Już nie ufam - wywiad z wyborczej
Michał Białoński: Do tej pory był Pan zwolennikiem "pracy u podstaw" z kibicami, próbował Pan cywilizować nawet najostrzejszych bojówkarzy. Czy po niedzielnym meczu jest tak nadal?
Paweł Misior: - Na pewno nie. Moje zaufanie do kibiców radykalnie spadło. Niedzielne wydarzenia są dla mnie wielką nauczką.
Jakie wnioski Pan wyciągnął?
- Po pierwsze, nie można być przekonanym co do tego, że wszyscy kibice zrozumieją, iż klubowi, który się rozwija, ma coraz lepsze wyniki sportowe i ekonomiczne, który jest coraz lepiej zorganizowany, nie wolno podkładać nogi. Tego część sympatyzujących z nami ludzi nie rozumie i już wiem, że szansa na zmianę ich mentalności jest niewielka. Po prostu trzeba nad nimi pracować inaczej.
Zakazy stadionowe?
- Monitory zarejestrowały zajścia. Będziemy je analizować i prowodyrom odbierzemy identyfikatory uprawniające do wejścia na stadion. To samo spotka tych, którzy zostali zatrzymani przez policję, a prokuratura im coś udowodni.
Co się stało z ochroną wyselekcjonowaną spośród przywódców grup kibiców?
- Niestety, w niedzielę po raz pierwszy zawiodłem się na tej metodzie. Uprawniony jest taki sąd, że ona się dotychczas sprawdzała. Wystarczy przypomnieć sobie spotkania z ubiegłego sezonu z Hutnikiem czy rezerwą Wisły.
Dopiero w spotkaniu z Ruchem po raz pierwszy pomoc ochroniarzy-kibiców nie zadziałała. Obawiam się, że w tym wypadku pierwszy raz nie oznacza ostatniego. Musimy radzić sobie inaczej, zatrudniając większą liczbę profesjonalnych ochroniarzy. Poza tym w tej rundzie nie mamy już spotkań "podwyższonego ryzyka", jak to ostatnie z Ruchem. Z Jagiellonią i Pogonią gramy na wyjeździe. Do Krakowa przyjedzie tylko zaprzyjaźniona z nami Arka Gdynia.
Co Pan powie w czwartek w PZPN-ie?
- Będę prosił o odstąpienie od zamknięcia naszego stadionu. Przecież to nie rozwiązuje problemu.
-
-
juz nie ufam
no nie rozwiazuje problemu - prezes ma racje
hmmm...no racja, ja sam widzialem jak sie Starzy Wyjadacze biernie przyglądali..ale w sumie co moga zrobic, jak ta 17letnia cholota chyba nawet ich nie zna..choc byli tam tez tacy ktorzy o ktorych wiem ze kochaja Pasy naprawde i chodza na mecze nie od dzis, az dziw ze dali sie sprowokowac....czyli jak to?? Paradoks ?? :/
a swoja droga niech p. Misior nie generalizuje..i nie robi ze siebie spolecznika, zalamanego po nieudanej misji resocjalizacji, bo wg. mnie to puste slowa..iwadomo bylo ze nie da sie tego wyplenic tak ot....a tak naprawde ten mecz to byl pierwszy od dawna o tzw "podwyzszonym ryzyku"..wiec sie nie ma czemu dziwic bo mozna to bylo przewidziec..oczywisci p. Prezes bedzie mowil, ze to nie jego wina, owszem, ale tylko czesciowo....
To może lepiej idż napinaczu o ksywie Wojtek20 (od tygodnia na forum) i poprezesuj klubowi. Na pewno dasz sobie z tym lepiej radę niz Misior. Ale prosze - nie pieprz głupot, OK? A na razie dokop jeszcze Pawłowi (bo jest kilku takich, którzy tylko czekają na takie posty jak Twoje.)
[b]MODERATORZY K@#$% ŚPICIE CZY CO?[/b]
PROPONUJĘ ZAMKNĄĆ FORUM NA KILKA DNI
dr Jekyll: jesli zamkniemy forum na kilka dni, to zamkniemy rowniez jedyne konkretne miejsce, gdzie mozna przegadac pozytywne inicjatywy. a klub ich w tej chwili potrzebuje.
OK Brajt, może to za ostre, ale po kiego mi napinacze krytykujący inicjatywy Pawła? Chyba Pawel najlepiej wie co teraz robić. Na dodatek nawet najszczersze i najbardziej pozytywne inicjatywy prowadzone w tej chwili bez uzgodnienia z Klubem MOGĄ NBARDZIEJ ZASZKODZIĆ NIŻ POMÓC. Weź to też pod uwagę!
Pytam po raz kolejny [b]Gdzie sa moderatorzy?[/b]
Prezes chyba dochodzi do wniosku do jakiego w Polsce jeszcze nie wszyscy doszli a w Anglii już dawno o tym wiedzieli, że z bandytami i debilami nie ma co dyskutować, za morde i zlikwidować, odsunąć od klubu na zwasze; korzyści z tego że na trybunach będzie o 100 czy 200 osób więcej są niczym w porównaniu ze stratami.
ejjj...spokojnie, dajmy spokoj, kazdy sie denerwuje, moze ja sie za ostro wyrazilem, ale nie oto chodzi, mam szczere intencje, tak samo jak Ty i
p. Misior...mam nadzieje ze uda sie zalatwic sprawe pozytywnie.
Nie chodzilo mi o wywolanie burzy jakiejs tam, jestem od tego jak najdalszy, poczytaj moje inne (nieliczne wg Ciebie) posty...a to ze jestem tu krotki czas, nie obliguje Cie do krytykowania mojej osoby, nie bede sie sprzeczal kto ile zrobil dla klubu, bo sadzac z tonu twoich wypowiedzi to nie obce sa Ci sprawy "Pasow"..a ja jestem tylko małą szaro-bialo-czerwoną myszka, i nie mam wplywu posredniego, a bezposredniego juz wogole na sprawy klubu, moge tylko wyrazic swoj bol i rozgoryczenie, a gdzie mam to zrobic, czy forum to złe miejsce na wyrazanie opini? Czy powiedzialem cos nie tak??
Jesli kogos urazilem, przepraszam, ocenilem tak jak potrafie, i jak czuje, a jesli chodzi o resocjalizacje to troszke sie na tym znam, i wiem co jest czcza gadanina , a co dzialaniem skutecznym..i wydaje mi sie ze nie pomylilem sie za bardzo...mam praktyke, i wiem ze chamstwa nie da sie wyleczyc poprzez
zagłaskanie chama..a to ze mam internet od klku tygodni, nie znaczy ze od kliku tygodni w sercu mam Cracovię...
Pozdrawiam Ci i myslę że jesteśmy po jednej stronie
odpisz
NIE MIERZ LUDZI ILOŚCIĄ POSTÓW..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)