jak nie bedziemy przez nie grac to koniec z chodzeniem do kosciola i nie wierze w boga. a potem tylko ten klasztor rozebrac albo kamieniami dawaj niech sie chowaja
-
-
Cracovia kontra norbertanki.
Profesor Filipiak wezmie sie za to wydaje mi sie.
i co zrobi? weźmie czarodziejską pałeczkę do rąk i powie "czary mary czary mary"? to nie Harry Potter czy inny Merlin....
to jest problem PRAWNY Miasta Krakowa, prowincji Zgromadzenia SS Norbertanek, ewentualnie Komisji Wspólnej Rządu I Episkopatu (podkomisja ds. majątku) i sądów... a nie Cracovii czy Comarchu
Mam nadzieje Baylay, że masz dobre przecieki.
Poza tym myślę, że profesor F nie wkopywał by się w taki kanał.
Prace na stadionie juz zostaja wstrzymane ? czy zostana kontynuowane dalej ?
PRZECIESZ JAK TE pingwiny ZROBIA ZE CRACOVIA WSTRZYMA BUDOWE OSWIETLENIA TO IM SPALIMY TEN burdel CO W nim MIESZKAJA
Jak tylko mamy poważny problem to pojawiają się dziwnie prowokacyjne wpisy.....
Naszym "kolegom" z innego klubu byłoby bardzo na rękę gdybyśmy ostro zaatakowali Siostry Norbertanki.
Panowie i Panie Pasiacy - nie dajcie się prowokować. Nikt się nie wystraszy ale na pewno zaszkodzimy sprawie.]
Dyskusja - zgoda , ale spokojna i na poziomie argumentów a nie inwektyw.
Tym bardziej że niektórzy z nas nie znają kompletnie realiów w jakich ta sprawa się toczy.
CRACOVIA PANY!!!!!
Jasiu jak zniszcza to na co tyle czasu pracowala Cracovia argumety sie skoncza.
Tylko_Pasy - jeszcze nie zniszczyły i nie zniszczą!!!!!!!!!!!!!!
Tylko nie pozwólmy sobą manipulować.
CRACOVIA PANY!!!!!
Dojdzie do tego że trzeba bedzie zrobić Basztową 2
A narazie to powinniśmy zrobić flage z prześcieradła i napisac na nim np
" Chciwe Norbertanki niszczą nam klub zamiast się modlić "
kolejny dowód na to że żyjemy w klerykalnym państwie :(
myślicie że papieża interesuje sprawa z norbertankami, hehe....
_Paszczak - co to jest klerykalne państwo, proszę o definicję.
CRACOVIA PANY!!!!!
td nie wolalbys zeby sprawa zajela sie wlasnie Cracovia lub Comarch? ja w miasto nie wierze...
wiem ze trzeba patrzyc na sprawe realnie, ale to nie jest do konca wykluczone :/
paranoiczny kraj, Panie Majchrowski wstyd!
Jasiu: to takie państwo jak Polska :) kler jest prawie nietykalny i rządzi nie tylko dla tego że ma pieniądze
na początek to bym proponował rozeznać się która to kancelaria prawna reprezentuje siostrzyczki ...
Robert ma racje jak juz cos to lepiej grozic Prawnikom niz siostrom !
Zawsze to lepiej wyglada :)
dlaczego od razu grozić ...
:-)))
Miechoviaku, i wszyscy którzy non-stop z uporem maniaka piszą o pazernych, czy chciwych Norbertankch proszę Was o oddanie mi swoich mieszkań lub domów, ja ze swojej strony obiecuję że przerobię je na sale gimnastyczne i siłownie i będę zapraszał do nich wszystkie dzieciaki chętne do uprawiania sportu.........................
Zamiast najeżdżać na te Norbertanki to już lepiej by było cisnąć tym którzy żyją z władz PRL, tym którzy stworzyli kompletnie niesprawiedliwą ustawę o przejęciu majątków kościelnych przez Państwo, czyli tym którzy zgotowali nam ten burdel.
Jurek gdybym oddał swoje mieszkanie 70-80 lat temu na jakies pomieszczenie sportowe z pełnym przekonamiem to dzis co miałbym mówic ??? przez samo zasiedzenie ten teren jest nasz !!! dlaczego teraz sie rzucaja ? bo czuja kase - pierwsza liga sponsor itp itd. Ciesze sie ze jednak sprawa jest w sadzie i wkrótce bedzie roztrzygniecie - zastanawiam mnie dlaczego nie ma jakis konkretnych ustalen Komisji ebiskopatu d/s majatku przeciez juz wojewoda (tfu)Masłowski przekazał tam sprawe ?
Kto jest winny teran ten dostalismy od siostr jak jeszcze nie było komuny a ze tak to uwłaszczyli no cóz cała komuna to był burdel.
Potzreba rozwagi i małego pressingu - prasa nagłosnienie ze siostrzyczki sa pazerne.Norbertanki od poczatku jako zakon znane sa z tego ze zawsze mialy wielkie majatki.Przeciez ich teren to nie tylko nasz stadion a one tylko wala prosto w Cracovie tylko w klub a tereny sa bardziej rozległe i na nich tez sa remonty przebudowy itp
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)