Maczugowska pani już podziękujemy !!!
to jest jakas paranoja a w piatek co ?? mamy wybierać albo piłka albo hokej ?? to już lepiej żeby nie grali w piatek czy w klubie pomyśleli o pieniadzach jakie sekcja mogła zarobic na biletech czy w klubie ktoś pomyslał o ludziach co kupili bilety na mecz z Podhalem i zamiast meczu oferuje im sie dylemat co wybrać. Bilety powinny zachowac ważność ale nie na mecz z Stoczniwcem a właśnie na mecz z Nowym Targiem.
i jeszcze raz :
Maczugowska pani już podziękujemy !!!
-
-
Mecz hokeja z Podhalem odwołany:(((((
nie ma innego wyjścia jak albo iść na Polonie albo na hokej?to jest chore.
ja wybijam po bilet na hokej a klub mi kradnie 8 zł.Co prawda nie bede płakał ale powinno być tak że bilet zostaje na podhale w innym terminie.
TAK NIE MOŻE BYĆ-ORGANIZACJA W CRACOVII NIE ISTNIEJE!!!
ponoc w piatek gramy w Gdansku.
Mogliby zagrać nawet o 16,00 godz. Tylko czy Policja da zgodę?
Tak długo czekam na mecz hokeistów a tu taki klops!
Haha a to dobre...nie mówcie że klub ma taką alternatywę że jak nie pojadę do gdańska to mi bilet przepadnie?ja już mam tego dosyć ...ileż można czekać.A po drugie to do jasnej cholery po co klub robi przedsprzedaż jak nie wiadomo czy mecz bedzie?no nie róbcie se jaj z ludzi
[img]http://www.teraz.pasy.net/images/vlepki/v5/v5_hokej.jpg[/img]
qrde !!! szkoda a ja miałem juz bilecik
Klub ma glupia sytuacje . zagrac o 18 obraza dla wiernych kibicow. Zagrac o 16 policja nie pozwoli. dlaczego nie pozwoli latwo zgadnac.
Konia z rzędem temu, kto trafnie wytypuje dzień, w którym hokeiści ComArchu/Cracovii zagrają pierwszy ligowy mecz na własnym lodowisku. Kilka terminów nie zostało już dotrzymanych. Dzisiaj mieli grać z Wojasem/Podhalem, czy w piątek zagrają ze Stoczniowcem? Remont hali ciągnie się jak serial "Niewolnica Isaura".
W lutym MKS Cracovia SSA przejęła przestarzały obiekt przy ul. Siedleckiego. Zobowiązała się utrzymywać halę i umożliwić korzystanie z lodowiska szkołom i uczelniom, a także mieszkańcom Krakowa, z tzw. ślizgawki. Klub przespał kwartał, zanim zabrał się do zaplanowanej modernizacji obiektu. Miasto wyłożyło fundusze na wymianę twardych, nieprzyjaznych drewnianych band na plastikowe. Sęk w tym, że pieniądze na ten cel skierowano na konto poprzedniego administratora lodowiska "Krakowianki". Zanim działacze "Pasów" sprawę odkręcili, wymiana band spowodowała miesięczny poślizg w mrożeniu lodowiska.
Niesprawna instalacja...
Kiedy zaczęto mrozić, okazało się, że nie działa sprawnie zainstalowana ledwie rok temu (za 1,3 mln zł) instalacja chłodzeniowa. Dwie z pięciu sprężarek nie pracowały, więc w związku z wysokimi temperaturami ubiegłego tygodnia trudno było o zamrożenie lodu. Udało się to dopiero po ośmiu dniach. W ubiegłą sobotę hokeiści wyszli na lód w Krakowie po raz pierwszy. - Gdy jeszcze skończy się remont szatni, nie będziemy musieli się wstydzić - stwierdził obrońca Oktawiusz Marcińczak.
