w dodatku derbowym DP była taka cholernie intelektualna wypowiedź jakiegoś faceta, bodaj szefa stowarzyszenia kibiców gts-u czy jakoś tak.... najbardziej to mi się podobało to:
[i][b]udało mu się też przekonać sympatyków "Białej Gwiazdy" do kulturalnego, pomysłowego dopingowania drużyny.(....)Przyciągnęliśmy ludzi na stadion, pokazaliśmy im, że może być bezpieczny i można się na nim świetnie bawić[/i][/b]
efekty w niedzielę były aż nadto widoczne i słyszalne :):)
Wiadomość zmieniona (04-10-04 14:03)
-
-
Kto był na derbach na "partyzanta" i w jakim sektorze ?
no w sumie to mi się bardzo podobał tekst na Interii ;) racja racja, przeciwwaga musi być..
a śmiesznie to było wtedy, jak zadzwonił do mnie kolega klima 5 minut przed rozpoczęciem i poczęliśmy machać do siebie, ja w kierunku trybuny prasowej - on w moim - w stronę pasiastego KSC520.. mówiłem dosyć głośno "no gdzie jesteś, pokaż się, macham ci" a stojący dookoła mnie jęli rzucać gromowładne spojrzenia.. ;))))
pzdrw
Ja byłem na C-7. otoczenie umiarkowane jak na sektor C. Co ciekawe, milcząco przytakiwali, jak siałem defetyzm co do przyszłości ich asów (Zieńczuk, Szymkowiak, Kukiełka, Kłos...). Nawet jak powiedziałem, że Bojarski bardziej pasuje do kadry niz Szymek, odpowiedzieli "niestety". Na wiecej nie było mnie stać, samobójcą nie jestem.
Miny to tam mieli niewesołe. Po meczu znajomi ultrasi dzięki którym miałem bilet przyznawali, że w ostatnich 10 minutach doping im sie rozleciał i mieli na c-4 nieporozumienia, bo część chciała dopingować swoich, a wodzirej intonował chamstwo przeciw nam.
Z C wyglądaliście super, flagi w pasy i doping w końcówce pierwszej połowy chyba im zaimponował.
Ro Man,
Dopingowałeś non-stop? :)))
Jeżeli tak, to gratuluję...
Doktorku,
Nie stać Cię na odrobinę obiektywizmu?
Wiesz, proponuję abyś zasejwował sobie ten topic i poczekał do wiosny. Z przyjemnością pooglądam sobie Twoje i Pana Mośka55, dzisiejsze cytaty po Świętej Wojnie na Waszym stadionie.
Czy ta Wasz przyśpiewka, była wyrazem przemyśleń inteligentów z Kałuży?
WISŁA WY CHUJE,
CRACOVIA WAS WYMORDUJE!
Kurwa skad wyscie mieli bilety na zwisle jak podobno wszystkie miejsca to sa wykupione karnety czegos tu nie rozumiem!!!!HEJ HEJ CRACOVIA!!
Misiek - mysmy mieli nie bilety , a KARNETY np. od kobiet lekkich obyczajów, z którymi pracujemy (współpracowników się nie wybiera ;), a którzy albo dobrowolnie zrezygnowali z pójścia, albo udali się na delegację
Piotruś,
nie przeczę przyśpiewka jest wulgarna i prostacka, niemniej nie dziw się. Chamstwo jest zaraźliwe. I skoro na naszą pasiastą wysepkę płynęło ze wszystkich stron - ludzie odreagowali. Ty zapewne siedziałbyś w takim przypadku (odwróconym) cicho i grzecznie. Choć zapewne wybierzesz nasz wallenrodowy sposób, a nie siedzenie w klatce. Zapraszam na wiosnę też na sektor "A". Będzie porównanie kultury na tych samych sektorach :PP
I cieszcie się, że was wyzywali od ch.... a nie od zomowców i ubeków. Ta ostatnie to gorsza obelga. Na dodatek prawdziwa
----
Na marginesie: czemu jak ja napiszę c.e.c.h.u.j.e (cechuje) to W. Sz. P cenzor działa, a jak Piotruś inteligentnie napisze już sam męski zwis elegancki w liczbie mnogiej tyle, że duzymi literami, to cenzor (z upodobaniem zmieniający Kraków [przez przypadki odmieniany] na Cracov - zupełnie nie reaguje.
