Z premedytacją na każdym meczu , kiedy zaczyna się duże choreo na trybunach, pirotechnika, kartoniady itp grupka ludzi z premedytacją i uśmiechem szyderczym zaczyna intonować coś co totalnie kłuci się z ideą opraw i dopingu DLA Cracovii. Oprawy mają być w końcu elementem wsparcia dla drużyny i wielkiego pasiackiego SHOW.
Zaczyna grupka i niech sobie robi co chce. Ale skoro to robi w takich momentach to ja odnosze wrażenie że na siłę podpina się z czymś płytkim do czegoś co ma dużą siłę przebicia. Czy ta anty piosenka - skoro jest tak wielkim manifestem sama w sobie- musi posuwać się do takich płytkich zagrań?
Ale ciekawe jest to że tysiące ludzi jak barany zaczyna dołączać się do tej kreciej roboty. O ile nie dziwię się tej grupie, bo to co intonują to jest ich sens życia i nikt tego zmieniać nie będzie, do dziwię się całej reszcie która jednak wydawaćby się mogło chodzi na Cracovię i dla Cracovii. Jak mówił M. to kwestia proporcji za i przeciw...
Jeśli jednak jest tak że jednak W CZASIE OPRAW większość kibiców nie owczym pędem a z potrzeby serca śpiewa to a nie co innego to powiem szczerze że !!!ZROBIĘ WSZYSTKO!!! (a kumaci wiedzą że trochę w tym temacie mogę), by na Cracovii nie było żadnej , ŻADNEJ zorganizowanej, oprawy. Nawet w wykonaniu Chikas. Tak więc następnym razem kiedy kibicu dołączysz w czasie choreo do anty dopingu zrób to w pełni świadom konsekwencji. Co wybierzecie to już wasza sprawa.
-
-
Anty hymn = brak opraw?
Słusznie - pamiętajcie, że śpiewając na gorszą stronę Błoń podczas meczu z którym oni nie mają nic wspólnego dajecie pożywkę dla ich twierdzeń o naszych kompleksach etc. PAMIĘTAJCIE O TYM!!
bravo Craco... bardzo dobrze......może sie buraki przymkną...;-)))
Wiadomość zmieniona (16-10-04 12:30)
Ja mogę byc dumny.Wisła to stara k.... nie śpiewałem!!!
Craco jest maly problem, podejzewam ze wiekszosc czytajacych forum nie spiewala tego czegos. Jak mozna wyczytac w wielu postach raczej wszyscy sa przeciw tej piosence. Wiec to co nam napisales trzeba przekazac w inny sposob tak aby trafil do szerszego grona.
Najlepszy sposob by przekazac Twoje zamysly do szerszego grona to zapowiedz przez spikera na najblizszym meczu.
Wiadomość zmieniona (16-10-04 12:42)
No własnie.My,forumoiwcze jesteśmy przeciw takim przyspiewkom!Ale ilez to osób nie ma neta i nie sledzi naszych rozmów na forum!!!Może zrobić jakieś ulotki,moze poprosić spikera o bardziej STANOWCZE STANOWISKO,to może cos tym zmienimy.Bo naprawde,dojze bardzo kiepskiego dopingu,banda kretynów,matołów i idiotów totalnych w czasie tak fajnej "IMPREZY" jaką jest KARTONIADA,RACE,SERPENTYNKI zaczyna blużnić!!!!CHORE SPOŁECZEŃSTWO
Jestem za tym,aby raz zaspiewac na poczatku meczu,ale raz--konkretnie---na pełnej qrwie wszyscy,a potem GROBOWA CISZA.Doping tylko i wyłącznie na CRACOVIE
pozdRO
PROSTAKOM mówimy "NIE"
wiesz Craco... czytając Twój wpis oczekiwałem puenty, której zabrakło: może w tym wszystkim o to właśnie chodzi? a może mamy chwilami do czynienia z perfidnym sabotażem i dywersją?
takiej odpowiedzi też nie można wykluczyć
Wiadomość zmieniona (16-10-04 13:12)
a mnie wkurwia kiedy robimy lokomotywe i częsc trybuny zrzędzi że im sie nie chce :|
sektor B pozdrawia
Wiadomość zmieniona (16-10-04 13:39)
może zorganozować jakąś akcję pt. Dopong bez przekleństw albo coś w tym stylu? Bo to się u nas dzieje to koszmar. Jak kilka tysięcy krzyczy sędzia ... albo śpiewa coś o Wiśle to jest tak wstyd że szok. Mam znajomych mieszkających obok stadionu. Ostatnio się o to troszkę starliśmy ale chyba oni mieli w części rację. Jak się słyszy te przekleństwa to wstyd.
tak mi sie przypomniało: Widzew miał duże problemy z kibicami rzucającymi w przyjezdnych kamieniami, na którymś z meczów pojwaił sie transparent "Prawdziwi Widzewiacy nie rzucjają kamieniami" - może nie dosłownie (pamięc już nie ta) ale sens napewno ten sam.
Może u nas coś w podobnym stylu...tylko czy to coś da........
Wiadomość zmieniona (16-10-04 14:41)
jak to spiewaja kibice Wisla ty stara kurwo to niestety ale Cracovii schodzi
na psy i czy to sie wam podoba czy nie ale tak jest >treoche przeciezwialem po kilku dniach pica od tego meczu z Wisla ale dalej uwazam ze Stawowy nie do konca wie o co chodzi w pilke.
