czy ktos wie ile było kibicow POLONII..... na moje oko było ich dobrze ponad 400 setki.......
[img]http://home.autocom.pl/grek2/hej.gif[/img]
-
-
Doping na Polonii
klaros napisał(a):
> To idź złóż kwiaty na grobie Pierwszego Mordercy z GTSu -
> Prezesa Gruby.
> Wykonasz patriotyczny obowiązek wobec jednej z wybitniejszych
> postaci z waszej milicyjnej historii.
>
A Ty idź i zrób to samo na grobie Cyrankiewicza , który robotnikom łamał ręce i niejedną zbrodnię ma na sumieniu.W końcu gdyby nie on nie byłoby Waszego stadionu.Prawda , zapomniałem że to UB i Wisła Wam spaliły stadion.
dodo64 jak tam kolezanki twoje? simonwisla poszukuje - moze sie umowicie i pogadacie o starych dawnych czasach!! TYLKO PASY!!
RENIFER72 napisał(a):
> dodo64 jak tam kolezanki twoje? simonwisla poszukuje - moze sie
> umowicie i pogadacie o starych dawnych czasach!! TYLKO PASY!!
Żałosny jesteś.Jak nie masz kontrargumentów to plujesz i rzucasz błotem.
Wiadomość zmieniona (16-10-04 19:48)
No wiesz dodo64 , daje ci namiary na normalnego!! a ty ze rzucam blotem! Zalosny to ty jestes bo pchasz lapy na nasze forum i obrazasz kibicow CRACOVII!! TYLKO PASY!!
dodo, masz ty moze cos wspolnego z niejaka doda? Z panna waszego bramkarza. Jak tak to jestes usprawiedliwiony za swoje wypowiedzi
a mi sie podobało bardzo, szczególnie atmosfera przed meczem !! dziekówa za goscine mam nadzieje że na wiosne sie zrewanżujemy z nawiązką :D
pozdro dla wszystkich pasiaków !!!!
Jeżeli prawda Was obraża...
Pozdrowienia dla polonistow!! TYLKO PASY!!
dodo64 powiedz w ktorym momencie zostales opluty i obrzucony blotem? Na przyszlosc obrazaj kolezanki z wislackiego forum! TYLKO PASY!!
Jak ogladalem foty to mi swieczki w oczach stanely :/
Wczoraj bylem na derbach Dublina : Shelbourne vs Bohemians 1:1 (0:1)
To nie to samo nawet w 5%
Doping:
Przy kazdej porzechwycie i stracie pilki, dra sie jak pojebani
Oprawa:
Shelbourne 4 race i 3 flagi na kiju, plus flaga z biala gwiazda na czeronym tle :O
Bohs:
brak
Testknie :*
ps. Jestem za Bohs :)
Wiadomość zmieniona (16-10-04 21:00)
To aż żenujące, że trzeba po raz kolejny niektórym przypominać i wyjaśniać rzeczy oczywiste (o takich, co przyjmują nicki ptaków od dawna wymarłych o bardzo sympatycznych nazwach, i nie tylko o nich myślę) - ale może jeszcze raz:
[b]jest zasadnicza różnica
między
organizacją która patronuje klubowi za jego zgodą, która występuje w oficjalnej nazwie klubu, która daje klubowi Prezesa - słynnego w tych czasach z morderstw dokonanych z zimną krwią w imię tzw. "władzy ludowej"
(i wykorzystywaniem przez klub tychże organizacji do różnego rodzaju haniebnych czynów)
a
kibicami klubu, którzy nie są zbyt chwalebnymi postaciami (delikatnie mówiąc)
oraz chuliganami, bandytami, nożownikami itp. chuliganiących lub dokonujących rozbojów z imieniem klubu na ustach.[/b]
Dlatego nie można porównywać generała Gruby z premierem Cyrankiewiczem (który zresztą nie robił Polakom tego, co Gruba, ale to zupenie poza tematem) - bo Cracovia nie była klubem rządowym ani partyjnym...
