Szacunek dla KSG!Pojedziemy do Was i bendzie lepiej niz u nas!
-
-
Jak nasze stosunki z KSG?
Odnośnie dopingu: bluzgi wyszły od hoolsów z NH, stojących na łuku, dodatkowo wspomagani byli oni przed kilku pijanych idiotów, doping uważam za średni, martwi mnie ten fakt ponieważ nie możemy się ostatnio odnaleźć ( na wyjazdach jest znacznie znacznie lepiej), ludziom sie poprostu nie chce śpiewać- dodtakowo mamy młody młyn, który to nie zna starych utwórów inicjowanych przezemnie, dopiero zaczynamy istnieć na łuku i uczymy się tam śpiewać, jest to specyficzny sektor do śpiewania z racji różnicy poziomów (o wiele ciężej jest tam śpiewać w porównaniu z obecnym sektorem B), nagłośnienie jest zatem głos mój dochodzi, czemu zatem młodzież nie śpiewa, mnie chyba o to nie trzeba pytać, o średnim dopingu decyduje równiez postawa naszych piłkarzy w ostatnich meczach, czyli 3 przegranych i ostatnim remisie ( po dobrej grze te ostatnie), nie mam sobie nic do zarzucenia ponieważ na NON STOP-ie ludzie są mocno motywowani, a jednak jest jak jest...mam wielką nadzieję , iż sytuacja się wyklaruje i wrócimy do naszego poziomu dopingu z końca ostatniej rundy II ligi.
PS. Wszelkie zastrzeżnienia, spostrzeżenia,uwagi (nader cenne) przyjmuję na meczach oraz po, proszę nie toczyć ze mną polemik na forum.
Dziękuję.... Z pozdrowieniami.
Wiadomość zmieniona (11-09-04 11:05)
witam
nie macie sie czym przejmowac ,ci ktorzy rzucali butelkami to dzieciaki po 15-17 lat siedzieli pozniej po naszej prawej cos tam krzyczeli ale wiekszosc od nas albo zbyla ich smiechem albo wogole nie zauwazyla...
mam juz troche lat ale to był pierwszy moj mecz z wami (no moze na jakims jeszcze byłem ale to z ojcem i nic nie pamietam:) bylem pod wrazeniem waszego okrzyku "Hej hej Cracovia !!!"to swietna sprawa ze caly stadion sie wlacza...
jezeli chodzi o te wyzwiska to po prostu macie problem z dyscyplina na stadionie u nas wszystko jest pod kontrola nikt nie spiewa tego czego ma nie spiewac a jakby chcial to moze dostac w pysk od pewnych ludzi...
zapraszam do nas do Zabrza na wiosne przyjezdzajcie w jak najwiekszej liczbie moge was zapewnic ze zadnych wyzwisk z naszej strony nie bedzie...
pozdrowienia
Poniżej fotki kibiców Górnika. Oprawy mieli znacznie więcej, ale nie wszystko byłem w stanie sfotografować. Ogólnie świetna ekipa, bardzo zgrana i o wysokiej kulturze dopingu, która zasługuje na szacunek. Nie przepraszam za gówniarzy, bo nie czuję się winny. Natomiast chciałbym zapewnić kibiców z Zabrza, że mieli i mają dużo sympatii i uznania wśród kibiców Cracovii.
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-jesien/gornikz/images/gornik018.jpg[/img]
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-jesien/gornikz/images/gornik022.jpg[/img]
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-jesien/gornikz/images/gornik044.jpg[/img]
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-jesien/gornikz/images/gornik069.jpg[/img]
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-jesien/gornikz/images/gornik078.jpg[/img]
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-jesien/gornikz/images/gornik112.jpg[/img]
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-jesien/gornikz/images/gornik113.jpg[/img]
Witam,witam.Ja jako starszy datą kibic KSG zawsze miałem,mam i będe mieć SZACUNEK dla CRACOVII!!!!!Dlatego było mi bardzo przykro gdy zobaczyłem(przed meczem)i usłyszałem w trakcie spotkania które "miało" być takie "przyjazne"Waszych nie których glupoli którzy na nas bluzgali!!!!!!!Pozostało mi tylko mieć nadzieję że u nas w naszym kochanym ZABRZU obędzie sie bez takich przykrych dla obu stron incydentów.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców PASÓW i czekamy i zapraszamy na ROOSEVELTA 81.
