Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • przed ODRĄ - tematy piłkarskie i "wokółpiłkarskie"

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 10.08.2004 o 10:26
      Ostatnia aktywność 17.08.2004 o 23:44
      261 wyświetleń
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.08.2004 o 14:41
      Post #99305 14.08.2004 14:41
    13 sierpnia 2004 - Pszów GKS Katowice 0-3 Odra Wodzisław Śląski Rafał Jarosz 30, Tomasz Szewczuk 52, 90 GKS Katowice: Sławik - Fonfara, Markowski, Widuch, Bartnik - Polczak (46 Soboń), Gorszkow, Andruszczak (55 Kmiecik), Agafon - Wróbel (55 Brożek), Plizga (55 Kroczek). Odra Wodzisław Śląski: (I połowa) Pawełek - Krysiński, Malinowski, Cichy, Szary - Jarosz, Grzyb, Zganiacz, Adaszek, Masłowski - Nosal. (II połowa) Bęben - Myszor, Sander, Oamen, Bednarek - Sikora, Kokoszka, Muszalik, Wieczorek - Szewczuk, Woś. Piłkarze Odry Wodzisław pokonali w sparingu 3-0 GKS Katowice. Działacze wodzisławskiego klubu ukrywali termin i miejsce rozegrania meczu, podając dziennikarzom nieprawdziwe informacje. Ostatecznie spotkanie odbyło się w Pszowie. W Odrze z dobrej strony pokazał się 21-letni nigeryjski stoper James Oamen, który wczoraj podpisał dwuletni kontrakt. W barwach GKS nie zagrali od pierwszych minut Paweł Brożek i Grzegorz Kmiecik, którzy nie będą mogli wystąpić w najbliższym meczu z Wisłą. - To wynik umowy pomiędzy GKS a krakowskim klubem, skąd przyszli obaj gracze. Musiałem zatem szukać dzisiaj jakichś innych rozwiązań - wyjaśniał trener GKS Wojciech Borecki. W lepszym nastroju schodził z boiska szkoleniowiec Odry Ryszard Wieczorek. - Znowu zagraliśmy tak, jakbym sobie tego życzył - podkreślał. źródło: PAP / Gazeta.pl
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.08.2004 o 20:20
      Post #99380 14.08.2004 20:20
    ze strony Odry: Wszystkich kibiców chętnych na wyjazd do Krakowa na mecz MKS „ODRA” Wodzisław Śl. – Cracovia Kraków, który odbędzie się dnia 21.08.2004 informujemy, że bilety na spotkanie będą dostępne w klubie od czwartku 19.08.2004r. Cena bilety wynosi 20 zł, a dla posiadaczy kart chipowych 15 zł. Dnia 21.08.2004 ( sobota) Odbędzie się wyjazd na mecz do Krakowa na mecz Cracovia-Odra zbiórka na stadionie Odry godz.14,30 wyjazd godz.15,00 cena przejazdu 8zł, ceny biletów to 15zł i 20zł. podstawione będą dwa autokary. Panowie myślę że postaracie się i na ten mecz zmobilizujecie siebie jak i znajomych i pojawicie się na zbiórce. Bilety do nabycia w sekretariacie budynku klubowego Odry. Panowie jest dwa tygodnie czasu więc zbierać tyłki zbierać kase i jadymy na Craxe. Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię w moim sercu Odra i na dobre i na złe. Niech te motto trzyma się was w całym obecnym sezonie. Mam terz nadzieje że pojawicie się terz w licznej grupie na sobotnim meczu z Zagłębiem. A jeszcze jedno doszły mnie słuchy że na craxe wybiera się z nami f.c . AS ROMA.
    • HenrykSC

85
      0
    • 15.08.2004 o 12:05
      Post #99494 15.08.2004 12:05
    f.c. AS ROMA???
    • Adam Akustyk

3.5K
      9
    • 15.08.2004 o 12:09
      Post #99496 15.08.2004 12:09
    uuu.. to pokazemy im, co to znaczy doping i atmosferka :>
    • RaDaR