Do Wisły - jeśli chodzi o słynnego Miśka - można mieć pretensje tylko o to, że nie stworzyła warunków bezpieczeństwa na stadionie - klub nie może odpowiadać za wszystkich psychopatów, idiotów, chuliganów, bandytów, którzy wymyślili sobie że będą uprawiać rozbój z imieniem tego czy innego klubu na ustach.
I dotyczy to tak Miśka, jak i tych, którzy uganiają się z nożami po miastach, niezależnie od tego, czy krzyczą "Wisła" "Cracovia" "Legia" czy "Ruch".
Natomiast jeśli KLUB firmował się milicją obywatelską - to on za to ponosi odpowiedzialnośc.
Nie rozumiecie? - nie sądzę, jedynie zagłuszacie coś w rodzaju sumienia. Nie ma chyba po co - przecież to nie Twoja, dodo, wina, że Twój klub firmował się ubecją. On tego przed Tobą nie kryje, a Ty dokonujesz wyboru. Tak samo, jak wtedy, gdy się ludzie żenią - jednym przeszłość ich wybranek jest obojętna (byleby teraz pięknie wyglądała i miała inne zalety, może właśnie dzięki niezbyt chwalebnej przeszłości) - a innym zależy na tym, by wybranka nie miała na koncie brzydkich rzeczy...
Doping Na Polonii dno.
Powinnismy caly mecz dopingowac Cracovie przeciez jestesmy kibicami Cracovii
a nie w kolo to samo i caly czas te bluzgi. Polonie szanuje Lubie ale to ze przyszli na nasz sektor zepsulo wszystko bo bylo slychac ich doping a jak nie to przekrzykiwanie.
Nigdy wiecej takiego czegos!
W innym poście niż przed chwilą, bo to inny wątek.
1. Wbrew wielu przedmówcom, uważam, że doping na Polonii nie był wcale aż tak tragiczny. Ktoś napisał, że najgorszy na wszystkich meczach na których był przez 30 lat... chyba miał długą przerwę. Co było kilka lat temu, w III lidze? Były jakieś fale, czy to, że cały stadion (wypełniony dookoła) klaszcze? Było gorzej niż ostatnio, ale nie przesadzajmy! Tak, jak piłkarze nei zawsze zagrają idealnei, tak i doping może nie zawszewyjść tak, jak się chce.
2. Oddzielna sprawa to słynna pieśń "Wisła to..." Już parę razy tu pisałem, że nie jestem zwolennikiem tej pieśni, nie podoba mi się, że weszła ona do stałego repertuaru na naszym stadionie. [b]Nie wiem, dlaczego ci, którzy ją z takim zapałem śpiewają, nie dostrzegają, że śpiewanie tego świadczy źle przede wszystkim o nich i jest "wodą na młyn" dla tych, którzy Cracovii nie lubią![/b] A odśpiewywanie tego na Polonii kilkakrotnie było już paranoją. Może to było tak: - po odśpiewaniu o Wiśle, w imię źle pojętej przyjaźni, kibice Cracovii zaśpiewali to o Legii, potem w dowód wdzięczności Polonia zaintonowała znowu o Wiśle, Cracovia znowu o Legii... Mnie było za tych kibiców wstyd.
Ale by było coś pozytywnego - uważam, że śpiewała to mniejsza grupa niż zwykle, a im dalej, tym mniej śpiewało i tym więcej był słychać gwizdów (bo tych gwizdów byłi wiele, tam, gdzie ja siedziałem, nawet chwilami zagłuszały tę idiotyczną pieśń!)
Może to dobry początek? Wiem, że tylko drobna część tych, co przychodzą na mecze, czyta forum - i poza tym ludzie mają różne opinie. Ale ta pieśń kompromituje Cracovię, nie Wisłę (i pieśń bez sensu, i brzydkie wyrazy...)
A poza tym nie oryginalna... Gdyby śpiewano tak, jak proponuje gtx w poście z 15.10 godz.22.34 - a, to co innego.
