Dzisiaj, dzięki zwycięstwu nad TKH Toruń 2:4 (0:2,1:1,1:1) dużyna Comarch Cracovia objęła prowadzenie w rozgrywkach PLH.
Bramki:
0:1 Smerczyński - Wieloch 9:50' +1
0:2 Horny - Wieloch - Rimsky 15:51'
1:2 Proszkiewicz - Furo 21:53'
1:3 Horny - Wieloch 23:17'
1:4 Rimsky - Horny 41:10'
2:4 Voznik - Proszkiewcz 58
Wiadomość zmieniona (21-09-04 21:14)
-
-
CRACOVIA LIDEREM HOKEJOWEJ EKSTRAKLASY !!!
PLH: Cracovia nie zwalnia
21.09.2004 19:46 (aktualizacja 21:04) interia.pl
Rewelacyjna passa hokeistów ComArch Cracovia trwa. Po dzisiejszych meczach popularne "pasiaki" zostały samodzielnym liderem ekstraklasy z kompletem 12 punktów (a Cracovia ze względu na remont hali grała wszystkie mecze na wyjazdach).
Do tej pory beniaminek hokejowej ekstraligi zostawił w pokonanym polu m.in. wicemistrza, brązowego medalistę i czwartą drużynę ubiegłorocznych rozgrywek.
W dzisiejszym meczu Cracovia pokonała w Toruniu mający bardzo duże aspiracje TKH. Wbrew wynikowi - zwycięstwo nie przyszło Pasom łatwo. Rewelacyjny mecz - po raz kolejny - rozegrał Rafał Radziszewski, a szybkie kontry udanie finalizowali doświadczeni Horny i Rimski. Udany debiut zanotował pozyskany z Orlika Opole były reprezentant Polski - Wieloch, który zanotował trzy asysty. Walka była tak zacięta i nerwowa, że oba zespoły zostały ukarane m.in. za błędy przy zmianach. Niemniej wbrew pozorom grano czysto, jednak sędzia Więckowski gwizdał przy najmniejszym kontakcie. Zdaniem niektórych obserwatorów "nie pozwalał na więcej niż jazdę na łyżwach".
Tabela
1 Cracovia 4 12 16:8
2 Unia 4 10 23:7
3 TKH Toruń 5 9 29:14
4 Podhale 5 9 19:17
5 GKS Tychy 5 7 21:12
6 Gdańsk 4 3 12:17
7 KH Sanok 3 1 4:15
8 GKS Katowice 6 1 10:44
Wiadomość zmieniona (21-09-04 21:17)
Chłopaki - serdeczne gratulacje. Tego dawno nie było! Oj, będzie się działo ...
Tylko pogratulowac :)))))))))))))))
Super!!!
Mamy lidera, Cracovio mamy lidera!!!
Jak miło to napisać...
"Kto dogoni psa, kto dogoni psa? ----------------- CRA-CO-COOOOOOOO - VVIAAAAAAAAAA!!!!!!!!!
Heeej Heja Heja! Cracovia mistrzem hokeja!!!!!!
Oby tak dalej :-)
Z faworytow zostala nam tylko Unia do rozwalenia. Ale i ich pokonamy.
gratulacje..kocham cie cracovio...tego jeszcze nie bylo..mamy lidera, oj mamy :))
Cudownie!
coś PiĘKNEGO,ide zajać sobie miejsce na Siedleckiego:-)
Hokejowy Klub Sportowy CRACOVIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bravo!!
gratulacje moja Cracovio!
Przezorny napisał:"W hokeju jesteśmy potęgą, a trener wie co robi i jest to fachowiec nielada. W hokeju idzie nam jak po maśle, a w piłce jest nieco inaczej ........ ;-(( Gdy sprowadzono ciekawych zawodników - to pozwolono im grać, a nie posadzono na ławie lub na trybunach jakoby nie pasowali do koncepcji trenera ;-)) I jakoś nikt nowym nie wytyka zaległości trenigowych i braku zgrania z zespołem. Po prostu grają i wygrywają. Szacunek!"
I ma rację!
Koszer, chłopcy pewnie nie tylko dlatego tak pięknie grają, ale Twoja diagnoza mi sie podoba, bo jest całkowicie koszer :-)
Koszer,
Biala jak snieg, czerwona jak puchar wina : bialo czerwona lawina !!
taka mala przerobka ;)
Mój Pasiasty Panie Boże
Dziękuję Ci za dzisiejszy dzień. Czekałem na niego od zawsze.
Mam nadzieję, że przeżyje w tym sezonie z hokejową Cracovią to co jeszcze nigdy mi nie było dane...
To zajebista wiadomość mam nadzieję , że tak dalej pójdzie!!!!!!!!!!!!!!
Drozd jak będziesz przypadkiem czytał formu bo wiem , że to robisz to odezwij się - Adrian.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)