leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nr 7 według umiejętności czy preferencji
> trenera. Bo od tego zależy komu należy się
> chłosta. (słowna oczywiście)
Leszeczku, skarbie mój - nie znam preferencji WStawowego (tak się złożyło, że nigdy na tematy nie rozmawialiśmy, bo i po co) a nr 7 to tylko umiejętności wycenione UWAGA przez ze mnie.
-
-
CRACOVIA II
awaria Napisał(a):
> A był wąsaty na meczu?? czy ma wy.@#$%& na nich
A dlaczego nie zapytasz czy nasz wielki skaut Dyr, Burlikowski obserwuje innych zawodników" przecież za to mu płacą!
szuwarek Napisał(a):
> Wg mnie Wawrzynkiewicz jest w tej chwili obrońcą
> nr 7. Osoby, które zdecydowały się na jego
> kontrakt (zapewne nie mały) chętnie bym
> wychłostał, oczywiście słownie:)
skoro jestes takim super fachowcem w ocenianiu to startuj przynajmniej na asystenta trenera .............
Każdy nas ocenia tak jak widzi. Ja Ciebie nie wysyłam na przyspieszony kurs kibicowski;)
szuwarek Napisał(a):
> Każdy nas ocenia tak jak widzi. Ja Ciebie nie
> wysyłam na przyspieszony kurs kibicowski;)
sorki w koncu masz kilkuletni staż kibicowski...........
Nike- a Ty kto zacz? Szuwarek bardzo ciekawie i celnie pisze o naszych piłkarzach, w szczególności i rezerwach i juniorach, których zbyt wielu z nas nie ogląda.
rmszar-ze , dziękuje ale nie trzeba, prawda sama się obroni!
rmszar Napisał(a):
> Nike- a Ty kto zacz? [b]Szuwarek bardzo ciekawie i
> celnie pisze o naszych piłkarzach,[/b] w
> szczególności i rezerwach i juniorach, których
> zbyt wielu z nas nie ogląda.
Szuwarek ,generalnie jako jeden z nielicznych, informuje NAS o stanie zaplecza Pasów! Uwagi celne i prawdziwe bez konfabulacji... i za to Go cenię...;)
Jeszcze taki jeden wpis........... a złapie bana i Knur dożywotnio mnie wykopie:)
chodzi o to by troche podyskutować Szuwarku i o obiektywizm, nie ma co dyskutowć robisz dobra robote i nie ma sie co spinać, ja uważam że Wawrzynkiewicz jest lepszy np. od Kusia i powinno się dać mu szansę , choć wydaje mi się , że nie za kadencji P. Stawowego pozdrawiam......
Muertes Napisał(a):
> szuwarek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wg mnie Wawrzynkiewicz jest w tej chwili
> obrońcą
> > nr 7. Osoby, które zdecydowały się na jego
> > kontrakt (zapewne nie mały) chętnie bym
> > wychłostał, oczywiście słownie:)
>
> wychodzi na to, że w wywiadzie prezes Filipiak
> wychłostał Stawowego szuwarku za Ciebie : )
Nie mogę się odnieść do Twojej wypowiedzi gdyż wywiad zaciął się po 1min i 29 sek. Jeżeli to prawda co Ty piszesz, to szkoda , że Prof. nie wychłostał wcześniej V-ce Prezesa i Dyr. bo to co oni czynią to zaczyna być dywersja. Ale do tematu powrócę (muszę uruchomić ten wywiad)
na sportowych faktach jest tekst
cały tekst:
Mimo wygranej Cracovii z Jagiellonią Białystok padło dużo mocnych słów. Wszystkie z ust Janusza Filipiaka. Prezes Cracovii zastanawiał się, czy w ogóle jest sens inwestowania w polską piłkę, ale przede wszystkim oskarżał Wojciecha Stawowego. - Trener nie chce wystawiać piłkarzy, których ja sprowadziłem! - mówił.
Jesteś kibicem i jesteś z Krakowa? Musisz zostać fanem Facebooka Kraków - Sport.pl ?
