Misiu MT nie był na tym meczu... ;-)))
A z innych bramka druga dla nas nieuznana to po prostu skandal, podobnie jak ta na 3:1 Klisiaka - te dwie sytuacje ustawiły mecz - żałosne że Mistrz Polski musi się ratować w ten sposób w meczu z beniaminkiem - zaczniemy trenować u sibie i ich załatwimy...
Napastnik Unii Marcin Jaros powinien się leczyć...
-
-
Mecz z Unią
kurcze to ten z taką małą bródką to nie Marcin? To chyba w Tychach musialem byc pijany,a w Oświęcimiu zbyt trzeźwy, albo na odwrót. Przepraszam zainteresowanych ;)
Co do leczenia - ten co znokautował P. Urbana (Stachura chyba mu było) - też do psychiatry, a lepiej do patologa. I Jakubik
A Jaros - tyż - fakt, ale trzeba przyznać, że czwartą bramke strzelil ładną
Wiadomość zmieniona (29-09-04 00:05)
co do tej bramki nie uznanej to myslalem ze bramkarz sam sobie wepchnal krazek do bramki po gwizdku ;) ale chyba zle widzialem, sedziowanie nie bylo najlesze
Pavel Urban: - Sędziowanie było skandaliczne. Przecież po ataku na mnie Stachura powinien dostać karę meczu.
Dalibor Rzimsky: - Gdyby był gwizdek i gra miała być przerwana, wówczas najpierw nad bramką Jaworskiego zapaliłoby się zielone światło, a było tylko czerwone. Drugi gol dla nas powinien zostać zatem zaliczony.
Sędziowie " pokazali " formę , jak można nie było uznać 2 bramki !!!!
grabarz hokeja wożnicki grabarz hokeja
no szkoda :((((
Wstyd,Unia, żeby takimi metodami walczył mistrz. To szmata, a nie mistrz!
I tak jest pięknie. A w Cracovie to my kupimy sędziów... żartuję oczywiście
Sytuację, w której padła bramka na 3:1, co załamało chlopaków tak opisuje pewien organ:
[i]"37-letni prawoskrzydłowy (Klisiak) najpierw wykorzystał podanie Zamojskiego w podwójnej przewadze (strzał po lodzie między nogi Radziszewskiego...[/i]
i dotąd się wszystko idealnie zgadza, ale dalej
[i]...a później gafę Pawła Kozendry, któremu odebral krązek na środku lodowiska i popedził sam na bramkę, po czym uderzył z klepki w lewy róg...[/i]
i to jest kłamstwo, bowiem żadnej "gafy" Kozendry nie było. Była natomiast potworna gafa - nie jedyna zresztą - niejakiego Kępy z Nowego Targu (czyżby chciał się zemscic za nasze 3:2 w Targu?;), o czym świadczy dalsza część zdania:
[i]..."Nie rozumiem dlaczego sędzia nie odgwizdal faulu przecież Klisiak mnie podciął" - protestował Kozendra[/i]
Podciął i to ewidentnie. Kijem. Trudno zatem aby Paweł doszedł do krążka. Akurat w tej akcji z "klatki" Cracovii byl wspanialy punkt obserwacyjny
Kolejne przeinaczenie pana MiBi znajdujemy we fragmencie:
[i]"W 27 minucie po strzale P. Urbana "Pasy" cieszyły si z drugiego gola, lecz sedzia go nie uznał, gdyż wcześniej przerwał akcję gwizdkiem"[/i]
Otoż nie tak bylo. Gwizdek zabrzmiał dopiero wtedy gdy krązek znalazł się w siatce. Zresztą nawet sędzia bramkowy zapalił światełko "na gol", więc nieuznanie tej bramki po protestach unistów było czystym widzimisiem (nie mylić z Misiem;) pana Kępy.
A jakby było 2:0 to moglo być inaczej. Nawet kibice z Oświęcimia, z ktorymi rozmawialem byli zdziwieni, że bramka nie zostala uznana
Przy okazji: Wczoraj mialem dośc mocną goraczkę, stąd plątalo mi się nieco. Dzisiaj już mi sie nie pląta
niech dołączy do panteonu sędziów:
1 - Żyro
2 - Kępa
czyli nam wykępował mecz :(
Nie wiem czy ktoś już wyżej o tym pisał (nie czytałem bo wątek długi) ale tylko 40-kilka osób na meczu na szczycie w Oświęcimiu to skandal! Ruszać dupy panowie, a nie siedzieć tylko przed monitorami (hools, ultras, piknik).
A ja słyszałem że sędzia tak drukował mecz że nie do wiary,dopiero jak Unia wygrywała 4:1 to sędziowanie było OK!!!
Ale nie potwierdze tylko tak słyszałem od kumpla który był na meczu.
KSC - faktycznie, żeby "wyrównać" sobie opinie, to jak zobaczył pod koniec, że nasi już nie mają siły i nic nie zrobią, to przekręcił wajchę w drugą stronę. Na przykład: jadą sobie nasz i z Unii obok. Nasz się (ewidentnie z braku sił) przewraca, tamten nawet go nie dotknął, a tu gwizdek i dworzak dostaje 2 minuty kary. Za co nie wiem. Sędzia byl za daleko na wiązankę :)
Ale wtedy to już mogl sobie na taką "sprawiedliwość" pozwolić. Bo nasi ledwo jeździli i nawet zamka w 5 na 4 nie mieli sily założyć.
Zapamiętajmy sobie to nazwisko: Kępa z Nowego Targu
Miś-przegralismy bo byliśmy na prawde w rozjazdach ale spokojnie jeszcze nie jednemu pokazemy chociaż już pokazaliśmy ,ale i Unia się dowie jak będziemy troche mniej jeździć po Polsce nawet na treningi do Sosnowca a będziemy trenować u siebie . I zobacza jak bedzie wypełniona hala i doping
Fanatyków Biało-Czerwonych gdzie hala będzie się walić od dopingu ;-)
A tak na marginesie chciałbym Cię poznać bo lubie jak tak ktoś cholernie dużo wie o Cracovii i jeżdzi na Pasy tak długo.Ja też jeżdze na Pasy 23 lata ale czsem myśle że wiem duzo ale twoje posty czasem mnie zaginają;-)
Pozdrawiam KSC1906
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)