1.3K
      0
    • 15.08.2004 o 13:41
      Post #99531 15.08.2004 13:41
    James Oamen pomyślnie przeszedł testy w Wodzisławiu i podpisał z klubem z ul. Bogumińskiej dwuletni kontrakt. Zdaniem trenerów Nigeryjczyk może być poważnym wzmocnieniem Odry. Gra zazwyczaj na pozycji obrońcy lecz dobrze sprawdza się też jako defensywny pomocnik. Posiada dobre umiejętności taktyczne. Jedyną wadą zawodnika jest fakt, iż do tej pory nie grał jeszcze na boiskach I ligi. Oamen ma 21 lat. Pochodzi z Lagos stolicy Nigerii, a od trzech lat gra w Polsce. Wcześniej występował w Łódzkim KS-ie, Radomiaku, Gwardii Warszawa i Unii Skierniewice. źródło: odra.wodzislaw.pl
    • Geopijatyk-Fan Oderki

8.9K
      556
    • 16.08.2004 o 00:41
      Post #99643 16.08.2004 00:41
    Kłania się z nocnych Glivic fan Oderki. Jak przyjedzie jakaś grupa kibiców z Wodzia ( żartobliwa nazwa Grodu-nad-Leśnicą), to podejrzewam, że zapewnie wtoczą się pod koniec 2 połowy lub zapomną kupić biletów i będą pić piwo w barze przed Stadionem. Mam takie doświadczenia i dlatego przyjadę sam pociągiem z Gliwic. No myślę, że mi się należy jakaś ustawka. Najchętniej bym się pobił z Kowalem, Leszkiem, Szwają lub Ro-Manem. W każdym razie mój przyjazd murowany. Tylko mnie rozpoznajcie, bo nieco image zmieniłem po powrocie z Tunezji. Nie mam już brody. Tylko jako kibol Oderki i Cracovii nie wiem w jakim szaliku mi będzie bardziej do twarzy? No może założę szalik Wisły (oczywiście Płock) lub Piasta. A tak naiasem mówiąc babrając się w archeologii doszedłem, że najstarszą sztamą w Polsce jest sztama Oderki z Cracovią (właściwie ich poprzedników) i że datuje się ona od końca IX wieku, kiedy to z Państwem Wielkomorawskim walczyło Państwo Cracovian (o tym mówi żywot Metodego), a Wodzisłąwscy Gołęszyce wiernie wspomagali Cracovian. Grodzisko Lubomia było prawdopodobnie czymś w rodzaju stadionu. Do zobaczenia w sobotę. Wytypujcie jednego do ustawki, bo będę sam. Jarek.
    • Geopijatyk-Fan Oderki

8.9K
      556
    • 16.08.2004 o 00:54
      Post #99646 16.08.2004 00:54
    Klosskuba, jak tyś jest z Gliwic-nad-Kłodnicą to czemuś tego wcześniej nie powiedział. Byśmy posiedzieli przy jkimś piwie "U Sąsiada" na Pszczyńskiej lub (jeżeli preferujesz mordownie) w "Adrii" na Rybnickiej. Przecież wiesz, że ja tu zakładam Upper Silesia Cracovia Fan Club. Już mi się jeden kandydat na członka zgłosił, to będzie nas już trzech. A właśnie jak jest co najmniej trzech, to już jest grupa społeczna (przynajmniej takie kity wciskam studentów). Tylko ja jako exdługodystansowiec muszę dopooglądać do końca olimpiadę. A jak już znicz pod Akropolem zgaśnie, to robimy zebranie założycielskie. Może jakiś czwarty górnoślaski fanatyk Pasów się znajdzie? Jarek
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 16.08.2004 o 02:16
      Post #99650 16.08.2004 02:16
    I ja Proponuje żeby na meczu z Odrą nie było śpiewane na Odre Kurwy itp. przynajmniej ja tak uważam w niczym nam chyba nie zawinili troche szacunku się należy
    • Geopijatyk-Fan Oderki