A pzoa tym - dopinguje się przecież przede wszystkim po to, by pomóc piłkarzom. Jak myślicie, czy im się lepiej gra, gdy słyszą tę szmirę? Ja bym zayzykował stwierdznei, że gorzej - bo przy okazji wstydzą się za swoich kibiców...
Apel: koniec z tym!
3. Natomiast prawdą jest, że doping w drugiej połowioe z nieznaych mi przyczyn siadł kompletnie. A wtedy był potrzebny... I to jest smutne, ale traktujmy to jako "wypadek przy pracy".
Wisłę wybrałem nie teraz ale bardzo dawno temu.To Wy staracie się tworzyć legendy o swoim klubie jako o ostoji niepodległej Polski w komunistycznym świecie.Wisła miała gówno do gadania przy wyborze "patrona" w 1948 i dobrze wiesz o tym.Wali mnie to co o tym sadzą kibice Cracovii.Ale tworzenie mitów o spalonym stadionie przez UB,nocnym wywozie jupiterów na Reymonta i przypisywanie każdego nieszczęścia Cracovii Wiśle jest co najmniej śmieszne.Można było przez lata tworzyć legendy że do Cracovii nasyłani byli specjalnie złodzieje żeby zniszczyć ten klub jednak największy upadek Cracovia zanotowała już w wolnej Polsce.Wmawianie że na Wisłę chodzili tylko ubecy i milicjanci nawet nie jest śmieszne.Tyle w tym temacie.Bynajmniej nie uspokajam swojego sumienia.
Dodo64: głupiś i nic ci już nie pomoże. Ja miałem wójka wysoko w milicji i w zarządzie wisły również. I może właśnie dlatego jestem za Cracovią. A tyś głupi i szkoda z tobą gadać. Idź do swej budy! podać ci adres www czy umiesz sam wywęszyć?
Dodo64 mnie kibica Cracovii nieobchodza twoje historie milosne!!Skoro wali cie co sadzimy to idz juz stad i niesmuc tak!! masz swoje forum to tam sie wypowiadaj! TYLKO PASY!!
dodo64 napisał(a):
> Wisłę wybrałem nie teraz ale bardzo dawno temu.
czyli wtedy gdy ją firmowało MO i UB? Twoje prawo.
> To Wy staracie
> się tworzyć legendy o swoim klubie jako o ostoji niepodległej
> Polski w komunistycznym świecie.
Ale, mój drogi - to prawda - wystarczy sięgnąć do historii..
> Wisła miała gówno do gadania
> przy wyborze "patrona" w 1948 i dobrze wiesz o tym.
Właśnie dobrze wiem, że Wisła miała co nieco do gadania.
I ci, co tego nie chcą wiedzieć, właśnie próbują zagłuszyć sumienie.
A - może, dodo, nie wiesz, a warto byś wiedział - po wojnie "gwardyjskie" towarzystwo najpierw zwróciło się do Cracovii, by to ten klub istniał pod ich patronatem, a Cracovia odmówiła...
I nie przekręcajmy historii. Tak, jak nikt rozsądny nie zaprzeczy, że po wojnie w piłce nożnej i w wielu innych sportach Wisła miała nieporównanie więcej osiągnięć od Cracovii, zaistniała na forum międzynarodowym, miała licznych reprezentantów Polski z wieloma sukcesami, a Cracovia niestety tych reprezentantów miała znacznie mniej, tak nikt rozsądny nie zaprzeczy "ubecko-milicyjnym" powiązaniom Wisły i wykorzystywania tego przez nią...
> Wali mnie
> to co o tym sadzą kibice Cracovii.
Gratuluję elegancji sformułowania. Problem w tym, dodo, że to nie tylko kibice Cracovii - o tym wiedzą wszyscy, którzy się tym interesują, oprócz tych, którzy tego nie chcą wiedzieć...
