No panowie,tyle było uwag do składu przed meczem z Groclinem{JESTEM ZŁOŚLIWY} a tu taka cisza....może podyskutujemy kto powinien zagrać i DLACZEGO....
W/g mnie:
W bramce Cabaj-zawodnik,który wychodzi na przedpole i łapie górne piłki.Wiadomo że takie piłki bedą rzucane na Kłosa i Głowackiego.Ponadto Cabaj gra daleko od bramki,czesto jako wręcz stoper-Wisła strzela dużo bramek po wyjściach zawodników z drugiej lini{Zagłębie}
Obrona:
Świstak,Węgrzyn,Skrzyna,Radwański
Wydaje mi się że z Wisłą potrzeba zagrać defensywnie,bez nieprzemyślanych wyjść do przodu.Baster pare razy przeciwko Groclinowi nie wrócił za akcją.To przeciwko atakowi Wisły może się skończyć utratą bramki.Świstak gra bardziej defensywnie i ostrzej.Reszte pozostawiam bez zmian-licze tu na zgranie.
Pomoc:
Baster,Citko,Baran,Bojarski
To będzie klucz do sukcesu-wystawiam Citke jako zawodnika b.dobrze wyszkolonego technicznie przeciwko Cantoro oraz Barana,twardo grającego{ostatnio}przeciwko Szymkowiakowi.Oni,jeżli im mecz wyjdzie, są w stanie powalczyć.Boje się tylko o sprowokowanie Barana.Szymkowiak to potrafi-sam zetnie a gdy ktoś jego, to leży na boisku i wymyśla sędziemu domagając się kartek.
Baster,przy swojej szybkości powinien dać sobie rade z Gorawskim,Zieńczukiem.O Bojara się nie boje.
Atak:
Drumlak i........Ibo,jeżeli zdążą z papierami.Jeden dobrze umie dograć w akcji i sam tez uderzyć.Drugi,dzięki naturalnej szybkości byłby trudny do zatrzymania.CRACOVIA musi zagrać z kontry,co jest naturalne i taki zawodnik jak Ibo mógłby uciec Głowackiemu i Kłosowi.Wydaje mi się że to my musimy w tym meczu puszczac prostopadłe piłki-tak jak Wisła przeciwko Zagłębiu.Bokamiw tym meczu w\g mnie nic nie ugramy.
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
-
-
SKŁAD CRACOVII NA DERBY
Cabaj - czyste konto w 3 meczach z druzynami,ktore w zeszlym sezonie(ale i w tym) strzelaly duzo bramek zasluguje na uznanie i zaufanie Waskiemu. Ponadto niesamowicie podoba mi sie jego gra na przedpolu.
Swistak,Wegrzyn,Skrzynia,Radwanski - obrona, ktora spisala sie dobrze z w meczach z Gornikiem i Lechem. Jak dla mnie brak Bastera jest uzasadniony tym,ze w destrukcji spisuje sie gorzej niz Swistak,za to ma wiekszy ciag na brame,ale najwazniejsze nie stracic bramki(jeszcze nei jestesmy druzyna,ktora zawsze strzeli jedna bramke wiecej)
Bojar,Giza,Baran,Nowak/Citko - Nowak dlatego,ze tyle pracy ile on wklada w kazdy mecz to jest po prostu nadprzyrodzona sila:) poza tym wiadomo : Bojar,Giza i Baran. Tez mam obawy podobnie jak Ian,ze Szymkowiak swoim pedalskim zachowaniem moze stlumic troche Baranka. Sprawi,ze ten nie bedzie go przerywal , bo mu zrobi krzywde,to jest nieswiadome dzialanie. Czuje,ze Gizmo rozegra swietna partie. W drugiej polowie za zmeczonego Nowaczka wchodzi swiezy i glodny gry Citko i pokazuje to z czego slynal dawniej:)
Drumlak - mam nadzieje,ze zrobi duzo fauli w okolicach pola karnego przeciwnika,licze tu na nerwy mijajlovica i nieustepliwosc Cantoro
Bania - musi walczyc za dwoch i dac z siebie wszystko. Potem zmiana na Szczote,albo Ibo a oni to samo,przy tym,ze sa szybsi od kapitana co na zmeczonych obroncow bedzie jak znalazl :)
Masz rację z tym Szymkowiakiem. Tylko że to jest taki gracz, co po kilku bardzo ostrych wejściach - gaśnie, przestaje grać. Przydałby sie nie tylko ostry opiekun, ale taki co do tego wie JAK mu obrzydzić grę. Czy to może być Baran? Wątpię - za mało ma w tym doświadczenia.
