wywiad z trenerem Góreckim http://sportmalopolski.pl/index.php/pilka-nozna/4-liga-krakow-wadowice/item/8646-runda-jesienna-nalezala-zdecydowanie-do-nas
-
-
CRACOVIA II
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jancrac Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Mogli sami odśnieżyć w ramach treningu. W
> > końcu spadło 5 cm śniegu i to w nocy, temp.
> > była + 2 oC i nic nie stało na przeszkodzie
> > przygotować boisko wcześniej, bez JAJ !
>
> Nie no oczywiście. 20-u grojków z 5-ego poziomu
> i 20-u z 4-ego nie mogłoby sobie boiska
> sprzątnąć?
> To tak jakby absolwent technikum informatycznego
> żądał od szefa aby po awarii windows wzywał mu
> pogotowie komputerowe po 200zł/h.
>
> Ale podejrzewam ,że nie o to chodziło i problem
> jest WYŁĄCZNIE na naszym forum.
> Wczoraj w nocy napadało w podgórzu dużo BARDZO
> mokrego śniegu i było bardzo ślisko,
> granie sparingu najprawdopodobniej po prostu
> zagrażało zdrowiu zawodników.
Garbarnia kontra GTS II miał sie odbyć o 12-tej, odbył się o 12,30. Ta sama część Krakowa. Klub III Ligowy potrafił sobie z tym problemem zaradzić.
http://www.garbarnia.krakow.pl/newsy/WislaII8-1.htm
Cracovia NIE przygotowała boiska, więc nie graliśmy !
autor: RedakcjaMKS Trzebinia 2015-01-31 23:54
W Sobotę na obiektach sportowych "Pasów" przy ulicy Wielickiej, liderująca w IV lidze Małopolski Zachodniej rezerwa Cracovii Kraków miała być czwartym sparingpartnerem MKS-u Trzebinia-Siersza.
Jednak o godzinie 10.00, kiedy to mieliśmy usłyszeć pierwszy gwizdek sędziego na boisku ze sztuczną nawierzchnią zalegała kilkucentymetrowa warstwa śniegu, gospodarze nie zadbali o to by boisko było odśnieżone. Za usunięcie zalegającego śniegu zabrano się dopiero przed godz.10.00. Boisko było odśnieżone przeszło półtorej godziny później. Rozgrywania meczu z tak dużym opóźnieniem trzebinianie uznali za bezsensowne. Tym, bardziej, że o godz. 12 na obiekcie miał zostać rozegrany kolejny mecz kontrolny.
Zamiast sparingowego przetarcia z wymagającym rywalem (w kadrze Cracovii II można było zobaczyć Mateusza Cetnarskiego i Łukasza Zejdlera na codzień grających w ekstraklasie), gracze MKS odbyli tylko kilkudziesięciominutowy trening.
Postawa działaczy, trenerów rezerw Cracovii nie była profesjonalna. MKS musiał zapłacić koszty transportu, koszty sędziowskie, chodź wystarczyłby tylko telefon z informacją, że nie gramy. Na pewno zawodnicy grający, bądź ocierający się o zespół Ekstraklasowy zastanawiali się czy są w dobrym miejscu i jak można nie przygotować boiska do gry, do którego się zobowiązano. Co jak co ale, żeby tak mógł postępować "profesjonalny" klub ? Na pewno na taki się kreuje, ale ten przykład na to nie wskazuje.
- Żałuję, iż dzisiejszy sparing się nie odbył, ale niestety nie mieliśmy na to żadnego wpływu. Na szczęście udało się przeprowadzić krótki trening, także dzisiejsza wizyta w Krakowie nie była całkowicie bezcelowa. Mam nadzieję iż więcej nie będzie mi dane spotkać się z taką sytuacją - powiedział Krzysztof Pająk, bramkarz MKS.
"miau miau miau" - odmiałkuję spod stołu. Jednak Tabiszoland na kablu wiecznie żywy;)
To też nie do końca wiadomo - może po prostu Cracovia nie chciała grać w takich warunkach :)
Cracovia II - Polan Żabno 7-1 (Polan to v-ce lider IV ligi Małopolska Wsch.)
bramki - 3x Szewczyk, Moskal, Stanek(nowy z Hutnika), Kotwica i Zejdler
Wszyscy grali po 45 min. Grał również Cetnarski - brawo dla trenera PGóreckiego i jego podopiecznych.(tu)
Ładnie rezerwy sobie pograły - w sumie jak zwykle. Dobrze, że się ta liga już zacznie bo na rezerwy sobie lubiłem chodzić na Wielicką :D mecze ciekawe i sporo bramek.