8.9K
      556
    • 16.08.2004 o 07:49
      Post #99655 16.08.2004 07:49
    No widzisz Stary, masz stuprocentową rację. Odra jest dla Cracovii neutralna, a skoro za dużo nie mamy na Śląsku przyjaciół (wyjątkiem są Tychy), to przynajmniej nie róbmy sobie wrogów, tym bardziej, że już wkrótce powstanie tu Górnośląskie Towarzystwo Przyjaciół Cracovii, które po olimpiadzie zakładam. Czy nie lepiej byłoby na ślaskiej ziemi, skądinąd o tak wielkim "potencjale" piłkarskim, nie tylko historycznym, ale i współczesnym, niepotrzebnie robić sobie wrogów tam, gdzie w ogóle nie ma takiej potrzeby. Czy nie lepiej mieć tu wiecej przyjaciół niż np Wisła, a kosę kierować tam gdzie rzeczywiście jest taka konieczność? Tym bardziej, że już próby układu były i ponoć rzeczywiście kilka lat temu na stadionie Oderki pojawiały się pasiaste szaliki. Były próby nawiązywania kontaktu kibiców obu klubów, ale niestety, jak to się u nas na Śląsku mówi "sprawa się rypła". Istnieją trzy standardowe wersje relacji kibiców : sztama - układ - kosa. (Nie mówię, że nie istnieje więcej niestandardowych wersji mieszanych). Proponuję neutalny układ. Oczywiście ja piszę tylko we własnym imieniu i nie reprezntuję tutaj ani kibiców ukochanej Oderki, ani ukochanej Cracovii. Jeżeli jednak byłaby konieczność jakiś mediacji to jestem gotów je podjąć. Tym zaś kibicom, którzy nie byliby ukontentowani takim obrotem sprawy, na przykład z tego powodu, że odpadłaby im okazja do tak szacownej rozrywki jaką jest ustawka obiecuję, że zamiast tego zrobię ofiarę zastępczą w postaci pobicia samego siebie. Stanę przed lustrem w szalikach obu ukochanych klubów, rodzinnej Oderki i Cracovii i wykrzykując niewybredne epitety typu: wy k...wy, wy ch...je itp, sam spuszczę sobie wp....ol. (W miejsce kropek wstaw: ...ur..., ...u..., ...ierd...) Jarek, Fan Oderki i Cracovii
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 17.08.2004 o 06:34
      Post #99901 17.08.2004 06:34
    Z Odrą przy jupiterach? Cracovia wystąpiła o zmianę godziny meczu, czy PZPN i Canal+ wyrażą na to zgodę? Piłkarze Cracovii kończą dzisiaj 5-dniowe zgrupowanie w Zakopanem. Wczorajszy, ponaddwugodzinny trening miał głównie charakter taktyczny. Była wewnętrzna gra, w której uczestniczył po raz pierwszy ćwiczący z "pasami" Piotr Świerczewski. Sprawa jego ewentualnej gry w Cracovii wyjaśni się prawdopodobnie dopiero w następnym tygodniu. Piłkarz ten ma na razie ćwiczyć z "pasami". Wcześniej, bo zaraz po powrocie z Zakopanego, wyjaśni się sprawa Marka Citki, który w środę jest umówiony z szefem Cracovii Januszem Filipiakiem na rozmowę. - Od jutra (tj. środy) ćwiczyć będziemy w Krakowie - mówi trener Cracovii Wojciech Stawowy. - Na główne boisko, które jest po remoncie, wejdziemy prawdopodobnie dopiero w piątek, dlatego zajęcia w środę, czwartek i piątek odbędą się na boisku Płaszowianki. Po piątkowym treningu pojedziemy na krótkie zgrupowanie do miejscowości leżącej blisko Krakowa. Nie chcemy ujawniać gdzie, bo drużynie w przeddzień meczu z Odrą Wodzisław potrzebny jest całkowity spokój. Mecz Odra Wodzisław zaplanowany jest na godzinę 18. Cracovia wystąpiła do PZPN z prośbą o przesunięcie terminu spotkania na godz. 20. - Chcielibyśmy rozegrać inauguracyjny mecz w Krakowie, na zmodernizowanym stadionie, rozegrać przy sztucznym świetle. Po to przecież zakładaliśmy jupitery - mówi Albin Mikulski. Do wczoraj Cracovia nie otrzymała jednak na to zgody z PZPN, który zasugerował, aby