Cracovia II - Ruch Rusocice 13-0
-
-
CRACOVIA II
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cracovia II - Ruch Rusocice 13-0
Nadwiślan Rusocice ;)
Zastanawiam się jaki wynik osiągnęłaby rezerwa dziś w Stargardzie. Podejrzewam, że nie gorszy niż "profesjonaliści" (w tym przypadku słowo to pochodzi od najstarszej profesji świata)
Mylisz się, byłby gorszy.
P.S. Tak bezpośrednio zapytam: czy "piłkarzy" grających w Cracovii, ubierających na czas meczu PASIASTĄ koszulkę, w czasie treningu noszących odzienie sygnowane PASIASTĄ FLAGĄ i jednak reprezentujących Cracovię nazywasz kurwami ?? O to chodzi bo nie wiem sam ?? . . .
Cracovia II - Nadwiślan Rusocice 13:0 (6:0)
Celem tej gry kontrolnej było przećwiczenie pewnych wariantów gry, co się na pewno udało. Zwracaliśmy szczególną uwagę na strzały z dystansu. Okrasą spotkania były gole strzelone z 18. metra, na szczególną uwagę zasługują tutaj bramki Łukasza Zejdlera, Pawła Jaroszyńskiego i Krzysztofa Szewczyka - podsumował kolejny wygrany sparing trener Piotr Górecki, po czym z przymróżeniem oka dodał - był to trzeci "bratobójczy" pojedynek, ponieważ po meczu, w którym na przeciwko siebie stanęli bracia Dudzic, a potem bracia Krasuscy, dzisiaj przyszedł czas na braci Gala, bo w Nadwiślanie gra właśnie starszy brat Dawida Gali.
Cracovia II:
Kwiatkowski - Jaroszyński, Chochołek (46. Kuligowski), Bartosz (46. Piekarski), Moskal (46. Poznański), Dudek (46. Krasuski), Gala, Kłusek (46. Zejdler), Jeż (46. Szewczyk), Kotwica (46. Panek), Stanek (73. Kiebzak)
Bramki dla "Pasów" strzelili:
4' Kłusek, 29' Moskal, 32' Stanek, 35' Stanek, 38' Gala, 40' Stanek, 52' Szewczyk, 57' Zejdler, 60' Jaroszyński, 63' Szewczyk, 71' Szewczyk, 73' Szewczyk, 90' Zejdler
pasiasty_krakus Napisał(a):
> Mylisz się, byłby gorszy.
> P.S. Tak bezpośrednio zapytam: czy "piłkarzy"
> grających w Cracovii, ubierających na czas meczu
> PASIASTĄ koszulkę, w czasie treningu noszących
> odzienie sygnowane PASIASTĄ FLAGĄ i jednak
> reprezentujących Cracovię nazywasz kurwami ?? O
> to chodzi bo nie wiem sam ?? . . .
TAK, bo te patafiany nie są godne nosić pasiastych koszulek.Oni je hańbią. Skoro po takim upokorzeniu Klubu przez tych pajaców dalej uważasz, że zasługują na to - to wymiękam. Na miejscu Siemiona kazałbym im na mecz z Piastem włożyć jakiekolwiek koszulki - byle nie pasiaste ;)
i nie wiem skąd ta twoja pewność, że wynik rezerw byłby gorszy. Jeśli nasze rezerwy remisują np. z Nadwiślanem Góra, a tenże Nadwiślan Góra nie ma problemów z pokonaniem w 2. lidze Stargardu, to najlepiej określa "poziom" drużyny, która z nami wygrała i to bynajmniej nie szczęśliwym 1:0, a zasłużonym i zbyt niskim z przebiegu gry 2:0 , a także umiejscawia to nasze rezerwy na zbliżonym poziomie.
Na takich błękitków wystarczyłaby ambicja, bo umiejętności mają amatorskie. Gdyby mieli umiejętności piłkarskie - top przy parodii gry ze strony żelusi - już do przerwy byłoby 0:3 (2 razy z setki nie trafili w bramkę, a raz trafili, ale dwa razy w bramkarza)
Patafiany mają szczęście, że Profesor jest na urlopie i to znacznie dalej od Krakowa niż Szwajcaria.
Spoko mniejsza może masz rację z rezerwami . . . Ale co do nazywania kopaczy kurwami to już przesada. To jest moje zdanie i go nie zmienie. Rozumiem, że Wdowiak też zalicza się do grona osób zasługujących na ten przydomek ?
swoje zdanie możesz mieć zawsze. Moje zdanie też z czegoś wynika. Ot choćby z takiej obserwacji:
Kiedyś w Cracovii grał taki zawodnik o nazwisku Zuśka. Grał to może za dużo powiedziane, bo kopał bardzo słabo. Ale każdy trener go wystawiał. A czemu?
Bo miał gwarancję, ze Tosiek, zarabiający w swojej spółdzielni pracy tak jak grał (aby porównać do dzisiejszych pensji - w przeliczeniu na USD było to gdzieś 7 USD na miesiąc) nigdy nie przejdzie obok meczu. Gdy stracił piłkę - to było pewne, że prędzej padnie niż odpuści.
Takich zawodników mających Cracovię w sercu było znacznie więcej. I przez szacunek dla nich (bo widziałem ich zaangażowanie na własne oczy) nie mogę nazwać puszczalskich, czyli biorących pieniądze za puszczanie się (tu od-puszczanie) inaczej niż na to zasługują.