CRACOVI PASY WRÓCIŁA DO EKSTRAKLASY !!!!!!!!
Stara Gwardia KsG
Powiedzmy tak, sympatia sympatia ale pewne rzeczy nie powinny sie wydarzyc, jezeli o sympatii sie mowi wszem i wobec.
Do nikogo nie pucowalismy i nikt do nas po prostu łączyły nas dobre stosunki, stare sympatie i obopulny szacunek.
Przykre jednak wysłuchiwać że jest się kurwą...
Doping Cracovii miejscami zajebisty (cały stadion), miejscami duże przerwy.
Oprawa meczu hmm fajerwerki nie robią już takiego wrażenia jak kiedys, i moze dlatego my ich tez nie bralismy.
Zabraklo tych waszych duzych flag i nietuzinkowej sektorowki...
Pozytywy: wizerunek wasz na pewno pozytywny to knajpa i miłe powitanie naszych wiarusów z dobrych wyjazdowych czasów, ładna postawa gdyńskiej Arki.
Górnik w Cracovie....coż około 600 osób nie więcej. dobry doping przez cały mecz kilka zabawek ultras. Nie bluzgaliśmy tak ustaliliśmy sami wiecie dlaczego. Nie odrzucalismy butelek nie było nawet wysuniętych palców.
Ja osobiście spodziewałem się nieco milszej atmosfery, ale to juz akurat nie moja sprawa.
. Klatka dla gosci byla troszke mala. Mielismy tam niesamowity scisk. Wasz okrzyk HEJ HEJ CRACOVIA robi niezle warazenie(jesli uczestniczy caly stadion). Co do waszego zachowania w stosunku do nas pozostaiwe to bez komentarza. Moj brat mi opowiadal jak kiedys bylo. Moiwl mi nawet o emczu jak Cracovia grala u nas o utrzymanie i siedzial wtedy razem z wielu naszymi w sektorze gosci i dopingowal Cracovie. Nie wiem czy ktos wogole pamieta ten mecz. Pozdro dla tych fanow Cracovi ktorzy wiedza co to "SZACUNEK" Do zobaczenia u nas na wiosne!
Tam w okolicach klatki gości, to chyba zasiada pewna stała ekipa. Zajmują miejsca wcześnie i jadą sobie po ekipie gości (każdej). To chyba jest dla nich sens przychodzenia na stadion Cracovii. Co do tych ku...ew, to bez komentarza. Znowu wielu myli niestety ligę z burdelem, jak to poetycko ktoś kiedyś określił. Szkoda, bo to chyba jest "nieuleczalne". Zapewniam jednak, że to była mniejszość. Faktem jest, że dość głośna, ale jednak zdecydowana mniejszość.
w czasie przerwy poszlem z kumplem pod klatke Gornika i stalismy tam jakies 5 min. Takiej zoorganizowanej ekipy to jeszcze u nas nie było !!! Zreszta sa z tego znani piosenki roznorodnosc dopingu !!! wszystko zajebiste naprawde bylem w szoku !!!! jeden chlop z mlynowy siedzial na kratach on tam jest poprostu Bogiem a u nas ????!!!! wbija sie nie wiadomo kto zadupcony jak swinia poprostu dramat !!!!! i te spiewy cos Cie tak cicho.... nie rozumie naszego mlynu według mnie 40 % nie powinna w nim byc !!!! KSG byl miejscami glosniejszy od nas !!!! spoko ekipa i wstyd mi za nasz mlyn sorki za czesc mlynu !!! POZDRO Żabole
ja jestem pod wielkim wrazeniem ich dopingu stalem od focha i ich lepiej bylo slychac zajebista ekipa
ja siedziałem na B zaraz koło Górnika...