krakowski klub wystosował także pismo do Canal+, który w dużej mierze decyduje o terminie i godzinie rozpoczynania spotkań ligowych. Rozmawialiśmy wczoraj na ten temat z sekretarzem działu sportowego Canal+ Michałem Wilińskim: - To nie my ustalamy godziny spotkań ligowych, ale PZPN. Faktem jest jednak, że my wyrażamy swoje zdanie na ten temat, bowiem to nasza stacja ma prawo do relacjonowania spotkań ekstraklasy. Na razie nasze stanowisko jest negatywne. Są przyjęte regulaminy, nie można ich burzyć. Jeśli zrobimy wyjątek dla Cracovii, to zaraz z podobnymi żądaniami zgłoszą się inne kluby. Ale definitywnie nie mówimy "nie". Jeszcze się zastanawiamy. W każdym razie decyzja będzie podjęta najpóźniej we wtorek w południe. - Jakie mecze Cracovii w najbliższym czasie pokaże Canal+? - Na pewno będziemy transmitować mecz Legia - Cracovia w niedzielę 29 sierpnia o godz. 16. Po raz pierwszy transmisję z Krakowa chcemy przeprowadzić w piątek 10 września o godz. 19.30 lub 20, rywalem "pasów" będzie w tej kolejce Górnik Zabrze. (AS) Arkadiusz Kubik w Widzewie? Wczoraj opuścił zgrupowanie Cracovii w Zakopanem Arkadiusz Kubik i pojechał do Łodzi, skąd otrzymał propozycję gry w Widzewie. Czy piłkarz ten znajdzie miejsce w jedenastce prowadzonej obecnie przez Stefana Majewskiego - pokażą treningi w Łodzi.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 17.08.2004 o 21:23
      Post #100132 17.08.2004 21:23
    Geopijatyku !! jestem gotowy spotkać się z Tobą np ''u Sąsiada'' w celu założenia w/w fan clubu. Nie omieszkam (amy) też opić tego wydażenia. Mogę to zrobić również w ''Adrii'' ( dla niewtajemniczonych gliwicka Adria to taka nowohucka Jubilatka podgórski Hitchcock lub krakowska Europa, tyle że ostatnio jakby trochę straciła na prestiżu). Jeśli chodzi o chętnych to ja też bym kogoś znalazł, bo mój (może) przyszły szwagier złapał cracoviackiego bakcyla i to na tyle mocno, że jeżdzi ze mną na mecze jak tylko może. Możemy zresztą pojechać na mecz z Oderką razem, tym bardziej że ja dysponuje autem. Nie wiem tylko czy zdążymy się umówić bo ja jestem trochę zawalony wyjazdami (urlopy, jedni odpoczywją inni za...lają) i neta mam z kafejek co jest trochę niewygodne.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 17.08.2004 o 21:38
      Post #100138 17.08.2004 21:38
    mi by pasował z Odrą układ alkocholowy często tam zaglądam i na wiosne to jade na dwa dni bo znajomi mają wolne mieszkanie w Wodzisławiu :-)
    • Geopijatyk-Fan Oderki

8.9K
      556
    • 17.08.2004 o 23:44
      Post #100199 17.08.2004 23:44
    Klosskuba ja się wybieram pociągiem do Grodu Kraka na mecz, ale jak masz auto, to możemy pojechać razem. Proponuję jak się tylko skończy olimpiada rozesłać wici, ze się spotykamy tu i tu (oczywiście knajpa) no i zakładamy klub. Pisz Klosskuba na ten adres co jest u mnie , ale przez jedno "o", nie zaporooze, tylko zaporoze, reszta bez zmian. Moze się zdążymy umowić do soboty. Drukers, ja właśnie się pokłóciłem z Tatusiem, ktory nawiasem mówiąc jest właśnie alkoholikiem, jak zreszta do pewnego stopnia i ja, i uciekłem z Wodzia do Gliwic, gdzie siedzę obecnie. A jak się tylko Tatuś gdzieś rusza, to wracam do Wodzia. Drukers, jak już będziesz w Wodziu, to możemy skoczyć do Czech do Bogumina na piwo. Jest dobre i tanie. Od drogi na Bogumin (po czesku Bohumin) pochodzi nazwa ulicy, przy której mieśi się klub i stadion Oderki. Jarek.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie