wlasciwie zostalem sprowokowany do zalozenia takiego tematu.
Ale mozna sie zastanowic po tych dwoch meczach z kim Cracovia moze wygrac a z kim przegrac ??????
-
-
Szanse Cracovii czyli z kim mozna wygrac
Przegrywa jak narazie sama ze soba.
Czyz nie?
Pomagamy swietnie wygrac przeciwnikom.
Senior - gadanie o szansach po trzech meczach jest dla mnie nieporozumieniem. Zadne tabelki statystyczno-prorocze jeszcze mi ulozyc sie nie chca :)
Karol o szansach mowiono tez i przed wejsciem do I ligi pomysl o Pogoni ktora przegrala dwa mecze ,Zaglebie Lubin dostalo od nas baty u siebie a na wyjezdzie potrafili wygrac,jakie szanse mamy z Wisla ,to jest mistrz Polski i tak dalej i t d.....teraz jest przerwa do kolejnego meczu ok283 godziny to mozna podyskutowac......
Wiadomość zmieniona (09-08-04 22:44)
Nie napiszę nic odkrywczego, twierdząc że każdy mecz ligowy można: wygrać, przegrać lub zremisować....Pozostaje tylko inna kwestia, mianowicie: prawdopodobieństwo uzyskania jednej z tych trzech możliwości w każdym meczu w zależności od rywala z którym przyjdzie grać...
Alez oczywiscie, ze mozna.
O dupach tez mozna :)
A tak powanznie - dla mnie powaznym wyznacznikiem tego jakie mamy szanse i mozliwosci beda dwa najlbzsze mecze. Do tego momentu siedze cicho :)
Na pewno nie wygramy kazdego meczu,bo to normalka,potrzeba nam CWANIACTWA pierwszoligowego,ale możemy sporo namieszac w lidze,możemy wygrac z FAWORYTEM,a przegrac ze słabeuszem.Piłka jest grą błędów,a także szczęscia no i przede wszystkim umiejętnośći.No własnie--umiejętnośći,a nam napewno tego nie brakuje,bo mamy ekipe które jest szlifowana od paru sezonów.Troche ogrania w pierwszej lidze i bedzie O.K,wierze w to!!!!!
i wlasnie to jest doskonale w pilce ,ze kazda druzyna moze wygrac ,PP zdobyla kiedy druzyna Czarnych a grali jesli mnie pamiec nie myli moze w IV lidze -tu prosze o przypomnienie tych ktorzy maja lepsza pamiec --
Kiedy Polacy grali w 74 roku w MS nikt nie dawal nam wielkich szans a jedak bylismy najblizej mistrza w calej historii polskiej pilki.Mecz w deszczu i nie upilnowanie Müllera zadecydowalo kto zostal mistrzem.
I teraz mam kolejne pytanie czy bramki Bojarskiego a dokladnie ostatnia z LKS-em byla gorsza od tych co mozna zobaczyc na mistrzostwach swiata lub europy.A Skrzynski jako egzekutor wolnych jest o ile gorszy od innych pilkarzy nawet tych najdrozszych na swiecie kiedy strzela bramki.
Czesto my polacy nie mozemy uwierzyc ,ze mozemy wygrywac moze to juz nasze takie historyczne uwarunkowanie ,ze nawet ze zwaciestwa potrafimy zrobic kleske......
Wiadomość zmieniona (09-08-04 23:43)
To czego brakuje Skrzyni to odwagi wziecia na siebie decyzji. Czemu nie strzelal w Lecznej ? Ale jeszcze kilka meczów i bedzie OK
eredin-chyba niebyłeś w Łęcznej,bo gdyby było inaczej wiedziałbys dlaczego nie strzelał bezpośrednio.Pytanie powinno brzmieć:dlaczego jeden z zawodników Cracovii tak fatalnie przyjął piłkę w polu karnym po rzucie wolnym rozegranym przez Skrzynię???
Male sprostowanko.
Otoz druzyna Czarnych Zagan nie zdobyla PP, dotarla jedynie do finalu tych rozgrywek, co w niczym nie umniejsza sukcesu tej 3-ligowej wowczas druzyny.
I jeszcze jedna ciekawostka- porazka i to dosc wysoka z owczesnym hegemonem polskiej pilki, Gornikiem Zabrze otworzyla temu klubikowi szanse wystepu w PZP, jako ze Gornik wywalczyl rowniez mistrzostwo Polski. W perfidny jednak sposob PZPN zamiast Czarnych probowal zglosic Legie, ktora zajela dopiero 4 miejsce w lidze i nie wywalczyla sobie przepustki do europejskich pucharow.
Oczywiscie caly szwindel w UEFA wykryli i w efekcie w Pucharze Zdobywcow Pucharow nie wystapil zaden polski zespol.
A wracajac do tematu to Cracovia moze w naszej lidze z kazdym przegac i z kazdym wygrac, nawet z Wisla(poniewaz beda to specyficznego rodzaju mecze; dla Wisly rowniez). I tyle w tym temacie.
Siedlecki dzieki za przypomnienie tak faktycznie bylo i w kilka miesiecy rozmontowali druzyne Czarnych zabieraja pilkarzy do roznych klubow.
Ale sensacja byla na cala Polske.
Senior-Blues jesli chodzi o skrzynie to jego wolne sa wspaniale ale musi
poprawic przede wszystkim gre w destrukcji!
Norymberga pozdrawia Wieden!
w ogóle nasi są słabi w destrukcji niestety przynajmniej na razie.
A pamiętacie jak jeszcze w trzeciej lidze spokojnie wygrywaliśmy w meczach towarzyskich z ówczesnymi pierwszoligowcami? Ja wiem, że mecz towarzyski to inna bajka, ale jednak...
Wg mnie nasza drużyna to raczej ta lepsza połowa ekstraklasy.
Wygrać możecie z każdym. Macie silną ekipę której brak jednak wymienionego już pierwszoligowego cwaniactwa. Wszystko przyjdzie z czasem.
Na marginesie typuję że Cracovia zajmie miejsce w pierwszej czwórce na koniec rundy!!
Pozdrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)