dzisiaj z pierwszej drużyny zagra tylko bramkarz Stępniowski
-
-
CRACOVIA II
wilusz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dzisiaj z pierwszej drużyny zagra tylko bramkarz
> Stępniowski
jak się ma taką kadrę (ilościową) to trudno o inne decyzje:)
Powinni jeszcze zagrać ci którzy nie wystąpili wczoraj.
Zwycięstwo Cracovii II 2 : 0
Jaśkowice - Cracovia II 0-2
bramki - Ceglarz i Szewczyk
Na boisku przypominającym rozmiarami nasze sztuczne wygraliśmy 2-0 grając w przewadze 11 na 9 zawodników. Nie wiem jakim cudem drużyna Jaśkowic zajmuje tak wysokie miejsce w tabeli (w tym sezonie widziałem o wiele więcej drużyn lepszych). Nasi zawodnicy mało grali piłką ( na tak małym boisku aż się to prosiło _w capka) Wg mnie pierwszo planową postacią w naszym zespole był Krasuski (spokój, dobre wyszkolenie i w odbiorze b.dobry) oraz Eryk Ceglarz (jeden z kibiców okrzyknął, ze to mój pupil - tak, zgadza się , ale nie tylko on, mam ich wielu) Wg info jest przygotowywany do zgłoszenia na grę w ekstraklasie. Martwi mnie spadek formy takich zawodników jak Wdówka czy Szewa - może to zmęczenie sezonem? Ale co by nie mówić ciesze sie z tych 3 pkt, które powoli przybliżają nas do III Ligi:)
Z zawodników I zespołu był tylko Stępniowski (chyba dobrze napisałem jego nazwisko;))Jeszcze raz dziękuje zawodnikom i trenerowi Góreckiemu
PS
Dziękuje kibicom Cracovii, że pozwalają mi być razem z nimi na meczu(GLOS)
.
wy się tu podniecacie 19-latkami, którzy może zagrają w I drużynie jak będą mieli 23-24 lata (nie licząc parominutowych epizodów).
Tymczasem - dziś Dolcan (może ta nazwa Panu Robertowi coś mówi) grał z Olimpią Grudziądz.
Leszczyński (może to nazwisko Panu Robertowi coś mówi) - bramkarz przymierzany do gry w ekstraklasie, bronił dobrze, m.in. strzały wyjadaczy ze stażem w EX: Kłusa, Szczota, Kaczmarka, Rogalskiego, Aleksandra. Trener Grudziądza wpuścił na boisko na ostatnie 20 minut Oskara Trzepacza. Zmiennik zagrał dobrze, zupełnie bez kompleksów i strzelił temuż Leszczyńskiemu gola decydującego o wyniku meczu.
A teraz clou. Oskar Trzepacz urodził się 25 lipca 1998. [b](tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt osiem)[/b]. Ma 16 lat i niecałe trzy miesiące.
Tak się wprowadza do gry młodzież.
Ja wiem, ze to druga liga (zwana pierwszą), ale to grały drużyny ze ścisłej czołówki - nie odstającej poziomem od dolnej ósemki EX.
(na marginesie: z tego co piszą, to w lidze juniorów tenże Klepacz miał osiągnięcia ponad dwa razy gorsze niż np. Dudzic, tzn. 42 gole w sezonie. Tyle, że nikt mu stopy nie ustawiał, ani nie wpasowywał w taktykę.)
