młodych zawodników, którzy w perspektywie powinni tworzyć trzon drużyny.
Byłem pewien, że w Cracovii z czasem nadejdzie normalicja. Teraz się zastanawiam czy Profesor nie wydaje kasy na zasadzie " płać i wymagaj" czyli sprowadzimy zaciężnych i będą wyniki.
Mam jednak nadzieję, że będzie ok!
4 dni później
Mlodzicy Cracovii zapoczatkowali sezon:
30.10.2004
KTH KM MOSiR - KS Cracovia 16 - 0 (4-0,6-0,6-0)
dobrze ze pojechali.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)