Połowa ludzi którzy czytaja i pisza na tym forum śpiewała tą piosenke. Może nie moge tego udowodnić ale tak jest.
To nie spiewało 300 osób , ani nawet 1000 , tylko przynajmniej 3 tys. !!!
A zaczeło 20 !
Więc przeciętny widz to "Baran" podąrzający za resztą.
I to są dziadki z B i C , nawet ludzie na A.
Ja znam wiele osób z tego forum i nie stanowi ono jakies elity ani grupy lepszej niż przeciętny widz.
Przypomina mi się sytuacja z Derbów z hutnikiem w 2001 roku u nas na stadionie. Wtedy były race po raz pierwszy kupione przez JG !
Odpalili na łuku i prostej i oczywiście 70 % ludzi na stadionie w tym momencie zaczyna ... "W.. to stara ..." a było wtedy ok 4000 tysiecy ludzi.
Więc może to taka tradycja ?
Tylko może Craco ludzie rzeczywiście nie chca żadnych opraw. To moze bez nich nie beda spiewać na Wisłe jak nie beda podnoscic kartonów :))
A ja Wam powiem tak:
Ci którzy odpowiadają za zapodawanie śpiewek, wogóle nie mają wyczucia sytuacji. Są takie chwile podczas meczu, gdy można pośpiewać sobie "Wisła to stara ku*wa", ale nie wtedy, gdy jest kartoniada, gdy piłkarze wychodzą na boisko itp. Bo są czasem takie momenty w meczu, że naszym piłkarzom nie idzie i wtedy bardziej niż kiedykolwiek indziej potrzebują gorącego dopingu typu "Hej! Hej! Cracovia" , tymczasem słyszą: "Legia - ku*wa, Wisła - ku*wa", "Wisła to stara ku*wa", albo "Sędzia ch*j"! Dramat!
BTW: Wczoraj wogóle doping był ch**owy, ale najbardziej wkurzyła mnie taka sytuacja: Końcówka meczu, rzut wolny z 20 metrów dla Polonii. Za chwilę piłka może wpaść do bramki, będzie 2-2 i ch*j strzeli 3 punkty. Nasi piłkarze są lekko przestraszeni i bardzo potrzebują wsparcia kibiców w postaci głośnego "Cracovia!". Tymczasem słyszą: "Polonia Warszawa!" ze strony własnych kibiców. Sorry, tak jak wszyscy lubię Polonię, ale chcę, aby wygrywała Cracovia, a w tym momencie doping ze strony naszych kibiców, zabrzmiał tak, jakbyśmy chcieli, że Polonia wyrównała. Żenada...
Craco popieram oczywiście w 100 %. Nie mogę wogóle zrozumieć po co na meczach naszej ukochanej Cracovii śpiewa się o wiśle. Tym bardziej nie mogę zrozumieć dlaczego jakieś przygłupy ciągle, już któryś raz z rzędu intonują tą przyśpiewkę w tak podniosłych momentach jak podczas wychodzenia zespołów na murawę czy w momencie robienia meczowej oprawy. Niestety ktoś sobie nie może najwyraźniej poradzić z tym dopingiem. Potrzeba osoby, która nad tym zapanuje. Myślę, że normalni ludzie w każdym sektorze z osobna na początek powinni uciszać tych, którzy zaczynają śpiewać to razem ze wszystkimi. W ten sposób powoli może uda się wyplenić tą "pieśń" ze stadionu.
Już pomijam to, że wogóle doping był słabiutki, a atmosfera nie przypominała tej, która zazwyczaj panuje na naszym stadionie. Niestety.
wisla to stara kurw...a !!!
i dobrze ze tak spiewaja
wy wogole jestescie jacys pojebani
tylko na necie sie napinacie! prosze o troszek odwagi
podejdz na meczu i powiedz nam to w twarz!
no nie.... Ty chodzisz na mecz zeby zaspiewac wisla to stara.. czy zeby dopingowac Cracovie??
Wiadomość zmieniona (16-10-04 17:13)
Może pomysł się nie spodoba, ale można by było takie ogłoszenie wydrukować i rozdać w czasie meczu. Wiem, że to kosztuje, ale może niektórym przemówi do rozumu... Obawiam się jednak, że "kibice" olej to i wytrą sobie dupe waszą pracą;/
kontyłuję myśl popzedników, proponuję ulotkę "miniplakat""
[b]PRAWDZIWYCH PASIAKÓW NIE INTERESUJE KURESTWO WISŁY[/b]
....jakaż piękna kartoniada by mogła z tego wyjść
Brawo Craco - pelne poparcie.
Dodatkowo moja obserwacja - pierwszy raz nie zdazylem na mecz i dotarlem na stadion pod koniec 1-ej polowy. Pomijajac ogolna beznadzieje wczorajszego dopingu (osobny temat) zeby znalezc sobie miejsce przeszedlem cale B od mlyna do klatki i to kilka razy. Takich grupek 2-4 osobowych, nawalonych w 3 dupy milosnikow owej piesni, na samym B bylo co najmniej kilka. Oni z pewnoscia nie czytaja forum, a smiem nawet twierdzic, ze ani mecz ani nasz doping ich nie interesuje, a owa piesn to jedyna rzecz, ktora sa w stanie niewatpliwego upojenia wydac z siebie. I to u nich trzeba tepic.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)