Może - skoro już musimy się z tym cenzorem męczyć - wprowadzić do niego badanie na "case sensitive")?
Aha, Piotruś
za to:
[i]Jak poinformował dyrektor stadionu Marek Gorączko, wiślacki obiekt nie ucierpiał podczas meczu derbowego.[/i]
domagam się uprzejmych podziękowań. Bo przecież mogłem odkręcić krzesełko i rzucic nim w M. Sz. (albowiem ta beksa mnie wnerwiała) , nespa?
Wiadomość zmieniona (04-10-04 15:36)
Ciekawe ilu u nas Partyzantów bedzie na wiosne :))
ja tam jestem, jak już Piotrus uprzejmie raczył zauważyć, burak, cham, fanatyk i świnia - więc mojego karnetu [b]na pewno[/b] nikomu nie oddam. A jeśli przed derbami zdarzyłoby się, żebym połamał ręce i nogi, albo cos w tym stylu to karnet pożyczę, ale wyłącznie Pasiakowi.
Jak inni - nie wiem, wypowiadam się w swoim prywatnym imieniu
No właśnie, czytam i pomału nabieram przekonania, że mieliśmy tam całkiem sporą reprezentację :)
Moze by tak zrobic "inteligentnego" cenzora opartego na metodach Bayesa ;)
Doktorku,
Wskaż choć jeden cytat, w którym obrzucam Ciebie czy Cracovię epitetami!
A Ty i np. Mosiek55 szkalujecie moją WISŁĘ i mnie jako kibica z sektora A, nie przebierając w słownictwie.
A co powiesz Misi o tym mordowaniu? Szczególnie, że takie sytuacje miały miejsce.
Ja doskonale wiem, że szowinizmu i bandytyzmu nie brakuje po obydwu stronach Błoń. Proszę tylko o obiektywizm.
Pietruszko,
toż napisałem chyba wyraźnie, ze wśród buractwa na "A" dla zachowania pozorów siedzi kilku w miarę normalnych - Ciebie zresztą wskazując jako przykład :)
Cracovii - nie obrzucasz. Mnie czasem tak.
Widać - Cracovia sobie na obrzucanie epitetemi nie zasłużyla. Dynamo Kraków (nie mylic z Gwardią Tbilisi) - widać tak.
Co do mordowania - wiesz dobrze, że mordercy sa wszedzie. I na ulicy i w lesie, i w domu, i na koncercie rockowym, i wśród kibiców klubów sportowych. Wielu klubów. Nie tylko Cracovii.
Ale podobnie inteligentni jak Ty pismacy z obiektywnej prasy krakowskiej zło widzą tylko w jednym klubie.
Przypadek?
Nie - zdanie takich jak Ty ich widocznie przekonuje...
Mozecie napisac jak zdobyliscie wejsciowke ? Bo zaraz wyjdzie na to że Was na całym stadionie było dodatkowo z 300 osób i za rok w statystykach wyjazdów zobaczymy: wyjazd na Wisłe 520 + 300 = 820 !!
Propaganda niech trwa..... Bawcie się :-)
Wiadomość zmieniona (04-10-04 16:41)
GTS!!!
