z tego wynika ,ze faktyczne mecz bedzie na "swietej ziemi " 21, 08 o godzinie 18.30 i wychodzic bedziemy przy oswietlonym stadionie..............
-
-
wszystko jasne,czyli remont stadionu czesc..VI..i 334,g.
wlasnie, dlaczego wychodząc , nie mogl by byc meczo 20 jak to wisla gra, w koncy wydalismy 4 mln na oswietlenie to uzywajmy go
craax tez mysle ,ze to jakas pomylka ale to decyzja..... no wlasnie kto o tym decyduje...........
A nasi urzędnicy nie zdążyli...
Z Interii:
Stadiony bez funduszy z UE
05.08.2004 08:07
Pieniądze z UE nie trafią na polskie stadiony
"Polskie stadiony piłkarskie nieprędko dorównają wspaniałym obiektom na Zachodzie. Powód? Zaniedbania urzędników Ministerstwa Gospodarki, którzy nie wydali na czas przepisów pozwalających na wykorzystanie unijnych funduszy" - informuje "Życie Warszawy".
Według gazety, "Pierwsi chętni na dotacje zostali już odprawieni z kwitkiem". O fundusze z ZPORR ubiegały się już krakowskie kluby piłkarskie: Wisła i Cracovia. Mimo że właściciele stadionu krakowskiej Wisły złożyli wszystkie wnioski, na razie na pieniądze z ZPORR nie mają szans. Oba kluby chciały, aby ich mecze mogło zobaczyć więcej kibiców, w planach trybuny stadionów miały także zyskać zadaszenie".
"Jeszcze w sierpniu Ministerstwo Gospodarki skieruje projekt rozporządzenia do Komisji Europejskiej, która musi je zatwierdzić. Unijni urzędnicy będą mieli na to trzy miesiące - poinformował nas Rafał Bednarek z biura prasowego resortu. Oznacza to, że o unijne środki na rozbudowę stadionów będzie się można ubiegać najwcześniej pod koniec października" - pisze dziennik.
Chętnych na eurodotacje przybywa. "Na wydatki związane z turystyką, kulturą i sportem w ramach ZPORR w całej Polsce przewidziane jest ponad 200 milionów euro (ok. 900 milionów zł). Na obiekty w województwie mazowieckim może trafić nawet jedna dziesiąta tej kwoty. Projekty objęte programem ZPORR mogą być finansowane z funduszy unijnych nawet w 75 proc." - czytamy na łamach "Życia Warszawy"
Ja bym rozgonił to towarzystwo na cztery świata strony.
Wiadomość zmieniona (05-08-04 15:45)
jakie to jest strasznie polskie .........az przeraza i kto na tym zarabia i co z tego ma.........................
A jeszcze tak swoją drogą:
"Już od 2007 roku mecze Ligi Mistrzów (fazy grupowej) rozgrywane będą jedynie na stadionach, na których przynajmniej 15 tysięcy siedzisk znajdować się będzie pod dachem. "
Podobno chcemy grać w LM. Jeżeli więc ma to się odbywać na naszym stadionie (po przebudowie), to trzeba zadaszyć całość lub zbudować większy.
cyt."z tego co ja pamietam powinno byc 120 X 90 tak bylo napisane w starych ksiazkach o pilce noznej i w encyklopediach ..ale moge sie mylic ......."
Niekoniecznie , bowiem moze tez byc 110x70. Tak jest najczesciej. Podawane przez ciebie wymiary maja tzw. boiska/lotniska. Np. Slaski czy Barca. Z tego co pamietam to najmniejszy rozmiar jaki mi utkwił w pamieci to 65x100 , ale tego dokładnie juz nie wiem..
nie mylcie pola gry z boiskiem... Mentny - wg mnie budowanie małej na Focha to absurd... i niech mi nikt nie tłumaczy że tak ładnie jest stadion na błonia otwarty... na piknikach zawsze można zaprojektować jakąś inną trybunę bo jest "wolno stojąca"...
szymciu. nasz tadion musi być mały, bo teren jest "wrażliwy"
jakby miał stanąć jakiś kolos to sprawa utknęła by na protestach błyskawicznie (zauważ jak skończyło IVACO)
a tak nasz kameralny stadionik remontuje sie bez przeszkód (poza Fijałkiem) :)
hektor fakt ze goni, ale grzecznie :)
tonfy robią wrazenie.......
[img]http://cracovia.blox.pl/resource/5sierpnia2.jpg[/img]
Wiadomość zmieniona (05-08-04 17:31)
Maniex ze zdjecia widac ze dziure zamurowali tak????????
a na poloni prace na calego:
[url]http://www.polonia.warszawa.pl/fotki/2004.2005/2004.08.05budkamienna/[/url]
na Poloni to faktycznie widac ze pracuja .........
betoniara jest super szkoda ze u nas takiej nie ma
dziury juz nie ma
dzisiaj na ..plac budowy'' wkracza pewna firma z Kryspinowa i zaczyna stawiać 12 słupów pod daszek a z dobrze poinformowanego żródła wiem ze maja termin do 15 wiec zostaje tylko wyłacznie murawa
Dziś jak to często robie pojechałem przed praca na stadion aby zobaczyc co tam słychać.I co? Nawet nie mogłem wjechać na parking obok myjni.Pół bramy zamknięte w drugirj połówce stał Hektor z tomfą przy przy pasku i jakąś gaśnicą przy nodze(chyba gaz).Na parkingu leżą w woreczkach foliowych piękne nowe biało-czerwone krzesełka.Od Focha zerwali chodnik pewnie będą kłaść nowy, dziura w murze obok Algi jest jak już koledzy wczesniej pisali jest zaszalowana i chyba zalana betonem. Ze stadionu słychać był odgłosy młotów pneumatycznych.
O tej porze to wczesniej dopiero zabierały się chłopy do roboty czyżby powrót profesora tak ich zmobilizował że o 8.00 już tak ostro działają.Jestem pod wrażeniem.To tyle jeśli coś powtórzyłem co już było wcześniej napisane to sorki.
W końcu jeszcze niewiele ponad tydzień zostało do 15 sierpnia. Myśle, że Tabisz zrobi wszystko, aby dotrzymać słowa.
Mnie też się wydaje, że niska powinna być troszkę większa jednak i pod dachem. Profesor mówił, że chcemy grać w LM, słyszało to kilka tysięcy ludzi, a bez tego trzeba będzie jeździć na Śląski lub .... . Wiem, że to dość dalekosiężne plany, ale to właśnie Filipiak przecież tak mówił. Nie mam powodów mu nie wierzyć.
z tego co czytam to faktycznie ruch jak przed 1 maja albo 22 lipca.
kiedys tak pracowano a i jeszcze termin na rocznice rewolucji pazdziernikowej w listopadzie .................moze wszystko bedzie tak jak byc powinno ,a godzina meczu o 18 nie jest dobra ......20 albo nawet 19 .a tak o 18 zaczniemy i w czasie meczu beda swiatla coraz bardziej widoczne az wkoncu wyjdziemy jak bedzie wszystko jasne
Muszę dzisiaj tam podjechać, zrywają chodnik???
chwała bogu interweniowałem w Urzędzie chyba 3 miesiące zajmiemy się zajmiemy się zajmiemy się.......................
wstyd trochę z tym chodnikiem od Focha(przedepokowy) a wlidze mistrzów chcemy grać.
Dobrze niech go odrazu wymienią.
połowy chodnika juz nie ma
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)