Oczywiście - metodą naszych polityków - nie mając argumentów - czepiasz się nazwisk. Jeślibyś uważnie czytał moje wcześniejsze wpisy - wiedziałbyś jakich łachudrów mam na myśli.
No dobrze ja się z Tobą zgadzam ale czasy takich zawodników raczej już minęły i wątpię żeby wróciły. Czepiać nazwisk też się będę bo jednak nazywasz kurwami piłkarzy do których należą Wdowiak czy Kapustka. Poza tym dla mnie jednak nazywanie kogoś kurwą w kontekście bądź co bądź rozrywki jest nie na miejscu . . . Ale to tylko moje chore podejście ;)
Antka Zuśkę pamiętam , to dopiero był kamień / z reguły to kosy trafialy na niego / Ambicja wielka .Takich jak on w Pasach było więcej .
pasiasty_krakus Napisał(a):
> No dobrze ja się z Tobą zgadzam ale czasy takich
> zawodników raczej już minęły i wątpię żeby
> wróciły.
Oj nie minęly. Podobną ambicję, przy braku umiejętności, zauważyłem wczoraj u piłkarzy Błękitnych. Ile np. taki klawisz może zarabiać? 2400 brutto? To oznacza, że Żytko czy Marciniak nawet na taką pensję nie zasługują - bo są gorsi. A jeśli mając więcej nie odpłacają się grą - tylko prze-puszczają po knajpach, puszczają się po galeriach i puszczają mecze - to są puszczalskimi. c.b.d.o.
Czepiać nazwisk też się będę bo
> jednak nazywasz kurwami piłkarzy do których
> należą Wdowiak czy Kapustka.
Ech, niektórym to trzeba jak krowie przy poidle ;). Kapustka w tym meczu nie grał. Przeczytaj sobie moje inne wpisy to zobaczysz na których kopaczach wieszam wiślaków. Na pewno nie na Mateuszu (oczywiście Mateuszu [b] W. [/b] ). Wiele razy tu, na tym forum się wściekałem, że Mateusz nie dostaje szans gry. A skoro zagrał - to wiadomo, że ktoś młody i wchodzący w piłkę ma prawo do wahań formy. Clou w tym, że Wdówce obok meczy kiepskich (Lech) czy przeciętnych (Stargard), zdarzają się też mecze z zagraniami genialnymi. A tego nigdy nie zauważyłem u większości aktorów wczorajszej tragikomedii (może poza Budzikiem w formie). Stąd przykład z Zuśką - pokazujący, że jeśli nie ma się talentu do piłki - to trzeba przynajmniej gryźć trawę. A tym nażelowanym i wytatuowanym po pachy ofiarom losu - nawet tego się nie chce.
Poza tym dla mnie
> jednak nazywanie kogoś @#$%&ą w kontekście
> bądź co bądź rozrywki jest nie na miejscu . .
> . Ale to tylko moje chore podejście ;)
Wiesz, ja akurat jestem nerwowy. Ale skoro tak niespotykanie spokojny człowiek, jakim jest kolega klaros wyszedł z siebie i stanął obok - to coś jednak jest na rzeczy. Pożyjesz kolego dłużej, to Cracovia przestanie być dla ciebie li tylko rozrywką ;)
Obaj macie rację. W mniejszych, lokalnych społecznościach wciąż można się spotkać z taką postawą jaka była normą kiedyś - walka [b]za[/b] swój klub. Obecnie oczekuję walki [b]dla[/b] swojego klubu, czyli potocznie mówiąc profesjonalizmu.
4 dni później
Garbarz Zembrzyce Cracovia II 2015-03-14 (sobota) godz. 15,00
Ciężki orzech dla trenera Góreckiego, dostanie kilku "niedograjków" z I zespołu - a tam trzeba będzie zasuwać (chcą się odegrać za 8-0);)
jedziemy ;)
http://www.powiatsuski24.pl/sport1/3835-skarb-kibica-iv-ligi
szuwarek Napisał(a):
> Garbarz Zembrzyce Cracovia II 2015-03-14 (sobota)
> godz. 15,00
Mecz odwołany
Jutro sparing o 10-tej przy Wielickiej z ........
Ile osób tutaj wie jaką z tego calego szewczyka (po udzieleniu wywiadu dla smalca w ktorym wyznal o tym jak to marzy mu się cale zycie zagranie w pierwszym skladzie Cracovii)szatnia juniorow miala beke ,z Wdowiakiem na czlele i pytaniem: krzysiu komu kibicujesz?:)
Dokładnie , mam nadzieję że szewczyk kibic gts nie będzie grał w ekstraklasie w naszej drużynie.
Grali o 10.00 ze Świtem Krzeszowice. Wynik 5-1
Gole strzelali Panek trzy, Zjawiński dwie :)
W składzie z I drużyny zagrali Zejdler, Cetnarski, Zjawiński, Deleu
Gdyby Zjawiński strzelał w Ekstraklasie takie gole jak w sparingu, to...by nie grał w Cracovii ;) Bardzo fajne gole strzelał też Panek, takie zimne wykończenia akcji.
Żarko Napisał(a):
> Ile osób tutaj wie jaką z tego calego szewczyka
> (po udzieleniu wywiadu dla smalca w ktorym wyznal
> o tym jak to marzy mu się cale zycie zagranie w
> pierwszym skladzie Cracovii)szatnia juniorow miala
> beke ,z Wdowiakiem na czlele i pytaniem: krzysiu
> komu kibicujesz?:)
Jeżeli to prawda /muszę to sprawdzić/ to jestem bardzo a bardzo rozczarowany a tak mu kibicowałem !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)