LIGA POLSKA z murzynem....:)
to po to aby walczyc z rasizmem na ziemiach polskich
bo ".....nikt tu nie lubi czarny czlowiek....."
ja pamietam naszego pierwszego murzynka który po bramce na płot skakał:)
-
-
16-latek z Gambii w Cracovi??
Rebbe izaak
Jeśli chodzi o murzynów to wolę bez.....pod żadną postacią mnie nie cieszą(nigdy bym żadnego nie pożarł:))..Chyba że jako turyści lub studenci którzy potem wracają do siebie.....
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
uwazam ze Japończyk wygląda bardziej szpanersko od murzyna
no ale Japończyka na testach nie mamy :(
ja ci bullshicie dam "ktośtam" :)
a na poważnie:
[i]na pewno zatwierdzimy go w Cracovii, po to, by mógł występować w naszych rezerwach.[/i]
i wszystko jasne.
Chyba, że po drodze okaże sioę, że nie ma 18 a 28 lat i ma cztery wazne kontrakty :)
Wiadomość zmieniona (27-08-04 17:04)
,,ja ci bullshicie dam "ktośtam""
hehe... nie moglem znalezc kto to napisal, a wiedzialem, ze to wlasnie ktos napisal.. o soryy, znowu ktos :p
na marginesie:
Kubicki nie waha się wystawić 16 letniego Korzyma i niespełna 19 letniego Smolińskiego. I jakie oni piły dają... ;(
A my - i tak już najstarsza drużyna w lidze (choć niektórzy dziennikarze nadal określają ją jako młodą) - na boisko wpuścimy (ewentualnie) jako zmiennikow 32-latkow.
To moze i ja sie nadam? :PPPPP
wbrew tytułowi w SF [b]nie jest to[/b] pierwszy obcokrajowiec w Cracovii.
W Pasach grało wielu zagranicznych zawodników: począwszy od Anglika Caldera, Czecha Justa, Austriaka Singera (na początku)
do Kameruńczyka Feutchine, Ukraińców Rajko i Kutelmacha, Białorusina Alejnika (ostatnio)
a oprócz tego takie dziwolągi jak: Babariko, Djabong czy Hubar
w sumie tego troche bylo (około 30-tki, nie chce mi sie liczyć;)
Wiadomość zmieniona (27-08-04 17:16)
odwalcie sie od asfalta...on JEST szybki w huj.......tez byscie byli jakbyscie całe zycie s.p.i.e.r.d.a.l.i przed lwem w drodze do sklepu oddLNONEGO O JEDYNE DWA DNI DROGI
ODRAZU MÓWIE NIE JESTEM RASISTA...ALE NIE MOGLEM SIE POWSTRZYMAC
He he Pokuś :)
Ten argument z lwem mnie przekonuje
"s.p.i.e.r.d.a.l.i" ?cóż to za nowe słowo.......do takich trzeba powoli przyzwyczajać, a nie od razu na chama :D
Miś, ja odebralem ten tytuł jako to, że do tej chwili w Cracovii grali sami Polacy i pewnie sportowefakty tez mialy to na mysli, ale kto by ich wyczul :p
Moim zdaniem polityka transferowa polegająca na ściąganiu młodych piłkarzy jest bardzo dobra. Gracza takiego nie trzeba szkolić od trampkarza, a wystarczy jedynie "szlifować" jego talent. Jedyny problem to zorgaizowanie dpowiedniego systemu scoutingu wyławiającego utalentowanych piłkarzy w rozgrywkach III, IV, a nawet V ligowych oraz wśród juniorów. Tym właśnie moim zdaniem winien się zając Mikulski.
Na koniec przypominam, że lat temu kilka Eintracht Frankfurt kupił niejakiego Jey-Jeya Okochę za 25 tyś. DM, co stanowiło równowartość przysłowiowej czapki gruszek, dzisiaj Okocha jest gwiadą Premiership.
Może nasz Gambijczyk nie jest drugim Okochą, ale może jest.
Ja się zastanawiam dlaczego polski komentator regat kajakowych na olimpiadzie, jak płynął reprezentant Izraela mowił: "Płynie Izraelczyk" a nie po prostu: "Płynie Żyd".
A tak nawiasem mówiąc taki "Izraelczyk" w barwach Cracovii byłby niezłą sensacją i w pewnym sensie nawiązaniem do dawnych tradycji. Występując z pejsami i brodą móglby stać się swoistą"maskotką" naszego klubu. Nie dało by się takiego skąś sprowadzić?
Geopijatyk
A kto wie co znaczy Ghianga w jezyku Senegalskim!!
Stawiam flache!!!
to znaczy:
ten który pierdzi oniem
co do wudzi......Cracovia ostatecznie bolśik
śp.ćwiara - qpi sie 1/2L
Geopijatyk
nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze obywatelami panstwa Izrael sa rowniez wyznawcy Islamu i jest ich chyba ok 1 mln, dlatego przy calkowitej liczbie obywateli 6 mln ? 1 mln to sporo i byloby to daleko idace uproszczenie
No dobra, w Izraelu jest urzędowy hebrajski i arabski. Hebrajski się prawie że sztucznie odrodził, po ok 2600 latach używania go jako języka sensu stricto tylko liturgicznego. No ale jak np występowal sportowiec bylego CCCP, to się nie zastanawiano czy to Ukrainiec, Kazach czy Uzbek , ale go nazywano Rosjanin.
duxcra nie ma czegos takiego jak "jezyk senegalski". Tam mowia glownie po francusku i ten jezyk jest jezykiem oficjalnym.
Pamiętam dobrego biegacza na 400m ppł z Senegalu. Nazywał się Amadu dia Ba
Geopijatyk-Fan Oderki napisał(a):
> Ja się zastanawiam dlaczego polski komentator regat kajakowych
> na olimpiadzie, jak płynął reprezentant Izraela mowił: "Płynie
> Izraelczyk" a nie po prostu: "Płynie Żyd".
To po prostu ta obmierzła poprawność polityczna. Takie czasy nastały niestety...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)