Wyborcza-pedaly!
-
-
Bełkot GW o meczu z Górnikiem
tomahawk źle się czujesz?? Augustynek to znany stary Pasiak!!
mg. klima nie pamięta textów Cichego... za młody
ale te texty były wyjątkowe w swym sqrwysyństwie, to prawda
i etat za nie dostał...
Maniex napisał:
> mg. klima nie pamięta textów Cichego... za młody
No co Ty, przecież oni się tego muszą uczyć na pamięć podczas coponiedziałkowych pogadanek ideolo :-)
(wybacz klima, nie obrażaj się :-)
> ale te texty były wyjątkowe w swym sqrwysyństwie
Jakie? WYJĄTKOWE?
A Gross i Bogucka o Jedwabnem?
A Mich..., nie, przepraszam - Zagozda - o demonstracjach pod willą Jaruzelskiego?
A Smoleński i kłamliwy reportaż o teczkach SB?
A manipulancki i nieprawdziwy tekst Maleszki o swoim kapusiostwie?
A opluskwianie Herberta?
A organizowanie medialnej nagonki na rząd Olszewskiego i przemilczanie zakulisowych działań specsłużb (grupa Jasika itd)?
A wybielanie Kiszczaka (to człowiek honoru - powiedział Michnik)?
A ohydne reportaże pokazujące , na które jest jedno lekarstwo - aborcja na życzenie?
To garść przykładów wzięta z pamięci - nie najlepszej już w naszym wieku :-)
Gdyby się zastanowić i poszperać w papierach to byłaby niezła lista. Na pewno zapomniałem o wielu grubszych sprawach.
mg please bez polityki.. po co Ci to na tym forum ;-) ?
Swoja droga jak na tak zacieklego przeciwnika GW .. czytasz dokladnie ;-)
chyba nalezy im pogratulowac tak wiernego czytelnika :-)
mg - 100% poparcia.
dede:
[i]mg please bez polityki.. po co Ci to na tym forum ;-) ?[/i]
Jak to po co? Jaka polityka? Chodzi przecież o (nie)rzetelność tej gazety, która m.in. nazbyt często zamieszcza kłamliwe teksty także o naszym klubie i kibicach.
Nawiasem mówiąc warto pamiętać, że jest to jedyny polski dziennik, który odważył się wydrukować spreparowany fragment wywiadu z premierem polskiego rządu. Chodzi o wywiad Agnieszki Kublik z premierem Buzkiem, któremu dziennikarka Wyborczej włożyła w usta niewypowiedziane przez niego słowa (czas kryzysu rządowego we wrześniu 1999 roku). Po proteście premiera wyrażonym w wywiadzie radiowym (a także oświadczeniu rzecznika rządu), następnego dnia Michnik złożył wyrazy ubolewania drobnym drukiem na dole drugiej strony. Napisał, że gazeta na skutek pomyłki wydrukowała tekst nieautoryzowany [GW, 29.09.1999].
Wiadomość zmieniona (15-09-04 08:45)
dede - a Ty tu nie politykuj tylko wreszcie byś na mecz przyszedł.
Najbliższy już w przyszłą niedziele o 17-tej...chyba ,że jedziesz z nami do Poznania.
tomahawk- co Ty bredzisz- Augustynek to Pas nad Pasy! Zapamiętaj to raz na zawsze i przestań pisać brednie .
słyszałem już kiedyś takie oskarżenia. Augustynek to Pas syn byłego v-prezesa Cracovii. 2-a (DWA) razy wylatywał za to z TV. Było tak ,że trzeba było wywalać albo jego albo byłego koszykarza Wisły. Oczywiście leciał Augustynek choć warsztat dziennikarski i rzetelność redaktora S.(pamiętam Jego komentarz do BANDYCKIEGO ataku prewencji na spokojnych ludzi , kobiety i dzieci w Staszowie - po prostu zaprzeczenie uczciwości dziennikarskiej) to hm...zresztą oglądacie to wiecie.
Teraz A. coś robi dla TV ale jako wolny strzelec.
dod dupy z takim txt-em....buraki warszawiaki (nie wszyscy)
http://www.rymarski.boo.pl/img/logos_08.gif
i wszystko jasen stuff from warsov
A propos Augustynka....
z 8 lat temu byłem na wakacjach w Rimini we Włoszech. wieczorkiem na nadmorskim deptaczku szedłem za jakąś parą i nagle usłyszałem jak gość mówi po polsku: Wiesz, nie zdziwiłbym się gdybym tu na chodniku zobaczył napis CRACOVIA PANY. Zbliżyłem sie do nich i powiedziałem, że napisu może nie zobaczy, ale kibiców Cracovii owszem. To był właśnie redaktor Augustynek.....
W nawiązaniu do P. Red. Augustynka
- może nie wszyscy znają historię sprzed wielu, wielu lat
jak to inny krakowski dziennikarz telewizyjny
Andrzej Szeląg
relacjonując w telewizji mecz "Cracovia-Wisła"
w chwili, gdy piłkarze Cracovii przeprowadzali ładny atak
zawołał, komentując na żywo
"Nasi atakują!"
podobno spotkały go potem całkiem poważne sankcje...
dede napisał(a):
> mg please bez polityki.. po co Ci to na tym forum ;-) ?
1. Lubię politykę.
2. Jeśli obrona dobrego imienia Cracovii i tępienie s...syństwa to polityka to wszyscy powinniśmy być czasem politykami.
3. Dlatego, że to forum dyskusyjne.
4. Lubię to forum.
> Swoja droga jak na tak zacieklego przeciwnika GW .. czytasz
> dokladnie ;-)
Spisane będą czyny i rozmowy...
A poza tym trzeba jakoś zapracować na status inteligenta. Ja się męczę z GW, więksi twardziele walczą z Tygodnikiem Powszechnym (choć chyba głównie noszą go pod pachą bo czytać się nie da). Od czasu do czasu wypada też poczytać Midrasz, to dopiero jazda!
to co wypisujecie Państwo w tym wątku to istne kuriozum.. zalecam spore dawki środków uspokajających oraz liczne cięcia szpikulcem w szmacianą laleczkę o twarzy Adama M.. powinno pomóc..
ode mnie tyle..
pozdrawiam
czym różnią się Mazurek i Zalewski od Skoczylasa i Beresia?
MZ - z reguły wiedzą co piszą
SB - z reguły nie wiedzą, że piszą
Ro Man - bardzo merytoryczna wypowiedź!
GW to nie tylko recenzje z klubów, kulinaria i wywiady z kandydatami na gwiazdy sceny muzycznej. Poczytaj kiedyś inne działy to pogadamy.
O ile oczywiście jest to - delikatnie mówiąc - w sferze Twoich zainteresowań.
mg, rozczulasz mnie ;)
Wiem :-)
Ale nawet o tym nie myśl, nic z tego :-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)