Szewczyk trzy bramy - może jednak trener powinien się mu jeszcze przyjrzeć?
wygląda na to, że ci co zostali w Krakowie trenowali grę w piłkę i strzelają
a ci co pojechali do lary - trenowali wykupywanie tureckich bazarów (do oporu: bo nawet biedaczków nie było stać na 15 euro od łeba za nadbagaż) i strzewlać nie umieją ;)
Sehtan Napisał(a):
> Ładnie rezerwy sobie pograły - w sumie jak
> zwykle. Dobrze, że się ta liga już zacznie bo
> na rezerwy sobie lubiłem chodzić na Wielicką :D
> mecze ciekawe i sporo bramek.
>
> Szewczyk trzy bramy - może jednak trener powinien
> się mu jeszcze przyjrzeć?
Szewa 3 bramki, i to tylko w jednej połowie. Wszyscy po 45 min tylko Kwiatek całe 90.
Mam prośbę , aby ktoś napisał gdzie i o , której godzinie rozpocznie się zaplanowany na sobotę sparing ze Świtem Krzeszowice.
JKP Napisał(a):
> Mam prośbę , aby ktoś napisał gdzie i o ,
> której godzinie rozpocznie się zaplanowany na
> sobotę sparing ze Świtem Krzeszowice.
zaplanowany jest na najbliższą sobotę godz. 10-ta przy Wielickiej (sztuczny)
dzwonić i pytać po nr tel (12) 29 29 100
fajny wywiad z Góreckim
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.pl-Piotr-Gorecki-Nasze-cele-to-awans-do-III-ligi-i-promocja-naszych-wychowankow
Ej... a to już nie ma płaczu, że rezerwy i w ogóle wszystkie roczniki powinny grać systemem, jakim gra pierwsza drużyna?
moim zdaniem tak powinno być ale...nie ma zawodnika w rezerwach, ze względu na zbyt młody wiek, że by był zdolny do śmigania po bokach przy systemie trzech obrońców. To jest po prostu fizycznie niemożliwe. Taki nasz dość duży talent Słowiak, by chyba umarł na boisku, a tak na serio, by go zajeżdżono.
Cracovia II - Clepardia 7-0
4 x Szewczyk :D:D:D
2 x Panek
1 x Kuligowski
Następna drużyna ze sparingu odjechała "bagażówką" Drugi mecz rezerwy aplikują przyjezdnym 7 bramek . Liczba 7 to liczba mistyczna;)
Krzysztof Szewczyk strzela 7 bramek w 115 minut (też siódemka). Brawo Krzysiu(tu)
Dobrze, że napisałeś, bo właśnie miałem pytać czy ktoś zna wynik z dzisiejszego sparingu. Może jednak sprawdzić Szewczyka w ekstraklasie bo na dzień dzisiejszy nasi napastnicy wiele nie strzelają...
Szkoda mi Krzyśka tym bardziej ze nie dostał ani minuty szansy gry a inni paralitycy grają !!!
byłem i widziałem :) Przeciwnik baaaaardzo słaby, tylko awans do III ligi może pomóc w rozwoju tych zawodników.
szuwarek Napisał(a):
> Cracovia II - Clepardia 7-0
> 4 x Szewczyk :D:D:D
> 2 x Panek
> 1 x Kuligowski
> Następna drużyna ze sparingu odjechała
> "bagażówką" Drugi mecz rezerwy aplikują
> przyjezdnym 7 bramek . Liczba 7 to liczba
> mistyczna;)
> Krzysztof Szewczyk strzela 7 bramek w 115 minut
> (też siódemka). Brawo Krzysiu(tu)
Trener Piotr Górecki: - Wynik wskazywałby na łatwą naszą wygraną, ale tak wcale nie było. Clepardia to solidna drużyna. Szybko strzelone przez nas bramki ustawiły jednak mecz. Jestem zadowolony z tej gry kontrolnej. Kolejny sparing zagramy już w środę z Borkiem Kraków.
Górecki, zawsze tak mówi o przeciwniku, nigdy nie jest łatwo, zawsze przeciwnik się mocno starał przeszkadzać i takie tam banialuki. Mecz do jednej bramki, raczej gierka w dziada.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)