Tak to było widać od strony Focha:-(( Spotkały się dwie słabe drużyny. Nie było walki - poza Bojarskim i Nowakiem no a środek z Barankiem i Gizą to wogule nie istniał. Boje się teraz o posade Stawowego:-( Bo znając nerwy Filipiaka różnie może być...
-
-
Najgorszy mecz w tej rundzie??
Po prostu to nie 2 liga, gdzie nawet w 80 minucie mozna było strzelić bramke. Chłopaki musza zrozumieć że tu trzeba strzelic bramke w 1 połowie bo nikt nie da sobie wydrzeć punktów w końcówce. Górnik umiejetnie kradł czas, łatwo wybijając waszą drużyne z ataku. Remis chcieli i go wywieżli. A zawodnicy Cracovii sprawiali wrażenie jakby chcieli przycisnąć od 80 minuty i w 10 minut strzelić bramke. W 1 lidze takie rzeczy nie przejdą. Wystarczy zobaczyć jak sie Wisła lub Legia męczą kiedy szybko nie strzelą bramki. A gdzie Cracovii do tych zespołów, które budują swoje składy od paru lat. Pozatym też kondycyjnie nie wytrzymaliście do końca --- tak to wyglądało, jakby drużyna nie miała sił na zryw w końcówce. Baster dał swietną zmiane. Citko --- dużo szumu , mało efektów. A kto dał (pozwolił) Citce wykonywać rogi. Żaden mu sie nie udał
Fakt Citko źel wybijał rogi, ale widziałem jak to robił w meczu sparingowym z Katowicami i wtedy mówiłem, że on musi bić rogale bo robil to perfekcyjnie. Czemu dziś mu nie szło - nie wiem? Baster akurat zmiane dał dupną - kilka razy dośrodkowywał prosto w obrońce - tyle że coś biegał. W pozostałych kwestiach się zgadzam - za późno się obudzili - trza było od drugiej połowy grac presingiem na maxa i może by coś z tego było.
Mecz był nie zły ale niestety Górnik bardzo dobrze się bronił i jego druga linia grała bardzo dobrze pilnowali nas bardzo dobrze ,w drugiej połowie mieliśmy pare setek ale szczeście uśmiechneło sie do Górnika w tej odsłonie bylismy lepsi.Trzeba cieszyć się remisikiem ,jak sie nie szczela bramki to tak jest ,szkoda poprzeczki Radwańskiego ale tak bywa.
Brawa dla kibiców Górnika że przyjechali do nas i było bardzo przyjemnie przynajmniej prawie w wiekszości meczu .Duże Brawa!!!!
Moim zdaniem grali w miare przyzwoicie tylko ze pechowo Nowak a pozniej tez Citko grali bardzo dobrze(czyt. wyrozniali sie) gorzej Giza i Bojar Drumlak jeszcze raz powtorze MOIM ZDANIEM ZEBY KTOS PO MNIE NIE POJECHAL :)
e pierdzielicie, co Wy wygrywac ciagle chcecie?
Ja tam jestem zadowolny mecz mi sie podobal, punktow nie stracilem, pompa adrenalinowa pracowala. Gardlo boli, dupa zimna.
To jest zycie!
Punkt jest punkt! A bedzie lepiej i pewnie tez gorzej...
Dlaczego pojechac po tobie. Kazano im przedewszystkim grać na zero z tyłu i zagrali (mieli fakt jeden kiks) a Gornik wypracował ze dwie jako takie sytuacje. Co do strzlania...nerwówka taka straszna...i pokazało się ,ż e bez totalnej ofensywy ciężko nam gola strzelić. Jednak w pierwszej polowie samej ze 3 swietne podania prostopadle do Drumiego i Baniowego. Gdyby byli szybsi mieliby Sam na Sam z Lechem.
W drugiej znacznie lepiej ale jeszcze bardziej nerwowo! Ostatnie 15 minut
(od fajerwerkow - przy okazji drodzu OPRAWCY nie odpala sie 3 minutowego show w momencie jak drużyna wreszcie złapała rytm gry i systuacje za sytuacja stwarza a jest 0-0. Można było po meczu albo na Lecha zachować sprzęt...sory wielkie ,że się czepiam ale zgasiło to huraganowy doping jaki wtedy był.) na boisku był ogromny chaos i brak pomysłu na cokolwiek ...i to bardzo martwi. Myślę ,że nasza drużyna kompletnie wtedy padła nerwowo.
Ktoś pisał po Legii Królewstwo za szybkiego napastnika. Pozostaje to aktualne po dzisiejszym meczu.
Wiadomość zmieniona (10-09-04 23:57)
Ogladalem mecz w C+ i jedyne co moge powiedziec i niestety jest to przykre - choc nie uwazam sie za zawce pilki - to jedynym pierwszologowym pilkarzem w Cracovii jest Citko. Rozegra sie i bedzie z niego wielki pozytek. W tym meczu Citko gral sam, nie mial partnerow do wygrania meczu. Szkoda, ze wszedl tak pozno na boisko.
ograniczę się do odpowiedzi na pytanie w tytule wątku - to NIE był najgorszy mecz w rundzie
lew napewno nie jestes znawca futbolu ....
citko akurat zagral tak sobie , strasznie chwali sobie stale fragmenty a nowak juz lepiej bil rozne co do techniki i mieszania kolesiami to inna sprawa ale widac ze ma jeszcze zaleglosci i nie jest zgrany z reszta
dla mnie glupkowata zmiana citko za drumiego bania spuchl strasznie lepiej bylo dac marka na szpice a moze by mu cos drumlak zagral.
