hymn jest chyba na strefie do sciagniecia ...
-
-
Co z hymnem Maleńczuka??
na strefie niema ...... chodzi mi o maleńczuka
jak ma ktoś mp3 to niech mi podeśle :)
z góry dzięki
JEst i da się ściągnąć zapraszam do ściągania:
a co z tradycja, co ze starym hymnem. Prezesi tak chcą nawiązać do tradycji a tu jakiś Maleńczuk.
Cracovia, Cracovia kochany klubie nasz
Cracovia, Cracovia spiewajmy jeszcze raz
To nie musi być hymn!
Co nie znaczy że nie możemy tego ryczeć na cały stadion!
Wiadomość zmieniona (20-08-04 16:35)
Nie wiem co macie do "hymnu Maleńczuka" ale jedynie w tych słowach zawarte jest masa emocji, fajnych skojarzeń, odwołań do Krakowa i Polski. Jest sto razy lepszy niż hymn Cracovii
ze słowami:
Cracovia, Cracovia kochany klubie nasz
Cracovia, Cracovia spiewajmy jeszcze raz
Przecież nie trzeba być bardzo kumaty aby zauważyć olbrzymią róznicę w ładunku emocjonalnym tych słów w porównaniu ze słowami :
Cracovio, Twoje barwy dwie
Cracovio po prostu kocham Cię
Cracovio, cóż bardziej polskie jest
niż Twoja czerwień i biel.
O melodii: jako kwalifikowana siła twierdzę, że tych obu linii melodycznych nie da się porównać, bo po prostu jedna kładzie drugą na łopatki. To tak jakbyśmy chcieli porównać Poloneza z Merolem i to wcale nie z najwyższej półki.
Siłą poprzedniego hymnu jest kilkadziesiąt lat tradycji, ale wierzcie mi, że i tak ludzie będą śpiewać taką melodię, która się im bardziej spodoba.
Na 100% z upływem lat hymn Maleńczuka wyprze piosenkę Makina, bo to jest tylko piosenka.
Dodajmy, że wcale nie kilkadziesiąt lat tradycji lecz ok. 20 - co do poprzedniego hymnu.
Trzeba spróbować go pośpiewać na tysiąc gardeł i wtedy wyjdzie, czy to się nadaje na stadion, czy nie.
Moim zdaniem dotychczasowy się nie nadaje - za szybki jest. Ot taka poleczka z Opoczna (Ostrowca?)
Przedewszystkim z hymnem Makina kojarzy się garbata dola i nigdy o nas nie prowadził do wielkich sukcesów .Mnie osobiście pojawienie się Andrusów i Makina na ZŚ zawsze przepowiadało porażkę /baraże,derby,ważne mecze/.Przyszły nowe lepsze czasy i ludzie z fartem dlatego Makina zostawmy w historii XXw.
Hymn M. Maleńczuka musi zostać zaaranżowany muzycznie i nagrany na jakiś nośnik - CD albo jakiś inny. O tej naglącej potrzebie należy porozmawiać z M.M. bo on ma prawa do tekstu i melodii. Znam paru zaprzyjaźnionych muzyków sesyjnych, którzy za friko nagrają w zaprzyjaźnionym studio melodię a M.M. ją zaśpiewa w towarzystwie , powiedzmy 30 chłopa, którym słoń nie nadepnął na uszy. Mogę to zorganizować ale potrzebuję kontakt na M.M.
Moim zdaniem ten hymn ma duże szanse na 10 tysięcy gardeł.
Oceniam, że od chwili wyrażenia zgody przez M.M do finalizacji nagrania, masteringu i wydania CD, upłynęłoby ok. 3 tygodni. To naprawdę niewiele.
Podstawą jest to, że cały proces powstawania CD odbywa się bez kosztów, tylko z miłości do Pasów.
W sytuacji kiedy ktokolwiek będzie chciał zarabiać jakiekolwiek pieniądze - nawet M.M. - ja rezygnuję.
podaję kontakt na priva:
branta@poczta.fm
Ja chcę na stadionie śpiewać ale do nagrania nie mam talentu. branta działaj coś. Wiedz, że chociaż spotkasz tysiąc przeciwności i protestów to i tak będziesz miał wieką satysfakcie jak uda Ci się to zrelizować :)
PAMIĘTAJ ŻE JESTEŚ Z KRAKOWA,
PAMIĘTAJ MASZ TO WE KRWI,
PAMIĘTAJ TE ŚWIĘTE SŁOWA,
NIGDY NIE ZEJDE NA PSY.
Ale zrozucie ze ani "Cracovia, Cracovia, kochany klubie nasz" ani "Cracovio, twoje barwy dwie" _nie_jest i _nie_moze_ byc hymnem. Hymn z definicji musi spelniac pewne zalozenia, ktorych te melodie nie spelniaja.
A ja znowu przypominam o "Pasiaste Serce". Gdyby tak spróbować to zaśpiewać na tą melodię co jest, tylko trochę wolniej. Do hymnów panów M zawsze będą jakieś zastrzeżenia.
Czy ktos moglby mi podeslac ten "hymn" Malenczuka na maila? Bo z teog forum co byl link nie moge sciagnac :/
Z gory dzieki.....
y4bol@gazeta.pl
18 dni później
Właśnie usłyszałem w Wiadro K-ów, że MM nagrywał dzisiaj (wczoraj) hymn - może zapodadzą na meczu?
A potem na 5 tys. gardeł!
M.M. ma nagrywać hymn Cracovii już niedługo, ale nie wiadomo kiedy.
W opracowaniu hymnu mają brać udział najlepsi fachowcy od aranżu i realizatorzy dźwięku.
Powinien wyjść hicior.
Ta piosnka Maleńczuka jest poprostu buraczano - wieśniacka - dokładnie tak samo jak jej autor
oj kierownik kierownik.....
to, że masz jakis uraz do Maleńczuka nieznaczy, że musisz skreślać odrazu to co robi
Ja uważam (po kilkukrotnym przesłuchaniu), że hymn jest naprawdę ładny i godny Cracovii
zdaje sie ze kierownik jest kibicem innej krakowskiej druzyny wiec jego gust jest nieco zsubiektywizowany
Poza tym buraki są bardzo zdrowe, tak więc buraczany hymn nie jest taki zły.....
CRACOVIA PANY!!!!!
ulubiona zupa: barszcz czerwony... oczywiście z buraków :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)