czy to jest pytanie retoryczne skierowane do tzw kumatych?
-
-
Świerczewski chce odejść ?
Znalazł się gwiazdor, ehhh.
Czepiacie sie Piotrka widzac tylko jego gre w sparingu i w rezerwach, a pokusze sie o stwierdzenie ze czesc z was sie go czepia nie widzac nawet tych spotkan.
Uwazam ze powinien dostac szanse chocby 20 minut gry w meczu 1 ligi np. z Groclinem. Przeciez inaczej sie gra w rezerwach, inaczej w sparingu, a co innego jest grac w powaznym meczu przy pelnych trybunach i zajebi.... dopingu czujac presje ze trzeba dac z siebie 200%.
No chyab ze to jest taka sciema przed derbami, ze Swierszczu chce odejsc, ze Ibo nie ma pozwolenia na prace, ze Citko ma kontuzje i nie graja z Groclinem, a jak przyjda derby to nagle Swir bedzie mial nagly skok formy i wystapi w pierwszym skaldzie, nagle Ibo bedzie mial zalatwione i tez zagra w 1 skaldzie i ze Citko bedzie sie czul jakby zadnej kontuzji nie mial i wisla nie bedzie wiedziala czego sie moze po nich spodziewac.
Kurde ale podkoniec mnie juz na jakas fantastyke wzielo :-)
kkk_84 : może i my się czepiamy widząc Świerczewskiego na sparingu.
A ty tam byłeś? Widziałeś?
No przyznam sie, nie bylem choc bardzo chcialem i dla tego sie nie czepiam i nie wychwalam.
Dlatego chcialbym go zobaczyc, zeby moc go realnie ocenic.
No ale przyznasz mi chyba racje ze taki sparinga, a mecz przy pelnych trybunach to dwie rozne rzeczy ??
powiem krótko... nie bede plakal jak odejdzie.. ale tez nie bede zadowolony.. bo napewno nam sie jeszcze kiedys przyda... w koncu to mlody pilkarz :P ale nie no napewno sie przyda przy np. kontuzji Arka Barana lub tez jego slabszej dyspozycji...
Wydaje mi się że Arek Baran jest w słabszej dyspozycji.....
CRACOVIA PANY!!!!!
Moim zdaniem Stawowy rozegral te sprawe niezbyt "personalnie politycznie" w stosunku do zawodnika. Powinien dac mu zagrac i udowodnic, ze nie jest w formie (na przyklad), lub ze jest slabszy aktualnie od innych (motorycznie, kondycyjnie, itp). Taki facet jak Swierczewski nie powinien byc traktowany jak piate kolo u wozu nawet jezeli obecnie jest slabszy.
Źródło: Dziennik Polski
Sprawa Świerczewskiego
W kadrze na mecz z Groclinem nie ma Piotra Świerczewskiego. Dziś na popołudniowym rozruchu piłkarz, który normalnie uczestniczy w treningach zespołu Cracovii, ma dać odpowiedź, czy zostaje w Krakowie. Zapowiadał, że chce odejść do Lecha Poznań. Nawet jeśli zdecyduje się zostać w Cracovii, nie będzie go też w ekipie rezerw, które w niedzielę grają z Pogonią Miechów. - Jeśli zdecyduje się zostać, do czego go namawiam, będzie w kadrze na mecz z Wisłą Kraków. Na razie natomiast nie jest jeszcze wystarczająco dobrze przygotowany fizycznie, by wystąpić w pierwszoligowym meczu. W dodatku powstawałby problem za kogo? Nasza druga linia Nowak, Baran, Giza i Bojarski grają dobrze. Liczę na Piotra w przyszłości - tłumaczy trener Wojciech Stawowy.
Marcin Stefański z departamentu rozgrywek PZPN tłumaczy, że gdyby piłkarz rozwiązał kontrakt za obopólnym porozumieniem stron, mógłby związać się z nowym klubem dopiero w lutym w czasie kolejnego okienka transferowego. Gdyby chciał grać jeszcze w tej rundzie, wcześniej Wydział Gier PZPN musiałby rozwiązać jego kontrakt, uznając winę klubu. (MAS)
Kiedy zagra Piotr Świerczewski? - Cierpliwość to cecha ludzi wielkich, nie można być ani przepadlistym, ani chytrym. Dałem Piotrkowi przykład Marka Citki, który długo i cierpliwie przygotowywał się do swojego ponownego debiutu. Dobro drużyny jest najważniejsze, nie ma czasu na eksperymenty - wyjaśnia trener
źródło:gazeta
Piotrze, panie Piotrusiu, niech Pan zostanie - przecież bez pana nie wygramy za tydzień ... Pasiaste słowo honoru!