To nie koniec zamieszania. Choć wiceprezes Cracovii Paweł Misior zapewniał nas tydzień temu, że dzisiejszy mecz Podhalem dojdzie do skutku, były to tylko pobożne życzenia. Dopiero w środę obiekt wizytowała policja i ma dwa tygodnie na wydanie opinii o dopuszczeniu hali do organizacji imprez masowych.
...odkształcone odciągi...
- Nie mogliśmy zaprosić przedstawicieli policji wcześniej, bo czekaliśmy na ekspertyzę stanu technicznego hali - tłumaczy Maria Maczugowska z MKS Cracovia SSA.
Problem w tym, że odkształciły się odciągi konstrukcji zadaszenia i klub zlecił dodatkowe oględziny dachu. - Musieliśmy mieć pewność, że dach nie spadnie kibicom na głowę - uzasadnia Maczugowska.
Eksperci obejrzeli odciągi i uspokoili wszystkich: "Nie stwierdza się wadliwej pracy układu nośnego zadaszenia. Budynek hali nadaje się do dalszej eksploatacji zgodnie z przeznaczeniem użytkowym" - brzmiała ich opinia.
Z uwagi na brak zgody policji na organizację imprez masowych Cracovia odwołała wczorajszą wizytację hali przez komisję PZHL-u. Prezes klubu prof. Janusz Filipiak optował za tym, by mecz z "Szarotkami" rozegrać w Krakowie nawet bez udziału publiczności. Ostatecznie działacze sekcji hokejowej przełożyli to spotkanie na 16 listopada, choć od kilku dni na mecz zapraszały plakaty.
...a kibic musi wybierać
- Nie było wyjścia - rozkłada ręce szef sekcji hokejowej MKS Cracovia SSA Adam Zięba i dodaje, że nowy termin był na rękę również działaczom Podhala, bo w drużynie "Szarotek" jest plaga kontuzji. - Kibice, którzy kupili bilety na mecz z Podhalem, będą mogli wejść na pierwszy mecz w Krakowie - dodaje Zięba, ale nie jest w stanie powiedzieć, kiedy się on odbędzie.
Terminarz ekstraklasy przewiduje, że w piątek "Pasy" grają u siebie ze Stoczniowcem. Czy dojdzie do tego spotkania? - Mam wstępną zgodę policji na rozegranie tego meczu o godz. 18 - mówi z nadzieją w głosie Maczugowska.
W takim wypadku kibice będą musieli sobie wybrać - hokej czy piłka nożna, bo o godz. 19 piłkarze Wojciecha Stawowego podejmują Polonię Warszawa.
Łatwo się działaczom Cracovii krytykowało poprzedników - OSiR Krakowiankę - za to, że w sierpniu nie ma lodu i drużyna musi trenować w Nowym Targu czy w Krynicy. Teraz Cracovia sama zarządza halą lodową. I co? Do połowy października musimy czekać na pierwszy mecz hokeistów w Krakowie. Nie wszystko można wytłumaczyć tym, że "dwie sprężarki chłodzące nie pracują" albo że pieniądze na wymianę band "utknęły gdzieś w magistracie". Okazuje się bowiem, że dalsze topienie pieniędzy w przestarzały obiekt jest bez sensu. Najwyższa pora, by włodarze miasta pomyśleli o nowym lodowisku.
mibi - Gazeta Wyborcza
Dev, powiedz mi, po co w kółko powtarzać ten sam artykuł z GW ?
Trzeba czytać co napisano poprzednio.
A co na to cudowny pan prezes Zięba,bo chyba to on jest odpowiedzialny za ten burdel?!?!?!?!?!
I tak finał będzie tak wyglądał : GKS Tychy - Cracovia
Pozdrowienia dla kibiców Cracovi
Jakby nie pan Zięba to conajwyżej zamiast na mecze od paru lat chodziłbyś na wódkę.
Albo chyba na kakao.
Zastanów się człowieku co piszesz. Jak nie wiesz, to nie obrażaj ludzi, którzy bardzo dużo zrobili, żeby ta dyscyplina wogóle jeszcze żyła w Krakowie.
A co Ty zrobiłes poza próbą dokuczenia komuś, kto akurat na to nie zasługuje.
