mam pytanie bynajmniej nie ironiczne
czu nasz kochany klub posiada jeszcze coś takiego jak dział marketingu ?
bo gdy byłem dziś w sklepiku na Wielickiej i zobaczyłem jaki mają asortyment odniosłem wrażenie że nasza CRACOVIA która jest najstarszym Polskim klubem i po 20 latach
powróciła na swoje zasłużone miejsce do I ligi jest pozbawiony tej instytucji...
-
-
MARKETING CRACOVII
[img]http://cdkekipa.w.interia.pl/szydzi.gif[/img]
marketking Cracovii
Adam to nie tak ...
Powinno być!
Jaki marketing ?
Dodam tylko że w zdobywaniu reklamodawców są w miare dobrzy ale jeśli chodzi o gadżety i współprace z kibicami są do bani (z całym szacunkiem dla Piotrka :) )
Naprawde trzeba cos zmienić bo inaczej zaczniemy wypuszczać hurtowo gdżety bo w poszukiawniu kasy na oprawe czy też w przyszłości dofinasowanie wyjazdów już sie ledwo powstrzymujemy.
Pod względem reklam i zdobywaniu większych fundyszy jest ok... ale pod względem gadżetów to jedna wielka padaka... jeśli nie chcą robić to niech chociarz nie blokują kibiców, którzy takie projekty robią bardzo profesjonalnie...
Markating w Cracovi?? [img]http://mitglied.lycos.de/opravcy/out/drapie.gif[/img] czekaj czekaj...
... że niby co?! [img]http://mitglied.lycos.de/opravcy/out/haha.gif[/img]
nasz marketing odnosnie gadzetów porównałbym do marketingu zespołu Partyzant Dojazdów( bez obrazy) ale to co sie dzieje w sklepiku na Wielickiej jest wielka paranoją , biorac pod uwage że mamy wakacje mnóstwo turystów na rynku a klub nie wpadł na pomysł otwarcia jakiegos stoiska (choćby w klubie Pod Gruszą ) pomijam juz fakt braku koszulek na Wielickiej (owszem sa ale małe rozmiary) a przeciez koszulki sprzedaja sie najlepiej ( prywatnie prosze o wyprodukowanie wreszczie koszulek rozmiau XXXL bądz duzych XXL przeciez takie koszulki sie sprzedadzą )gdyby nie Opravcy i ich wlepki była by kicha osobiscie widziałem jak w Czyżynach w Carefourze stała grupa Japońców i kupowała gadżety Wisły a gdyby były Cracovii też by cos kupili JESZCZE RAZ APELUJE DO WŁADZ KLUBU PODEJDZCIE DO SPRAWY PROFESJONALNIE A NIE JAK ,, BANDA'' AMATORÓW PIERWSZOLIGOWEGO KLUBU CRACOVIA BO JA OSOBIŚCIE ODCZUWAM ZAANGAŻOWANIE W TA SPRAWĘ JAKBYSMY GRALI DALEJ W III LIDZE amen
Ja się zgadzam z Robinksc, że Opravcy (lub inni kibice) powinni się tym zająć jak klub nie umie. A o poziom gadżetów "opravczych" się nie boje widząc poziom vlepek. A kasa dodatkowa z gadżetów przydała by się do opravy. Jeśli chodzi o prawa do tych gadżetów to można by się jakoś dogadać z klubem co do zysków.
Wiadomość zmieniona (03-08-04 15:26)
Lenin : vlepki, kalendarzyki,.........,:]
mamy marketing??
[img]http://cdkekipa.w.interia.pl/foch.gif[/img]
nie lubie, jak probuje sie mnie oklamywać..
...alee...
[img]http://cdkekipa.w.interia.pl/baranek.gif[/img]
chwala temu kto nam pozwoli sie tym zajac..
pozdro jo!!!
Nowy temat na forum ale dotyczący tego samego problemu więc kopiuję moją wypowiedz z temaru o sklepiku internetowym.....
Czekałem, aż ktos w końcu poruszy ten temat.
1.Jesteśmy drużyną pierwszoligową-nie mamy oficjalnej strony
2.Chcemy zarabiać pieniądze-nie mamy sklepu internetowego
3.Chcemy zarabiać pieniądze-w sklepie na wielickiej magda nie ma czym handlować. Tam prawie nic nie ma niech ktoś w końcu zajmie się tym profesjonalnie.Przecież wszędzie na świecie sprzedaż pamiątek klubowych to jest potężny biznes.panie prezesie przecież ja nie będę pana uczył robienia pieniędzy.
Adam to nawet nie chodzi o to zeby Opravcy sie tym zajeli
tylko ze to jest ZBOCZONE ze taka sprawa kuleje tyle czasu
az sie przyslowiowy noz w kieszeni otwiera
gdzie ten profesjonalizm ?
Zeby nie bylo ze tylko najezdzamy to slowo w obronie Klubu: wszystko pozmienialo sie faktycznie zbyt szybko i niektore rzeczy musza nieco poczekac, gdyz sa wazniejsze sprawy (np. remonty, pilkarze itp.). To moim zdaniem jedyne wytlumaczenie takie stanu rzeczy jaki jest obecnie.
Jednak nie pojete jest dla mnie jak mozna nie rozumiec tego, ze zatrudnienie w klubie [b]jednego[/b] porzadnego Grafika pozwoliloby na produkcje wszystkich rodzajow gadzetow na wysokim poziomie!
I niech zarabia nawet 2 tysiace zlotych - przeciez jego praca przyniesie wymierne zyski w postaci kilku dodatkowych tysiecy zlotych zysku z pamiatek!
buhehehe..
nie mam sie za niewiadomo co, ale juz to widze...
kumaci wiedza ocb
Problem leży w tym ze pamiątki słabo schodzą i są za drogie a stoi za tym nie kto inny jak mc moneta. Kompletnie nie zna się na gustach kibiców i nie czuje tego klimatu Cracovii, on woli sobie zrobic krowe w paski albo koszulke z vlepka kodu kreskowego ktory jest najgorzej schodzącym wzorem ale jemu to sie podoba to ludziom też.
Do tego dochdzi brak proporczyków każdy wie na czym ten problem polega i jeszcze jedno to co nie jest na forum poruszane, a mianowicie:
nasz herb! patrząc na niego odrazu widać ze kolesiowi zwisa ta cała Cracovia nie symetryczne pasy i napis same mówią za siebie, to juz na stronach internetowch obcych klubów jest już poprawe nasze logo, porazka moneto porazka!!!
logo to jest inna bajka - trzeba by w koncu zatwierdzic jeden wzor i sie go trzymac. ten na 90minut.pl jest mysle taki jak powinien.
wiecie co mi to pachnie przekrętem bo czym innym może pachnieć niechęć do zarabiania pieniędzy.wkurza mnie to jak cholera
wasz klub i marketing?? wolne żarty! ucznie się od nas :WIŚLAKÓW!! nie dość że nasza drużyna jest rozpoznawana w całej Europie to i także nasz sklepik jest porządnie wyposażony....
no toś teraz dowalił :-)
aż mi głupio :]
w calej europie to znaja jedna druzyne z tego miasta... Cracovia. nie wazne z ktorej strony blon... tylko Cracovia (czasem rzeka jest tylko dodatkiem)
w calej europie?? buehehehehe, popatrz na strone realu , bueheheh , wystarczy,najblizszy wasz przeciwnik i tak was olewa, hehehe , pozdro
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)