> Ale tworzenie mitów o
> spalonym stadionie przez UB,nocnym wywozie jupiterów na
> Reymonta i przypisywanie każdego nieszczęścia Cracovii Wiśle
> jest co najmniej śmieszne.
Nie wiem, kto spalił stadion.
Nie zetknąłem się jeszcze z nikim, kto by KAŻDE nieszczęście Cracovii przypisywał Wiśle. Bardzo wiele czynników wpłynęło na upadki Cracovii, w różnych sprawach, i to na pewno nie Wisła była tym głównym - a jeśli już, to szkodziło przede wszystkim grono "ubecko-milicyjne", a nie Wisła jako taka. Wisła co prawda też, niestety, w wielu sprawach nie jest bez winy - takie życie.
Oczywiście, masz rację - gdyby ktoś przypisywał Wiśle nawet nie wszystkie, ale "większość" nieszczęść Cracovii, byłoby to co najmniej śmieszne. Tyle, że jeśli ktoś to robi, to naprawdę mało kto. Ja osobiście nie znam.
> Można było przez lata tworzyć legendy
> że do Cracovii nasyłani byli specjalnie złodzieje żeby
> zniszczyć ten klub jednak największy upadek Cracovia zanotowała
> już w wolnej Polsce.
Z tym największym upadkiem w wolnej Polsce bym polemizował...
Chyba za mało wiesz o Cracovii.
> Wmawianie że na Wisłę chodzili tylko ubecy
> i milicjanci nawet nie jest śmieszne.Tyle w tym
> temacie.
Ale czy ja Ci to wmawiam? Czy ja coś takiego napisałem?
Czy ktokolwiek tak mówi? Jeśli, to tylko nieliczni, i to albo nie znający się zupełnie na rzeczy, albo prowokatorzy!
Nikt rozsądny chyba nie twierdzi, że na Wisłę chodzili tylko ubecy i milicjanci. ja już gdzieś pisałem - w szkole grywaliśmy w piłkę "Cracovia na Wisłę". Na Cracovię chodziliśmy najczęściej w kilku, w tym też chadzali kibice Wisły (jedynie na mecze Cracovia-Wisła nie chodziliśmy razem). Mam przyjaciół, ostrych "antykomunistów", którzy kibicują Wiśle. Bardzo porządni, uczciwi ludze. Lubimy się nawzajem, inne sympatie klubowe nam nie przeszkadzają. Gdyby ktoś któregoś z tychże moich przyjaciół, znanych mi od...no, wielu lat, nazwał ubekiem czy milicjantem, pierwszy stanąłbym w ich obronie. Tyle, że im po prostu ubeckie i milicyjne powiązania Wisły nie przeszkadzały wtedy, to oczywiście tym bardziej nie przeszkadzają teraz. Ich prawo. Twoje, oczywiście, tak samo.
[b] Naprawdę, kwestia sympatii czy antypatii klubowych we wzajemnych kontaktach międzyludzkich nie może być rzeczą ani pierwszorzędną, ani drugorzędną,... ani nawet czternastorzędną. Jeśli w ogóle ma grać jakąś rolę, to absolutnie marginalną.[/b]
> Bynajmniej nie uspokajam swojego sumienia.
No i dobrze. Rozumiem, że po prostu Ci to nie przeszkadza.
Agnan: po co te wywody? Dla doda64 one są zbyt intelektualne - chłopak się pogubi. Daj mu szansę i polemizuj na jego poziomie.
Postawa wymarłego gatunka ptaka dodo jest taka:
1. zaczyna gadkę nie na temat
2. odzew od nas by (oględnie mówiąc) szedł w niebyt
3. odzywa się nadal
4. komentujemy go
5. jego odpowiedź: "wasze komentarze mnie walą"
dodeczku niemiły:
-o co ci wróbelku chodzi? masz coś do powiedzenia w temacie dopingu na Polonii?
-zamieniamy się w słuch
Ale skoro nasze komentarze cię gołąbeczku walą, to już wskazujesz, że masochistą jesteś przednim.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)