Myślę, że z oceną Radwańskiego należy się wstrzymać do czasu jak zagra na swojej pozycji : LEWEGO obrońcy.
-
-
Ściąga dla Wojtka
a moze tak ?
Olszewski
Baster - Baran - Węgrzyn - Wiśnia/lub Wawrzyczek/
Nowak - Giza - Drumlak - Bojarski
Bania - Citko
ulo;)
Arena-gitara kilka lat gral w bundeslidze i nie z takimi napastnikiami sobie radził.Czy nie widzialeś jak traktują radwańskiego napastnicy przeciwnikow?jak tyczkę do omijania .Nie potrafi się zastawić juz nie mówię o męskiej walce bark w bark czy grze wśligiem.Gitara czy nawet Świstak jest w grze obonnej znacząco lepszy.Nie zgadzam sie rownież z twoim zdaniem ,,że za grę glową przy stałych fragmentach odpowiadaja stoperzy''.Kto wg ciebie odpowiada jak idzie dosodkowanie na bok pola karnego tzw zamkiecie skrzydla?Przypomnij sobie bramkę jaka na 0-2 stracilismy jescze w 2 lidze u siebie z podbeskidziem agafona głową.Ewidentna wina radwańskiego .Tych bramek mial kilka.Przy 1 golu na 1-1 dla odry radwański najpierw popelnił blad i byl róg a potem przy glówce szewczuka brakło mu centymentow by doskoczyć i wybić a stal doklanie tam gdzie leciala pilka.MIEJSCE RADWAŃKIEGO TO ŁAWKA.
ulo! Na Boga!
Zgubiłeś w składzie reprezentanta Polski(B)!
oczywiscie przy Basterze sie nie upieram
Nie zgubiłem. Myślałem że to kawał.
Olszewski
Wiśnia, Skrzynia, Kazek, Wawrzyczek
Bojar, Gizmo, Baranek, Nowaczek
Drumlak, Baniowy
marcinlll- bracmi nie jestesmy, do trzech zer w ilosci postow mi chyba daleko (nie wiem jak to sprawdzic zreszta :)) ). A co do takich tematow, to mam tylko jedno, male "ale"- gdyby ustalanie skladu i taktyki bylo takie proste, to zamiast placic p. Stawowemu grube pieniadze, zatrudniono by spolecznie jakiegos kibica. Parafrazujac- "zostawmy trenerowi co trenerskie". Jak to juz slusznie ktos zauwarzyl- Cracovia nie gra w CM, tylko gra w prawdziwa pilke ligowa- reguly tych dwoch gier sa zgola rozne. Mogles sobie tez darowac i nie pisac na mnie tak brzydko- ale w sumie wali mnie to, co o mnie napisales...
Pozdrawiam!
Panowie gdyby, wynik meczu zależał od tego na jakiej pozycji ustawi się zawodnika to już dawno zostałbym trenerem. Dajcie spokuj z tematami typu: jak pomóc trenerowi, kto powinien grać na danej pozycji itp. Trener dobrze wie kto na jakiej ma grać pozycji. Nie wystawia zmienników bo są widocznie zasłabi, albo nie są w stanie wkomponować się w drużyne na dzisiejszy dzień. Nie ma sensu co mecz zakładać teamtów o tym samym.
A mnie się podobają tego typu dywagacje...W końcu gdzie można się wygadać w wiadomych sprawach jak nie na forum... fermentu to nie sieje, krwi nie psuje, po prostu luźna dyskusja bez tzw podtekstów. W końcu to jak liga typerów, którą czas zweryfikuje...
nie znaczy to, że nie możemy się tutaj "pobawić" w trenera.....
Ferencvaros nie chciałem Cię urazić zakładając mój temat ale sam mnie sprowokowałeś .Zgadzam się ze to nie CM4 w którego oboje gramy ale po co komentarze typu najgłupszy temat sezonu. Troche sie wkurw...m sorka za ostre słowa , nie mam nic do Ferencvarosu ,nawet byłem kiedyś na meczu ligi węgierskiej PESC (czyt PECZ) nie wiem ktora liga ale mi sie podobało..