Przemyśl co piszesz i o kim piszesz.
Mądrzy Chińczycy mówili :
" Trzy razy pomyśl, potem zrób
A wyda czyn owoce "
Z tym, że wyraźnie widać, że do spełnienia tego potrzebna jest umiejętność myślenia.
W piątek 15 października hokeiści ComArch Cracovii Kraków mieli rozegrać pierwszy mecz na własnym lodowisku. Krakowscy kibice muszą jednak uzbroić się jeszcze w odrobinę cierpliwości. Z powodu braku porozumienia z policją spotkanie zostanie rozegrane w Gdańsku. Początek o godzinie 18:00.
Źródło: hokej.pl/Radio Kraków
AjKot Ziebe znam od czasow kiedy sam gralem w Cracovii (w pilke) i jest to osoba ktora przypisuje sobie tylko sukcesy a jak przychodzi co do czego to ucieka i umywa rece.I nie pieprz mi tu bo wiem to z wlasnego doswiadczenia!!! Nie ma sensu sie tu rozpisywac tylko nie wymądzrzaj sie tak.
Prawda jest taka ze jest polowa pazdziernika,mamy czołową druzyne hokejową w Polsce i nie mozemy jej oglądać!!! Nie powiesz mi chyba ze jest to normalne.Czasy pospolitego ruszenia sie skonczyly wiec jeszcze raz sie pytam kto jest za to odpowiedzialny???
Coś niektórych nerwy ponoszą - jak chcecie pomóż żeby było lepiej to pomyślcie co sami możecie zrobić....
Crax chce chyba komuś dokopopać - może ma racje że trzeba komuś ale zanim zaczniesz działać pomyśl co tym zdziałasz ? Może najpierw ustal fakty i potem sądź kolego. Karaj za konkretne błędy konkretnych winnych. Bo narazie robisz zamęt - ile masz lat 13 ?
... chcecie pomóż czy pogrążyć klub czy sekcje ? Jak pod pretekstem Waszych animozji do prawa oglądania meczy w Krakowie robicie całkowitą rozpierduchę to będę przeciwko Wam. Jak chcecie zrobić coś porządku to chętnie służę pomocą.
Strasznie smutno, że meczy nie ma w Krakowie :(
Dokopac komuś to chyba powinien Pan Filipiak bo to on swoją osobą i COMARCHEM firmuje jak na razie szopke...Ja po prostu uwazam ze powinno znalezc sie winnego (oczywiscie nie na forum),bo takowy zapewne jest...Mam nadzieje ze Profesor podejmie odpowiednie kroki bo On badziewia chyba nie toleruje...
Mydlilo sie ludziom oczy ze lodowisko nie jest nasze i nic nie mozna z hokejem zrobic...No ale takich jaj jak w tym roku to chyba nie bylo...
JA NIE CHCE ZADNEGO ZAMETU - CHCE PO PROSTU HOKEJA TAK JAK I WSZYSCY KIBICE!!!
Tylko że takiego remontu jak w tym roku nie było od czasu wybudowania tego sztucznego lodowiska - Crax.
Kto nic nie robi ten nie robi błędów
troche obok tematu
źródło: Dziennik Polski
Poślizg hokeisty
Dwóch członków grupy kradnącej w Krakowie samochody zatrzymali policjanci z Sekcji ds. Zwalczania Przestępczości Samochodowej Komendy Miejskiej Policji. Jednym z nich jest hokeista pierwszoligowej Cracovii, który zamiast na trening trafił do aresztu śledczego.
Kilka dni temu funkcjonariusze na os. Złocień zatrzymali czterech mężczyzn omawiających szczegóły przetransportowania skradzionego kilka dni wcześniej w centrum Krakowa bmw 320. Pojazd należący do niemieckich turystów z Hamburga wraz z bagażem, wart 60 tys. złotych, miał zostać rozebrany na części w garażu należącego do 50-letniego krakowianina.