była taka sytuacja, że jakis "gnojek" (ok 20 lat) zaczyna cos ryczeć na Górnika i ich obrażać
w tym momencie najpierw jeden gość zwraca mu uwage, i prosi go aby dał sobie spokój
a ten na to się pyta - a co bronisz ich ? oni spiewaja o jakies wisle (SIC!!!!) dopiero reakcja drugiego kibica troche juz starszego ostudziła jego zapał......
szymciuKSC: o to mi właśnie chodziło, że Ci którzy najwicej sie drą podchodzą pod klatke i wyzywają to na wyjazdy raczej nie jeżdża...
jest jeszcze jedna sprawa o której chciałem napisać wcześniej i zapomniałem a już Świstak o tym wsponiał. Gdybyśmy wygrywali z Górnikiem to sądzę że ilośc bluzgów drastycznie by sie zmniejszyła. Tak samo jest z pewną przyśpiewką, która ma tendecje do pojawiania sie w momencie kiedy naszym zupełnie nie idzie.
Chociaż w młynie nie siedze to wydaje mi sie pretensje do Świstaka są nieuzasadnione. Jedyne co naprawdę przydałoby sie poprawić do koordynacja działan, bo jak cały stadion ryknie HEJ HEJ to ciary przechodzą, a poza tym to momentami bywa tak że każdy sektor śpiewa coś innego
prawda jest taka ze gdyby młyn ciągle był na B to nasz doping byl by w h.u.j. lepszy i nikt by nienarzekał.
ale........na łuku tez nie jest źle....tylko haos i duzo przypadkowych osób to psuje
Swistak moze sobie porradzi z tym wszystkim.musisz jebac bo tych ktorzy nie maja szacunku jak ich spierdolisz to nie beda bluzgac.
troche wyrozumialosci , przeciez to 2 mecz z mlynem na luku..
a mlyn na B jak byl to byl nieslyszalny na prawo od spikerki
teraz jest duzo lepiej pod wzgledem akustyki
Zbyt duże przerwy sa między poszczególnymi piosenkami. Świstak musi szybciej teksty zapodawać.
Troche zeszlismy z tematu :)
Proponuje zakonczyc ten smutny temat KSG,oby sie to juz nigdy nie powturzylo...
Nie jestem specjalistą od układów, sztam i kos, ale z różnych prywatnych rozmów, jakie przeprowadzałem ze starymi kibolami z Górnego Śląska daje się zauważyć (przynajmniej taki wysunąłem wniosek, a czy jest prawdziwy nie upieram się), większy szacunek kiboli Górnika do Cracovii i Ruchu do Wisły. Fan cluby Ruchu i Górnika jak wiadomo są liczebnie i terytorialnie największe na Górnym Sląsku. Około 1/3 kibicuje za Zabrzem, 1/3 za Chorzowem, 1/3 za resztą (Gieksa, Odra, Polonia B., Tychy, Piast i inne). Jest to zapewne echo dawniejszych sztam i ukladów, np Ruchu i Wisły.
Sztamy i uklady zmieniają się jak w kalejdoskopie, a stare sympatie pozostają... Jak jeszcze Oderka grała w niższych ligach, za mojej głębokiej mlodości, kibicowałem Górnikowi (Lubański, Oślizło, Sołtysik, Kostka, Banaś, to były czasy) no i po trosze wszystkim innym gornośląskim klubom. Stara miłośc nie rdzewieje i jakieś tam osady w świadomości zostają. Choć gdybym to powiedział małolatom z fan klubu Oderki by mnie zatłukli. Potem na studiach zakochalem się w Cracovii. Potem nagle koło mojego rodzinnego wodzisławskiego domu, kilometr od niego wyrosła pierwszoligowa Oderka... No cóż wyrastałem w trochę innych okolicznościach niż Krakowianin, ktory się urodził na ulicy Syrokomli czy Siemaszki i całe życie kibicuje jednemu klubowi. Stąd się wzięła irracjonalna, wzbudzająca uśmieszki sztama, która istnieje tylko i wyłącznie w moim sercu i nigdzie poza nim: Oderka-Cracovia. Może to i dobrze, moze i źle. W każdym razie lepiej mieć więcej sympatii niż mniej.
Geopijatyk - Jarek M.
Bardzo ciekawa wypowiedz,jestem pod wrazeniem :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)