Choć Cracovia wygrała 1:0, Filipiak po meczu był wzburzony. Mówił przede wszystkim o tym, co nie podoba mu się w pracy Stawowego, choć zastrzegł, że nie zamierza go zwalniać. Przynajmniej na razie.
- Powiedziałem trenerowi, że gramy zbyt wąską kadrą, mamy za mało zawodników, i o to mam do niego pretensje. Przedstawiliśmy mu ponad 30 zawodników, ale on nie miał czasu, by ich ocenić. Na przykład zawodnik z ligi norweskiej nie może zagrać w 78. lidze świata, czyli polskiej. Jakiś absurd [chodzi o Marcela Wawrzynkiewicza, który trafił do Cracovii z Valerengi Oslo - przyp. red.]. Kibice i społeczność Cracovii za tę sytuację obciążają mnie. A ja chcę uczciwie powiedzieć, że my, jako klub, jako zarząd, wykonaliśmy robotę, by trener Stawowy miał zawodników. Nie spotkało się to z odpowiedzią ekipy szkoleniowej - mówił Filipiak
Na jakiej podstawie trener miał ocenić tych zawodników? - dopytywali dziennikarze.
- To jest jego problem. Trener dostał 30 zawodników do weryfikacji, mógł jechać, mógł zaprosić, mógł mieć na testach, mógł oglądać piłkarzy na dyskietkach. Stwierdził, że nie ma czasu ich weryfikować.
Czyli skauting polega na oglądaniu zawodników z płyty?
- Nie, bo gdyby trener chciał, to przyjechaliby na testy. Jeżeli mamy 35-krotnego reprezentanta Czarnogóry, który grał w meczu z Polską, to dlaczego go nie sprawdzić? Czy ktoś tego piłkarza widział na żywo? Jeśli bez oglądania ktoś stwierdza, że zawodnik się nie nadaje, to mamy problem. Albo trener polega na opiniach osób, które polecają mu zawodnika, albo sam bierze w tym udział.
Nie po drodze panu z trenerem?
- Trener jest trenerem. Tu nie ma "koci, koci, łapci", tylko męskie rozmowy. To, o czym mówię w tej chwili, nie oznacza, że po tym czy jakimś innym meczu szkoleniowiec zostanie zwolniony.
Cracovia ma 34 punkty. To najlepszy wynik od sześciu lat. Słabo?
- Absolutnie mnie to nie satysfakcjonuje. Ten wynik mógł być znacznie lepszy.
Ilu piłkarzy obejrzeliście przez ostatnie pół roku?
- Przedstawiliśmy trenerowi ponad 30 zawodników, ale on nie miał czasu, by ich ocenić. I to jest problem. Kilku zatrudniliśmy pod koniec okienka transferowego, bo trener na nikogo się nie zgodził. Rzutem na taśmę, na moją odpowiedzialność, zatrudniliśmy graczy. W stosunku do każdego z tych zawodników trener się nie wypowiedział ani pozytywnie, ani negatywnie. Pewne rzeczy trzeba wyraźnie powiedzieć. Trener Stawowy ma swoich ulubionych 11-12 zawodników, a za chwilę będziemy grali ośmioma. To nie oznacza, że go wyrzucam, bo przecież jest trenerem, którego zespół właśnie wygrał.
Rozmawiamy jednak o problemach, jakie z nim mamy. Po prostu nie chcę być odpowiedzialny za brak transferów. Byli różni gracze, o różnych wymaganiach finansowych. Wszystkie transfery zostały jednak przeprowadzone na moją odpowiedzialność. I teraz jest presja na trenera Stawowego, by ci zawodnicy mieli szansę zaistnieć.
Kupno zawodnika jest dużym wydatkiem. Ma pan pewność, że materiały przedstawione Stawowemu były wystarczające, by kupić piłkarzy?
- Nie mówimy teraz o tym. Nie mogę się zgodzić z teorią, że Filipiak nie chciał kupić zawodników. Myśmy chcieli ich kupić, ale trener nie chciał zapoznać się z bardzo szeroką paletą zawodników, jaką mu zaprezentowaliśmy. Nie chce grać piłkarzami, których sprowadziłem. Tomislav Mikulić w meczu ze Śląskiem zagrał ładnie, a w poniedziałek nie było go nawet na ławce. Mam do trenera pretensje, że gramy bardzo wąską kadrą. Powinna być większa rotacja.
