w rzeczy samej-brać z miejsca
p.s. czy fakt ze ma karte w recę powoduje ze moze on grac u nas od zaraz??????????
-
-
Nowy napastnik!!!
Od dwóch dni z piłkarzami Cracovii trenuje Argentyńczyk Mario Antonio Romero Prieto. Ma świetne warunki fizyczne, jest wysoki (192 centymetry wzrostu, waży 88 kg). Wczoraj spotkaliśmy go w siedzibie klubu przy ul. Wielickiej.
- Przyjechałem po raz pierwszy do Europy. Jestem Argentyńczykiem, grałem w Club Argentinio de Quilmes i Cerro Cora, potem w Paragwaju w zespole Olimpia, a przez ostatni sezon w I-ligowej drużynie boliwijskiej Independiente Petrolero z Sucre. Nasz zespół zakończył ligę na drugim miejscu.
- Z tego, co wiem jest Pan napastnikiem? Jaki był Pana dorobek w lidze boliwijskiej?
- Tak, zawsze byłem ustawiany przez trenerów jako ten, który ma strzelać bramki. I to lubię najbardziej. W 18 meczach ligi belgijskiej [boliwijskiej - przyp. Crac] zdobyłem 28 bramek, zostałem królem strzelców rozgrywek.
- Częściej strzela Pan bramki nogą czy głową?
- Jestem wysoki, więc bardzo często zdobywam gole głową. Gdyby liczyć statystycznie, to wychodzi do pół na pół.
- Podobno jest Pan wolnym graczem?
- Tak, ja dysponuję swoją kartą. Moje sprawy menedżerskie prowadzi firma z Niemiec Kluge-Kamiński.
- Jak czuje się Pan w Krakowie, w Cracovii?
- Podoba mi się w waszym mieście, wiem, że Cracovia to bardzo stary klub. Jestem tutaj bardzo krótko, nie zdążyłem jeszcze poznać miasta, ale pierwsze wrażenia są wspaniałe, jestem zachwycony zabytkami, Rynkiem. Z kolegami z drużyny odbyłem dopiero dwa treningi. Koledzy są mili, sympatyczni, widać, że umieją grać w piłkę.
- Gdzie Pan mieszka w Krakowie?
- W hoteliku klubowym przy stadionie.
-------------------------------------
hehe to co on mieszka w barakach??
cos mi przeczucie mowli ,ze po kilku treningach Stawowy mu podziekuje i powie cos ze ma lepszych napastników od niego np. Dudziński :D
jesli nie postawi wygurowanych warunków finansowych to ja bym go brał w ciemno podpisac kontrakt na rok z opcja rozwiazania po 6 miesiacach jesli sie nie bedzie spradac a jesli sie spraqwdzi to automatcznie kontrakt przedłużyć
Swieta racja! Brac go natychmiast! przeciez wychodzi na to ze nie mamy nic do stracenia a mozemy zyskac duzo!
tylko to co powidzial--dev
czy Stawowy nie podejdzie do tematu tak jak wiele razy juz to bywalo!?
zwolennicy zagranicznych zawodników w Cracovii - pokażcie choć jednego z odrzuconych przez Stawa , który gdzieś sie pokazał.
Osobiscie nie jestem jakims wybitnym zwolennikiem obcokrajowców w Cracovii
Ale zdaje sobie sprawe z tego (mam nadzieje ze ci którzy o tym decyduja tez!) ze potrzebujemy skutecznego napastnika od zaraz!!! A zaistniec u Wojtka jest b.ciezko!
I nie mam zamiaru go krytykowac bron Boze!
po prostu uznalem ze w tym przypadku mozemy chyba zaryzykowac!
A tak naprawde to i tak nic nie wiemy bo jeszcze nikt z nas nie widzal go na oczy!
HEJ PASY GOOOOL!!!
Stawowy jest nadal konsekwentny. Zapowiedział dzisiaj kolejny raz, że każdy obcokrajowiec musi być dużo lepszy od pupilków, żeby trafić do składu. Ale bąźmy optymistami, z meczu na mecz wydaje się być coraz łatwiejszym bycie duuużo lepszym od naszych snajperów :(
będzie tak:
albo nic nie umie albo jest za drogi
wg. mnie to jeśli nawalił tyle bram w boliwii to napewno matoł nie jest, a z drugiej strony jak on taka gwiazda ligi boliwijskiej to po kiego grzyba szuka klubu w polsce ?
i dlaczego szuka ? powiniem mieć angaż od kopa. no chyba że mu menago pierdoł naopowiadał i widząc naszą nieporadność w napadzie podesłał nam chłopa za którego Felipe może bo ma co wyłożyć.