1. Chyba się nie mylę - od czasu, gdy Świerczewski został oficjalnie graczem "Pasów", Cracovia rozegrała zaledwie dwa mecze ligowe?
2. W momencie, gdy zostawał oficjalnie graczem "Pasów", oficjalnie było mówione, że ma spore zaległości treningowe i musi trochę czasu upłynąć, zanim zacznie być brany pod uwagę przy składzie. Te wypowiedzi trenera - jeszcze przed podpisaniem umowy - podawała prasa, więc trudno, by Świerczewski o tym nie wiedział?
3. To Świerczewski sam przyszedł do Cracovii i chciał tu grać - i jak mówił, jeśli tylko Cracovia zechce, to się dogadają i nie ma zbyt wielkich żądań finansowych?
---
Drumlak od chwili przyjścia długo czekał na wejście, "grał ogony" a jak się w końcu przydał i przydaje?
Przy rozmaitych okazjach podkreślam - w piłkę gra zespół, drużyna, a jeśli zamiast tej drużyny mamy zlepek zawodników, nawet znakomitych, to małe szanse, że na dłuższą metę przyniesie to powodzenie. W zespole Cracovii co wielokrotnie podkreślają zawodnicy, panuje znakomita atmosfera. Gdy mówiono o możliwości jego przyjścia, nie wydawało mi się, by był to dobry pomysł - nie wydawało mi się, by on pasował do tego zespołu. Ale ja wiem niewiele, nie mam wystarczających informacji. Moje wątpliwości budził też fakt, że Świerczewski znany był z - nazwijmy - chwilami niespecjalnie eleganckiego zachowania... Zdaje się, dość szybko dostaliśmy próbkę.
Co nie zmienia faktu, że skoro go wzięto, to należy liczyć, że powinien się przydać. Żaden zawodnik w kadrze Cracovii nie ma tak bogatej reprezentacyjnej przeszłości... I choć sądzę, że jeszcze zbyt mało czasu minęło, by się "zgrał" z drużyną, to uważam, że na meczu z Groclinem powinien się pojawić na ławce rezerwowych. Kto wie, jak się tu potoczą losy meczu, a wejście - nawet np. na ostatnie 20 minut - zawodnika z takim doświadczeniem mogłoby się w niejednej sytuacji przydać (co nie znaczy oczywiście, że musiałby wejść - jednak, jeśli go nie będzie na ławce, to szans na wejście nie będzie mieć żadnych). Ale ja sobie po prostu tak myślę, a decydować powinien ewidentnie trener.
--------------
Agnan - masz pełnąrację. Tyle że Drumalk był przynajmniej w 18-tce na czem. A przytuła czy Dudziński mają formę nielepszą od Świra ale są ulubińcami W.S. . A uważam że zwłaszcza przy ostatnio słabszej postawie Barana, Świr powinien dostać szansę zagrania 20 min z Groclinem.
Proponuje skonczyc ta dyskusje gdyz to jest tylko po prostu prowokacja dziennikarzy przytocze tylko pierwsze pytanie z tego tematy:
"Wśród kibiców Cracovii rozeszła się informacja, że z klubem żegna się Piotr Świerczewski. W tej sprawie zwróciliśmy się do samego zawodnika, pytając - czy rzeczywiście myśli o odejściu z Cracovii?
- Na razie jeszcze nie - odrzekł Świerczewski. - Nadal pozostaję graczem "pasów", trenuję z tym zespołem."
I wszystko jasne On nie powiedzial ze chce opuscic Cracovie.
Pozatym nie jest na tyle glupi, poniewaz jak by teraz odszedl to musial by czekac do rundy wiosennej na jakie kolwiek zatrudnienie, a tak dostaje teraz kase i nadrabia forme na treningach.
I ma racje .
Nie potrzebujemy gwiazdora - do widzenia panie Świerczewski
Jakiego gwiazdora? Będziecie te docinki jeszcze odwoływać i wstydzić się swej złośliwości. Nam potrzebny jest taki wojownik, jakim jest Piotrek. Bez niego nie mamy szans z ubekami!
Wiadomość zmieniona (26-09-04 10:06)
Niech sobie idzie...
Nikt go nie lubi tu i nikt go niechce, bo konfliktowy jest i wprowadza zla atmosfere w druzynie a po za tym grac w pilke nie umie i nigdy nie umial...
Bezczelnie dopomina sie o gre w I lidze, zamiast kopac w rezerwach...
Acha i jeszcze jest brzydki...
My mamy swoich pomocników, Arka i innych co od III ligi z nami, itd.... itp...
lucekpos, nigdy bym Cię o takie skłonności nie podejrzewał :-)))
papa.....
i nigdy nie wracaj!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)