Pochodze z kielc i kibicuje tamtejszej Koronie, ale na wczorajszych derbach moje serce bilo za Cracovia. Decyzje o pojsciu podjolem na 30 minut przed rozpoczeciem meczu i w sumie nie zaluje, choc czulem sie tam co najmniej dziwnie i na dodatek musialem dzwignac zasrany kartonik.Wiecej tam nie ide, chociaz przyznam ze fajne uczucie jak sie do okola wqrwiaja a czlowiek w duchu sie cieszy. Pozdro dla wszystkich Pasiakow!
Zobaczcie satanowcie sie ilu z nas było na partyzanta ? mowie o samych bedacych tutaj na forum i majacych dostep do neta-podejrzewam ze znalazłoby sie nas o duzo duzo wiecej (ci co nie maja neta i nie ma ich na forum) ja KARNET!!! dostałem od kibica wisly !! ocencie sami jednoznacznie czy na derby ktos z nas dałby karnet wislakowie ? ja nigdy a oni daja oto kibice wychodzi jacy to sa kibice
ja2222. Chyba wyraźnie napisałem jak mieliśmy (czyżby czytanie sprawialo większy problem niż pisanie?;). I nikt tu nie mówi o 300. Jak na razie naliczylem 17 Wallenrodów ;)
Misiu,
Powtórzę sie jeszcze raz. [b]Kiedyż to Cię obrzuciłem inwektywami?[/b] - wskaż jakiś cytat a nie rzucaj gołosłownych haseł.
Podoba mi się Twój tok myślenia. Jeden klub - Cracovia - to świętość a drugi - Wisła - można szkalować i obrażać. Cóż za ekumenizm. Jesteście oburzeni antydopingiem Wisły a nie przeszkadzają Wam obelgi czy hasła typu "wymorować Wisłę" rzucane przez Waszych kolegów, no i oczywiście na Kałuży panuje wersal - jak stwierdził Mazan. Dwulicowość - to chyba dobre okreslenie w tym miejscu?
Nie jestem pilnym czytelnikiem kroniki kryminalnej, ale wydaje mi się, że oprócz "wybryków" "fanów" Cracovii, czytuje się także o "wyczynach" "kibiców" Wisły.
Piotruś przepraszam że sie wcinam w waszą dyskusje, ale chciałbym coś dodać od Siebie:
kibice Cracovii w przeciwienstwie do was nie tworza w sieci mitu o kulturalnym dopingu, który to niby Na Reymonta jest normalką.
po drugie: Obrzucanie sie bluzgami jest w mniejszym lub większym stopniu wpisane w kibicowanie w dzisiejszych czasach. Niestety.
Natomiast wszelakie texty o hitlerach cyklonach b itd.......to już nie podchodzi pod "bluzganie" czy też "anty-doping". To jest głupota z którą trzeba walczyć. A takich czy podobnych textów na Pasach nie uświadczysz.
Wiadomość zmieniona (04-10-04 19:08)
Pac-Man,
Nie podoba mi się antydoping, choć oczywiście jestem normalnym kibicem i, tak jak Ty, zdaję sobie sprawę, że niekiedy mogą puścić emocje. I jest to wpisane w "zawód kibica". W odróżnieniu od redaktora Szczepłka byłem na niejednym meczu.
Natomiast, podobnie jak Ty, uważam, iż "texty o hitlerach cyklonach" oraz "morderstwach czy krwi na butach" są niedopuszczalne.
Jeżeli chodzi o kulturalny doping, to uwierz mi, że podczas poprzednich jesiennych meczów nie było praktycznie żadnych bluzgów. Po zmianie Gniazdowego dopingowano tylko Wisłę.
W trakcie Świętej Wojny sytuacja wymknęła się spod kontroli, być może na wskutek interwencji paru "smutnych panów". Zwróć uwagę, że ultrasi nie przygotowali żadnego obraźliwego transparentu. No bo chyba przypomnienie Skalnika bluzgiem nie jest jak "wyjebanie przez Dynamo".
Wogóle, nasz wczorajszy doping, w porównaniu choćby do meczu z Amicą, był kiepski.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)