Dwóch z zatrzymanych zostało wtedy aresztowanych, jeden będzie odpowiadał z wolnej stopy. Już wtedy jednak pracujący przy tej sprawie funkcjonariusze, zapowiadali dalsze zatrzymania. I tak też się stało, dwóch kolejnych krakowian otrzymało zarzuty kradzieży pojazdów. Wśród 25-latków jest hokeista Cracovii, który poza grą od dłuższego czasu zajmował się tym procederem. On i jego kompan dołączyli już decyzją sądu do swych wcześniej aresztowanych na trzy miesiące kompanów.
Prowadzący śledztwo w tej sprawie twierdzą, że to nie koniec likwidacji kolejnej w tym roku grupy zajmującej się kradzieżami aut. Działa ich stale kilkanaście, od stycznia do września ich łupem padło w Krakowie ponad 2 tys. pojazdów.
Policjanci z Sekcji Samochodowej proszą, by wszelkie sygnały dotyczące pojawiania się w danym rejonie lub miejscu młodych ludzi coraz nowszymi autami lub wykorzystywanie do ich przechowania lub naprawy garaży, szczególnie położonych na obrzeżach miasta, kierować do nich: tel. 61-51-300 lub 997.
- Najczęściej złodzieje i paserzy wynajmują sobie jakieś boksy na uboczu, tam dostarczają kradzione auta, które teraz najczęściej są demontowane. Przy ogromnym imporcie używanych pojazdów równie duże jest teraz zapotrzebowanie na rozmaite części samochodowe - tłumaczą funkcjonariusze. (MADE)
no i drugi text - o odwołaniu meczu:
Nieoczekiwana zmiana miejsc
Hokejowe zaległości
W piątek w Krakowie miał być rozegrany drugi w tym sezonie mecz ekstraklasy hokeja. ComArch Cracovia miał podejmować Stoczniowiec Gdańsk. Do meczu w grodzie Kraka jednak nie dojdzie. Powód jest taki sam jak w przypadku nierozegranego wczorajszego spotkania z Wojasem Podhale. "Pasy" nadal nie mają pozwolenia na organizowanie imprez masowych na lodowisku przy ul. Siedleckiego w Krakowie. W tej sytuacji spotkanie przeniesiono nad morze. Początek meczu w Gdańsku o godz. 18.
Tymczasem Stoczniowiec dziś przyjeżdża na południe Polski. W Sanoku będzie grać z KH Sanok (początek meczu o godz. 17). Przypomnijmy, że jest to zaległe spotkanie z 1. kolejki. Mecz nie mógł być rozegrany w wyznaczonych terminie - 10 września - gdyż w tym samym dniu... KH walczył w barażach o ekstraklasę (wygrał 7-4 z KTH Krynica Zdrój).
Wiadomość zmieniona (13-10-04 23:25)
Crax napisał(a):
> Dokopac komuś to chyba powinien Pan Filipiak bo to on swoją
> osobą ...
>
Poczekaj - w końcu JF zrobi pewne porządki. Ale to on zna fakty i może oceniać. Nie My...
Mam nadzieje, że jako prezes się interesuje i zna.
> JA NIE CHCE ZADNEGO ZAMETU - CHCE PO PROSTU HOKEJA TAK JAK I
> WSZYSCY KIBICE!!!
Ja też i dlatego grzecznie czekam - zamiast wbijać nóż sekcji w plecy...
Chcesz pomoż to zrób coś - nie tylko oczekuj, działaj na rzecz hokeja !!!
Byłem wczoraj w czasie terminu rozegrania spotkania z Wojasem na lodowisku,zamiast meczu chłopaki rozegrali gierke między sobą na cztery piątki-widać że nerwowa atmosfera panuje nie tylko wsród kibiców,ale również wsród zawodników(doszło nawet do lekkiej przepychanki między dwoma zawodnikami,ale szybko została stłamszona w samym zarodku) także objazdowa nasza druzyna ma juz dosc tułania sie po obcych lodowiskach i nie moga się juz doczekac inauguracji hokeja w naszym miescie!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)