A ja w tym temacie ufam ludziom z klubu. Od początku mnie zapewniano że mimo problemów damy radę. Przypomnijcie sobie jakie przeszkody od czasu awansu pokonaliśmy!
Na dzisiaj wiem że nie ma zagrożenia dla meczy na Ziemii Świętej.
W końcu trzeba komuś ufać, ponadto wolę ufać "swoim" niż "obcym".
PSY SZCZEKAJĄ KARAWANA IDZIE DALEJ.
CRACOVIA PANY!!!!!
-
-
Dzisiejsza prasa :( - groźba zamknięcia stadionu :(
Jasiu, zaufanie do klubu to zupełnie inna sprawa. Inny problem, nie tylko tego kraju zresztą, to organizowanie przez niektóre media, czy też niektórych dziennikarzy nagonek na wybrane osoby, instytucje, rozgrywanie prywatnych czy grupowych interesów, podczas gdy najistotniejsze mechanizmy korupcji pozostają tematem tabu.
Tak, tak. To jest już początek ubeckiej ofensywy. My dobrze znamy takie scenariusze z przeszłości. Wszystko tu zmierza ku temu, by całą pulę zgarnął "jedynie słuszny klub", bo na wybudowanie dwóch stadionów miasta ponoć nie stać, "jedynie słuszny stadion' będzie kosztował wielekroć więcej niż zakładano pierwotnie. Nam będą obiecywać możliwość rozgrywanie meczy na ... No, tego już nie jestem w stanie wypowiedzieć! Po prostu nie przejdzie mi przez gardło!
Nie jestem jednak do końca czarnowidzem. Wierzę w Profesora i jego ludzi.
pamietacie jak przyszli po prosbie do Misiora by wspolnie lobbowac za stadionami?
I nie wiem, czy to nie był nasz błąd. Gdyby rzeczywiście powstał stadion miejski - to przynajmnieej mielibyśmy równe prawa. Ale nie traćmy nadziei!
hmm, cos w tym jest. Majchrowski zawsze byl za jednym stadionem miejskim - no to w sumie moze wyjsc na jego. Wisla chce wielkiego stadionu - a nie tego zaprojektowanego, widac to chocby po kosztach jednej (sic!) trybuny, ktora zaczynaja wlasnie budowac. podejrzane sa te uklady z GTS jakie mialy miejsce pare miesiecy temu (w sprawie budowy stadionow) - jeszcze nigdy nie wyszlismy dobrze na wspolpracy z GTS.
Nie wiem czy masz Cyfra racje bo sądzę że jakby mocodawcy RoManowi albo Klimie kazali to Oni by tego i w taki sposób nie opisali.
Zgadzam sie ze nie kazdy jest Kapka,ale jest takich wielu...Tak jak w przyrodzie najwiecej jest golebi a orly naleza do rzadkosci...Bezprzecznie sa dziennikarze z honorem,ktorzy maja swoje zdanie np.Cierpiatka czy Sasorski ktory jest kibicem Wisly ale mimo tego by sie nie znizyl do poziomu
Fijalka.Poprostu oni maja jaja...Mnie chodzilo o to ze Fijalek jest pionkiem w tej grze i zajmujac sie nim umykaja nam wlasciwe osoby czyli te odpowiedzialne za ta cala intryge w okol naszego klubu.
Mam już dość szukania dziury w całym....SB-ków,dziennikarzy i cholera wie jeszcze kogo....wiem że na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą tylko co się stanie gdy to drzewo się złamie???Przecież Filipiak to w pierwszej kolejności kapitalista...który umie liczyć.....
Zastanawiający jest ten brak rzecznika prasowego.....czyżby taka osoba przyparta do muru pytaniami np. dot.stadionu,nie zawsze umiała na nie odpowiedzieć......
To że ktoś ryje to jedno(i tutaj się wszyscy zgadzają) a to że sytuacja klubu a właściwie jego terenów nie jest wesoła to drugie......
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
może czas zadać pytanie:
[b]gdzie budować nowy stadion ![/b]
przy Kałuży obiekt służyłby młodzieży i jako zaplecze treningowe
Nie opuścilibyśmy Naszej Ziemi a dalej byśmy się rozwijali
Co Wy na to ?:)
[b]Może zrobić sonde[/b]
[b]Nowe miejsce, nowy stadiom ( TAK czy NIE )[/b]
Wiadomość zmieniona (25-10-04 15:13)
jesli juz, to na 3 maja. tam jest swietne miejsce na stadion, zadnych protestow, miejsce na parkingi, masztow mozna stawiac do woli.
