Fajnie ze nie zamkneli stadionu, szkoda tylko ze kibicow Arki nie bedzie....Czy to decyzja ostateczna??
-
-
z Arką bez Arki
..jak nie bedzie, nieoficjanlnie zawsze będą.....ten wojewoda boryka sie chyba ze stanami neurasteniczno-depresyjnymi. Jako mieszkaniec małopolski jestem zdegustowany ignorancją notabla....
ZAKOPANE- CRACOVIA!!
montani semper fidelis
...proponuję ubrać sie w barwy arki i wziąść identyfikator cracovii.....
..co nam zrobią???
nawet jesli nie beda wpuszczani to przeciez kto sie skapnie ze to kibice Arki? wkoncy kazdy Pasiak moze przyjsc na mecz w szaliku badz koszulce Areczki... wiec wejda normalnie z nami, naszym wejsciem...
OCZYWIŚCIE, że tak :)
Niestety nie będzie to taka spora grupa, jak się zapowiadalo na poczatku sezonu...ale przeciez kto będzie śpiewal "ARKA GDYNIA - CRACOVIA " jak nie MY :)
MIŁOŚC - WIARA - WALKA
LECH - CRACOVIA - ARKA
Dlaczego ma niebyc naszych przyjaciół z północy Polski???
Przeciez wszystko juz wporzadku ze stadionem....czyzby cos sie wydarzyło....prosze o wyjasnienie....pozdro
Co prawda nie rozumiem skad tak wielka sympatia do druzyny z drugiego kranca Polski (z ktora jak pamietam Cracovia niezbyt czesto sie zreszta spotykala), ale nie mam nic przeciwko - wszyscy kibice pilki powinni stanowic jedna, duza rodzine i tylko na czas meczu stac po innej stronie. Ale propozycja ubierania sie sympatykow Cracovii w stroje Arki to chyba jednak przesada. Nie wiem czy jest dobrym pomyslem uszczesliwianie kogos na sile. Kibicowac nalezy swojej druzynie i po prostu nie przeszkadzac kibicom rywala w robieniu wszystkiego co dobre dla ich druzyny jesli jest to kulturalne i miesci sie w normach wspolzycia. Niech kazdy robi normalnie swoje i wtedy bedzie lepiej. Kultura kibicowania to czesc kultury w szerszym pojeciu, a w niej miesci sie m.in. tolerancja, ktorej nie tak latwo sie nauczyc. zawisc, malostkowosc, prymitywna nienawisc, itp. to cechy, ktore nie odnosza sie tylko do pilki i kibicowania. One tylko maja na meczu szanse zaistnienia. Uczmy sie prawdziwej tolerancji we wszystkim, wtedy i na meczach bedzie normalnie.
Skoro mądry Pan Wojewoda zakazał wstępu przyjezdnym, to w/g mnie naturalną koleją rzeczy jest nie wpuszczenie na zawody sędziego. Przecież jest on przyjezdnym, może być kibicem jednej z drużyn (jak to było na Ceramice). Tak więc wyjścia są dwa:
Po pierwsze mecz może sędziować kibic Cracovii - nie jest przyjezdny.
A po drugie mecz może nie być w ogóle sędziowany (to by było chyba najbardziej sprawiedliwe spotkanie) - ale tak piękne rzeczy to jednak się nie zdarzają !!!
Tylko Pasy !!!
Lexal ...
piszesz zza wielkiej wody ...
domniemuję więc , że o pewnych kwestiach dotyczących sympatii i antypatii kibiców Cracovii nie do końca masz pojęcie ...
z Arką łączy nas przyjaźń i to już od ładnych paru lat ...
żółto-niebieskie barwy Arki są najczęściej spotykanymi po biało-czerwonych na maczach Cracovii i u siebie i na wyjeździe ...
pozdrawiam
Cracovia & Arka,Polonia W-wa,Lech,GKS Tychy,Stal Mielec, Korona,Sandecja,Czarni Jasło, Tarnovia, Viktoria Zizkov.
Według mnie to wszystko sie zgadza :) . Nie tak dawno Policja i władze Gdyni nie zgodziły się na wizytę kibiców krakowskiego klubu w Gdyni . No to teraz władze Krakowa nie zgadzają się na wizytę kibiców z Gdyni :)))))
Jeśli restrykcyjnie będzie się sprawdzało identyfikatory, to Arka nie wejdzie nawet przebrana za hostessy. Trzeba wojewodzie wytłumaczyć ,że goście sa mile w tym przypadku widziani , a niewpuszczenie ich będzie powodem do zamieszek. Chyba że to czysta złośliwość i przekora ....
Ja podejrzewam, że wojewoda po prostu nie ma pojecia o kibicowskich zgodach, ukladach i kosach i nie wnikając w to specjalnie po prostu wydał ogólny zakaz...
moze wojewoda chce uniknąć ewentualnych starć policji ze zjednoczonymi siłami triady ?
ADAMIK!!!!!!
CO???
................ ty wiesz co ;-)
jesli wojewoda nie wpusci arki to bedzie gorzej napewno dojdzie do jakiejs awantury z policja lub ochrona..i wtedy stadion sie juz pujdzie @!#$....
Nie wpuszczenie kibiców Areczki uważam za policyjną prowokacje.
A czy kibice Arki nie mogliby w trybie ekspresowym wyrobić sobie identyfikatorów Cracovii, wszak sympatyzują z naszym klubem i chcą oglądnąć mecz. Wystarczyłoby zebrać po 2 zdjęcia, a swoje dane podawali już u siebie w klubie przy wyrabianiu identyfikatorów Arki, więc wystarczył by fax z Arki do Cracovii z danymi. Myślę, że 4 zł/osobę można ściągnąć już przy odbiorze identyfikatora w Krakowie przed meczem.
Bardzo duże zamieszanie z tym meczem przyjaźni...
Wiele osób od nas na początku sezonu nastawiło się na ten wyjazd, ale teraz z dobrą frekwencją od nas może być b. ciężko. Dużo ludzi od nas myśli, że w ogóle ten mecz jest bez udziału publiczności...
Pozdrawiam.
JEŚLI BĘDZIE PRZESTRZEGANE TO CO MA BYC , TO MUSZA MIEC IDENTYFIKATORY, JAKO KIBICE CRACOVII, A ZA KIM BĘDĄ NA MECZU TO JUZ ICH SPRAWA. :)
Mecz przyjazni bez kibiców przyjezdnych niema mowy zawsze bedą :P pozdrawiam i za rok LECH ARKA CRACOVIA-Ekstra klasa jest nasza :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)