Jest ostatnio moda na doradzanie Wojtkowi to może ja rzuce pomysła;-)
Marcin... grał w Hutniku jako ofensywny pomocnik lub NAPASTNIK. Jest dość szybki, obdarzony bardzo potężnym strzałem.
Może spróbować w sparingu lub w meczu rezerw dać Makiemu szanse na środku ataku? Gra na skrzydle EWIDENTNIE mu nie wychodzi:-(
-
-
A może Maki do ataku...
W sparingu spróbowałbym tego Gambijczyka - 7.09 skończy 18 a nie jak pisza 16 lat
A moze nie.
Makuch grywał w ataku i to z dobrym skutkiem .To dobry pomysł wart sprawdzenia.Icek 66 napisaleś że gra na skrzydle mu nie wychodzi.Na lewym rzeczywiscie to prawda bo to zawodnik prawonozny i na lewej stronie traci swoje walory czyli ciag na bramke ,odbior piłki czy strzal z 2 linii.Jak grał u nas na prawym skrzydle to miał 5 bramek w rundzie w tym kilka decydujacych -bądz otwierających wynik(zaglębie l u nas ,podbeskidzie w bielsku).W tej chwili na p.pomocy jest bojar ale wymiennie mógłby sie z nim zmieniać pozycjami w trakcie meczu (raz Makuch na prawej za chwile w ataku i odwrotnie).Wielka szkoda tego kreatywnego piłkarza trzymać na ławce.Jest duzo lepszy np od Przytuly i dziwie sie że nie gra.
Tym bardziej, ze jest o ile mnie pamięc nie myli nabytkiem złowionym przez Trenera!
dajcie mi spokoj z Makuchem ... przecież to nie zawodnik na I lige chyba że mówicie o tym żeby zagrał w rezerwach w ataku ? to owszem może grać !
Makuch grał jako napastnik od trampkarza do juniora, a później także jako "senior" w Hutniku. Po odejściu kilku pomocników po spadku Hutnika został cofnięty do pomocy. I bardzo dobrze (bo jako napastni moglby zostać przeoczony;). Niemniej spróbować by nie szkodzilo. Zwłaszcza w sparingu (dodatkowa korzyść to zasłona dymna przed meczem ligowym z tąz gieksą;)
Chociaż krytykuję eksperymenty Trenera w ustawianiu zawodnikow na innych pozycjach niz "wyuczone", ale... moze w tym szaleństwie jest metoda? Wystarczy popatrzyć na POMOCNIKA Skrzyńskiego. Na swojej pozycji świata nie zawojował. Jako stoper - idzie mu to :)
PS: To co napisałem powyżej nie jest zmianą frontu. Po prostu w odróżnieniu od wielu zaślepieńców staram sie widzieć i wady i zalety. A ponieważ o zaletach Trenera pisze 95 proc. forumowiczów, to potrzebna jest przeciwwaga :)
Byl juz temat- Makuch- obronca. Teraz Makluch- napastnik. Jutro... Do dziela forumowicze!!! ;)
...e na bramkarza za mały;-)
....... tyle że ty Misiu widzisz same wady..........łatwo żyje sie czlowiekowi któremu ciagle coś nie pasuje?:-)....zapomnialem demokracja
Wiem ze to nie pierwszy raz zachawalm Makucha
ale ten gosc ma to "coś"
i trzeba mu pomóc dając grac nawet w ataku
Dac mu szanse na boisku !
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
wojtko. Czytaj uważnie moje posty, staraj się je zrozumieć, a dopiero potem pisz. OK?
SaNtO - a moze Ty jestes zawodnikiem na I ligę i marnujesz się w Clepardii?
Jeśli jesteś pomocnikiem - to masz szanse u wielbionego przez siebie Trenera. I nie mów mi, ze jestes za młody. Ile lat mial Kowalik, jak debiutował w I zespole, ile lat Korzym (w Sandecji,a z Tbilisi w Legii)). A (moze o tym nie wiesz) niejaki Krzysztof Kajrys debiutował w I ligowym ruchu majac 15 lat i 130 dni
Makuch jest znacznie lepszym zawodnikiem np. od Przytuly. Moze jest gorszy technicznie, ale ma spryt i ciąg na bramkę. Coś co Przytula być moze też ma, ale pokazuje to z łaski (praktycznie tylko w jednym meczu, ze Szczakowianką;)
......zrozumialem Panie Trenerze :-).........
wojtko, nie jestem ani Trenerem, ani przyjacielem, ani wrogiem Trenera :)
A moja krytyka wynika z troski o to co po Trenerze zostanie - o Klub, którego jestem kibicem ;P
Makuch jest "wojownikiem" i przydałdy się w tym himerycznym składzie aby reszte obudzić .Taki Giza nie ma nawet 50% zangażowania w gre co Makuch.
Witam
Chciałbym poinformowć, iż Marcin Makuch nie występował w seniorskim zespole Hutnika jako napastnik.
Odkąd do pierwszego zespołu wprowadził go Aleksander Brożyniak Makiemu przypisana została rola prawego pomocnika i niezmiennie grywał na tej właśnie pozycji. Dopiero w III lidze, już za czasów trenera Kasperczyka był ustawiany w środku drugiej linii, ale sporadycznie i raczej w wyniku potrzeby chwili.
Zupełnie odmienną sprawą jest natomiast fakt, iż Marcin bez wątpienia ma predyspozycje do gry w ataku...
sws, a to przepraszam za wprowadzenie w bład. Takie info mialem od innego kibica Hutnika
Wiadomość zmieniona (03-09-04 00:52)
po to są sparingi, żeby wypróbować nowe koncepcje, nie?
choć mogą być mylące, np. w sparingu z Polonią (2:1) Makuch świetnie wymieniał się pozycjami z Nowakiem, szalał i na prawej i na lewej . a brameczkę strzelił tak bardziej ze środka niż z prawej strony. no a w lidze to już się nie udawało...
Ma dobry strzał z dystansu i może grać ! trochę cofnięty.
Pytanie, kiedy Pasy strzeliły bramkę z pow. 30 m ?
Skrzyński z wolnego z Szczakowianką.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)