Tak-wybudujemy nowy stadion......tylko za co??? Miasto chciało dać pieniądze na wspólny stadion miejski-kluby się nie zgodziły.Więc teraz sprawa nowego stadionu upadła....i CRACOVII nikt z urzędu miasta na ten cel nie da kasy.......a firma Filipiaka nie jest na tyle potężną, by dać takie srodki finansowe......
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
koszt "modernizacji" = nowy stadion
Przy Kałuży i tak musi powstać nowy stadion, ponieważ tam nie ma praktycznie co modernizować ! (po za oświetleniem wszystko i tak byłoby równane)
problem własności tj. kasa ewentualnego wykupu + kasa z urządu miasta już uchwalona spokojnie powinny wystarczyć na 1/2 stadionu (dwie trybuny główne z zapleczem)
No i czas, zero problemów, architektów-estetów, miłośników Wawelu itp.
W Kielcach stadion od podstaw stawiają chyba w dwa lata?
Tak naprawde to zazdrość was zżera, że na Wiśle powstanie stadion szybciej niż u was. Wy chyba nigdy nie pozbędziecie się kompleksu Wisły. Myslałem, że coś się zmieni po waszym awansie ale nie. Dalej wszystkiemu jest winna sąsiadka z drugiej strony Błoń. To jest potwornie żałosne. Komuny nie ma już w Polsce od piętnastu lat a wy ciągle to samo. Założę się, że za x lat każdą poważniejszy problem waszego klubu dalej będziecie uważać za wiślacki, ubecki spisek. Pozdrawiam normalnych kibiców Cracovii :)
jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie mów(pisz)
masz swoich kolegów towarzyszy, forum itd. to się z nimi komunikuj
do budy !:)
Oj Boże matis.....Długo myślałeś nad tym "yntelygentnym" tekstem???
Wiadomość zmieniona (25-10-04 17:46)
matis: mylisz się we wszystkich sprawach a w jednej najbardziej, pisząc: [i][b]Komuny nie ma już w Polsce od piętnastu lat[/i][/b]..... oj jest i trzyma się bardzo mocno :(:(
Go Cha - nie sądzisz chyba że my afery korupcyjne rozwikłamy na forum.
Ja po prostu uważam że klubem rządzą osoby kompetentne. Drobne błedy są wszędzie, ten sie nie myli kto nic nie robi. Jednak generalny kierunek jest właściwy. Ja po prostu nie wierzę by popełniono aż tak wielki błąd.
Być może po prostu nie chcę w to wierzyć?
CRACOVIA PANY!!!!!
Jakieś póltora miesiąca temu pisałem,że te poprzednie artykuły to przygotowanie do totalnej ofensywy na klub.Trochę już lat przeżyłem
i pamiętam stare problemy CRACOVII i byłem pewny wiślacka ubecja
wykorzysta każdą możliwość ,aby nam utrudnić życie.Zgadzam ,się jest
pewna grupa kibiców wisły,głównie starych krakusów np.Fedorowicz
,którzy obok mocnej wisły ,chcieliby mocnej CRACOVII,ale jest to zupełna
mniejszość .Najbardziej wpływowy związany z ubecją estabilishmant
wiślacki utopił by nas w łyżce wody.Natomiast całkowicie dla mnie chory,
tak ,że aż mi niedobrze jest układ kościelno-ubecki.Bo taki prof.Cęckiewicz jest człowiekiem całkowicie związanym z kościołem.Ten układ jest tymbardziej chory i brzmi wprost nieprawdopodobnie bo właśnie mija
dwudziesta rocznica śmierci księdza Jerzego.Czy decydujący w Krakowie ludzie Kościoła za garść cupiałowych srebrników zniżyli się do prowadzenia nieczystej gry w stosunku do klubu, który zawsze zrzeszał ludzi MU przychylnych.Powiem,że mam już tego chorego zdegenerowanego kraju dość.Wydaje mi się ,że jedynym wyjściem z sytuacji jest przeznaczenie
części pieniędzy przeznaczonych na budowę stadionu z budżetu miasta
na zakup terenu od sióstr.
ZAWSZE PASY.NA POHYBEL UBECKIEMU TOWARZYSTWU SPORTOWEMU
matis, ty ubecki psie! Do budy!
Skoro nie masz kompleksów wobec Cracovii - to co tu robisz na naszym fotum? Ach służbowo!? No widzisz, to taka twa psia dola...
I na dodatek powiadasz, że komunizm się skończył? Ty żałosna kreaturo, sam sobie zaprzeczasz! Zresztą, jak na ubeka przystało, nigdy niczego nie zrozumiesz, bo ty jesteś pozbawiony daru rozumowania, ty po prostu służysz. Jak pies!
Wiadomość zmieniona (25-10-04 22:25)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)