A my tu się zastanawiamy za ile lat zagra w I drużynie Szewczyk, Wdowiak czy Ceglarz (o ile zagrają. Nie będę wyliczać nazwisk bardzo zdolnych pasiastych juniorów, którzy znikli z piłki)
Ale o co Ci chodzi? my tez wprowadziliśmy do ekstraklasy dwóch juniorów - Jaroszyński (były junior) i obecny junior Kapustka. Daj Panie Boże abyśmy co roku wprowadzali do ekstraklasy juniora. Obecnie w Cracovii nie ma atmosfery dla młodych - odchodzą i co gorsza będą odchodzili.
szuwarek Napisał(a):
> Wg mnie pierwszo planową postacią w naszym
> zespole był Krasuski (spokój, dobre wyszkolenie
> i w odbiorze b.dobry) oraz Eryk Ceglarz (jeden z
> kibiców okrzyknął, ze to mój pupil - tak,
> zgadza się , ale nie tylko on, mam ich wielu) Wg
> info jest przygotowywany do zgłoszenia na grę w
> ekstraklasie. Martwi mnie spadek formy takich
> zawodników jak Wdówka czy Szewa - może to
> zmęczenie sezonem?
Jeżeli Szewa i Wdówka mają spadek formy (moim zdaniem nie) to Ceglarz wyglądał przy nich w dzisiejszym meczu jak chłopiec we mgle
każda "sroczka" swój ogon chwali(:D
szuwarek Napisał(a):
> Ale o co Ci chodzi? [ciach] Obecnie w Cracovii nie ma atmosfery dla
> młodych - odchodzą i co gorsza będą
> odchodzili.
właśnie o to mi chodzi :P
W I lidze, gdzie jest wymóg gry młodzieżowców, to mogą sobie szesnastolatkowie po murawie biegać.
nie tylko mogą, ale MUSZĄ ;)
W ekstaraklapie powinien być wymóg 2 młodzieżowców.
Zmusiło by to kluby do prowadzenia dobrych szkółek,
albo szukania utalentowanej młodzieży.
Żeby sie mogli ogrywać z "najlepszymi".
Pytanie tylko kto w takiej sytuacji by zyskał. Zdolna młodzież? Czy zdolny menago? CLJ i jej reorganizacja idzie w dobrym kierunku, efekty przyjdą za kilka lat. Ludzie pracujący w klubach niech sami wyciągną wnioski w końcu wiele mądrych książek już o tym napisano. Nie ma sensu na siłę nikogo uszczęśliwiać.
Nic na siłę , niech sami trenerzy decydują którego z młodych graczy wprowadzać na boiska EK .Niektórzy robią to bez przymusy i z dobrymi efektami .
parę słów ;) Nasza młodzież przetrzymała atak osłabionych przeciwników, bo trzeba pamiętać o tym, że graliśmy w przewadze dwóch zawodników po dwóch czerwonych kartkach dla drużyny z Jaśkowic. Dziwny mecz, na dziwnym małym boisku w Skawinie, w dziwnej atmosferze. W drużynie z Jaśkowic można było oglądnąć Krzysia Radwańskiego oraz Pawła Szwajdycha. W niektórych sytuacjach nasi młodzi zawodnicy dość wyraźnie ustępowali Pasiastym emerytom ;) Co doświadczenie to doświadczenie ;)
Ze strony Cracovii zagrało 6 juniorów, oraz 9 młodzieżowców.( najstarszy 22 a najmłodszy 17) Z tej piętnastki tylko Stępniowski i Kotwica to nie nasi juniorzy (byli lub obecni) i w tym widzę mocną Cracovii II, w III lidze. Trzeba mocno i śmiało o tej III lidze mówić, bo nie daj Boże jakiemuś patafianowi z Wielickiej wpadnie do głowy co takiego, jak? a,po co ta III liga?
III liga to podstawa rozwoju naszego zaplecza. Nic nie ujmując drużynom typu Wiślanie Jaśkowice, ale chcąc się rozwijać nasi młodzi zawodnicy muszą biegać przeciwko lepszym zawodnikom na lepszych boiskach. Wtedy nastąpi prawdziwa weryfikacja. Widząc zaangażowanie trenera Góreckiego w każdym meczu, jego ekspresyjne zachowanie ;), mogę wnioskować, że tego awansu nie odpuszczą :)
Tak, tylko czy będą mieli kim grać skoro taka szczupła kadra zarówno w 1 jak drugiej drużynie a tu sporo meczy , kontuzje, kartki ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)