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ekhm... poszukałem troszkę w necie i mam problem:
> klub nazywa się Independiente Petrolero i zdobył
> wicemistrzostwo w zeszłym sezonie. w googlu
> wyskakuje, że klub ten mieści się w Sucre (2ga
> stolica Boliwii, tam jest to troszke
> skomplikowane). ale na w tabeli nie ma takiego
> klubu. jest co prawda Petrolero Oriente, ale z
> Santa Cruz. co jest grane?
Ja tam na boliwijskiej lidze sie nie znam ale moze na www.90minut.pl sie znaja wiec cytuje:
"- Argentyńczyk trafił do nas z Boliwii, gdzie występował w zespole Independiente Petrolero, który w minionym sezonie zdobył tytuł wicemistrza swego kraju (w rzeczywistości zdobył wicemistrzostwo ligi regionalnej - Chuquisaca - przyp. 90minut.pl) - powiedział menedżer Cracovii Albin Mikulski."
Koniec cytatu...
za drogi na pewno nie jest, bo ma podobno kartę na ręku...
Herb, widzieliście herb Independiente Petrolero?
[img]http://www.copamundial.de/images/wappen/independiente_petrolero.gif[/img]
Pasiaki! :)
Przy okazji wyniki ligi boliwijskiej z 2004
http://www.rsssf.com/tablesb/bol04.html
To jednak było wicemistrzostwo jednej z grup drugiej ligi [i]Primera A Chuquisaca[/i], które dawało prawo do gry w specjalnej "lidze barażowej" [i]Copa Simón Bolívar[/i] o awans do pierwszej ligi.
Niemniej:
Topscores:
Mario Romero (Independiente Petrolero) 28 goals
[url]http://www.universofutbol.com/libertad.htm[/url]
Jak widać wicemistrza musieli zdobyć, tylko w składzie nie mogę się doszukać naszego napadziora
Za gazeta.pl:
Od trzech dni z Cracovią trenuje Mario Romero. Argentyńczyk jest napastnikiem, w minionym sezonie w Boliwii z 28 golami został królem strzelców tamtejszej ligi. Z "Pasami" będzie trenował do 19 maja. - Jeśli nie będzie drogi i zechce go trener Stawowy, może go kupimy - mówi prezes Cracovii Janusz Filipiak.
- Na razie trudno o jednoznaczną opinię, z tym trzeba będzie poczekać. Na razie niczym specjalnym nas nie zachwycił - wyznaje II trener Cracovii.
Michał Chałbiński jest na celowniku Zagłębia Lubin. Napastnik, który w tym sezonie zdobył osiem bramek dla Górnika Zabrze, w nowym klubie może zarabiać trzy razy więcej niż obecnie.
"Michał strzeli pewnie jeszcze sporo bramek, ale już nie dla Górnika" - powiedział w "Przeglądzie Sportowym" Marek Kozmiński, właściciel zabrzan, który płaci Chałbińskiemu 13 tys. złotych miesięcznie.
Piłkarzem zainteresowane są także zagraniczne kluby - szwedzki IF Elfsborg i norweski FK Molde.
Zagłębie chciałoby pozyskać także innego zawodnika Górnika obrońcę Michała Karwana, o którego starają się również 1.FC Koeln i jedna z drużyn angielskich.
a my śpimy :(
jak spimy jak trenuje z nami MArio Romero Antonio Prieto........:-))))))))
TYLKO jedno małe ale.ON musi byc o wiele lepszy niz nasi rezerwowi.FINAŁ DO PRZEWIDZENIA.
CRACOVIA to my wszyscy, a nie TY.
[i]A jakie szanse na pozostanie w Krakowie ma testowany właśnie Argentyńczyk Mario Romero? - Nie przekonuje mnie ten chłopak. Gdy przychodzi pacjent z bólem brzucha, dobry lekarz potrafi powiedzieć, czy ma kolkę, wrzody żołądka czy zatrucie. Po to jestem trenerem, żeby odróżnić talent od beztalencia - wyjaśnia trener Stawowy. W jego ocenie Romero odbiega poziomem od polskich piłkarzy.[/i]
Stawowy! pierdolnij sobie baranka!
Bo nam poprostu potrzeba takich napastników jak Moskała,który mimo ,że w 8 meczach nie strzelił bramki to Stawowy i tak jest dumny z tego transferu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)