bedziemy sie jeszcze calowac po tylkach ze swierczewski przyszedl bo to co gral baran dzisiaj to jest normalnie nie do opisania ...... giza niestety tez juz sobie uswiadomil ze to 1 liga i ze przeciwnicy sie nie beda bali jego tylko on ich .....
co do obrony to raczej nie ma sie do czego doczepic dobra zmiana wawrzyczka , radwanski srednio (wisniewski sie prosi do skladu) , srodek na +
bardzo pozytywnie oceniam cabaja bo swietnie wychodzil do pilek i mysle ze jakby sie dalo polaczyc go z olszewskim w jedno to mam golkipera 1 klasa.
bojar jak zawsze dobrze szkoda ze skrzynia zapomnial jak sie puszcza dlugie pilki na skrzydla bo kilka razy to bysmy tam ich pojechali lewa badz prawa strona , nowak to sam niewiem lubie go ale zeby chociaz 1 na 10 tych dosrodkowan bylo dokladne to medal mu dam ..... przytuła na lewą strone !!!
mnie osobiscie cieszy remis bo to zawsze punkt ale biorac pod uwage ze teraz 3 mecze z rzedu dostaniemy baty to nie jest za wesolo
nie ważcie sie ruszyc Stawowego !!!!!!
Może mnie troche ponisło z tematem, ale w porównaniu z meczem z Odrą nasza gra ofensywna wypada bardzo blado. Przez większą część meczu nie potrafiliśmy przjeść przez połowe - gdzie te ładne akcje oskrzydlające i dośrodkowania - to jak Nowak czy Baster dośrodkowywał to sorry, ale ja bym lepiej kopnął piłe ze skrzydła. Bojarski się starał rozgrywać, ale on nie jest od tego!! On ma biegać po skrzydle i dostawac piłki od Gizy czy Barana.
Jesli chodzi o gre defensywną to widać poprawę choć gdyby nie fatalne strzały górników to mogłoby coś wpaść. No i przede wszystkim do 1 składu powinien być wystawiany Wiśniewski a nie Świstak!! Zgadzam się, z przedmówcą że Bania powinien zejść bo wyraźnie spuchł i nie miał siły.
Na plus na pewno zaskoczył mnie Cabaj - bronił dobrze choć nie miał specjalnie okazji żeby się wykazać. Wyraźnie słabiej gra Skrzynia .
Ja się z 1 punktu nie ciesze bo następny mecz u siebie gramy z Groclinem a z taką grą jak teraz nie zdobędziemy nawet punktu.
Pozostaje czekać aż CRACOVIA złapie wreszcie odpowiedni rytm gry i zacznie wygrywać. Bo derby za 3 tygodnie!!
a ja się ciesze z przynajmniej tego jednego punkciku.
Patrzmy prawdzie w oczy. Bronimy sie przed spadkiem i każdy punkt może okazać się decydujący. Gdyby tak z Lecha jeszcze punkcik przywieść...
angus. Od Lwa to Ty sie odgieteesuj. Lew - mimo, że jest "tylko" kibicem zaprzyjaźnionego klubu - zapewne byl na większej ilości meczow Cracovii niż ty (byłs na treningu noworocznym albo w Koninie? A Lew był. Choć do Krakowa ma 300 km). A na I-ligowej piłce zna się lepiej od Ciebie, chocby dlatego że co najmniej od 1996 może co tydzień oglądać mecze pierwszoligowe;).
Pozdrawiam Ami i Lwa - najwspanialszych przyjaciół Cracovii ze stolicy
W sumie musze przyznac ze mielismy duzo szczescia remisujac z wami Pierwsza polowa byla w miare wyrownana ale 2 to w naszym wykonaniu obrona Czestochowy Jesli chodzi o wasz doping to bylem pod wrazeniem tego jak wszyscy stawali i spiewali "Hej Hej Cracovia" W sumie gdyby nie te rzucanie butelkami i te "coscie tak cicho" bylbym w pelni zadowalony Mam nadzieje ze w nastepnej rundzie w Zabrzu bedzie doping z szacunkiem dla siebie bez wyzywania
POZDR
HuggoKSG ma całkowitą rację. Obrona niczym podczas wojny na westerplatte ale trza przyznac że umięjętnie się nasi bronili a było bardzoo ciężko!!!na szczęście sie udało i nadal jesteśmy w tym sezonie drużyną niepokonaną :-)
Lew Twoja ocena jest co najmniej dziwna. Jezeli juz mamy byc szczerzy to Polonia tez nie prezentuje pierwszoligowego poziomu i to nie tylko pilkarsko. Od dwoch lat gra najbrzydziej w lidze. Z mila checia zobacze jak Pasy pojada Czarne Koszule. Wtedy zobaczymy , ktorzy gracze nadaja sie do ekstraklasy a ktorzy nie.
Yankes ...
zapewniam Cie , ze Polonia ma w tej chwili lepsza druzynę niz my ...
byłem i widziałem ...
nie sadze abys Ty był i więc proponuje zmknięcie szczekaczki ...
pozdro Ami & Lew ...
Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego grał Bukalski skoro miał już na koncie cztery żółte kartki(Wisła Pł 1,Amika 1 i Zagłębie 2)?
Nie kumaty jestem!
To, że grał Bukalski to tajemnica nawet dla nas kibiców Górnika. Pozdrawiam...
A moze w takim układzie będzie walkower ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)