wlk.brytania napisał ja prawdziwy kibic a wy tu o sztamach i nienawiści do Legii. Złość powinna być zawsze sportowa. Pamiętajcie, że mecz powinien rozgrywać na boisku. Jakieś bijatyki itd przynoszą tylko wstyd i niestety są kosztowne dla klubu. Ja mam nadzieję że za trzy tygodnie będzie gorący doping bez bandytyzmu (tak odbieram bijatyki). I tak chcę oglądać każdy mecz. Głośny sportowy doping. tak było np na Polkowicach lub Podbeskidziu
Ciekaw jestem czy ktoś wie że nazwa Legia była zabroniona po II wojnie. Dopiero po jakimś czasie to zmieniono ale początkowo miało być tylko CWKS. Legia przypominała tak jak Cracovia, Polonia itd czasy przedwojenne.
pozdrawiam
-
-
Jestem pod wrazeniem !
a wracajac do historii to kiedy się wypełniły dni, dużo zawodników Cracovii pomaszerowała do Legionów na wojnę , przy okazji zakładając (1916 r.) warszawską Legię.
Wlasnie...Trudno to wytlumaczyc , ale ogromnie sie ciesze z powrotu Cracovii z tulaczki po nizszych klasach.Nazwa Waszego klubu jest tak piekna i prosta zarazem.Nie wiem , jak bedac zwyczajnie Polakiem mozna nie nawidzic klubu o nazwie kojarzacej sie z byc moze najwspanialszym miastem w tej szerokosci geograficznej.
Wyobrazacie sobie druzyne o nazwie na ten przyklad KSZO Stasiak w ekstraklasie.No, nie robmy sobie jaj!
PS
Groclin da sie lubic,tylko ze tam druzyna z pucharowymi tradycjami przestala istniec w momencie sprzedazy Niedzielana.
Paweł Nowak to wschodząca gwiazda ligi
Moze z czasem nie tylko ligi ,ale rowniez reprezentacji...Polska diabelnie potrzebuje utalentowanych pomocnikow.To w duzej mierze powod niepowodzen druzyny narodowej na miedzynarodowej arenie.
Jesli ten chlopak jest mlody i zaczal przygode z ekstraklasa od dwoch goli i asysty w debiucie ,to napewno warto zapamietac to nazwisko!
on ma chyba ponad 20 występów w 1 lidze
ale tamte sie nie licza :)
Ja tam nie mam nic do Legii... Nie żebym ich lubił, ale na pewno nie czuję jakiejś niechęci, tak jak do Wisły, śląska czy Jagi...
wlk. brytania _dzięki za te ciepłe słowa. No naczekaliśmy się trochę.....ale serce rośnie! Co do Pawła Nowaka to miło patrzeć na jego grę. Dobrze że wrócił do formy.
Paweł Nowak obok Arka Barana jest moim ulubieńcem.
Uczestnicze w takiej internetowej gierce "Pilkarzyki" w Gazecie Wyborczej.Bawisz sie w menadzera pilkarskiego i majac do wydania wirtualne(niestety...) 28 mln. zl kupujesz kadre Twojego zespolu.Kazdy z Twoich zawodnikow punktuje w rzeczywistosci w Polskiej Ekstraklasie.Za wystep,bramki,asysty czy zwyciestwo druzyny.
Taki Pawel Nowak kosztowal tam przed I kolejka minimalna mozliwa kwote czyli 0,3 mln. zl . Po meczu z Zaglebiem wzrost rynkowej wartosci tego zawodnika na rynku transferowym osiagnal rekordowa wielkosc. Nowak kosztuje teraz 0,8 mln zl.
Ja do Legii mam stosunek negatywny ze wzgledu na "wyczyny" ich kibicow(vide ostatnio PP z Lechem).
Zreszta ogolnie,Ci ludzie.tych mi znanych,ktorzy sa za e(L)ka niczym szczegolnym oprocz debilizmu sie nie wyrozniaja...
Ale byc moze Ci,o ktorych napisalem to jedynie wyjatek?
Byc moze,a po wpisach Pana wlk.brytania zaczynam takowa nadzieje miec.
Pozdrowienia dla Ciebie.
Przypominam co młodszym forumowiczom, że Legia jest niedaleko od <...>, jeżeli chodzi o powiżania z reżimem komunistycznym. Przypominam dziesiątki graczy, którzy musieli odsługiwać wojsko w (L).
Stąd moje podejście do nich jest tylko o pół promila lepsze niż do <...>
A ja przypominam jak Gornik Zabrze i Ruch Chorzow kupowali seryjnie tytuly mistrzowskie (kupili sobie po czternascie)!!! Czy jak sp Marian Dziurowicz "dbal" o interesy katowckiego GKS...Nie mowcie,ze wszystko co zle w historii polskiego futbolu zwiazane jest z wojskowymi klubami.Bo to "przejaskrawienie" historii.A co do kibicow,to sadze ze ogromna wiekszosc z nich czuje jedynie wstyd za wybryki zwierzyny.A ta niestety wszedzie sie znajdzie.Vide casus krakowskiego Miska...
a tak prawde mówiąc to piłkarz CRACOVII załozył LEGIE czy o tym nie wiecie wielcy kibice !!!!!!!!!!!!!!
poważnie ??? [b] ;-)))))))))))
Wiadomość zmieniona (06-08-04 19:18)
serio
taka prawda !!!!!!!!!!!!!!!!!!
poczytaj ,,monografie PASÓW ,,
;)
serio taka prawda połowa kibiców to nie ma pojecia o histori CRACOVII !!!!!
Nazywał sie Mielech
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)