Zostaje pan Ś.
Cabaj - wszystko za nim przemawia
Baster - jego szybkość może pozwolić zneutralizować równie szybkiego Gorawskiego, pozatym nie popełnia już błędów i do tego wszystkiego nie boji się grać, potrafi sam coś szarpnąć
Węgrzyn - oczywiste
Skrzyński - j.w.
Radwański - podobnie jak Baster z tym że dla niego trochę mniej zadań ofensywnych nałożyć
Nowak - tylko przez ten tydzień musi ćwiczyć non-stop dośrodkowania i wykańczanie akcji, bo jest szybki i potrafi znaleźć się w odpowiednim miejscu, musi lepiej tylko wykańczać
Giza - oczywiste
Baran - bardziej niż oczywiste, i go nie zmieniać bo znowu będzie popłoch, musi tak grać aby starczyło mu sił na całe 90 minut
Bojarski - oczywiste
Drumlak (Citko) - jeżeli będzie potrzeba zmiany
Bania (Ibo) - jeżeli Piotrek nie będzie dawał sobie rady to go zmienić, ale dopiero w drugiej połowie, Ibo może wejść, ale tylko jak już będą zmęczeni obrońcy Wisły, inaczej nic nie zdziała, nie przebije się.
A może tak panowie, wystawić przeciwko Szymkowiakowi i Cantoro - Wiśnię ? Pytam z pewną dozą nieśmiałości, a raczej żartobliwości ... Ale by ubeki miały pietra!
Świerczewski na Szymkowiaka to jest jakaś opcja. Taki sam cwaniak, jak nie większy; ryk stadionu mu nie przeszkadza, przeciwnie.
Piotr Bania w ostatnim meczu mnie trochę zawiódł, jest ociężały jak nie przymierzając Kuźba. Ale może się odbuduje.
skład będze niezmieniony jedynie może pojawić sie CItko ale raczej zacznie z ławki....Po ćóż więc takie twmaty. Ale dla mnie może grać 11 Cabajów byleby punkty były :)
Stawowy powiada, że zmieni taktykę na derby. Ciekawe co on wymeśli ?
Ja też myślałem o Wiśni, albo nawet o Gitarze. Jednak - fakt - Ś. byłby w tym najlepszy.
Zresztą, tu nawet niekoniecznie idzie o b. ostrą grę ale o umiejętne sprowokowanie, bo Sz. łatwo się podpala i leci wymierzać sprawiedliwość.
W pomocy każde ustawienie tylko bez anemika Gizy !
Błagam !!! Gościu bez jaj !
to ciekaw jestem skad ma 4 asysty, najwiecej w druzynie, skoro taki anemik...
paluch , co Ty wiesz o jajach?
Oj,Paluch, Paluch!
Co Ty wygadujesz!
Dajcie spokój z tym Świerczewskim. Ostatnio zamiast być na meczu swojej drużyny to wolał rozdawać autografy razem z piłkarzami Wisły na żużlu na Unii Tarnów. Wśród tych piłkarzy był także Szymkowiak, więc jak nie wierzę że grał by ostro i stanowczo Świerczewski wobec niego, według mnie to by raczej starał się nie zrobić mu żadnej krzywdy.
Wiadomość zmieniona (28-09-04 18:26)
hm Paluch i ten "anemik" Giza przeleciał pol boiska ściągnął na siebie 3-ch obronców Lecha i wystawił na czystą pozycje Baniowemu....
Jurek, do licha, "wieża to jest Mariacka, "werzę", bo wiara!
Zapominacie jeszcze o pięknych stratach Gizy i czystych pozycjach Groclinu .
Jeszcze jak cudownie odprowadza zwrokiem przeciwnika który mu ucieka normalnie Liga Mistrzów Frajerów
paluch , albo chodzisz na mecze innej drużyny i mylisz Gizę z jakimś innym zawodnikiem , albo Giza poderwał Ci dziewczynę... Nie widzę innej mozliwości wytłumaczenia niechęci do tego zawodnika...
Zero zangażowania ,niecelne podania ,anemiczne strzały,pudła w kluczowych momentach Pogoń /w Szczecinie/,Legia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)