Jaki jest budżet Cracovii?
- Na cały klub mamy około 23 miliony złotych, z tego trzy-cztery miliony na hokej. Budżet Cracovii na piłkę nożną wynosi około 19 milionów i jest jednym z większych w polskim futbolu. Jesteśmy ostatnią firmą w pełni komercyjną, która łoży na piłkę nożną. Zastanawiam się jednak, czy to ma sens, bo poziom poniedziałkowego spotkania był tragiczny. Bardzo słaba była gra Cracovii, bardzo słaba była gra Jagiellonii. Poziom sędziowania też był tragiczny. Sędzia nie wiedział, co się dzieje na boisku. Polska piłka jest na 78. miejscu na świecie, za Sierra Leone. Zastanawiam się, dlaczego ją sponsorujemy.
Ale Cracovia zbiera dużo pochlebnych recenzji za grę.
- To jest absolutnie nieprawda. Jako prezes nie jestem zadowolony. Na ten temat w ostatnich latach często rozmawialiśmy. Państwa misją jest wspieranie trenera Stawowego. Moją odpowiedzialnością jest polska piłka nożna, a ona ma się bardzo, bardzo słabo. I to prezesowi Zbigniewowi Bońkowi przekazałem. Będziemy się oszukiwać i mówić, że trener Stawowy jest fajny i że Cracovia jest fajna. Ale polska piłka nożna, tak samo jak polski hokej, jest w bardzo złej sytuacji.
gazeta
Prof. poszedł na ilość, a nie na jakość. Dlaczego nie wypowiedział się na temat nazwisk podanych przez WStawowego (temat znany stoper z GKS Katowice) Dalej podtrzymuje temat - kupujemy tanio, a nawet pół tanio.
Profesor powiedział wreszcie to o czym mysli od dawna i to co 95% ludzi zarzuca Stawowemu od zawsze. Trudno się z nim po prostu nie zgodzic. Wiadomo też czemu Mikulicia wstawił w meczu ze Sl;askiem. szkoda tylko ze tak też nie powinno być, ze Prezes dyktuje sklad... ale z drugiej strony stawowy sie nie postawi. Praca jest ważna, tym bardziej ze to byc moze ostatnia praca trenerska w zyicu.
Lambadia, wypadaloby to wkleic w watek oficjalny o transferach :)
zupelnie przypadkowo tutaj czlowiek na ten tekst wpada
pzdr
szuwarek Napisał(a):
> Prof. poszedł na ilość, a nie na jakość.
> Dlaczego nie wypowiedział się na temat nazwisk
> podanych przez WStawowego (temat znany stoper z
> GKS Katowice) Dalej podtrzymuje temat - kupujemy
> tanio, a nawet pół tanio.
Czy ten znany temat "stoper z GKS Katowice" nie byl u nas na testach razem z Kita ?
Chodzi o Zielińskiego i Romanova?
Było takich artystów więcej?
To ja wolę Mikulica i greka...
kkk-84 - tak był na testach i nazywa się Adrian Jurkowski
zuberg - masz potężną armatę w postaci 8 letniego stażu na tym forum, ale strzelasz czasami (zwłaszcza do mnie) marnymi nabojami. Ja napisałęm o stoperze z GKS Katowice, a Ty strzelasz Zielińskim (napastnikiem) lub Romanowem (rodem z Bułarii) pomocnikiem.:)
O tym stoperze pisał Przegląd Sportowyhttp://ofensywni.przegladsportowy.pl/2014/02/21/pasiasty-jagiello-ktory-ceni-tylko-lojalnych-zolnierzy/
szuwarek
[i]Dlaczego nie wypowiedział się na temat nazwisk podanych przez WStawowego[/i]
Odniosłem się do tego:)
zubereg Napisał(a):
> szuwarek
> Dlaczego nie wypowiedział się na temat nazwisk
> podanych przez WStawowego
> Odniosłem się do tego:)
Czy to jest pytanie do mnie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)