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI I DO .........niepamiętam
Dalej uważam ze temat nie jest najgłupszy w tym sezonie...., będą głupsze ;)))
Do ataku Kazek, będzie wynalazek...
potter nie zapominaj , że Wawrzyczek grał w budeslidze ładnych pare lat temu , bo siedzenie na ławce Energii czy Karlsruher trudno nazwać graniem.Boczny obrońca musi być przedewszystkim zwrotny by nie dać sie objeżdżać i w systemie preferowanym przez Stawa kreatywny w ofensywie.Jakoś nie moge sobie wyobrazić Wawrzyczka biegającego przez 90 minut od szesnastki do szesnastki. Przypomina mi sie sytuacja ze Skrzynią w 3 lidze , wszyscy na nim psy wieszali , mówili że to urodzony pomocni itd. , a teraz...
Można sobie puścić na video mecz ze Szczakowianką i zobaczyć grę Wawrzyczka przeciw Bojarskiemu i Radwańskiemu, a także Bani. Dobrze jest zobaczyć np. całą akcję poprzedzającą trzecią bramkę (Bani). Bojarski odciąga Wawrzyczka do środka, dostaje piłkę z głębi lewej strony i od razu uruchamia Radwańskiego, który błyskawicznie wchodzi bokiem w lukę, podciąga i pięknie nagrywa do nadbiegającego Baniowego.
Czwarta bramka po wolnym Skrzyni pada po faulu Wawrzyczka na Bani tuż przed linią pola karnego. W zwolnionym tempie widać, że Baniowy jest znacznie zwrotniejszy od Gitary i mu z łatwością ucieka.
Dobrze jest też przeanalizować pojedynki Kazia Węgrzyna z Gitarą przy kornerach np. na naszym polu karnym. Kaziu nie daje mu dojść do piłki.
Zadziwiające jest natomiast że Gitara raczej dżentelmeńsko podchodził w czasie tego meczu do Marcina Bojarskiego, starając się kryć go czysto. To Bojar faulował Gitarę i raz go nawet powalił, za co zresztą otrzymał żółtko i groźnym okiem spozierał na sędziego (bo to go wyeliminowało z pierwszego barażu).
BladyNiko nie mozna brać na powaznie naszego rewanżowego meczu z szczakowianką w sensie oceniania formy .Wiadomo że gralismy z rezerwami szczakowianki -wielu pilkarzy bylo juz na wakacjach bo grali o nic (a raczej o pietruszkę).Zgadzam sie z twierdzeniem że nie powinien dać sie objeżdzać boczny obronca.Radwańskiego objezdzają jak tyczkę i odbijaja sie od niego przewracając go i robiac jak trampkarza.Do gitary powinniśmy podejsć oceniając go za cały sezon a nie wybiorczo .Jaworzno zdobylo najwiecej punktow w lidze i tam zostal wybrany przez miejscowych jako jeden z 2 najlepszych piłkarzy.To co wybrali patalacha?.Radwanski oprocz tego że jest objezdzany niemilosiernie to trzyma ,,powietrze''.Twierdzę że jesli nie gitara to świstak powinien grać za niego bo są od niego duzo lepsi w podstawowej powinnosci obroncy czyli bronieniu bramki i wcale nie gorsi w ofensywie.
Wszystko to piękne. Mam nadzieję, że Wojtek Stawowy sobie wydrukuje wszystkie posty i będzie nosił przy sercu przez następny tydzień. :-)
Nie wiem kto wpadł na pomysł zmiany taktyki z 4 obrońców na 3. To by dopiero było! Żmudnie trenowane i realizowane założenie nagle miałoby legnąć w gruzach, ponieważ ktoś widzi Basterka jako pomocnika? Tak naprawdę najsłabsza formacją jest atak i tutaj trzeba szukac ratunku. Jeśli Baniowy i Drumi zaczną strzelac bramki to Basterek nie będzie musiał biegac po całym boisku i zajmie się obroną! Wtedy będzie GIT!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)